Jump to content

Итака

Члан
 • Број садржаја

  89
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Everything posted by Итака

 1. @glupiavgust Мене конкретно занима Принос савременом монаштву.
 2. Текст песме је талог у сваком смислу речи. Али, искрено, не верујем да би ико у таквој ситуацији размишљао о тексту. Друго, нико овде не релативизује поступање, и не каже да тако треба. Полазим од себе, колико сам слаб (част онима који нису), и колико лако склизнем. А ситуација је сада већ толико тешка, тако да је задатак нас хришћана да ране лечимо, а не да их продубљујмо. Дошло је време, када сви о свему морамо да имамо мишљење. Лично мислим да не треба доприносити да тешке ствари постану још теже. Ко жели да разуме, схватиће поенту. Толико од мене по овој теми.
 3. Само када резимирам свој данашњи дан, колико сам само лутао/грешио. У контексту ове теме, боље би било да сам био на тој прослави, мањи бих грех начинио. Ово може да се деси свакоме од нас, атмосфера понесе човека, и не видим шта је то толико страшно. Те прослава, те речи песме су овакве, те то није по типику. Није наше да исправљамо друге, већ себе. Од нас се очекује да у оваквим тренуцима покажемо разумевање и љубав. Могу мислити кроз шта оне сада пролазе, и уздам се у Господа да им подари снаге.
 4. Упознао сам га прошле године. Заиста, велики дар Божији. Оличење кротости, љубави и смирења. Достојан!
 5. Не верујем да ико овде мисли да владика Атанасије није добар човек. Мени лично оштар начин обраћања уопште не смета. Мислим и да је изузетно храбар и да ће рећи оно што други неће или не смеју. Зар то није врлина. Само треба водити рачуна о тренутку, начину и речнику приликом обраћања.
 6. Да ли то значи да циљ оправдава средства? Не питам, чудим се. Има једна лепа изрека: "Више је до човека него до околности".
 7. Видим да појединци покушавају да одбране нешто што је неодбрањиво, замењујући тезе. Нико не спори да је слобода мишљења неприкосновено право. Само се питам да ли је тренутак за то, да ли је Блиц гласило преко кога треба да решавамо несугласице. Садржина је посебна прича. Где су се изгубили разговор, љубав, разумевање, зашто немамо снаге да једни друге саслушамо, покушамо да разумемо. Знам да није лако (полазим од себе када то кажем), али то су питања на која треба да одговоримо. Праштајте, Христос посреди нас!
 8. Уз дужно поштовање, не постоји оправдање за овакво иступање. Тужно је. Сви се позивају на јединство у овом тренутку, што је и разумљиво с обзиром на околности у којима се Црква налази.
 9. Мислим да заиста нема смисла да се надгорњавате више. Ко је шта рекао, или није, ко је какав...... Ова тема то не заслужује. Ове литије, сав овај пробуђени народ је Божије чудо које ће сачувати Цркву. Због тога, маните се имена и појединаца, од њих ништа не зависи.
 10. И како сада ово......до пре неки дан се говорило о покушају раскола у САД-у. Испада сада тотално другачије.
 11. Уопште не мислим да је излазак у јавност преко јутјуба решење. Чак шта више, мислим да је погрешан корак. Али од коментара појединаца се јежим. И не могу да схватим чиме су инспирисани да потежу питање завета које су монахиње положиле. Питам се коме су они положили завет. Христу нису, јер тако Христов војник не говори.
 12. Најсмешније је што су актери који заговарају неопходност разговора управо они који су и пре, а наставили и после ове седнице да излазе у јавност износећи личне ставове о различитим питањима, клевете и оптужбе.
 13. Пре бих ја рекао да је ово игра глупости. Не завређује било какав коментар даље.
 14. @Kaliopi какав новац.......дај који стих, сумњам да ће ико бити равнодушан.
 15. Опростите, ово радовање бих разумео донекле (ако је ишчекивање записа у питању) уколико бих имао утисак да је овај коментар спонтан. Не знам зашто, али имам утисак да није.
 16. Оличење смирења, једноставности, разумевања, молитвености и љубави. И све је издржао, без роптања на било кога.
×
×
 • Креирај ново...