Jump to content

The Godfather

Члан
  • Број садржаја

    2013
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

  • Број дана (победа)

    6

Репутација активности

  1. Волим
    The Godfather је реаговао/ла на Zoran Đurović у Koпти служили у Патријаршијској капели у Београду   
    Рашчланио сам ти све. Не можеш да узимаш по вољи Оце. Јер и апостол Петар рече да многи узимају Павла на своју погибао. Поверуј ми не би ли ти се душа спасила. Немаш благе везе са текстовима које читаш. Наравно да тамо има фундаменталистичких, али кад ти ја пљаснем фундаменталистички тзв. Апостолске каноне 9 и 10, ти шуш. Не можеш ништа да кажеш, јер сам ти демонстрирао да се таквим читањем нигде не стиже. Брале, кратак је живот, време се убрзало, Господ те неће чекати да се освестиш. 
    Немушто читање се може применити на Писма, као и на Нови Завет, као што раде неки муслимански кретени, па онда проналазе контрадикције. На  основу тога нигде се не може доћи, и тада ће ти Писма бити Књига запечаћена. Писмо је флуидно. Шта рећи пак о канонима који су одраз свог времена? Или текстовима Отаца који су углавном некомуникативни са данашњом размаженом генерацијом? Треба да имамо те текстове, али да се разумеју у контексту времена. Нпр., Марија је родила Исуса са 15-16 година, а да се данас нека уда у то доба то би био скандал. Ја сам се оженио са 22 и сматрају ме да сам као Циганин, јер сам се оженио премлад. 
    Мора, брале, читање у времену и простору. 
    Говорио сам против овог политичког екуменизма превише, па да се не понављам. Као што сам казао да заједно са Марком Ефеским не бих потписао унију, иако су ми католици Црква. Но, ја причао, или магарица прђела, исто ти је.  
  2. Волим
    The Godfather је реаговао/ла на Zoran Đurović у Koпти служили у Патријаршијској капели у Београду   
    Ја знам да ниси стекао употребу мозга, па онда не би могао да ми одговориш на апорију по истим канонима: 9. Све верне који долазе на литургију, а не остају за време молитве и причешћа, као оне који узрокују неред у Цркви, треба одлучити; 10. Ко се са одлученим, ма и у кући, моли, нека се одлучи.
    А ти си стално са онима који се не причешћују редовно и молиш се са њима. Одлучен си. И не знам ко ти је читао молитву за присаједињење са Црквом? Можда Артемије из гроба? 
  3. Волим
    The Godfather је реаговао/ла на Zoran Đurović у Koпти служили у Патријаршијској капели у Београду   
    Роћко лупета као и обично. 
    Све је већ познато. Талибани на једну страну, католици на другу. То је све. Јер, сви аргументи су досада изнети. 
    Мој главни је да јерес не може да убије Цркву. Разне фракције које постоје су одраз тренутних стања ствари, а не Божије благодати. Када се и Изабрани Народ расцепио, пророка је било и на северу и на југу. Иако су северни имали телад и сличне идоле. Ови наши талибани су тужни као Јона што Бог не потамани Нинивљане. 
    Наравно да озбиљне јереси отуђују човека од Бога, као нпр. Јеховини сведоци, и да такве крштавамо, јер нису крштени, нису били у додиру са Духом Светим, али оне који су били, њих не крштавамо, него их примамо или кроз миропомазање или кроз исповедање вере. 
    Ови малоумници, који себе сматрају православцима и мисле да ће само они да се спасу, страни су Божијој благодати. 
    Зато је било исправно да се Коптима да да служе код нас, а да се не чека када ће се све теолошке финесе разрешити. Бангави Рођа не може да разуме ако се 2 бабе, једна српска, друга коптска сретну и иду у цркву, свака ће веровати да се причешћује, а о теолошким питањима која нас деле неће имати појма. И зашто би сада српска баба била спашена, а не и ова коптска? Биће обе, ако су добре бабе, и неће бити ниједна ако су зле. Оне узимају тело Христово. То је све. 
    А шта би нам сада Рођени рекао о св. Кирилу - коме мора да се моли - јер је светац, на миа фисис? Он нема појма о чему се ту ради, као што немају појма ни ове бабе. 
    Него, код њега је само присутна злоба која не може да се обузда, јер мрзи човечији род као и Сотона, јер се он не моли за "прекраћење раскола и јереси у црквама", како се вели у Василијевој литурђији, него за цементирање.  
  4. Хахаха
    The Godfather got a reaction from slovoA in Др Зоран Ђуровић: Све Патријархове веренице   
    Шта беше тема?! 
  5. Свиђа ми се
    The Godfather је реаговао/ла на Родољуб Лазић у Епископ Фотије: Обновљени нишки разговори СПЦ и МПЦ, могуће васпостављање канонског јединства већ на мајском Сабору   
    Ово је лаж. То су измислили отккад су решили пре неколико деценија да буду источне папе. Раније то нигде није помињано, нити је била пракса. И наравно, све што се дешава сада, дешава се зато што имају Великог брата који их штити и за кога, између осталог, одрађују одређене послове. А преко тог истог Великог брата иду уцене и притисци порема осталим Помесним Црквама да прихвате ту нову улогу Истанбулског патријарха. Наравно, има и оних који из свог чисто грчког етнофилетизма добровољно прихватају ову лаж.
    Али не треба заборавити да је деценијама и на нашем ПБФ-у студентима пуњена глава о томе да је Цариград Васељенска Патријаршија, и да све аутокефалне Цркве  (осим оних потврђених на Васељенским саборима) имају УСЛОВНУ аутокефалност, коју такозвана Васељенска патријаршија увек може да повуче. Хоћу рећи, тек од случаја додељивања тзв. аутокефалије украјинским расколницима имамо заокрет и у СПЦ у односу са Фанар.
  6. Свиђа ми се
    The Godfather је реаговао/ла на Zoran Đurović у Епископ Фотије: Обновљени нишки разговори СПЦ и МПЦ, могуће васпостављање канонског јединства већ на мајском Сабору   
    Говорих давно, али многи немају инклузивно мишљење. 
    Мораће да се дода. - На ужас и престраву Роћкову!
  7. Волим
    The Godfather је реаговао/ла на Zoran Đurović у Епископ Фотије: Обновљени нишки разговори СПЦ и МПЦ, могуће васпостављање канонског јединства већ на мајском Сабору   
    Ти си овде од скоро, инсталиран. Све што вам Ава Римски може рећи је: Ни Нато ни Фанар неће моћи да опструира добијање аутокефалије МПЦ од СПЦ. Све су твоји ментори покушали не би ли заобишли СПЦ, и на крају нису успели. Није свет униполаран, како сте замишљали. Моја је радост бесконачна што ће МПЦ постати сестринска Црква у оквиру свих Православних Цркава. 
    Пошто ћете ви, који радите против јединства букати по трговима: Цариград је једини који може да да Томос, упозорио бих вас на следеће: Цариград не постоји; постоји Истамбул и Фанар са 4 мачке; Андреј није основао Фанар, а и да јесте, опет је иза Петра; првобитне цркве нису знале за моноепископат, тако да теза да је нека умишљена Петру дата власт прешла на папе је историјски фалсификат - о монократском епископу Рима можемо говорити (у научном кругу, а не у блејачком скупу на тргу) само од папе Виктора, јер до тада је постојао синодални, тј. синагогални начин управљања Црквом; идеја да је апелационо право папе Јулија прешло на Константинопољ је фантазија непотврђена ниједним каноном; такође не постоји ниједан канон који вели: Фанару или бласфемично званом "Васељенском патријарху", јер то тако сматра св. Папа Григорије Велики или Двојеслов, па је тај Папа себе назвао "Слугом слугу Божијих", никада није дато право издавање томоса аутокефалија. Да не помињем јеретичку идеју да се монархија божанства пресликава на црквену реалност, па да на универзалном нивоу треба да имамо Једну Главу, Папу или Источног Папу. 
    Не знам колико ћеш схватити, пошто си ти "прашинар", тј. пешадинац, али ће схватити ови твоји као и народ у Македонији. Нећете моћи да их обмањујете. Видим да је медијска блокада јака, јер су државне власти сатрапи Натоа, па зато настоје да неканонски умешају Фанар, али ако у овом гесту и намери СПЦ препознате несебичну љубав, онда ћемо сви бити на добитку. 
    Довољно је разумној особи видети који су плодови кад Фанар узме да прави јединство раскољених страна. Рекао сам годину дана Атинагори пре давања Томоса Украјинцима да ће тиме изазвати течење људске крви у рекама! И то сада гледамо! "Аутокефалија" која је дата Укрима је карикатура, узели су им дијаспору, Филарет се опет расколио са њима, а та расколничка црква није у општењу са већином православног света. 
    Лудачка је Нато патка да све православне Цркве треба да прихвате аутокефалију МПЦ, а сама Православна Црква је у расколима! МПЦ са тим називом, а не понижавајућим, који су вам и за државу наметнули Нато "партнери" Северне Македоније, имате од СПЦ. Фанар вам забрањује чак и име "Северна Македонија", и било који дериват који има везе са именом Македонија; да не помињем дијаспору, у којој живи гро Македонаца и без које бисте били мртви. Како финансијски, тако и национално. Робски статус славити као победу, је јадно и бедно. Од СПЦ сте признати као браћа, као равноправни, као и самовласни над вашом паством у дијаспори. И то је СПЦ урадила не из геополитичких или лукративних разлога него из љубави према свом народу, својој браћи. Ако поверујете да смо браћа, онда ће овај подвиг имати своју коронацију.          
  8. Свиђа ми се
    The Godfather је реаговао/ла на александар живаљев у Епископ Фотије: Обновљени нишки разговори СПЦ и МПЦ, могуће васпостављање канонског јединства већ на мајском Сабору   
    Ако је пар дана владао медијски мир по македонском црквеном питању у српским медијима, јутрос су се наши славни таблоиди потрудили да га наруше. Ударац ножа у леђа (Васељенске патријаршије Србима, отимају све српске светиње и слични наслови уз нешто мало коментара. Најдаље је отишао Kurir за кога је признавање аутокефалије Мирашеве секте, већ готова ствар.
    Политика (Јелена Чалија) једина даје информације о томе шта се заиста догодило у оцих неколико дана.
    Ако се неко пита какав је то углед Србије у свету па се тако лако сламају њени црквени интереси, узгред шта заиста српска дипломатија ради на учвршћивању тзв Отвореног Балкана, посредно одговара Јелена Тасић у Danasu: све је ово, по обичају замесио Вучић, који притиска патријарха да прихвати санкције Русији и признање независности Косова, за које ће да оптужи Русе.
    Од свих ових текстова у јутрошњој штампи одудара прилог Слађане Вукашиновић у Blicu, која најављује да ће на Сабору доћи до помирења Српске и Македонске цркве.


  9. Свиђа ми се
    The Godfather је реаговао/ла на Zoran Đurović у Raskol se zahuktava   
    A неке српске владике, као и ви (ви прижељкујући), су ме уредно пријављивали Бартоломеју тражећи да ме рашчини јер сам као његов клирик писао против фанарске политике. Чисто да се зна какве сте јајаре. 
  10. Свиђа ми се
    The Godfather got a reaction from Zoran Đurović in Raskol se zahuktava   
    @Hadzi Vladimir Petrovic odgledao!!!
     
     
     
  11. Свиђа ми се
    The Godfather је реаговао/ла на Hadzi Vladimir Petrovic у Raskol se zahuktava   
    Nepravilna inicijacija pravi probleme Crkvi, nije potrebna, onaj ko je na silu pokrsten po inerciji će smatrti da je to ok za druge...
    Ima svakakvih načina diljem KC ali za Hrvatsku je statistika poražavajuća, od 30000 hiljada nema ni jedan regularan slučaj? nego bi ih sve trebala ispitati zajednička komisija.
    Gluma je  vankonfesionalna misterija, on se poistovjećuje sa raznim ulogama-likovima i omogućuje nama da se lako poistovjetimo sa njim, posto je film protestanski medij sve to je u prvom planu u službi teksta, Crkva je pozoriste drugoga roda u kojem se javlja Hristos, kao vrhunac poistovjećenja i onaj u kome je poistovjećenje sa božanskim jedino moguće.
    Mnogma su ti fimovi postali "jevanjelja". Moš, mislit kako mafioze gldaju "Kuma". Monogi je "Rambo" pogino u Bosni itd. 
    Roćko dakle podpada li pod kanone i molitveno slušanje radio Medjugorja?
    Kad se moliš sa za nijh u okviru liturgije oglašenih, da li je to molitva sa njima ili bez njih?
    @The Godfather  
     
  12. Тужан
    The Godfather got a reaction from Hadzi Vladimir Petrovic in Raskol se zahuktava   
    inbound2031961936190958169.mp4  
    inbound5280425818652891457.mp4  
    inbound7368635369147075015.mp4  Da se vratimo na temu, o cemu se zapravo radi, jereju Djurovicu i nekolicini nas su se ocigledno prividjale neke stvari, ko su protagonisti zapravo itd...  
     
     
     
     
    inbound22834497962012685.mp4
  13. Свиђа ми се
    The Godfather got a reaction from sampaganini92 in Raskol se zahuktava   
    inbound2031961936190958169.mp4  
    inbound5280425818652891457.mp4  
    inbound7368635369147075015.mp4  Da se vratimo na temu, o cemu se zapravo radi, jereju Djurovicu i nekolicini nas su se ocigledno prividjale neke stvari, ko su protagonisti zapravo itd...  
     
     
     
     
    inbound22834497962012685.mp4
  14. Оплаках :))
    The Godfather је реаговао/ла на Zoran Đurović у Raskol se zahuktava   
    Да, знамо да си ти највећи бачије на Поукама!
     Е, јеси симпа, морам да признам. Тако је ваљда Кавасила, има у Мајендорфа, кукао и вапио: Томо Аквински, да си наш па да те Бог види и да те ми сви славимо као свеца! - Праштај ми што не могу да цитирам, ова корона ме ударила по памћењу меморије!
  15. Радостан
    The Godfather је реаговао/ла на Zoran Đurović у Raskol se zahuktava   
    Алаха ми, поменућу те над моштима св. Петке. - Мојој жени било лоше после короне, одгегала до капеле, замолила ме да јој очитам, није веровала да се одмах исцелила. - За тебе ћу очитати нешто за отрежњење. 
  16. Хахаха
    The Godfather got a reaction from Hadzi Vladimir Petrovic in Raskol se zahuktava   
    Naravno da nije vredan kad si prosli put trosivsi dragocenu energiju ispao smesan kao bioskop dokazujici da sam Djurovic, lepo je da si izvukao pouke 😀
    Ne mozeno svi biti kopije sv otaca kao tvoja cenjena malenkost 😁 i briljirati na forumu kao vi gdine sudija
     
  17. Оплаках :))
    The Godfather got a reaction from Zoran Đurović in Raskol se zahuktava   
    EVE GI MAKRON 😂
  18. Оплаках :))
    The Godfather је реаговао/ла на Zoran Đurović у Raskol se zahuktava   
    Обрнућу сутра у Петки епитрахиљ наопако па ћу ти прочитати молитву на њеним моштима!
  19. Оплаках :))
    The Godfather got a reaction from Zoran Đurović in Raskol se zahuktava   
    Naravno da nije vredan kad si prosli put trosivsi dragocenu energiju ispao smesan kao bioskop dokazujici da sam Djurovic, lepo je da si izvukao pouke 😀
    Ne mozeno svi biti kopije sv otaca kao tvoja cenjena malenkost 😁 i briljirati na forumu kao vi gdine sudija
     
  20. Свиђа ми се
    The Godfather је реаговао/ла на Zoran Đurović у Raskol se zahuktava   
    Друже, Сава помиње да нема докумената и то је то. Милаш се не позива на документа. Помиње само Павла Ровинског који није имао никаквих докумената него вели да је Мардарије оптужио Василија да има љубавника, а сам га је имао. Не постоји ниједан док. о Василијевом боравку на Цетињу. 
    Па нормално је да ће се у Синаксару тако помињати. Исто ће бити и у мом случају. 
     Католици штују Николу и над његовим моштима мисе. Њему то прија. Ја мислим даби ти пре пристао да те силују него да над твојим прахом мисе... Или нисам у праву?
  21. Волим
    The Godfather је реаговао/ла на Zoran Đurović у Raskol se zahuktava   
    Е, а сваком случају сам клеветник, како ме Рођени апострофира! И кад га питаш која је клевета, не може да гукне. Да није било нас, сада би овај тројац већ био са својим епархијама под омофором истамбулског епископа (сада ће Рођени да ме нападне како омаложавам Васељенског, па да се предложим за неку анатемицу или барем рашчињење). 
  22. Оплаках :))
    The Godfather got a reaction from Zoran Đurović in Raskol se zahuktava   
    @Zoran Đurović Sad krece kolektivna amnezija, gospoda nikada, ama bas nikada nisu pisala da lazes, da si placen, da ti se prividja, da klevetas Amerikance itd, evo - mogao bih da potvrdim, ali kada bih bio kao oni, ne sumnjam da su ubedili sebe da je zaista tako bilo, a sto se tice pisama i tumacenja istih - sad ce strucnjaci " jedne knjige " koji su svoje teoloske studije zavrsili online na Svetosavlju bez da ih je bilo ko propitivao gradivo koje misle da su savladali pravilno da ti objasne kako stvari zapravo stoje 😀
  23. Волим
    The Godfather је реаговао/ла на Hadzi Vladimir Petrovic у Raskol se zahuktava   
    Sucur Alahu da se neko u Srbiji bavi teologijom sa pravoslavne tacke gledista, ako je pravoslavlje tacka gledista i belogardejski vojni moral.
  24. Свиђа ми се
    The Godfather је реаговао/ла на Zoran Đurović у Raskol se zahuktava   
    Тебе интелигенција никад није красила. Заборавио си и све оно што сам вам изнео из Милаша и то у бојицама, јер вама мора да се црта...
  25. Свиђа ми се
    The Godfather је реаговао/ла на Zoran Đurović у Raskol se zahuktava   
    Рекао сам ти, али истина уме да буде непријатна, као што је и научна методологија неумољива. Ја сам читао и Милаша и Радоњића, суд другога стоји. То не значи да Милаш није био научник (уредно сте одбацивали његове текстове о крштењу, чисто да вас подсетим), али га је зилотски дух овде одвукао на стрампутицу. 
     
×
×
  • Креирај ново...