Jump to content

Вилер Текс

Члан
  • Број садржаја

    9927
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

  • Број дана (победа)

    71

Everything posted by Вилер Текс

  1. Добро ти веруј Павловићу. Време ће показати. Углавном ово је испало баш неозбиљно а испоставило се да нико од њих није без искуства у политици, како се мислило и говорило у почетку, у шта сам и сам поверовао.
  2. И сад је он њима скресао у брк па ће они да кажу у реду, окренућемо лист. Не верујем.
  3. Брате да скратимо, Павловић се појавио на "грађанским" медијима: Досовац остаје досовац. Нестор и Павић били код Додика. Додик био код Путина. Врло једноставно ко је ту на којој страни. Станојевић ми делује као... Пошто је на нивоу осећаја, нећу рећи али му не верујем.
  4. Аха, сви су били против Слобе па се не важи? То му је само минус ко кућа, што је био против Слобе. Био у ГСС и СДУ али је био наиван па није знао да је међу зачетницима грађанистичке идеологије. Нису они преварили Путина него је Путин играо шта је морао.
  5. Да олако. Погледај у којим странкама је био Павловић пре и после петог октобра. И он им је довео Јерковића Мени је то идеалан показатељ.
  6. Много ти олако дајеш оцене. Сети се да си овде Јерковића представљао као жртву режима.
  7. Вилер Текс

    Рио Тинто

    Немају хлеба?! Људи, у Србији не постоји глад. Постоје гладни, као и у Америци али приче како народ масовно нема хлеба, на шта имплицира ова мудра еко другарица, су с оне стране разума.
  8. Па неће се ни формирати на фреквенцијама на којима се прозивају Срби и чији запослени по твитеру пишу ружне коментаре о Павлини. А те фреквенције емитују таласе који позивају на улицу због свега што се деси и не деси.
  9. Народ на улици, сада а и у 95 % ситуација када га позивају политичари на побуну, је злоупотребљен. Друго, што се тиче Косова и Метохије, не знам шта очекујеш пуком променом власти? Одједном ће сви рећи отишао Вучић, ево вам Срби Косово и Метохија? Шта ти конкретно предлажеш?
  10. И то је слика положаја у коме се налазимо. Не знам шта није јасно свима који траже од државе Србије да се отворено супротставља силницима.
  11. И онда након заседања УН, Американци ће рећи извините, ево наређујемо Шиптарима да врате оружје? Нажалост, то тако неће ићи.
  12. Ово за 90% ти не стоји. Токови историје су довели до тога да кад се говори о Србима у Босни и Херцеговини, говори о Републици Српској. Али када се уђе у дубљу причу долази се до овога о чему говоримо, тј о појму Босне као српске земље. Међутим, сад није време ни место о томе да причамо. Шта да кажу Личани и Далматинци? А Славонци и Банијци? А Кордунаши? Бранимо и ценимо што имамо, ако нам буде на спасење даће Бог и више.
  13. Оно где се слажемо је да треба више учити о томе да је Босна српска земља. То што неко неког зове Босанцем, је локализам, осим ако се не ради о "кругодвојкашком менталитету". Срби не прете ратом. То што сви скачу на ноге кад кажемо што год српско, је проблем њиховог непријатељства.
  14. Како мислиш одрекли се? Па да није потписан Дејтонски споразум, што је била добра процена, данас не би било Републике Српске. И шта онда, онда би говорили да смо испали глупи као што се говори јер није потписан З-4. Шта год да се уради, одмах креће моралисање о издаји и одрицању. Ако је лево, што није десно, ако је десно што није лево. Ја не знам шта је са "максималистима", као да је слобода производ са полице и само треба да пружиш руку и ставиш је у корпу. Као да нема непријатеља који би да нас сатру.
  15. Били су Вучевић испред Владе Србије и Орлић испред Скупштине Србије. Председник је упутио честитку. А на кули у Београду на води се такође појавила честитка.
  16. Вилер Текс

    Analiza foruma

    Колико си времена живео у иностранству?
  17. Вилер Текс

    Analiza foruma

    Хтео сам рећи да није тачно да су отишли све суви генијалци који нису могли да "таворе у мраку". Има разних људи, и паметних и оних који то нису а да су отишли. Из разних разлога.Мислио сам да посведочиш, каквог све нашег света има у дијаспори. Има разних који су остали и разних који су отишли. Опет, по ко зна који пут говорим против "ко задњи изађе нек угаси светло" приче.
  18. Вилер Текс

    Analiza foruma

    Да не улазим у то коме се сад жалиш на своју Отаџбину и људе у њој, ево питај @Ćiriličar какви су све људи отишли. А погледај мало око себе, без црно белих наочара, па ћеш видети какви су све остали. Твоја тврдња је нетачна, препуна дефетизам. Замисли нико у Србији не ваља. Што се тиче форум, много тога се десило да би правили црно белу слику.
  19. Сад си ко Хаџи Србин инфо То ти је дух времена, цивилизацијска ствар. Али нам је омладина добра, српска а не урбанашка. Војска ће им само помоћи. Иначе ко не види да се овим потезом враћања војног рока и проглашавањем другог дана Божића за нерадан дан држава окреће у српском правцу, слабо шта види у политичком смислу. Поред свих попуштања и локалних промашаја, држава иде ипак добрим правцем, у оваквим околностима. Још ови из МИ да дају свој допринос. Иначе, аеродром у Приштини никад пунији откако су им укинули визе.
  20. Није тачно да је омладина лоша. Видиш да су игнорисали грађанисте, на пример. Пуне цркве омладине по Србији, што је била мисаона именица за раније генерације. Има и тога што ти кажеш али много мање, приметно мање него рецимо у Загребу. Свакао ће им користити војни рок.
  21. Ја не чух ово ни од једног владике. Али без српске државе значи да ће Црква, од најмање до највећег, бити немилосрдно прогоњена. Цркву нико не може уништити али без српске државе ћемо страдати. Пре него што заузмеш овакве ставове, размисли добро шта оне у пракси значе и заврши причу до краја, да потпуно буде јасно.
  22. Иначе током блокаде у Кнеза Милоша и Бирчаниновој су скандирали "отварајте спискове". Значи, "памет" ове земље тражи да се свима на изволите ставе лични податци свих држављана Србије уписаних у бирачки списак. ЈМБГ неколико милиона људи на изволите свима.
  23. Оно што је глумио у холивудској/западној кинематографији је приказ пијаног, корумпираног и злог Словена (Руса углавном). То је чиста политичка употреба. Уопште ме не занима да ли је то занатски добро или не. Него суштина. Глумачки занат се јако добро злоупотребљава јер је цивилизација наметнула глумце као идоле. Наравно, идол ко идол, је обична превара.
  24. Разумео са те ја. Међутим, има људи који у случају "ново и старо служење" хоће ствари преко колена, на ову или ону страну. Што се тиче овог о чему причамо, мислим да је овде сасвим лепо оборена агеументација из задња два пасуса која си написао. Владика Иринеј за „Печат”: У глобалном Гулагу живимо разапети између страха и наде - Српска Православна Црква SPC.RS Поштовани Владико, драги пријатељу, у тешкој и немирној минулој години наша Црква... Нема шта да додам.
  25. Смањење броја Јасеновачких мученика никако се не може ставити у исту раван са примером који си навео, јер је "старо" и "ново" служење један вештачки проблем. Овде се нажалост ради о правом проблему, који неки наши стварају. Нажалост.
×
×
  • Креирај ново...