Jump to content

Итака

Члан
  • Број садржаја

    93
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Posts posted by Итака

  1. пре 4 часа, Јанко рече

    Да, још једна стварчица и напуштам дефинитивно форум који то више није.

    Сутра, када се десе промене (неминовно је, РТС је почео да дозвољава дијалог и све почиње да пуца по шавовима, информације цуре невиђеном брзином у етар, овај криминални миље око њега се више не да бранити) рећи ћете да АВ није потписао независност Косова.

    Бићете у праву.

    Примарни план запада није успео.

    Истина је, ипак, горка.

    Бриселски споразум, Газиводе, ЕПС, позивни број, судство, граница, РОСУ на северу, Српска листа као обезбеђење кворума у парламенту... а на крају и као инструмент за довођење албанаца на чело српских општина кроз бојкот избора који (нису учинили раније, када је било безболније)... 

    Ви тражите да се о томе сада ћути.

    Запад је добио мнооого више од ове власти него од претходне. И наставља агенду. Питање је само ко ће је довршити. Актуелни вођа се довија да ће он то учинити али колико сутра, а њима се жури па доводе следећег који ће имати катастрофалан полаз остављен од АВ.

    Видите, ја баш вас видим као одговорне што ће сутра доћи зелени на власт. Јер тражите да се о свему лошем ове власти - ћути.

    Стално питате друге "кога бисте ви?" док ћутите о болести и допуштате да се шири гангрена.

    То вас је довело и до оправдавања Слоба, и правдања Алека, до жмурења на убијање државе где печењар води ЕПС, керамичар БИА-у, лопов и подваљивач финансије, лезбејка целу Владу, где син помоћника др. Смрта направи масакр у школи, а тужилаштвом аболирани преступник направи масакр у Младеновцу.

    Слоба је организовао Мегатренд на чијем непостојећем одсеку у Лондону је дипломирао Стефановић, докторирао Шапић и многи други из власти. Они вас воде, а њих је све поставио - ко?

    И опет кажете да се ћути, није тренутак.

    Гашић је 2008. био керамичар кад је приступио у СРС, данас има диплому економског факултета из 2003...

    Тужилаштво је пало на испиту на сто места, али кад један Павле Грбовић на сред РТС-а таксативно набраја за које све прекршаје је пријављен убица из Младеновца и све је склоњено у архиву - треба да будете свесни једне старе приче из нацистичке Немачке. О ћутању.

    Када су нацисти дошли по комунисте,
    ја сам ћутао;
    јер нисам био комуниста.

    Када су затворили социјалдемократе,
    ја сам ћутао;
    јер нисам био социјалдемократа.

    Када су дошли по синдикалце,
    ја се нисам побунио;
    јер нисам био синдикалац.

    Када су дошли по мене,
    није преостао нико да се побуни."

    Сећате се љубави овог непоменика са Меркеловом, Шредером...?

    Е па, видите, по њиховој агенди је све ово раније учињено. Па упоредите песму.

    А кад дођу зелени, опет по њиховој агенди, задњи стих ће бити звоно за аларм у вашим главама.

    И тада ћете (се) питати:"А кога смо могли?".

    Господ би дао.

    Да смо љубили и храбро исповедали Истину.

    Овако...

    Нека нам је свима Свеблаги у помоћи, јер и кад брат неће - Он хоће...

    Сретан останак на форуму.

    :algabacaju: за @JESSY и @obi-wan

    Видимо се у Литургији.

    Мислим да сте овим потпуно разобличили све аномалије којима смо окружени и које се неки упиру из петних жила да оправдају. Заборављају да ономад Његова Светост рече да је Црква изнад и једних и других, и ових и оних. Пратим Вас у иступању са форума. Свако добро од Господа свима. 

  2. Пре сат времена, Владимир Владимирович Цар1 рече

    Ноје у реду прозивати људе који су потив параде тј антихриста.

    Ми се изгледа нисмо најбоље разумели. Против сам свега што руши црквени поредак. Толико од мене о овом питању. 

  3. пре 21 минута, Toma рече

    Лепо си написао како се и ја осећам (и размишљам) по овом питању. Као да појединци крећу са "платформе": "Да сам ја патријарх/владика/свештеник/ћакон, ја бих ...." А онда траже и нађу да је тај-и-тај светитељ урадио баш као што они желе да буде урађено, при томе "прескачући" оне светитеље који су деловали управо како сада раде наши пастири. 
    Из мог искуства са људима, оно што их мотивише да промене понашање није спочитавање због погрешно урађеног (или неурађеног доброг дела) већ похвала и за мрвицу добро урађеног. Али ово важи само за однос лицем у лице. "Отворена писма" и "дописи" преко (електронских) новина не доводе до промене код оних коме су намењена (ако их уопште и прочитају). У мору гунђања - похвала дође као ... чаша хладне воде жедном човеку! :) 

    Појединци су побркали лончиће. Сада би да се вербално рвемо. 

  4. Читам у последње време објаве, без оглашавања. Јежим се од појединаца, који су себе (свој став) поставили за меру. Једина мера је сам Христос. Покушајмо да све меримо Господом, како би Он поступио, живимо јеванђелски. Друго, где се изгубила црквена свест, поверење. Опет смо себе ставили за критеријум. Незрело и тужно. Покажимо бар мало више поверења у Његову Светост. Уверен сам да све што ради, чини на корист свих нас. 

  5. пре 14 часа, Родољуб Лазић рече

    Добро, ајмо овако. Заборави ове монахиње и овај догађај, и реци ми начелно своје мишљење  о томе:

    1)Да ли било који хришћанин, ти, ја, било који, може и треба да пева  речи које садржи песма "Коктел љубави":

    Nije u redu da stoji sama
    tako lepa devojka
    za nasim stolom ceka te mesto
    ako hoces imas ga

    Moja je cura luda ko bura
    i nece se buniti
    sto cemo nocas ti, ja i ona
    u troje se družiti

    Ref. 2x
    O, ona i ja
    o, i ja i ti
    o, svi zajedno
    u koktelu ljubavi

    Kada su noci duge i vrele
    prija koktel ljubavi
    gde su dve case tu je i treca
    da se bolje nazdravi

    Moja je cura luda ko bura
    i nece se buniti
    sto cemo nocas ti, ja i ona
    u troje se druziti

    Ref. 2x
    O, ona i ja
    o, i ja i ti
    o, svi zajedno
    u koktelu ljubavi.

    2)И ако му се и деси, због ко зна каквог стицаја околности, да их пева, да ли је би после требало да му буде криво због тога, или би требало да сматра да је учинио нешто примерено?

    Ето, начелно, незабисно од ове ситуације, волео бих да чујем твоје мишљење.

     

    Текст песме је талог у сваком смислу речи. Али, искрено, не верујем да би ико у таквој ситуацији размишљао о тексту. Друго, нико овде не релативизује поступање, и не каже да тако треба. Полазим од себе, колико сам слаб (част онима који нису), и колико лако склизнем. А ситуација је сада већ толико тешка, тако да је задатак нас хришћана да ране лечимо, а не да их продубљујмо. Дошло је време, када сви о свему морамо да имамо мишљење. Лично мислим да не треба доприносити да тешке ствари постану још теже. Ко жели да разуме, схватиће поенту. Толико од мене по овој теми. 

    • Волим 1
  6. Само када резимирам свој данашњи дан, колико сам само лутао/грешио. У контексту ове теме, боље би било да сам био на тој прослави, мањи бих грех начинио. Ово може да се деси свакоме од нас, атмосфера понесе човека, и не видим шта је то толико страшно. Те прослава, те речи песме су овакве, те то није по типику. Није наше да исправљамо друге, већ себе. Од нас се очекује да у оваквим тренуцима покажемо разумевање и љубав. Могу мислити кроз шта оне сада пролазе, и уздам се у Господа да им подари снаге. 

  7. пре 37 минута, Ole Gunnar Solskjær рече

    Ово морам да истакнем јер је ово заиста благослов од Бога. Јесте да је сада викар али то је само степеник ка катедри неке од епархија. У сваком случају Дамаскин је ово заслужио и талентима и трудом и послушањем.

     

    На многаја љета. Достојан 

    Упознао сам га прошле године. Заиста, велики дар Божији. Оличење кротости, љубави и смирења. Достојан!

     

  8. пре 1 сат, Дејан рече

    Мора да се Чанак много насекирао због овог текста :)

    Коментар је у најмању руку неумесан. Све похвале за аутора текста. 

  9. Пре сат времена, Ćiriličar рече

    Треба рећи, да смо ми неки овде милион пута "гори", то јест да смо показали милион пута горе ствари од владике....владика никад није исговорио ружну, јесте тешку реч...он запшочне па каже "нека иду с милим Богом"...а ми оплетемо ружне речи...

    Добар је наш владика Таса....Атанасије Непопустљиви :))

    Могли би љубити иконе некима од наших саврменика....има кандидата озбиљних....

    Кажу служио валдика Атанасије литургију, ђакон кади тамо иконостас, кади-кади, кад се окрене ка народу махне пар пута кадионицом и то је то. А Атанасије дркне на њега: "Шта то радиш ђаконе"? Ђакон преплашено: "Владико, па кадим иконе". А владика Атанасије: "Кади ти мало више кандидате зза иконе (=народ)"! То је он... :))наш дивни Таса....не може човек да га персира у срцу никако...речима да, али у срцу не...

    Не верујем да ико овде мисли да владика Атанасије није добар човек. Мени лично оштар начин обраћања уопште не смета. Мислим и да је изузетно храбар и да ће рећи оно што други неће или не смеју. Зар то није врлина. Само треба водити рачуна о тренутку, начину и речнику приликом обраћања. 

  10. пре 23 минута, Лала из Банатa рече

    Блиц свакако није место за решавање несугласица. Место за то је црква, разговор, сучељавање аргумената, и све то у љубави и међусобном поштовању. Када то изостане, када немамо довољно слуха једни за друге, онда се отвара простор за разговор преко блица.

    Јесенас се појавио захтев једног броја епископа за одржавањем јесењег заседања Сабора на ком би било прилике да се разговара о горућим питањима, за која се не може рећи да их није било. Тај захтев није уважен и сада се расправа уместо у оквиру цркве, на жалост, води у медијима.

     Да ли то значи да циљ оправдава средства? Не питам, чудим се. Има једна лепа изрека: "Више је до човека него до околности".

  11. Видим да појединци покушавају да одбране нешто што је неодбрањиво, замењујући тезе. Нико не спори да је слобода мишљења неприкосновено право. Само се питам да ли је тренутак за то, да ли је Блиц гласило преко кога треба да решавамо несугласице. Садржина је посебна прича. Где су се изгубили разговор, љубав, разумевање, зашто немамо снаге да једни друге саслушамо, покушамо да разумемо. Знам да није лако (полазим од себе када то кажем), али то су питања на која треба да одговоримо. Праштајте, Христос посреди нас!

  12. Уз дужно поштовање, не постоји оправдање за овакво иступање. Тужно је. Сви се позивају на јединство у овом тренутку, што је и разумљиво с обзиром на околности у којима се Црква налази. 

  13. Мислим да заиста нема смисла да се надгорњавате више. Ко је шта рекао, или није, ко је какав...... Ова тема то не заслужује. Ове литије, сав овај пробуђени народ је Божије чудо које ће сачувати Цркву. Због тога, маните се имена и појединаца, од њих ништа не зависи.

  14. Уопште не мислим да је излазак у јавност преко јутјуба решење. Чак шта више, мислим да је погрешан корак. Али од коментара појединаца се јежим. И не могу да схватим чиме су инспирисани да потежу питање завета које су монахиње положиле. Питам се коме су они положили завет. Христу нису, јер тако Христов војник не говори.

  15. пре 18 часа, Вукашин рече

    Kako je krenulo, forumaška komisija ima da otkrije snimača do jutra :smeh1:, ako se to ne desi @Zoran Đurović najkasnije do podne javlja o kome se radi :smeh1:

    Прође јутро, а некима и подне. :scratch_head:

  16. пре 17 минута, Ромејац рече

    Пар минута после "информације" о великом грађевинском послу, сви напустише седницу... хмм... 

    Па када раде на црно. Раскринкали их......и они беж'. 

  17. пре 6 минута, Ромејац рече

    Галенс прави велику грађевинску површину у Новом Саду. Биће посла, зваћу те. Око 20 евра дневница. Ал' не може тај стајлинг, мало ћемо да мењамо. Отвори га на кип мало, поцркали смо. 

    Лепо си ти то похватао. :dobro:

  18. Најсмешније је што су актери који заговарају неопходност разговора управо они који су и пре, а наставили и после ове седнице да излазе у јавност износећи личне ставове о различитим питањима, клевете и оптужбе.

×
×
  • Креирај ново...