Jump to content

Просечан србенда

Члан
  • Број садржаја

    1988
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

  • Број дана (победа)

    2

Posts posted by Просечан србенда

  1. On 11. 6. 2023. at 21:19, Ćiriličar рече

    @Просечан србенда

     

     

    Каждый день думаю о тебе, не знаю, смогу ли я поверить в то, что тебя нет. На каждом концерте я оставляю одно свободное место для тебя и кладу на него твои любимые цветы. Верю, что ты рядом. Люблю тебя...

    "Свакога дана мислим на тебе., не знам да ли могу поверовати да те нема. На сваком концерту остављам једно слободно место за тебе и стављам на њега твоје омиљено цвеће. Верујем, да си ти ту, поред. Волим те..."

    У спомен супрузи Наташи

     

     

    А у брате мене погодило осећање тек кад је завршио песму

     

  2. пре 19 часа, Вукашин рече

    Лоше по Русе на фронту. И Берић каже - лоша ситуација, губе се територије убрзано.

    Украјинци напредују на истоку, а изгледа да су их пробили и на југу код Херсона.

    рекао је да је ситуација лоша али и да не зна који су планови руских генерала али и да укри те територије заузимају уз ненормално велике људске губитке, тако да ако овако наставе да губе животе,  питање је колико ће моћи да издрже овим темпом.

  3. пре 2 часа, obi-wan рече

    @Просечан србенда

    Napred-nazad, manje-vise. Na kraju krajeva, bas je i dobro da se pokaze ko je manje sposoban, da se takvi na vreme uklone sa mesta na kome su. Negde jos na pocetku operacije neki generali su premesteni, da bi njihova mesta zauzeli drugi. Evo sad Kadirov kritikuje bas jednog slicnog.

    Ovakav rat je odlicna prilika da inace vec prilicno zdravo drustvo jos vise ozdravi i da se prociste sve vazne institucije u zemlji.

    Ako se pokaze da je neko na terenu nesto zakazao, bice sklonjen, u to nema nikakve sumnje.

    Medjutim, sve ukupno gledano ta mala pomeranja, narocito kad vidimo kolikom cenom to placaju natini, nemaju bas nikakvu trajnu tezinu. Plus sto sad imamo potpuno novu administrativnu situaciju, nove stvarne teritorije, sto ce sasvim izvesno da donese promene u ukupnom nastupu Rusa.

    Па јесте јер ипак је ово рат какав Русија није водила до сада

  4. пре 4 часа, Ćiriličar рече

    @Вилер Текс

    Овде се ради о оној откровењској звери. Не у смислу да је сад последњи час...ради се о демонском ситему. То је рађено у најмању руку један век, од оснивања ФЕД-а (1913.).  Постоје људи који имају штампарију новца. Не било којег новца, новца који је мерило свега - норма!

    Поред штампарије новца постоји систем економски где је циљ профит! Дакле дупо зло. Е сад, где је ту држава (уопштено, као механизам, кишобран који окуља људе и штити)?

    Држава (САД) се наоружала. Држава штити компаније које зарађују профит. Својим грађанима мало даје, а шири свој систем по свету како би профитери могли да узимају већи профит. Нема ту имена, Гејтс, Маск, то су небитни ликови, они су само зупчаници система. И војска се наоружава профитом. Систем је толико демноски да наштампаш пара без покрића и купујеш по целом свету. У принципу је то као кад локални кримоси продају циглу: "Брате, купи циглу"! "Аман, ште ће ми цигла"? "Бре, купи циглу, треба ти, купуј"! "Нећу циглу"! И, добијш циглу у главу.

    Пошто је то посало "крвоток" светске економије, светске норме, светски монетарни ситем - таман да САД хоће добровољно да то расформира, јако је сложено да се успостави неки нови ситем. То је толико болесно, толико демноски, толико опасно да се никад човечанство није налазило у оваквој ситуацији.

    Парадокса има трилион...један је да долар јача што се више штампа. Само нису ти људи глупи, знаш, види:

    -Цео интернет је под контолом САД компанија.

    -У САД серверима се чувају подаци из целог света.

    -Мајкрософтов ОС је главни ОС на планети.

    -Гугл, Јутјуб, Ватсап, Фејсбук...цео свет је конектован на тај ситем.

    -И...долар...обичан папир без покрића.

    Русија? Парадокси? Лажи? Па види, један пример:

    -Рат у Вијетнаму, шведски председник владе Улоф Палме гласно критикује САД и бомбардовање, прима америчке дезертере и даје им азил. Бива убијен на улици у центру Штокхолма. Никада се није и неће сазнати ко га је убио.

    -По хитном поступку Магдалена Андерсон - она је наследница Улофа Палмеа, у његовој партији данас - подноси захтев за НАТО!

    -Шведска је била НЕУТРАЛНА - званично - током 2. св рата, а сада више није неутрална? Говори ли ти то нешто?

    -И, Русја "одбија" НАТО са својих граница у Украјини, а НАТО јој, "легално" долази на 100 км од "северне престонице" Петрограда на 100 км.

     

    Европа је окупирана. У пар десетина процената разлике како ФЕД подигне каматну стопу, тако европске централне банке подижу своје камтне стопе - за пар децимала разлике. То су филијале. Независне су онолико колико им је удео у том систему.

     

    И још нешто - ма шта мислили о Слободану Рељићу - на питање новинара: Како то да целокупни мејнстрим "колективног запада" прича исту причу? Не могу се сви поткупити. Не можеш свима наредити. Како то да сви исто причају? Рељић феноменално одговара: Па, никоме се не наређује, једноставно медијске куће, тзв. паблик-сервиси, сами се "накаче" на тренд, јер је то једини начин да се опстане. Сви су тога свесни. Медијске куће опстају тако, а новинари граде каријеру и чувају посао. Шта то говори? Па то је одлика или јаких диктатура или фашизма.

    Шта мислиш, да је случајно изао видео клип секси председнице владе Финске са журке? :))

    Јако чундно, БАШ кад треба да уђе у НАТО? И баш СЛУЧАЈНО је снимили, и пустили "секси-плес"? А шта ако има и порно сцена, тврдих? То се тако ради. Како је Штрос Кан добио отказ? Чему служе покрети #metoo?

    Ја овде критикујем Русију јер знам колико су аљкави, не што их не волим. Јааако су аљкави. Не може Путин све да срежује од кондуктера до тајкуна...да би се направиле институције у дрџави треба времена и треба свест. Русија је отишла далеко напред, али недовољно.

    Ето како то лако раде "партнери западни" - један видео клип секси председнице владе и Руси добише НАТО код Петрограда. Без по муке.

    Ако је то тако...па џаба ти "кинџал" ако ти неко укућане одводи - не моћеш ратовати са укучанима и са комшијама најближим само тако. ТУ Русија пада. Раша тудај? Све ОК, али они то искључе и шта ћеш онда? Не можеш са силеџијама фино. Он ти надие на кућу а ти фино. И шта сад? вади двоцевку и пуцај сачмом па ко жив-ко-мртав?

    Обавештајна структура Русије се показала ка-та-сто-фал-но! Најгоре је да је Путин КаГеБе-овац....морао је боље да игра тај шах.

    Брате читам твоје анализе у вези овог рата и стално нешто мрачиш јер приметих да Бога и не помињеш, не знам зашто, можда по слабости или износиш чисто светску анализу? Па ако је демонски систем и демонизовани људи? Ако је са нама Бог и његови свети ко ће против нас? После убиства царске породицеРоманов, Русију штити пресвета Богородица. Па Црква се моли али и ратује са оружјем. У време 2. светског рата је било много теже јер су бољшевици били на власти, слабо наоружани и нису штедели људе. Русија данас штеди људе и наоружана је до зуба.

  5. пре 5 минута, sampaganini92 рече

    Па не причам само о онима који су добили позив за мобилизацију, а беже из земље, мислим за њих је термин јасан. Издајник. Говорим генерално о људима који беже од рата, не само из Москве него и из пограничних области, беже породице боје се. Мислим Белгород који је руски град се гранатира свакодневно, цивили гину. Неки се селе јер су им фирме пропале, остали без посла. Мислим варијанти је милион, теби и мени се подразумева да никад не бисмо напустили државу у таквом тренутку. Али многима се то не подразумева, и кажем да се сви ти не могу аутоматски отписати као непотребни јер не баратамо ми са великим бројем људи генерално, а још далеко далеко мање са бројем квалитетних људи.

    А да сад те боље разумем

  6. Пре сат времена, sampaganini92 рече

    Мислим да ни у самој Русији више не врте пропалу причу да је све ово део плана руса... ал ајд како вам воља. Циљ СВО је био ослобађање Донбаса, у административним границама. Фронт код Доњецка није мрднуо ни километар и непријатељ истим и јачим интензитетом гранатира цивилно становништво као и првог дана СВО. Наравно да је остварен и успех и да је доста дога ослобођено али циљ није остварен. То да ли је сад нато заједно са украјинском војском је нешто на шта је руска страна могла да рачуна од првог дана и да на овај начин ратује само са украјинском војском било би критично.

    Русији можда на дуже стазе требају овакви догађаји у случају да се повољно развију. Али мислим да си мало одлутао, није сваки човек који бежи од рата ова и она колона, много је ту обичног света који нису прозападни и који беже или трпе страдања. Али ако ти и даље тераш да је све ово део генијалног плана руса, нека ти, не бих ја да разуверавам икога.

    Па добро мислим да нису могли све да испланирају, али мора да су имали план у ком случају треба да изврше мобилизација. А за ово друго нисам баш сигуран колико је оправдано јер свако ко је позван на мобилизацију мора да се одазове осим ако има ваљано оправдање да то не уради а свако ко побегне из земље вероватно неће моћи никад да се врати а да не одлежи робију. Не знам руски закон али могуће је да се то третира као нека врста  издаје земље тако да бежање и није неки морални чин.

  7. пре 9 минута, obi-wan рече

    ...

    Nabujala reka je prakticno posluzila kao zadnja strana za zatvaranje obruca.

    Clip.thumb.jpg.59e3f88d7ca6b8f520a3f21d81241efd.jpg

    ...

    T.ME

    🇷🇺🇺🇦⚔️ Battle for #Kherson - "The GUT" became a Cauldron️ Ingulets' course corrected by Gleb, so much worse for the AFU. It seems inevitable that Ukraine will lose more territory...

     

    Да дал се зна да ли су руси напали те одсечене трупе украјинаца и који је број војника у питању

  8. Пре сат времена, obi-wan рече

    Nije nerealno, nego je obicno mlacenje u prazno.

    Kapiraj da su kolovodje ludila toliko nadmene da prosto bar sebe moraju da slazu kako su nesto postigli.
    Takvo ponasanje je sasvim tipicno za sve te i takve naduvene psihopate.

    I onomad Rusi samo sto se nisu predali, pa uzese Mariupolj, pa bandu iz podruma, pa redom dalje.

    Кад је било питање злочина у Бучи видело се да они само износе дезинформације и то је за њих амин и онда иду даље више се не враћајући на то и не бавећи се демантима и истрагом. То раде јер сматрају да су надмоћнији у медиском информативном рату и да су ту сигурни победници. 

    • Свиђа ми се 1
  9. пре 9 часа, -Владимир- рече

    Украјинци кажу да контраофанзива иде одлично, да је 20000 руских војника практично у окружењу и да сада користе тактику лаганог млевења руских снага. Пошто не журе  неће моћи да поврате Крим баш ове године, али је Херсон практично у њиховим рукама.  Додуше, необично је што су новинарима забранили приступ бојном пољу, с обзиром на њихову досадашњу љубав према фотографисање и објављивању погинулих руских војника и уништене технике.

    Нереално је тврдити да су Руси у окружењу док притом користе мањи део расположиве ватрене моћи и непотпуног броја живе силе. Па сигурно би из Русије кренула офанзива за разбијање обруча.

×
×
  • Креирај ново...