Jump to content

Србољуб+

Члан
  • Број садржаја

    397
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Репутација активности

  1. Свиђа ми се
    Србољуб+ got a reaction from Bokisd in Саопштење Светог Архијерејског Синода поводом ревизионистичке кампање о броју жртава концентрационог логора смрти Јасеновац   
    Да ли је неко нашао аргументовану критику рада Професора Живановића? Нисам успео да нађем критику методологије којом је комисија у којој је Живановић радио утврдила број од 600.000 до 800.000 убијених у Јасеновцу.
    Све се своди на "преувеличавање".
  2. Свиђа ми се
    Србољуб+ got a reaction from Вилер Текс in Саопштење Светог Архијерејског Синода поводом ревизионистичке кампање о броју жртава концентрационог логора смрти Јасеновац   
    Да ли је неко нашао аргументовану критику рада Професора Живановића? Нисам успео да нађем критику методологије којом је комисија у којој је Живановић радио утврдила број од 600.000 до 800.000 убијених у Јасеновцу.
    Све се своди на "преувеличавање".
  3. Тужан
    Србољуб+ је реаговао/ла на Ćiriličar у Саопштење Светог Архијерејског Синода поводом ревизионистичке кампање о броју жртава концентрационог логора смрти Јасеновац   
    Umro akademik Srboljub Živanović: Odlazak jednog od najvećih stručnjaka za ustaške zločine u Jasenovcu
     
    Umro akademik Srboljub Živanović: Odlazak jednog od najvećih stručnjaka za ustaške zločine u Jasenovcu
    SRPSKAINFO.COM Akademik Srboljub Živanović, jedan od najpoznatijih istraživača o genocidu u ustaškom logoru Jasenovcu, preminuo je u Londonu u 90. godini, saopštila je  
     
     
  4. Свиђа ми се
    Србољуб+ је реаговао/ла на obi-wan у Грађански рат у Украјини   
    Ovde lezi osnovni problem svih mnogoznalaca.
    Jer je prosto neverovatno da bilo ko umisli da bolje vidi i vise zna, pa i da bolje nesto procenjuje, od onih koji su u tome temeljno pismeni i besprekorno obavesteni; bili oni Rusi, Ameri, Kinezi... bilo ko. Ono sto mi vidimo i procitamo negde (i to je najcesce neko opskurno i brljavo mesto na internetu) nije ni 1% od onog sto ti i takvi ljudi znaju i imaju na raspolaganju, a cesto je i vrlo pogresno.
    Da i ne pocinjem pricu o ogromnom iskustvu koje svi oni imaju.
    Ali neeeee... "da su Rusi/Kinezi/kojigod uradili ovako kako ja mislim, do sad bi uradili... ko zna sta sve bolje."
    S druge, pak, strane - ovo je prosto deo simptoma, i bas cu da ga napomenem, iako sam se do sad suzdrzavao - kad npr. ovde neko uzme da vrlo razlozno kritikuje ovdasnju vlast, i to ne u necem krupnom nego u mnogo prostijim zivotnim stvarima, isti mnogoznalci momentalno ulecu i krecu da verbalno sutiraju kriticare, po principu "nemas, bre, ti pojma sta pricas, oni su mnogo bolje obavesteni, nemas ti tu preglednost situacije, bla, bla..."
    Znaci, ovi ovde su mastermajndovi, a istali su slama (sto bi rek`o Narod - "sio mi ga djura...").
    U toj dugackoj i nepregledno slozenoj strateskoj partiji po svetu svaki potez za sobom vuce niz uglavnom vrlo velikih posledica, koje mogu da budu povoljne, ali i katastrofalne po onog koji vuce potez. Rusi su, sasvim sigurno, dobro procenili da je uletanje u direktan rat tad, 2014. godine, bio vrlo los potez, koji je - kako su to mnogi pismeni primetili - mogao da im dovede celu natu tu na prag, i time znatno oteza dalji rad na tom pitanju. Ovako su lepo seli, temeljno napravili planove i procene, uradili proracune uzduz i popreko, i uzeli najbolje moguce resenje da po njemu idu dalje.
    Vodjenje jedne zemlje (posebno velike zemlje) nije pivo ispred prodavnice, nego viseslojna mudrost koja treba da se dobro izuci. S druge strane, "da su bili pametniji" je bas nivo ovog piva ispred prodavnice. Ili stvarno mislis da Putin, Lavrov, Sojgu i ostali s njima (i Ksi, ameri, briti i svi ostali iz politike) nemaju pojma sta rade?? Nadam se da ne mislis tako nesto.
    I opet kazem - nikakve slicnosti ovo nema ni sa Gruzijom, ni sa Sirijom. Ovo je zadnji moguci korak pred opsti rat, takvo je mesto geografski, i ako se ovde krene u bitku, to ce neminovno da znaci napred bez vracanja nazad, u potpuno rusenje cele svetske hegemonije zapada. I upravo se u to krenulo, to su u jednom momentu i javno kazali.
    Drugim recima, uopste nije rec o prostoj zastiti stanovnistva, nego o zavrsnom udarcu na nove hitlere. A tako nesto mora dobro da se odmeri i promisli. Mnogo dobro i pazljivo.
    Trebao bi da citas i njih, itekako.
    Ovo je pitanje - ne zameri - tehnicki nepismenog coveka. Ne postoji nacin da se tako nesto uradi tako brzo. To prvo.
    Drugo, Rusi su im vec obecali da ce da gadjaju i ta zeleznicka cvorista i ostale komunikacije, ali se ne zalecu, idu korak po korak. Mnogo je bolje da se tuce elektricna mreza npr., nego prosto snabdevanje. Konacno, njima nije cilj unistenje ukradine, nego pritisak na narod da sami zbace tu antivlast (i vec se javljaju prvi nagovestaji toga, baci pogled na vesti u protekla 2 dana), a onda da lepo taj narod (ponovo!) pripoji sebi i obnovi ga, kao sto je to bilo i u Ceceniji.
    Rat nije samo bitka na terenu, to je samo jedno parcence rata. Rat je nesto mnogo sire od toga.
  5. Свиђа ми се
    Србољуб+ је реаговао/ла на obi-wan у Грађански рат у Украјини   
    Ne, nema to veze ni sa kakvom greskom. Ovo i ovako je, u stvari, bio jedini moguci izbor.
    Kako? Prosto je. Da su Rusi onda, pre 8 godina, kazali da je taj Minski ugovor prevara, zapadni bi mogli udobno da kazu "znaci vidite, Rusi su ti koji ne zele mir", sto je lako moglo da dovede do teze pocetne pozicije za rat. Takodje, Rusi su ovako, sto je daleko najvaznije u tom geopolitickom pogledu, stekli punu i trajnu podrsku velike vecine sveta, tj. prakticno svih koji ne zele da budu anglosaksonska radna kolonija.
    Ovih 8 godina nisu se samo zapadni spremali za rat, nego i Rusi, tj. narocito oni. Rezultate imamo pred sobom.
    Drugim recima - naravno da je svima bilo jasno da zapadni sve vreme apsolutno lazu, ne samo Rusima, to uopste nije bilo tesko da se vidi. Ali nije imalo drugog nacina da se dodje do pozicije za jedan pravedan i odbrambeni rat, jer je rat najmanje takticko pitanje (ovo na terenu), a mnogo vise stratesko (tj. civilizacijsko).
    Kako su mnogi vec na pocetku akcije primetili, ovo nije prosto rat za resurse ili nesto slicno, nego direktan civilizacijski sukob dva potpuno suprotna nacina razmisljanja, tj. rat sistema vrednosti i antivrednosti.
  6. Тужан
    Србољуб+ је реаговао/ла на Вукашин у Грађански рат у Украјини   
    Telegram: Contact @intelslava
    T.ME 🇷🇺🇺🇦 Extremely rare and epic footage of the assault on Ukrainian positions. A Russian soldier threw a grenade in front of a trench with Ukrainian soldiers, went around them from... Ево како се гине и како рат стварно изгледа.
    Поби их Рус као зечеве из близине. Види се да су и једни и други преплашни.
    Јадна сиротиња гине.
     
     
  7. Свиђа ми се
    Србољуб+ је реаговао/ла на Вилер Текс у Грађански рат у Украјини   
    Ако је он владика ја сам Меси.
    Јел беху исти они који су "највећи борци против етнофилетизма" ?
    Ал битно је да се Србима ,у неким круговима, спочитава родољубље као неспојиво са православљем. О овој болештини Сергеја Думенка, у неким круговима, вероватно неће ни зуцнути.
     
  8. Тужан
    Србољуб+ је реаговао/ла на obi-wan у Грађански рат у Украјини   
    Ovo je snimak sa ukradinske strane, napravljen za vreme povlacenja ostataka ljudstva iz Soledara. Na snimku, sami oni pisu da su u pokusaju da zadrze grad izgubili 14 (cetrnaest!) bataljona, sto prakticno znaci preko 10.000 ljudi! Jezivo kakvo bezumlje i savrseno uzaludno baceni zivoti za racun zapadnih vlastoljubivih krpelja i krvoloka. Apsolutno jezivo.
    ...
    Telegram: Contact @intelslava
    T.ME 🇷🇺🇺🇦 Video of the departure of the Armed Forces of Ukraine from Soledar. Taken yesterday or the day before. They inform that 14 battalions were lost on the defense of Soledar.  
  9. Свиђа ми се
    Србољуб+ је реаговао/ла на obi-wan у Грађански рат у Украјини   
    Soledar je pao. Ocekuje se dalji domino efekat i na siri ostatak regiona, jer su ovde ukronacisti potrosili velik deo trupa (i istocni i zapadni izvori svedoce o ogromnim gubicima ukronacista), prakticno nepovratno, i tako izgubili jednu od najbolje utvrdjenih tacaka. Ruska taktitka ratovanja niskim intenzitetom bitke i sporim "mlevenjem" protivnika ocigledno se ponovo  pokazala vojnicki besprekornom.
    Sledeci je, verovatno, Artjomovsk, koji je posle ovog debakla u Soledaru postao neuporedivo tezi za odbranu.
    ...
    Telegram: Contact @intelslava
    T.ME 🇷🇺🇺🇦⚡The units of PMC "Wagner" took control of the entire territory of Soledar. A cauldron has been formed in the center of the city, in which urban battles are being fought. The... ...
    Telegram: Contact @intelslava
    T.ME 🇷🇺🇺🇦 Prigozhin in one of the Soledar mines. The largest salt production plant in Europe is located on the territory of the city. Now it belongs to Russia.
  10. Свиђа ми се
    Србољуб+ је реаговао/ла на ИгорМ у Грађански рат у Украјини   
    Доста је ћутања: Чувени дописници водећих италијанских медија дижу глас против пропаганде о Украјини
    https://sputnikportal.rs/20230110/dosta-je-cutanja-cuveni-dopisnici-vodecih-italijanskih-medija-dizu-glas-protiv-propagande-o-ukrajini-1149200277.html
  11. Свиђа ми се
    Србољуб+ је реаговао/ла на Вилер Текс у Грађански рат у Украјини   
  12. Хахаха
    Србољуб+ је реаговао/ла на Вилер Текс у Грађански рат у Украјини   
    Кад је издајнику било боље?
    Замисли да живиш као конвертит ради велике софе, сојиног млека и сушија?
    Ови Руси што шетају су исти као зелени комунисти. Суши стадо жељно бриселске светлости. Одавно их је Достојевски описао.
    Парламен суштински управља државом, само ако се држава зове Дизниленд.
  13. Свиђа ми се
    Србољуб+ је реаговао/ла на Вилер Текс у ĆIRILICA SVUDA - OD FAKULTETA DO RAČUNA I POTVRDA: Šta piše u nacrtu zakona koji je Vučić predao Dodiku?   
    А ви как сте данас госпон Клауд? Киша је покварила планирани домјенак у Максимирској шуми пак су фрајле морале остат дома на Илици.
  14. Волим
    Србољуб+ је реаговао/ла на Вилер Текс у ĆIRILICA SVUDA - OD FAKULTETA DO RAČUNA I POTVRDA: Šta piše u nacrtu zakona koji je Vučić predao Dodiku?   
    Знаш ли да би просечан Јапанац био изненађен, прилично непријатно, да види да одступамо од свог писма? 
  15. Волим
    Србољуб+ је реаговао/ла на Вилер Текс у ĆIRILICA SVUDA - OD FAKULTETA DO RAČUNA I POTVRDA: Šta piše u nacrtu zakona koji je Vučić predao Dodiku?   
    И да би олакшали странцу ми треба да заборавимо на своју посебност? Значи ајде због удобности малог броја људи да се одрекнемо дела нашег идентитета? Не говоре ли ти странци да посебности треба да се чувају? 
    Имао сам прилике пословно да сарађујем са једном грчком компанијом. Све сам добијао на грчком и превод на енглески. Зашто би неко правио хибриди и писао ми грчки на ћирилици кад то не иде?
    Бугари исто тако раде. Северни Македноци исто.
    Ок, нема проблема. Хајде да се вратимо онда на црквенословенско писмо ако нам Вукова верзија ћирилице не одговара.
     
  16. Свиђа ми се
    Србољуб+ је реаговао/ла на Предраг М у ĆIRILICA SVUDA - OD FAKULTETA DO RAČUNA I POTVRDA: Šta piše u nacrtu zakona koji je Vučić predao Dodiku?   
    баш лепа вест. 
    Не капирам овде неке чему одмах неко пљување по Вучићу. Ова одлука ко год да је донео (макар то био и Зукорлић) треба да буде за понос сваком Србину, чак и оном из круга двојке ( али изгледа да су они жестоко оперисани од свега што има префикс Срб). 
     
  17. Свиђа ми се
    Србољуб+ је реаговао/ла на Dragi у ĆIRILICA SVUDA - OD FAKULTETA DO RAČUNA I POTVRDA: Šta piše u nacrtu zakona koji je Vučić predao Dodiku?   
    Podržavam zakon. Nisam protiv latinice; naprotiv, i latinicu smatram srpskim pismom. Ali ćirilica je ipak naše glavno nacionalno pismo, i ona treba prvo da važi i da se koristi. Tužno kada pogledam Beograd i sve vidim napisano na latinici. Šta li je to, kulturni imperijalizam zapada?
    Da ja pišem latinicom? Da! Ja sam žrtva kulturnog imperijalizma zapada, jer živim na zapadu. Ko će da zna ako ne ja..? Pošto ovde živim i radim, moram da učinim jedan minimalni mogući ustupak sa ovdašnjim društvom i kulturom u koje sam došao. Ali zar ovo moramo i u samoj Srbiji, u domovini, da učinimo? Pa u domovini smo na svome, ne na tuđemu, zar ne.. Ako smo migranti u Austriji, ili u Francuskoj, nismo migranti u Srbiji.
  18. Свиђа ми се
    Србољуб+ је реаговао/ла на sampaganini92 у ĆIRILICA SVUDA - OD FAKULTETA DO RAČUNA I POTVRDA: Šta piše u nacrtu zakona koji je Vučić predao Dodiku?   
    To sta je ova vlast uradila sa kulturom je jedna cinjenica koja nije ni u kakvoj relaciji sa prethodnim tvojim iskazom koji sam ja prokomentarisao. Jeste da unistila je kulturu i ja bih najradje da je neko normalniji na vlasti ali nije jebiga.
    Posto nije i dok nije ocuvanje cirilice je pozitivna stvar. Ne znam zasto ljudi dobar potez vlasti karakterisu kao licno napad na sebe ili kao saglasje sa celokupnim njenim delovanjem. Prosto zivim zivot gde ga zivim imam prava odnosno zelju da uocim i pozitivne stvari oko sebe bez obzira ko je na vlasti. Nije mi zivot i mogucnost pohavle necega na stendbaju do smene vlasti ili pak rezervisana samo za opoziciono delovanje. Ne znam zasto bih sebe suzavao na taj nacin? 
  19. Свиђа ми се
    Србољуб+ је реаговао/ла на sampaganini92 у ĆIRILICA SVUDA - OD FAKULTETA DO RAČUNA I POTVRDA: Šta piše u nacrtu zakona koji je Vučić predao Dodiku?   
    Pa to je tvoj narativ da ako imas cirilicu nemas sta da jedes. A ljudi nisu glupi nego ukalupljeni i decenijama programirani da razmisljaju kao ti da budu parekselans homo economicusi savrsen clan potrosacke civilizacije. Ono sto nije na mom stolu i ne mogu da ga tutnem u usta je totalno nebitno. 
    Sto se oprastanja tice, dakako da ne anuliram greske vlasti zbog nekih dobrih poteza. Sto je za pohvaliti pohvalim sto je za osuditi osudim. Necu sigurno da glasam za njih zbog ovoga al nemam potrebu da popljujem ono sto dobro urade. 
  20. Волим
    Србољуб+ је реаговао/ла на sampaganini92 у ĆIRILICA SVUDA - OD FAKULTETA DO RAČUNA I POTVRDA: Šta piše u nacrtu zakona koji je Vučić predao Dodiku?   
    Kao sto rekoh pricao sam o konkretnom potezu ne o ostalim nepocinstvima sns vlasti. 
    Tesko da ce iko kome je njegovo dupe najbitnije videti ikakvu korist od necega sto direktno ne doprinosi porastu stabdarda zivotnog. Uokviren zapadnim narativima izmucen covek dijalektickog materijalizma pati od merenja svega poturenim mu terminom zivotnog standarda. 
  21. Волим
    Србољуб+ је реаговао/ла на Вилер Текс у ĆIRILICA SVUDA - OD FAKULTETA DO RAČUNA I POTVRDA: Šta piše u nacrtu zakona koji je Vučić predao Dodiku?   
    Што не одеш у Сарајево или Загреб да причаш о људским слободама и праву на ћирилицу? 
    Добио би тамо чекић у главу, исто попут ћирлиличне табле у Вуковару.
    Ћирилица је била једино српско писмо док  на бајонетима аустроугари нису донели латиницу.
     
  22. Волим
    Србољуб+ је реаговао/ла на Bernard у Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту   
    The American Medical Association — which is now engaged in training its members to lie to patients as they murder them — has released an eyebrow-raising document that claims, “rampant disinformation” is, “eroding public confidence in science and undermining trust in physicians and medical institutions.” And to reacquire that lost trust, the AMA proceeds to teach doctors how to lie to the world about covid.
    On page 9 of the document, doctors are told to replace the phrase “hospitalization rates” with the claim that all hospitalized patients are “deaths,” thereby wildly exaggerating covid deaths in order to achieve mass hysteria. Make no mistake: This is the AMA directly instructing doctors to lie about covid deaths. This is straight up medical fraud.
    Similarly, doctors are also told to replace the word, “lockdown” with “stay-at-home order,” because that somehow sounds less totalitarian.
    In the same document, on page 8, doctors are instructed on how to block, deflect and redirect questions to cover up the truth about vaccine injuries and deaths. They are specifically instructed to change the subject and reject questions from reporters or patients, while pushing AMA-approved “official” propaganda by claiming it’s all based on “facts,” not “science” or “medicine.”
    In essence the AMA is now attempting to transform doctors into propaganda puppets for the global depopulation agenda. Practicing real medicine is no longer the priority of the AMA, it seems. Rather, physicians must practice lying in order to remain an AMA member in good standing.
    Here’s a section from the document, entitled, “COVID-19 Language Swaps”
                                        
     
     
                         
     
    https://www.ama-assn.org/system/files/2021-02/covid-19-vaccine-guide-english.pdf
  23. Свиђа ми се
    Србољуб+ је реаговао/ла на Justin Waters у Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту   
    Шта ниси ово знао?
    Гејн то фанкшн је прво рађено на тлу Америке. Кинези нису имали знање да издвоје спајк протеин из једног другог вируса и накалеме га на сарс 1 и истражују. На челу са Ралфом Баричем и тимом који је имао знање и оном кинеском вирулогињом су радили истраживања у САД, да би око 2014 влада ова истраживања прогласила опасним и да ускраћује финансирање. У току је трајало објављивање рада које ће бити објављен 2015 о химери коју су направили чији се спајк протеин веже за рецепторе нешто слично као сарс 2. У истој години када стиже обустава финансирања, фаучијев НИХ није хтјео одустати од истраживања дотад обављана на тлу САД, па их премештају у Вухан. 
    Зато у невјерици и с дозом згражавања гледам оптуживања Кине од стране САД, када су они били ти који су закували намирнице, а Кинези су само глумили шпорет и били зачин у финалном јелу. 
  24. Волим
    Србољуб+ је реаговао/ла на Милошшш у Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту   
    Брате, има ли још неког коме није јасно да је ово давно смишљени пројекат? Има, много, и то показује каква нас будућност чека: "Закукаше Срби у невољи, ал се Живог Бога се сетише, нити Бога нит својег греха."
  25. Не свиђа ми се
    Србољуб+ је реаговао/ла на haveaniceday у Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту   
    I da, u ovoj zemlji treba da se uvede obavezna vakcinacija za sve medicinske radnike. 
    A moze i za druge drazvne sluzbenike. 

    Oni su najveca kocnica vakcinaciji, jer ljudi nece da se vakcinisu kada znaju da im se doktor nije vakcinisao. 
×
×
  • Креирај ново...