Jump to content

StefanLugic

Члан
  • Број садржаја

    121
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Репутација активности

  1. Свиђа ми се
    StefanLugic је реаговао/ла на Flojd у Слике форумаша   
    Moje lepsa polovina.

  2. Свиђа ми се
    StefanLugic је реаговао/ла на Flojd у Слике форумаша   
    Manastir Manasija i grb Reda Zmaja - Despota Stefana Lazarevica.

  3. Хахаха
    StefanLugic је реаговао/ла на Flojd у Слике форумаша   
  4. Свиђа ми се
    StefanLugic је реаговао/ла на Danijela у Слике форумаша   
  5. Радостан
    StefanLugic је реаговао/ла на PredragVId у Слике форумаша   
    Угостили форумаша
  6. Свиђа ми се
    StefanLugic је реаговао/ла на Flojd у Слике форумаша   
    Flojd vs Flojd.

  7. Свиђа ми се
    StefanLugic је реаговао/ла на Flojd у Слике форумаша   
    Avijaticar 

  8. Волим
    StefanLugic got a reaction from PredragVId in Утисци из Хиландара ЖРУ форумаша   
    @Дејан Праштај брате што сад одговарам, нисам био активан овде. Келија се налази код старог Русика где се замонашио наш свети Сава. Баш близу мало и у шуми. Једно јако лепо и мирно место ...
  9. Свиђа ми се
    StefanLugic је реаговао/ла на Иван Ц. у Секс пре брака   
    Дефинитивно живимо у доба потпуне распусности, исмејавања чедности и светиње брака. Зато не треба да те чуде и коментари хришћана или тзв. хришћана који се исмејавају са браком и са целомудреношћу. Добро је да сам видео ову тему и брзо схватио да ће се овде често јављати потпуно неодговорни људи који ће Вашу поруку исмејати. Наравно, не узимајте све здраво за готово, ни озбиљно.
    Дакле, увек ће чедност и светиња брака бити врлине, шта год мислио овај луди свет који својим начином постојања хрли ка својој пропасти.
     
  10. Свиђа ми се
    StefanLugic got a reaction from Дејан in Утисци из Хиландара ЖРУ форумаша   
    @Дејан Праштај брате што сад одговарам, нисам био активан овде. Келија се налази код старог Русика где се замонашио наш свети Сава. Баш близу мало и у шуми. Једно јако лепо и мирно место ...
  11. Волим
    StefanLugic је реаговао/ла на Flojd у Православна слика дана   
    Manastir Pinosava...
     

  12. Волим
  13. Свиђа ми се
    StefanLugic got a reaction from Дејан in Утисци из Хиландара ЖРУ форумаша   
    Келија св. Силуана. 

  14. Волим
  15. Свиђа ми се
    StefanLugic је реаговао/ла на Rašo у Da li je Blagodatni oganj prevara?   
    Ја вјерујем да није превара.
    Нећете ме убиједити у супротно ма шта и ма колико писали.
     
    Христос васкрсе и радост нам донесе!
  16. Свиђа ми се
    StefanLugic је реаговао/ла на Н И Н Е у Da li je Blagodatni oganj prevara?   
    Пре неколико година сам гледао емисију на телевизији у којој је један наш прота причао како је присуствовао том догађају и да су се људима свеће саме палиле, пламен одлазио са свеће па се враћао и сл. Један камерман је слично сведочио али на његовом снимку се није видело баш јасно. Знате ли о ком проти је реч? Написао је и књигу о том ходочашћу.
  17. Свиђа ми се
    StefanLugic got a reaction from Дејан in Слике форумаша   
    Манастир светог Саве Освећеног.  Палестина

  18. Радостан
    StefanLugic got a reaction from Јелена М. in Шта би сами себи поручили...?   
    Не очајавај када паднеш, него са усрђем устани и учини метанију говорећи: Опрости ми Христе мој, човек сам и слаб сам.


    Sent from my iPhone using Pouke.org
  19. Волим
  20. Волим
  21. Волим
    StefanLugic је реаговао/ла на Тања1 у Поставите питање дрвцету   
    Да ли си обрађено дрво – летва, или си дрво на киши?
  22. Волим
    StefanLugic је реаговао/ла на Лубеница у Slike forumasa kad su bili klinci :)   
  23. Оплаках :))
    StefanLugic је реаговао/ла на feeble у Тема јасна из прве поруке   
    Joj, je li ovo onaj pogubljeni teolog sto ide po televizijama? Zar nisu mogli nekog boljeg naci...
  24. Свиђа ми се
    StefanLugic је реаговао/ла на Архимандрит Сава Јањић у Шта ће се десити када Србија призна Космет, тј. дође до поделе територије?!   
    Не стижем да пишем већ дуго на Поукама али ова жалосна вест из Александрије данас мало ме је подстакла да погледам теме. У вези овога само да кажем да наш став треба да буде, а колико знам у Цркви јесте, да је Косово насилним путем и једностраним тумачењем међународног права прогласило квази-државу на de jure територији Србије и ту њихову творевину нити признајемо нити ћемо признати, иако смо принуђени да живимо по постојећим законима, имамо документа (као што су у 2. св. рату људи на окупираним територијама имали аусвајсе) итд. Противљење Цркве подели нипошто не значи ћутање пред признањем било билатералним или прећутним давањем сагласности за УН. Чак напротив, управо подела, коју ја зовем редовно подела Србије на Косову и Метохији, отворила би пут признању највећег дела КиМ као државе и чланице УН и по свему судећи утабала пут за велику Албанију. Док год постоји Резолуција 1244 то није могуће а очекивати од Русије и Кине да буду већи Срби од Срба једноставно није реално. Зато треба јасно остати на ставу да нема ни поделе, ни билатералног признања, а ни било какве прећутне сагласности за улазак Косова у УН систем, јасно и гласно. Све би то довело до катастрофалних последица и била би ништа друго него отворена издаја, највећа можда у историји нашег народа. Имали смо многе окупације али никада их нисмо признавали као сталне и увек смо живели за дан слободе. С друге стране са Албанцима треба остати у дијалогу око свих практичних питања како да живимо боље, да сарађујемо колико је могуће и поштујемо једни друге. Србија је отворена и треба да буде отворена за све оне који овде живе. 
    То није само политички став, већ произилази из бриге за наш народ и светиње. Одричући се политички Косова или дела Косова и Метохије где живи највише наших људи, где су наше највеће светиње, одрекли бисмо се кључног елемента нашег духовног кода и отворили бисмо пут ка трансформацији српског народа као светосавског народа Божијег у једну другосрбијанску прћију којом ће управљати разни међународни комесари и локални мафијаши. Овај пројекат разградње светосавског идентитета и његово свођење на србијански је шири пројекат оних који желе једном заувек да маргинализују духовни и културни утицај нашег народа који смо вековима имали и знали да бранимо уз највеће жртве.
    Уосталом ово сам више пута изјављивао прошле године и хвала Богу имамо 3 саборске одлуке јерархије СПЦ да је управо то став наше Цркве. У вези овог са уласком Косова у УН и тзв. модела две Немачке треба имати у виду да је реч о признању на мала врата. Косову понајмање треба признање Србије. Важно им је да уђу у систем УН и да 5 ЕУ земаља које их не признају, признају Приштину и да се стави тачка на пројекат прављења косовске државе као државе етничких Албанаца у којој су Срби осуђени да с временом нестану а наше светиње постану музеји албанске културе. Колико ћемо као народ Божији - Црква допустити да се ово догоди, то зависи од наше духовне зрелости. Какви смо - тако ће нам и бити. Укратко, Косово нам нико не може узети осим ако га се ми сами одрекнемо. То није само територија, чак понајмање. То је суштинска опредељеност која је оваплоћена у нашем етосу, нашим светињама и оном што безбожни-неонационалисти не разумеју "Косовском завету". 
    Будући да принципијелно не дајем никакве изјаве већ годину дана (пошто сам већ довољно говорио) овај коментар је искључиво за форум. Молим да се испоштује иначе медији ће да ме опет растргну као хијене, немам времена да се бавим креатурама које пишу лажи.
  25. Свиђа ми се
    StefanLugic је реаговао/ла на Биљана, два у Православна порука, мисао дана....   
    41. Онај ко се удостојио да окуси сладост вере, па се опет враћа ка душевном познању, личи на онога ко је нашао многоцени бисер па га мења за бакарни новчић. Он личи и на онога који оставља самовласну слободу и враћа се у стање сиромаштва које је испуњено страхом и ропством.
    преподобни Исаак Сирин
×
×
  • Креирај ново...