Jump to content

Срндаћ

Члан
  • Број садржаја

    691
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Репутација активности

  1. Волим
    Срндаћ је реаговао/ла на Milan Nikolic у Избори у Србији 2023   
    Ванредни парламентарни и локални избори у Србији биће одржани 17. децембра.
    Проверу уписаних у бирачки списак можете извршити електронским путем на званичној интернет страници Министарства – хттпс://упит.бирацкисписак.гов.рс/
  2. Оплаках :))
    Срндаћ је реаговао/ла на Ćiriličar у Косово и Метохија данас   
    МИ - Глас Из Народа
    WWW.FACEBOOK.COM МИ - Глас Из Народа. Gefällt 6.264 Mal · 23.555 Personen sprechen darüber. МИ - ГЛАС ИЗ НАРОДА "НЕ ПОД ЈЕДНУ ШЉИВУ, ВЕЋ ПОД ЈЕДНУ ШАЈКАЧУ"  
  3. Свиђа ми се
    Срндаћ је реаговао/ла на Milan Nikolic у Посебна изјава Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија   
    @Срндаћ
    Ниси у току али ниси ништа ни пропустио, мали напади на Цркву. Нека чиновница је запела да озакони и примора на родно сензитивни језик по њиховом науму, а Патријарх је искритиковао и ту намеру и ту чиновницу, рекао за њу да је јадна и бедна, али онако гроз говор и критику, ништа страшно. Па се хијене из опозиције пуштене са ланца страних амбасада сјатиле на Патријарха, помало смешно али и има тужних примера. Боље што си пропустио.
  4. Волим
    Срндаћ got a reaction from Agaton Vuzman in Валидност Решења на порез за имовину донето са 5 година закашњења.   
    Слободно ми пусти поруку инбокс, да видим прво о чему се конкретно ради.
  5. Свиђа ми се
  6. Свиђа ми се
    Срндаћ got a reaction from haveaniceday in Долазе Руси   
    Closing Doors: How Europe Is Restricting Russians From Traveling
    WWW.RFERL.ORG The EU last month fully suspended its visa-facilitation agreement with Russia as part of sanctions imposed due to Moscow's invasion of Ukraine. Travel to the EU thus became...  
  7. Свиђа ми се
    Срндаћ got a reaction from haveaniceday in Долазе Руси   
    @Bilbija 
    What travel restrictions is the EU imposing on Russians?
    WWW.ALJAZEERA.COM The bloc has made it harder and costlier for Russians to enter, but members are divided on an outright travel ban.  
    90 дана боравишне дозволе.
    Прекратко је то да би се људи цимали око тога, јер морају стално аплицирати за дозволу.
    Знам да нпр. у Грузији могу остати до годину дана, или тако нешто, па је логично да ће тамо и отићи и остати.
  8. Волим
    Срндаћ got a reaction from Agaton Vuzman in Долазе Руси   
    Мислим да је претежно добро за Србију (упркос вртоглавом скоку закупнина у Београду које ће кроз пар година испратити већа примања када се полако ускладе са инфлацијом...па инфлацијом свега, као и упркос чињеници да сам ја једна од тих избјеглица у предграђа Београда ), јер су то већином млађи људи, пословно успјешни (они који имају новца су и побјегли из Русије) и више су у току са временом јер су то углавном људи из слободнијих и фриленсинг професија.
    Такође, како сам могао видјети по градском превозу, доста њих чине млади родитељи са најмање 2-3 дјеце, што сматрам добром и пожељном демографском групом само по себи.
    Још к томе Руси, Украјинци и Бјелоруси су изузетно компатибилни са нама као другим словенским народом тако да није ни потребна њихова асимилација нити србизација да би се уклопили у наше друштво.
    Дакле, они дефинитивно могу унијети преко потребну свјежину у српско друштво, како друштвено тако и економски. Уколико би држава разматрала да им подари бржи пут за добијање држављанства подржао бих то.
  9. Радостан
    Срндаћ је реаговао/ла на obi-wan у Долазе Руси   
  10. Свиђа ми се
    Срндаћ је реаговао/ла на Ćiriličar у Грађански рат у Украјини   
    Кад се читају Јеванђеља за горде умове звуче као неке причице, нису довољно филозофске и мудре.
    И ово звучи нестварно али порима обрисе. Пре 10 година звучало је непојмљиво, а када је писано  вероватно је звучало као лудост:
     
    "Царство балканских народа са царством свете Русије – не Русије неруске и чивутске, него свете православне Русије – може донети целом човечанству срећу и остварити оно мистично хиљадугодишње царство, мира на земљи, које се показало на Патмосу у визији ономе славном апостолу визионару, светом Јовану Евангелисту. Јер тај миленијум још није у историји света остварен. А оно Што је суђено од Бога, мора се остварити. Ко ће остварити ако не они, који су до сада били највише мучени и презирани, сечени и гажени, тј Словени и остали православни народи? Речено је србском пословицом, да на мрзану кућа остаје. А у руским народним причама увек је презрени „глупи“ Иванушка на крају морао спасавати своју браћу, која су се правила паметнија од њега. Тако ће православни Словени са осталим православним народима, као мрзан и презрени Иванушка, спасавати обе хемисфере света, Исток и Запад. Каквим програмом? Да ли насиљем, освајањем, гордошћу, себичношћу, палежном теократијом, светском аутократијом, вашарском демократијом? Не, никако него теодулијом, свакидашњим програмом србског народа".
    Владика Николај
    Обратите пажњу на непогрешивост израза (подвучено) - све оно што данас имамо.
  11. Тужан
    Срндаћ је реаговао/ла на Ćiriličar у Мирослав Крлежа о Србима: Ушљиви балкански цигани и багра за вешала   
    (следи бан због: спамовања форума и субверзивног деловања Ћирка;  подривања братства и јединства; ширење верске нетрпељивости; наношење љаге на мђусуседке односе; радикализма и др.)
  12. Свиђа ми се
    Срндаћ got a reaction from Ђорђе Р in Грађански рат у Украјини   
    Сад ово говорим чисто из занимања за војску, без моралисања и приче ко је за кога. Занима ме посебно како ће Руси проћи у овој новој офанзиви.
    Првобитни покушај заузимања Кијева и тиме читаве Украјине и украјинске власти им се изјаловио, на опште изненађење свијета. Војска је била растегнута и логистички почела да пуца по шавовима (да ли због премалог логистичког дијела војске, да ли због лоше организације или имплементације, не знам), изгубили су доста људи и савремене опреме, одређени број виших официра, Украјинци им потопише и командни брод у Црном мору неки дан, хеликоптерима нападаше инсталације у Русији... Обрукаше се.
    Сада су се ваљда реорганизовали и средили логистику и планове, па можда и заврше макар посао на истоку и југоистоку Украјине. Мада, ако је тачно све што сам видјео - да је руска војска изједена због дугогодишње корупције и да се то може видјети тек са операцијама оволиког обима - Русија онда има доста још да поради на својој војсци. Како рече један Рус у коментару:"Ако је за војску одређено 75 милиона, док то дође да се уложи тамо гдје треба остане само 25 милиона".
    Мислим да тек са другом офанзивом можемо јасно видјети шта је био тачно проблем у првој фази рата, када се све сагледа и упореди.
  13. Свиђа ми се
    Срндаћ got a reaction from -Владимир- in Грађански рат у Украјини   
    Не бре, него знам какав си. Годинама те знам на форуму. Ти и када ти се сервирају или логични аргументи или извори (конкретни, а не овако уопштено набројани, и то доста њих и спорних са објективног становишта) за тему у којој си емотивно инвестиран - не видиш. Него крећеш у причу "ма ти си овакав-онакав". Као сад са тим да мене очигледно нешто као сврби овдје. Иди бре... стандардни Оби...
    Не сврби мене ништа око руског напада.
    Заправо лажем, сврби ме што су Руси ушли у рат к'о грлом у јагоде па су се обрукали. Читавог живота сам фенбој руске војске и сада гледах мјесец дана како стоје и не мичу фронт јер су се прерачунали. Али опет кажем - сада су се ваљда реорганизовали. Нису ни они тупаџије, знају да поправе када погријеше. Неће им бити први ни посљедњи пут.
    Али смета ми та пристрасност, намјерна и вољна слијепост код очију без обзира на страну. Бураз, ти бираш да вјерујеш да је ово све брилијантна операција, гуташ пропаганду Русије за то - што се да видјети са становиштем да је напад на Кијев "само диверзија". 
    Мислим, мора да сам мазохиста када читам са једне стране "уууу Русија је пропалааа губи рат" и са друге стране "ма Путин игра вишедимензионални шах све је ово предвиђено и у детаљ испланирано"...
    Али ајд, да се сложимо да се не слажемо и да мислимо један за другог да је слијеп. Да не оптерећујемо тему. 
  14. Хахаха
  15. Оплаках :))
    Срндаћ је реаговао/ла на Avocado у Gajba Avokada   
  16. Хахаха
    Срндаћ got a reaction from Avocado in Gajba Avokada   
    Ne držimo nikome stranu,... - Dnevna doza prosečnog advokata
    WWW.FACEBOOK.COM Ne držimo nikome stranu, ali sama se pisala jedna sveža novogodišnja kafansko - advokatska tužna i ujedno novogodišnja pesma, stihovi su leteli sami od...  
    Једна тужна адвокатска...
  17. Волим
    Срндаћ је реаговао/ла на JESSY у Odlazak još jedne muzičke legende...Preminuo Aki Rahimovski, pevač Parnog valjka   
    jedna od najvećih legendi muzike moje mladosti....
    neponovljivi vokal...
    nezaboravne pesme...
    počivaj u miru Aleksandre...
  18. Свиђа ми се
    Срндаћ је реаговао/ла на Ćiriličar у Српкиње се и даље масовно одричу наследства у корист браће и то им је савршено нормално   
    Ja nisam rekao da nije moralno. Kad smo ja i moje sestre delili dedovinu, ja sam pokrio veliki deo troskova i sam odradio sve zavrzlame administrativne.
    Zasto bi bilo nemoralno? Pisao sam odakle potice to i zasto, i to je imalo smisla, i danas ponekad ima smisla. Mi danas zivimo kako zivimo, sve je izmenjeno i stoga to je stvar dogovoa (ili svadje, zavisi kakav je ko).
    Istina je da je ta tradicija ostala ukorenjena, i da nekako "prati" i dalje, ali ne smatram da tako treba biti. Ako braca/brat ostaje na imanju seoskom, na zemlji, stmatram da im treba ostaviti zemlju. Druge nekretnine...pa male su sane da sestra ostavi satn u BG ili NS bratu. Da li treba? Ne znam....mislim da je to pojedincna stvar od slucaja do slucaja. Danas svi tesko zive i nism za to da se sestre diskriminisu...danas je sasvim drugaciji zivot od onoga kada je ta tradicija bila.
  19. Оплаках :))
    Срндаћ је реаговао/ла на mirko1929 у Српкиње се и даље масовно одричу наследства у корист браће и то им је савршено нормално   
    Суштинско, оно право питање, јесте што се удала за будалу?
  20. Свиђа ми се
    Срндаћ је реаговао/ла на Нифада у Српкиње се и даље масовно одричу наследства у корист браће и то им је савршено нормално   
    Мислим да то више није присутно као раније.И мало је депласирано бавити се овом темом.Не би тај материјални моменат требало да утиче на односе међу браћом и сестрама,и то обострано.Зашто би се подразумевало да неко некоме нешто поклања,мислим у смислу неке обавезе.Но,треба мењати свакако те статусе,односно примат мушког детета у породици,дете је дете,без обзира да ли је дечк или девојчица.
    Људи су често склони да од других очекују оно што сами ни у сну не би спунили према том истом.Ако сестра не препусти брату очекивани део,то се можда третира као феминизам  
     
  21. Оплаках :))
    Срндаћ је реаговао/ла на Onufrije у Асад: Покушавају да поцијепају Антиохијску цркву по украјинском сценарију   
    Да смо имали Бачар ел Асада Косово би било слободно.
     
  22. Хахаха
    Срндаћ got a reaction from ИгорМ in Gajba Avokada   
    - Pa kako ti ide tuzba pred sudom?
    - Ne brinem se. Imam dobrog advokata.
    Advokat:

  23. Хахаха
    Срндаћ got a reaction from sanja84 in Gajba Avokada   
    - Pa kako ti ide tuzba pred sudom?
    - Ne brinem se. Imam dobrog advokata.
    Advokat:

  24. Оплаках :))
    Срндаћ got a reaction from Avocado in Gajba Avokada   
    - Pa kako ti ide tuzba pred sudom?
    - Ne brinem se. Imam dobrog advokata.
    Advokat:

  25. Свиђа ми се
    Срндаћ got a reaction from obi-wan in Star Wars   
    Лик је направио филм унутар КОТОР-а кеца
     
×
×
  • Креирај ново...