Jump to content

Миле Бајшев

Члан
  • Број садржаја

    278
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Репутација активности

  1. Волим
    Миле Бајшев је реаговао/ла на Света_Матрона у Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита   
    ти као Миторполит али он није ни задужио униформу, али зар то није срамота да ђетићи прескоче војску?
  2. Волим
    Миле Бајшев је реаговао/ла на Аристарх у Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита   
    Њега Трамп држи у јавним говорима, за међународног криминалца. Али званично има пуну подршку из Лондона објављену, након медијског обраћања ДФ-а о томе. Такође има подршку само од демократа америчких. Нема подршку Руса а немци су неутрални. Суштински, ово што ја испратим око Руских обавештења и скупова који су били на тему имовине СПЦ у Црној Гори, велика подршка се шаље и од уметника неких и уопштено из РПЦ.
    Ја сам баш нешто се нервирао око овога у ЦГ... Али искрено, не може се мерит ово што раде у ЦГ са Украином. И притиском који су Руси истрпели од Украинаца. Тамо је било много убистава, претњи... Свештеници Украинске цркве су са паравојскама нео-нациста, упадали у храмове и манастире РПЦ и отимали их, претили... Неки Руски су бежали, шта је Русија урадила? ништа, сем Минског споразума који се није поштован више пута. Што каже Лавров "Русија може да прегази Украину у два дана, али знају да би то било малоумно понашање државе који наседа на провакације које имају други циљ". тако треба посматрат ову ситуацију у ЦГ или на КиМ и Македонију сутра! Црногорци ипак имају радикалну већину у само 3 општине где су Православци, у остале можда имају до 10% и то никад неће променит.
    ово су правна питања, која нису баш јасна. Имовина верских објеката јесте спорна. Али како може неко да узме гробље? или реликвије? а то се тврди од аналитичара!
    Ја то нигде нисам прочитао у предлогу закона, који смо добили! Баш смо ја и ти анализирали француски закон од револуције до данас, тачно се види да Француско министарство, нити поседује све Црквене објекте, нити поседује реликвије уопште, нити имају било какву надлежност над реликвијама. Сем једино што, штите грађанско право породице да одлучи, да ли дозвољавају Цркви да преузме, остатке њиховог преминулог члана породице, јер га је Црква канонизовала.
    Овај закон, има проблематику једну. тешко је дефинисат тај период граница Црне горе пре 1918-те године. Јер тада није постојала Црна Гора, већ краљевина Црна Гора и Бока Которска (основана у Доброту 1913-те године, као парламентарна монархија), где су бокељи у складу са повељом имали 50% својих посланика у заједничкој држави, притом сви Бокељи су били Срби. А Бокељи су имали своју епархију Бококоторску до 1931 године са Дубровником. Пре тога су били део Далматинске Митрополије, никад Црногорске коју Мило помиње на Цетиње да је постојала.
    Boka se prvo ujedinila sa Srbijom, pa postala dio Crne Gore
    WWW.IN4S.NET Boka kotorska nije bila u sastavu Crne Gore sve do 1945. godine, a na velikoj Narodnoj skupštini srpskog naroda u Crnoj Gori koja se često zove „Podgoričkom“ učestvovali su predstavnici sa... Ujedinjenje Crne gore i Boke: Brak na ravnoj nozi | Region | Novosti.rs
    WWW.NOVOSTI.RS Novosti otkrivaju do sada nepoznate detalje prvog ujedinjenja Crne Gore i Boke pre dva veka. Priče o "vraćanju" u krilo "svoje majke" nemaju nikakve veze sa istinom, tvrdi Vasko Kostić  
  3. Волим
    Миле Бајшев је реаговао/ла на Vladan :::. у Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита   
    Можеш ти да верујеш било једном било другом или обојици или ниједном али и даље не можеш поуздано да знаш оно што они говоре.
     
  4. Волим
    Миле Бајшев је реаговао/ла на Аристарх у Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита   
    Примљено на знање! морам да похвалим напредак у демократизацији ових тема које се дешавају у последње време, то ми је деловало као немогућа мисија... нажалост, касно сам био опомену видео.
    То Зоран умишља да Британија подржава Србе, јавно су опозиционари рекли да им смештају британске службе.... А по Зорану, Кнежевић (који је признао да је криминалац) доноси подршку Британије неком паду владе у ЦГ, кроз владајућу коалицију. А пази, већина градоначелника и посланика у четири Бокељске општине, на приморје су покренули цепање коалиције са ДПС и јавно рекли да закон неће прихватит. Па су почели хапсит људе, јер тробојку окаче на кућу сами власници кућа по Будви... Нико није реаговао из међународне заједнице, на захтев Српске опозиције да се то осуди..
  5. Збуњен
    Миле Бајшев је реаговао/ла на Zoran Đurović у Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита   
    Не знам за то, али знам за себе, кад ме мајка, кад сам био мали пребије, ја одем иза куће да се исплачем, а тамо жуе, и змије излазе и долазе мени палацајући језиком. Никада их се нисам плашио и били смо у миру. Увијале су се код мене. 
    У Сутомору сам тражио цинабарит и сл. пигменте и ту је био неки напуштен рудник у планини према мору. Улаз ми показао неки матори одатле (беше ли му име Васо Пероч, не гарантујем, али је био добар чоек) јер то нико никад не би нашао. И у тим тунелима је вода, нашао сам одличне окере и зелену земљу, а по води су пливале змије. Мој отац се заинтересовао и хтео да један дан оде са мном. Кад је видео све те змије, рекао је: Сине, ти си луд!
    Кад сам се одлучио да не служим војску јер сам знао да ће бити грађански рат код нас, ја одем у Војни одсек да се добровољно пријавим, јер су мог оца стално малтретирали на пола школске године да идем да служим. Тада сам студирао Богословски. И да бих поштедео ћалета, ја одем да се пријавим. Каже мени тај лик што нас је малтретирао: Дај ми књижицу.
    - Немам је. 
    - Како је немаш?
    - Лепо, изгубио сам је.
    - Где си је изгубио?
    - Да знам, нашао бих је.
    А ја сам бацио књижицу. Елем, бих непуна 3 дана у војсци, ослободише ме, јер нису знали шта да раде са мном. Ја се вратих кући, а мајка ми каже: Знаш, онај лик, што те је стално звао у војску, печи га поскок у Поље! Једва је претека! - Рекох јој: Не чуди ме, био је много грешан човек!
    Тако сам ви ја са змијама у миру... Ето, мало и житијских момената да унесемо у ову тему...        
  6. Оплаках :))
    Миле Бајшев је реаговао/ла на Аристарх у Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита   
    Како није за јавност? 100 слика си поставио.
    ниједан владика у СПЦ не држи календар Вартоломеја, што ти држиш по фотографијама из ове године, јер по том календару имаш службе. Нема напуштања Цариграда од стране неког Владике, јер о томе није било обавештења...
  7. Не свиђа ми се
    Миле Бајшев је реаговао/ла на Bokisd у Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита   
    Pa, da, .... sta da radi, da dize bunu na dahije, kad ovi svi ostali politicari po Srbiji kuliraju, ...narocito sto crkva nije jos uvek napadnuta kao danas, zivela je u relativnom miru i sluzbe se sluze i Ostrog nas sveti sija i privlaci svojom blagodacu i svetiteljevim cudotvorsvom koje privodi veri.
    Malo off, ali, ima ono kod svetitelja jedna opsta fraza - kada je doba mira u drzavi i u crkvi jedinstvo i prosperitet vere, kada nema napada na crkvu i veru onda i mi hriscani trebamo da zivimo u miru sa svima,...ali, ako dodju neka vremena i donesu nemir i napad na crkvu i veru i pravoslavnu drzavu , e, onda i hriscani treba da ustanu u odbranu (ckrve i vere) i drzave.... to me ovo sto si naveo za Amfilohija malo podsetilo na ove svetiteljske bogomudre pouke.
  8. Хахаха
    Миле Бајшев је реаговао/ла на Иван Ц. у Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита   
    Ок, ајде сада да се вратимо на тему
     
  9. Свиђа ми се
    Миле Бајшев је реаговао/ла на Zoran Đurović у Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита   
    Много путах одговорих да моја јуриздикција није за јавност да бих избегао у овом периоду да пишу мом владици протесна писма. Није искључено да пређем у СПЦ. Штавише, веома је изгледно. 
  10. Хахаха
    Миле Бајшев је реаговао/ла на Аристарх у Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита   
    У последњим писањима си ме збунио (тема је обрисана да би нешто мого да цитирам или да поново прочитам и подсетим се)... Само се надам да ниси код гркокатолика или тих православних унијата прешао, јер само они верују (колко сам упућен) да је рај на овом свету и да се људи реинкарнирају... А мсм. да сам те погрешно схватио за тај теолошки став, тј. да си остао недоречен јер пишеш 100 ствари истовремено.
    Да ли те можемо очекиват у СПЦ ускоро? нешто си помињао
  11. Хахаха
    Миле Бајшев је реаговао/ла на Аристарх у Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита   
    И мене је збунио.
    @Zoran Đurović Изашо си из Цариградске, одступио од Вартоломеја... И сад имаш РПЦ или СПЦ. А видех да служиш по Цариградском календару и даље па си ме збунио... Шта си направио?  да се ниси можда само привремено одметнуо и онда помирио са Цариградском Патријаршијом?
  12. Хахаха
    Миле Бајшев је реаговао/ла на Zoran Đurović у Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита   
    Узми и користи наргиле, не... 
  13. Волим
    Миле Бајшев је реаговао/ла на Аристарх у Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита   
    пародију праве са ЦПЦ и милом 100%.
    четри Цркве су основали у Сутоморе... А Мило их не помиње и не наводи нигде, само Мираша цени
  14. Не свиђа ми се
    Миле Бајшев је реаговао/ла на Bokisd у Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита   
    .... videcemo sta vreme nosi, ...(ali, moram,... mislim da ne postoji bolji covek za crkvu od Amfilohija dole u CG , bez obzira na neke njegove mane koje ima svaki covek na ovom svetu.... da je neko drugi, ko zna sta bi bilo sa crkvom i narodom dole)
  15. Волим
    Миле Бајшев је реаговао/ла на Zoran Đurović у Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита   
    Много тога ти не знаш...
  16. Радостан
    Миле Бајшев је реаговао/ла на Zoran Đurović у Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита   
    Ти.
    Немате интелигенције ни грама. Ти немаш предуслове да схватиш оно што ја мислим. Али сам сада рекао за прост народ, а видим да интелигентни Боксит већ се буни, да мора да се Мило збаци. Не закон. Сада се има довољна енергија да се Мило рокне (не мислим физички). И тиме су решени сви наши проблеми као када је багра рокнула Ђинђића. Мило је институција. Зато га сада треба срушити. Ако се пропусти ова прилика, ариведерћи!
  17. Хахаха
    Миле Бајшев је реаговао/ла на Аристарх у Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита   
    И у Приморској су ношене искључиво тробојке у 4 бокељске општине а оне су део Црногорско-приморске епархије... Само Даниловград и Цетиње сам ја видео са Крсташима краља Николе да иду без тробојке, до душе Цетињани су имали контра протест... И барани су већином носили крсташе.
    Хахаха, баш сам се зачудио, кад сам видео ове вести... Па рекох да те питам, да ли знаш, какве су ово цркве у Сутомору што су основане? мсм. ти си практично тамо живео и одрасо у сутоморе....
    (извор) цитирам део: "Javno saopštavanim netačnim podacima o broju vjerskih zajednica prikrivale su se činjenice o četiri vjerske zajednice čije je sjedište u Sutomo.ru. Riječ je o Crnogorskoj katoličkoj crkvi, Crnogorskoj protestantskoj crkvi, Crnogorskoj  demohrišćanskoj crkvi i Crnogorskoj adventističkoj crkvi."
    А сада су неки основали НВО, Црногорска нова година (извор) цитирам део текста: "Имамо ми своју аутокефалну Црногорску нову годину, коју су нам Срби краља Александра окупатора укинули 1918. године, заједно са нашом аутокефалном Црногорском православном црквом и нашом аутокефалном државом. Имамо и свог аутокефалног Дједа Мраза, и не признајемо од стране окупаторске Београдске патријаршије наметнутог Божић Бату, који ће остати у сјећању Црногораца упамћен као најстрашнији тлачитељ и злочинац, чија мисија је била затирање у коријену свега што је аутентично црогорско, укључујући и Црногорску Нову годину" - каже се у саопштењу које смо добили након Оснивачке скупштине нове сутоморске НВО."
     
  18. Свиђа ми се
  19. Не свиђа ми се
    Миле Бајшев је реаговао/ла на Bokisd у Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита   
    (pazi kako sudis,....znas ono,...bumerang  u pismu ...)
  20. Не свиђа ми се
    Миле Бајшев је реаговао/ла на Golub у Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита   
    Откад ти попе овако збориш, Мислим на ово горе што је болдовано???
    Недавно си овако писао, прочитај ове твоје скриншотове па тури прст на чело: (уозбиљи се) 


     
    Као што сам можеш прочитати своје речи помињеш коску коју су,,заједни смислили и пласирали Лохи и Ломи'' те твоји текстови су да упозоре народ да не дође до крвопролића?
    А сад канда командујеш: ,, ајмо напред сви у напад и да нема повлачења''???  
    Чекај ко је овде луд? нешто овде не штима!!!!
  21. Оплаках :))
    Миле Бајшев је реаговао/ла на Zoran Đurović у Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита   
    Боксит, знаш кад питају дечка каква му је ђевојка? И он каже, лепа по души. Тако си ти могуће леп по телу...  
  22. Свиђа ми се
    Миле Бајшев је реаговао/ла на Иван Ц. у Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита   
    “Otrovali su celo naselje!”: Policajci BEZ IDENTIFIKACIJA tuku goloruke Podgoričane, oni NE DAJU srpsku trobojku (FOTO/VIDEO) | Region | Novosti.rs
    WWW.NOVOSTI.RS Policija bez prestanka baca suzavac, tako da ni pripadnici Komunalne policije Glavnog grada Podgorica, ne mogu da...  
  23. Не свиђа ми се
    Миле Бајшев је реаговао/ла на Bokisd у Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита   
    Pa, to je cisto politicko pitanje, kako da se skine Milo osim demokratski i izborima i glasanjem na izborima gde je neizvesno sta moze da se desi jer po svemu Milo ima vecinu u CG (crnogorci i albanci glasaci).Nema druge osim izborima, sve ostalo gde vodi,... to nece niko dozvoliti, ni Evropa i Amerika, ni ove drzave na Balkanu, niti Vucko nece da se cima (ce salje mozda ove remontovane migove...)
    Ta nova stvarnost se kreirala vec i pre refenduma o nezavisnoti i narocito posle sve do danas (evo danas ovo sapstenje MCP u vezi izvestavanja TV CG) i niko iz Srbije, ni Kostunica, Tadic i sad Vucko (Dodik) godinama to sklanjaju pod tepih, i sad je doslo na naplatu i kako ce da rese to Srpsko pitanje u CG. Kako ? Ja nemam pojma.
    Zapadna politika i drzavna sila drzave CG su na strani Mila i ne pomaze tu nikakva protiv sila osim da narod zajedno sa crkvom u jedinstvu MCP i SPC odrbane crkve i svetinje, po meni to je krajnji cilj, da se ne preuzmu crkve i manastiri od strane drzave i nekih drugih lica.
    Kohabitacije nema u smislu raskola MPC sa svojom maticnom SPC, neki dogovori i pregovori sa Milom i drzavom moraju i trebaju da budu, pa da vidimo sta Milo dalje sprema.
  24. Волим
    Миле Бајшев је реаговао/ла на Zoran Đurović у Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита   
    На то бих ти скренуо пажњу, јер су сви се нашли у чуду. Гојко Перовић и црногорствујушчи су забрањивали ношење српске заставе у литијама, и оне су ношене у будимљанској, а овамо се деси чудо па и ђеца су се изјаснила! О томе вам говорим! За српско име су се дигли! Али српско у оквиру СПЦ! И ја бих за то шетао и правио буне. Али не за црногорско Мирослављево Јеванђеље, како бесрамно лаже Гојко! То је српско Јеванђеље! 
  25. Свиђа ми се
    Миле Бајшев је реаговао/ла на Zoran Đurović у Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита   
    Видиш да ништа ниси качио? Ја сам за протесте, али типа, ајмо напред сви у напад и да нема повлачења док Мило или закон не падну. Треба срушити Мила! Сада имамо подршку и Британаца преко Душка Кнежевића и сви би могли да јурну и скину сотону! Само тако можемо да добијемо овај рат, а ако Мило не падне, раскол нам не гине. Јер то значи кохабитацију са Миловом новом црквом и прихватање нове стварности као што су се прихватили отцепљење ЦГ, прогон ћирилице и језика, имена српског из цркве, улазак у Нато. Ко не искористи ову прилику да обори Мила, он је колаборациониста.  
×
×
  • Креирај ново...