Jump to content

Милошшш

Члан
  • Број садржаја

    1562
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

  • Број дана (победа)

    7

Everything posted by Милошшш

  1. Да, били су свесни својих слабости, грехова... али не онако како ми то обично мислимо. Ми нисмо обасјани Благодаћу, наша душа још није осетила радост Васкрсења. Нама још нису откривени наши прави греси, њихова дубина. То ради благодат Светог Духа кад се усели у Хришћанина.
  2. Бог помогао! Саосећам са њим, јер смо у сличној ситуацији. Једино нормално што бих рекао себи и њему јесте да би било добро да ради на односима са другим људима генерално, нарочито са родитељима, да упознаје више људи сличних интересовања, да се дружи, да се не затвара. Свако добро од Оца Светлости.
  3. Не пратим редовно, али сад видех да шта се дешава. Ма циркус. Није вредно неке анализе, јер су пукли пре почетка трке. Лепо каже О. Тадеј, мала земља а 300 партија. Скроз разједињено.
  4. Грчка легализовала истополне бракове WWW.RTS.RS Грчки парламент је, на предлог владе десног центра Киријакоса Мицотакиса, изгласао закон о легализацији истополних бракова.
  5. Како лекари дођу од "желим да помогнем" до "краво једна, одаламићу те" WWW.RTS.RS Организација 'Центар за маме' поднела је Министарству здравља 15 препорука за побољшање стања у породилиштима. Јована Ружић из те организације рекла...
  6. TERALI JE DA ČISTI PLODOVU VODU, BABICA SLALA PORUKU ZA VREME POROĐAJA! Jelena preživela pakao i ostala bez bebe! Attention Required! | Cloudflare MONDO.RS
  7. Врањанке траже да пратиоци породиља бесплатно присуствују порођају, поручују да није реч о лову на вештице WWW.RTS.RS Поводом недавних случајева акушерског насиља, који су пријављени у Србији, група жена из Врања ће предати писмену иницијативу руководству Здравственог центра...
  8. Бог ти помогао брате, добродошао. Добро да си кренуо на Литургију. Најбоље је да нађеш неког духовника са којим можеш о свему да причаш. На интернету ћеш на све и свашта да наиђеш. Свако добро, и нек је Господ на помоћи, и Мајка Божија.
  9. Акушерско насиље WWW.RTS.RS Сваке године крајем јануара обележава се Међународни дан приватности који би требало да подсети јавност на њено неотуђиво право на заштиту властитих података о...
  10. Почео сам да разговарам данас о овој теми са једном радницом у Дому здравља, добром, старијом женом и мајком. Она се слаже да постоје гинеколози који прекорачују границе (где су границе?) свог посла, чак до насиља. Нису наравно сви такви, далеко од тога, али их изгледа има више него што бих можда очекивао. Мислим да се жене не јављају, а мужеви "не ломе руке" зато што им је најбитније да се дете роди и да све прође у реду. После се све ружно заборави, а одмах затим долазе нови изазови за родитеље, итд. А када се догоди оваква трагедија, онда се нешто мало заталаса, и после ништа, како ти и рече. Изазова има много у здравству, а наша држава се слабо покреће ка решавању неких ствари. Стандард диктира много тога, најбољи стручњаци одлазе у приватне праксе или у иностранство, овде остају они лошији, људи су често препуштени себи, лече се преко интернета, наилазе на разне шарлатане... У здравству је огромно незадовољство генерално, и једна нездрава атмосфера, такав утисак стичем крећући се у овим круговима.
  11. Ђурковић: Одбрана природне породице у Србији све више постаје – кривично дело | Факти FAKTI.ORG * Модератор др Миша ЂУРКОВИЋ на скупу рекао: Наш фронт за одбрану породице постоји 13 година постоји, а ово је за нас историјски тренутак јер су се у њега укључиле и СПЦ и Матица и најважније српске институције. То је од изузетне важности јер ће нам наметати и легализацију педофилије, зоофилије, инцеста и полиаморије. Идеја конструктивизма (да је све конструкт, укључујући и породицу) води ка томе да дођемо до онога што ми из верске традиције препознајемо као сатанизам...
  12. Господе помилуиј нас! Туга. То је мој први утисак након читања ових текстова које сте поделили. Са овом темом се срећем први пут, и као неко ко је део здравственог система морам да кажем да гинекологија и акушерство није једина грана која је проблематична, мада спада у најосетљивије. Проблем је толико дубок да је неопходно да се ствар подигне на највиши ниво, и то на више нивоа, не само здравствени. С обзиром на све ово (и много више од овога), а будући да морамо сви да сарађујемо око најосетљивијег питања људског живота, око здравља, нисам за то да се све сведе на препуцавања и тужбе, већ да се ради на отклањању узрока. Медицина јесте хуманистичка наука, она јесте веома омаловажена, као и све у нашем данашњем друштву. Не могу да нађем речи да изразим колико је важно да здравство буде здраво, да пацијенти и медицински радници буду у добрим односима, да олакшавају посао једни другима. И поново питање народске просвећености, али и лекарске посвећености. Није лако бити добар лекар, добра мед. сестра, итд., односи се на све раднике у здравству. Рад са људима није лак, то је прави животни позив. Мора много да се ради на себи, не само стручно. Изазови су огромни, одговорност (за оног ко је одговоран) је такође огромна, и ту не мислим да право, него на свест и савест. И тако даље. Елем, песимиста сам. Слушам незадовољне лекаре око себе. Али видим и недовољно способне стручњаке око себе. Дипломе сад могу да се купе у Тутину, само да изабереш да ли ћеш да будеш техничар или лекар. Страшне ствари. Риба заиста смрди од главе. Треба много радити на себи. Песимиста сам.
  13. Па реално, Црква мора много одлучније да се успротиви, и сад и увек. A не да прећуткује непријатне ситуације, правдајући се борбом за очување некаквог (лажног) мира у држави. Од тога нема ништа, тај мир је на стакленим ногама, јер он зависи од многих сложeних питања, као и положаја наше државе данас у међународним односима.
  14. Дугин: Ми Руси смо свим срцем уз српски народ - БРАТСТВО SRBRATSTVO.RU Александар Дугин је синоћ, пратећи вести из Београда, написао следеће коментаре на свом Телеграм каналу: Вучића хоће да сруше они […] Иако јесам за смену режима АВ, никако ту не видим групацију СПН. Ово је покушај обојене револуције, а то нам никако не иде у прилог. Ако се ово сада не заустави, може доћи до дестабилизације државе, што највише одговара НАТО-у, а најгоре нама одговара.
  15. Какав је ово циркус народе, ови су гори од АВ.
  16. Да ли су МИ- глас из народа Вучкова дозвола, пројекат, или су заиста аутентични, или нешто пето, време ће показати. Ипак, да би покрет растао, надам се да ће бити мудри у својим одлукама и ставовима; јер дуго нисам видео да народ толико поверења даје неким људима у политици. Мени лично прија овакво освежење, јер ми је одавно постало мука од бахатости, примитивизма и секташког приступа политици снс-а, нарочито у малим местима. Сматрам да ("МИ") треба да бирају озбиљне и културне људе за своје месне одборе, и да се труде да их не разбију изнутра.
  17. Сви на изборе, промене су нам неопходне ако мислимо да опстанемо и преживимо!
  18. Србији неће бити добро докле не дође Руски Цар Помазаник.
  19. SVETI IGNJATIJE BRJANČANINOV: Zabrani sebi rasejanost misli prilikom molitve, zamrzi mastanje, silom vere odbaci brige, udari u srce strahom Bozijim, i lako ces se nauciti paznji. Um koji se moli mora da se nalazi u potpuno istinskom stanju. Mastanje, ma koliko bilo primamljivo i lepo, buduci da je sopstvena, proizvoljna tvorevina uma, izvodi um iz stanja bozanske istine i uvodi ga u stanje samoobmane i prelesti, i zato se ono i odbacuje u molitvi. Um u vreme molitve mora biti bez vidjenja, i sa svom briznoscu se sacuvati od njih, odbacujuci sve slike koje se ocrtavaju u uobrazilji: zato sto um u molitvi stoji pred nevidljivim Bogom, koga nije moguce predstaviti nikakvim materijalnim prikazom. Slike, ako ih um dozvoli prilikom molitve, postaju neprozirna zavesa, zid, izmedju uma i Boga. “Oni koji pri svojim molitvama ne vide nista, vide Boga”, rekao je prepodobni Meletije Ispovednik. Ako bi ti se u toku molitve cuvstveno javio ili se sam po sebi u tebi umno prikazao lik Hrista, ili andjela, ili nekog svetog, jednom recju, ma kakva da je to slika, niposto ne primaj to javljanje kao istinito, ne obracaj na njega nikakvu paznju, ne ulazi u razgovor sa njim. Inace ces neizbezno doziveti obmanu i najvecu dusevnu ozledu, sto se mnogima i dogodilo. Covek, pre njegove obnove Svetim Duhom, nesposoban je za opstenje sa svetim duhovima. On, buduci da se nalazi u oblasti palih duhova, u njihovom zarobljenistvu i ropstvu, moze videti samo njih, i oni cesto, primetivsi njegovo visoko misljenje o sebi i samozavaravanje, javljaju mu se u vidu svetlih andjela, u vidu samog Hrista, kako bi pogubili njegovu dusu.
  20. O molitvi | SVETI IGNJATIJE BRJANČANINOV IGNJATIJE.WORDPRESS.COM Objave o O molitvi autora teopempt
  21. Srbija je okupirana država, a AV je sprovodilac okupatorskih interesa. Ali zarad kakve takve unutrašnje stabilnosti, to se tako ne izgovara u javnosti. Kome to nije jasno, ili je glup ili voli da laže sam sebe. Stanje će biti sve gore, nenarodna vlast će morati da učini još niz ustupaka NATO agresorima. Nije ona nenarodna samo zato što je izdala sve nacionalne interese zarad vlasti, nego jer konstantno laže ovaj narod, i jer ga pljačka do bestidnosti. Očekujmo samo nevolje, i ništa dobro ne očekujmo. Zakukaćemo u nevolji ponovo i ponovo.
×
×
  • Креирај ново...