Jump to content

Ćiriličar

Члан
  • Број садржаја

    4959
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

  • Број дана (победа)

    76

Status Replies posted by Ćiriličar

  1. А bloody American dream

     

    1. Ćiriličar

      Ćiriličar

       

  2. Završen hram oružanih snaga Ruske federacije (video)

     

    1. Ćiriličar

      Ćiriličar

      26 000 000 људи је страдало у одбрану Русије (СССР) од немачке агресије. То је одбрана жена, деце, огњишта, домовине и отаџбине - све под петокраком.

      У тој борби је, поред свега прљавог у рату, милионе и милионе људи извршило навећу Христову заповест љубави да се свој живот положи за другога. Касније је та идеологија тлачила свога. И пре. Дакле жизофрениа. Овај храм је покушај освештења те Христове љубави, стављање под Христов Омофор свега  оног доброг из тог страшног рата, али и опомена и Учитељство за будуће генерације војника.

      Државе? Па државу чине људи, и поп је држава и патријарх и војник, или? Без потребе за полемиком, шокирам се изнова плитким поимањем ствари. Узгред, ниси ли ти заговорник помирења свих под Крстом? Ако јеси, па управо је то то.

      На Козари је 100 000 Срба изгинуло под петокраком. Оћеш да кажеш да су комуњаре? Не, роде, него прост народ који је побегао у збегове од усташке каме, и борио се против фашиста. То што је манипулисано њиме, чини их још већим.

      И посебно важно: држава попут Русије, која се простире од Финске на северо-западу до курила на истоку мора д аима јаку државу, јер ће се распасти. А ако нема јак утицај Цркве на државу и народ пропашће на оба плана, и метеријаном и духовном.

      Храм је грађен по жељи војске, војска је "ктитор" а зна се како се живопише ктитор на храму....ктитори су свих они 26 милиона о којма сам говорио, који су, већином, Мученици.

       

    2. (See 4 other replies to this status update)

  3. Završen hram oružanih snaga Ruske federacije (video)

     

    1. Ćiriličar

      Ćiriličar

      Ниси знао до сада да је Кирило комуниста, камуфилирани? Ако Драги не напише неку оправдавајућу теолошку студију не гине искључење РЦ из "васељенске"... због национализма. Дупла јерес "раскринкана" од вас два великана :)

    2. (See 4 other replies to this status update)

×
×
  • Креирај ново...