Jump to content

Брада

Члан
  • Број садржаја

    404
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Репутација активности

  1. Волим
    Брада got a reaction from Bokisha in Водич за покривање глава жена у православној цркви   
    Мушко питање, због чега вам толико смета ношење мараме  ?
  2. Свиђа ми се
    Брада got a reaction from Н И Н Е in Који аутомобил вам се свиђа?   
    класика и једноставност 

  3. Свиђа ми се
    Брада got a reaction from obi-wan in Који аутомобил вам се свиђа?   
    класика и једноставност 

  4. Волим
    Брада got a reaction from Agaton Vuzman in Непризната Македонска православна црква   
    Машиш бураз смисао приче. Са истим циљем је рађено и једно и друго. Одвајање Срба од Срба по било ком основу, стварање нових нација, парчање територије и подизање тензија и сукоба. Зависно од карактера становништва и могућности уплитања суседног фактора и историјских прилика на терену, мало се приступ разликује.
    Српска Православна црква је постојала и постојаће свуда где има Срба и она не може да се дели и цепа исто како неко цепа и дели државу. Шта она треба да ради по теби? Да гледа како јој цепају народни корпус, преводе вернике и на крају отимају храмове, прекречавају и присвајају? 
    Пробају да створе нову нацију, доделе јој територију, део културног наслеђа, налупетају историју и онда хоће и посебну, адекватну цркву да им направе, јер је СПЦ ослонац Српског идентитета, културе, језика и постојања. Због тога данас, нажалост нема Срба других вероисповести, јер ни ислам ни римокатолицизам нису хтели да Срби ту опстану као Срби, да задрже идентитет, него управо да се обезличе, одроде, окрену против своје некадашње браће и да нестану као такви, што је и био циљ.
     
  5. Свиђа ми се
    Брада је реаговао/ла на Golub у Одавно нисмо чули ово: ,, Тако ми Бог помогао''!   
    Срећна вам слобода браћо и сестре у Црној Гори!
     
     
     
  6. Свиђа ми се
    Брада је реаговао/ла на Вилер Текс у Непризната Македонска православна црква   
    Да али кад буду зрели. Тренутно је то чист политички пројекат без обзира на искрену побожност побожног народа. 
    Како дати аутокефалност некоме ко је толико луд да кривотвори фреске и избацује светитеље из храма јер су из српског рода?
    Шта мислиш шта кажу ови светитељи чија су имена написали преко имена српских светитеља? 
    Или ајде неко узме твоју слику обрише твоје име и упише моје. Ја би му рекао да је идиот. Јел се слажеш?
    Није то за аутокефалију него за преглед кефала!
     
  7. Свиђа ми се
    Брада got a reaction from Justin Waters in Afro Russians   
    Ми Срби и Руси, такви какви смо, ипак нисмо склони расизму нити нам је тај појам близак. Имао сам прилике у Русији да сретнем припаднике разних народа и са многима да сарађујем, говора није било о нечијој боји коже или вери, језику и да је неко због тога био унижен. Једино ми је било интересантно кад ти се Кинез или Африканац обрати на руском  акценат такав да не можеш да се не насмејеш.
    Зато нам слово увек држе они који су уништавали Индијанце, затварали их по резерватима, уништавали Индусе, црнаце у Африци, одводили људе у робље, затварали по зоо вртовима по западној Европи као животиње, имали отворен лов на Абориџине и овцама и псима давали већа права и слободе.
  8. Свиђа ми се
    Брада got a reaction from Вилер Текс in Непризната Македонска православна црква   
    Ево стоји уклесано, кад у једном моменту ''обрнуше кола низа страну''.

    Иста ситуација после '45, када су мом ђеду хтели да упишу да је Црногорац по националности, а отац и мајка му се писали као Србин и Српкиња из околине Никшића. Срећом није дао, јер су га на време научили ко је и ко су му стари.
  9. Свиђа ми се
    Брада је реаговао/ла на Zoran Đurović у Зоран Ђуровић: Игуманија манастира Ћелије Гликерија на сахрани рашчињеног епископа Артемија   
    О томе и говорим... Прсли смо као бас. Треба читати шта анђео говори Црквама у Откр. 
  10. Свиђа ми се
    Брада је реаговао/ла на Просечан србенда у Зоран Ђуровић: Игуманија манастира Ћелије Гликерија на сахрани рашчињеног епископа Артемија   
    Јесте слажем се, тешко да ћемо то да доживимо, пре ће пат. Вартоломеј са папом да се уједини. Иде тамо моли се са њиме и са иноверцима а неће да се одазове када га зову браћа из Јерусалимске патријаршије.
  11. Свиђа ми се
    Брада је реаговао/ла на Danijela у Afro Russians   
    Stories of black Americans, who fled to the USSR to escape race discrimination | RT Documentary
    Hundreds of African Americans moved to the Soviet Union escaping racial discrimination in the 1930s. At home, African Americans faced a lack of prospects and restrictions which separated them from society. Fed up with constant prejudice, several hundred African Americans left the ‘land of dreams’ to live freely in the Soviet Union.
     
  12. Свиђа ми се
    Брада је реаговао/ла на Justin Waters у Afro Russians   
    Samo po naslovu prije gledanja znao sam otprilike o čemu se radi i kakva će biti fabula. Jer to je ono što mi je bilo poznato da su u Rusiji obojeni ljudi mnogo više dobro došli kao i kod nas nego na zapadu. 
     
     
  13. Волим
    Брада got a reaction from Вилер Текс in Непризната Македонска православна црква   
    Бугари су нам споменике и сваки помен нашег имена затирали када год су могли, од њих су и видели како се краде и преправља. Шиптаре не вреди ни спомињати. Грци су такође кумовали уништавању и хеленизацији свега што није било Грчко, највише у првој половини 20 века. Нема нама ту никакве подршке, нити ми требамо коме да је дамо.
    Ми само не смемо да се одричемо свога, својих предака, наслеђа, историје, ни добрих ни лоших ствари. То смо ми. Нико не може присвојити твоје ако се ти предходно тога не одрекнеш. Ми требамо да прихватимо сами себе, да не идеализујемо ствари, него да учимо из грешака како их не би опет поновили и како би их, кад за то дође време, могли колико-толико исправити.
  14. Свиђа ми се
    Брада got a reaction from Вилер Текс in Непризната Македонска православна црква   
    Ми Срби ћемо имати прилике да још дуго гледамо последице и горке плодове црвених и ''братства-јединства'', па ће нам сва она летовања са парадајзом и краставцима, синдикалне прославе, куповина фиће од једне плате и бајке о ''лепим временима'' ваљда једном изаћи на нос. Схватићемо једном да је то био само продужетак нешто раније изрежираног плана парчања нашег народа, губљења идентитета, територије, отимања наше културе, историје и свега онога што су нам преци оставили.
    Праве се новокомпоноване нације којима се додељује наше наслеђе, које они мењају, преправљају и проглашавају за своје како би добили неко историјско утемељење. Македонци су само један од пројеката насталог на парчању српског корпуса, који због великих апетита Шиптара и Бугара (од којих су учили занат), није баш у потпуности самостално заживео. Због велике хистерије да не буду Срби, постали су нико и ништа и на добром су путу да нестану са карте.
     
  15. Љут
    Брада је реаговао/ла на Благовесник у Непризната Македонска православна црква   
    У православном манастиру у Македонији:
    ПРЕИМЕНОВАНИ СРПСКИ СВЕТИТЕЉИ 
     
    Шокантно изненађење у православном манастиру у Македонији: Преименовани српски светитељи
    RS.SPUTNIKNEWS.COM Када су представници српског културно-информативног центра СПОНА из Скопља дошли у посету Осоговском манастиру, били су непријатно изненађени. Имена српских светих...  
  16. Свиђа ми се
    Брада је реаговао/ла на Вилер Текс у Непризната Македонска православна црква   
    Пријатељу, те ваше унутрашње ствари су мање битне. Правац у коме се С.Македонија креће је сваки отклон од Срба и затирање српског имена. Ово је врх леденог брега са фрескама али лепо говори о нивоу лудила. А добро знам да Маледонци у Београду никад непријатност неће доживети јер су Македонци.
    Немојте нас правити дебилима. И онда кад неко од Срба одговори жешће на антисрпство понашате се ко босански муслимано " јој болан пуцају ћетници са брда они нас мрзе а ми поштена раја јој Хамерко помоз„
  17. Свиђа ми се
    Брада је реаговао/ла на Тражитељ у Непризната Македонска православна црква   
    Наравно. И ја никако не пишем оно из мржње и гризе ме савест због оних Македонаца који нису део те приче. Али овакве ствари нам сисају крв на сламку, свако остварује неки свој идентитет и сви сагласни да су им само Срби проблем, а ми овде више не знамо ни ко смо ни шта смо, ни ко су нам пријатељи ни ко непријатељи. Оно у Црној Гори је посебно лудило, које је мало јаче дошло до изражаја јер је живаљ у ЦГ бучнији и агресивнији. Али оно што гледамо у Северној Македонији, то је остварен циљ Мила Ђукановића и Анте Павелића - засебна црква која није српска и нова православна нација која носи име државе, а урезивање у свест да су Србија и Срби окупатори.
  18. Свиђа ми се
    Брада је реаговао/ла на Вилер Текс у Непризната Македонска православна црква   
    Схвати онда и Тражитеља у том контексту. Ово варварство није лично дело него правац и политика у ком се креће МПЦ.
  19. Свиђа ми се
  20. Свиђа ми се
    Брада got a reaction from Просечан србенда in Bog i maske   
    @Срђан Шијакињић
    Оних чији су се резултати и мишљења мењали по сто пута до дана данашњег и још се нису одлучили? Годину-две брате и мислиш да је ту крај? Лепо ти говоре да прихватиш ово као нову реалност. Стално ти говоре о новим таласима и пиковима који следе.
    Ако је разумно да наставимо са отуђивањем једни од других, а да за то време пролупамо у параноји и размишљању о потенцијалном позитивном тесту, онда ок.
    Искрено ти кажем брате, сваки дан показуј љубав према ближњима и учествуј у сваком њиховом дану, јер не знаш када ће ко отићи са овог света и да ли ће то бити изненада. Нажалост, више пута сам дочекао, тако да та прича 5, 10, 20 година не вреди.
     
     
    Целокупну ситуацију осликава овај несрећни снимак и показује у какву се крајност отишло
     
     
    Ово је, између осталих, намењено и деци, па се лепо запитајмо какву то пометњу прави у њиховим главама. Ако волиш мајку, удаљи се од ње! Деки не прилази! Муж уколико воли жену да је не додирује! Како овакве ненормалне поруке делују, нарочито на децу?!
    Значи све је ок у породици, нико нема знаке болести, али се не зна ко уствари носи вирус и ко је скривени преносилац и зато дистанца! Неће се пренети и заразити што су сви у истом дому, просторијама, кревету, користе исто посуђе, исто купатило, али хаос настаје уколико неко неког пољуби, загрли и покаже присност, љубав!
  21. Свиђа ми се
    Брада got a reaction from Просечан србенда in Bog i maske   
    Колико се сећам, у почетку је требала минимум хируршка маска (једнократна). Сада долазе у обзир све, памучне, крпе, шивене од овога и онога, једнократне које се носе месецима. Само стави маску преко уста јер је тако прописано, није битно какву.
    Гледам, људи је носе док возе бицикло (и летос по највећој јари) да им се заманта па да се поломе. Носе је док сами возе аута. Једна је девојка носила у теретани на траци за трчање, пала у несвест, умало се не изломи. Давно је ово престала бити епидемија вируса и болести, а постала епидемија страха, панике, унезверености, параноје.
    Здравље није само телесно и као такво једино битно, бар би ми Православни то морали знати.
    Не знам ко ће ме убедити да том и таквом маском могу заштитити другога и себе. Ипак, је ставим кад уђем у продавницу или пошту зато што ће нека тетка или бака бити мирнија када сам поред ње у реду, јер она мисли да помаже.
  22. Волим
    Брада је реаговао/ла на Поуке.орг инфо у Bog i maske   
    @Јанко Држи се брате, да си жив и здрав...
  23. Свиђа ми се
    Брада got a reaction from obi-wan in Историја у слици   
    Има доста снимака по интернету. Занимљиво је видети у бојама, мада ми некако и црно-бели снимци имају посебну драж . Овај је са краја 19ог века.
     
  24. Волим
  25. Свиђа ми се
    Брада је реаговао/ла на Просечан србенда у Preminuo raščinjeni episkop Artemije   
    Баш жалосно, све што се издешавало у вези њега је велика трагедија, нека га Бог помилује због добрих дела која је чинио.
×
×
  • Креирај ново...