Jump to content

Плаво Небо

Члан
  • Број садржаја

    2974
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

  • Број дана (победа)

    8

Posts posted by Плаво Небо

  1. Једном 20.03. у Прокупљу и пре тога 17.03. у Прибоју два пута су били земљотреси на 0 (нула) дубини, што значи да су били на површини земље. И то све у близини путева?! Како је то могуће..

    WWW.SEISMO.GOV.RS

    Republicki seizmoloski zavod

     

  2. On 26.2.2023. at 23:07, Изида рече

    Ко има времена нека ми напише који једноставан и брз рецепт за јела посна на води.

    Помешаш очишћен самлевен слан печен кикирики са киселим краставчићима, црним луком, паприком, куваним кромпиром (пире) тј са чиме желиш и ето ти паштета. Мера нека ти буде по жељи, а и састојци. Калорично је али немој за више дана да правиш да не ускисне. Мени је трајало највише око пет дана. Мислим, појео сам. Лепо је и танке кришке хлеба намазати сенфом и испећи у рерни па онда намазати кечапом. Све зависи од укуса, шта ко воли. Ја сам ко прасе, могу и ''15'' дана да једем једно те исто, а могу вала и свашта нешто различито. Тако да нисмо сви исти.

  3. Годину дана прође од почетка специјалне операције Руске Федерације у Украјини, а ништа се ново није десило (читај - напредак у осталим деловима осим на истоку Украјине). Када се погледа из садашње перспективе њен почетак питам се да ли је неко одговарао за тотални неуспех руских јединица које су ушле из Белорусије. Боже помози, колико ли је само тада изгинуло руских војника, а да не причам о уништеној војној техници. Да је било успеха Кијев би одавно био заузет, али не, Руси су тотално оманули. Питам се, како су и ко је планирао ту операцију. Оно што се сада дешава, а може да се види на овој мапи https://sputnikportal.rs/20230225/specijalna-operacija--kakva-je-trenutna-situacija-u-ukrajini-i-donbasu-1149806507.html

    је веома тешка ситуација. Данас на Спутњику читам да украјинска војска чак гомила своје снаге на граници са Придњестровљем што само говори о бројној надмоћи у односу на руске снаге. А Руси се свађају међусобно (читај - оптужбе које износи командант Вагнера упућене руским генералима). Да не причам о сменама команданата спец.операције. Изгледами да су сви заказали, од Путина, Шојгуа, па до обавештајне структуре или боље обрнутим редоследом. Неко рече овде, зар мислим да они греше.. или нешто слично.

    Ово како изгледа, има да траје у недоглед.

  4. WWW.POLITIKA.RS

    Заменик председника руског Савета безбедности Дмитриј Медведев изјавио је данас да је амерички председник Џозеф Бајден добио безбедносне гаранције пре данашње...

    ''АП је раније јавио, позивајући се на Белу кућу, да је Вашингтон био у контакту са Москвом непосредно пре Бајденове посете Украјини, „како би избегао конфликтне ситуације”.

    Чисто да се зна ко је газда.

  5. пре 10 часа, Hadzi Vladimir Petrovic рече

    Da li neko na netu govori o mogućnosti da su zemljotresi u Iranu i Turskoj i Siriji izazvani podzemnim detonocijama nuklearnih bombi, kao što je bilo rječi da su cunamiji izazivani podvodnim.

    Pokojni Lazanski je tvrdio da je Saudijska Arabija bacila neutronku na Jemen. Lazi se moglo vjerovati, nije bio propagandista kada je Nato napao Srbiju tražili su da nas loži, nije htjeo naprotiv upozoravao je vojsku. Pokoj mu duši.

    Ovi kao kroz šalu govore nije potrebno slati tenkove, i po novoj doktrini i zemljotres je oružje, (kao i padavine) odnosno blaža ekološki prihvatljivija upotreba Abombe, nuklearni otpad ostaje duboko pod zemljom, teško se razlikuje i dokazuje da li je prirodni ili vještački zemljotres. Nema mržnje ni želje za osvetom nego se pogodjeni pitaju: Šta su Bogu zgrjršili, sve skupa vrlo zgodno.

    WWW.POLITIKA.RS

    Француски сатирични часопис „Шарли Ебдо” изазвао је бес карикатуром коју је објавио о...

    Bombu naravno treba ranije postaviti u neki napušteni rudnik ili prilikom kakvih rudarskih istraživanja zabusiti duboko, tako da ko zna na čemu sjedimo i šta rade strane firme po Srbiji i koliko je to uopšte moguće kontrolisati s obzirom na male dimenzije bombi.

    Давно сам читао да је Никола Тесла успео да изазове земљотрес у месту где му је била лабораторија, на неки начин, да'л уз помоћ резонанце.. Колико је то тачно не знам.

  6. пре 22 часа, Саласије рече

    Путин на власти од 1999. U ukrajini proruska vlast do 2014. 

    Допустили су да американци преузму контролу над земљом која је корен Русије, где је већина православна, где се говори руски. И све то гледали и допуштали пред својим очима. А искусна америчка пропаганда лукаво и постојано утицала на народ у украјини и слику русије. 

     

    @obi-wan :loading:

  7. пре 4 часа, obi-wan рече

    Ovde lezi osnovni problem svih mnogoznalaca.

    Jer je prosto neverovatno da bilo ko umisli da bolje vidi i vise zna, pa i da bolje nesto procenjuje, od onih koji su u tome temeljno pismeni i besprekorno obavesteni; bili oni Rusi, Ameri, Kinezi... bilo ko. Ono sto mi vidimo i procitamo negde (i to je najcesce neko opskurno i brljavo mesto na internetu) nije ni 1% od onog sto ti i takvi ljudi znaju i imaju na raspolaganju, a cesto je i vrlo pogresno.

    Da i ne pocinjem pricu o ogromnom iskustvu koje svi oni imaju.

    Ali neeeee... "da su Rusi/Kinezi/kojigod uradili ovako kako ja mislim, do sad bi uradili... ko zna sta sve bolje."

    S druge, pak, strane - ovo je prosto deo simptoma, i bas cu da ga napomenem, iako sam se do sad suzdrzavao - kad npr. ovde neko uzme da vrlo razlozno kritikuje ovdasnju vlast, i to ne u necem krupnom nego u mnogo prostijim zivotnim stvarima, isti mnogoznalci momentalno ulecu i krecu da verbalno sutiraju kriticare, po principu "nemas, bre, ti pojma sta pricas, oni su mnogo bolje obavesteni, nemas ti tu preglednost situacije, bla, bla..."

    Znaci, ovi ovde su mastermajndovi, a istali su slama (sto bi rek`o Narod - "sio mi ga djura...").

    U toj dugackoj i nepregledno slozenoj strateskoj partiji po svetu svaki potez za sobom vuce niz uglavnom vrlo velikih posledica, koje mogu da budu povoljne, ali i katastrofalne po onog koji vuce potez. Rusi su, sasvim sigurno, dobro procenili da je uletanje u direktan rat tad, 2014. godine, bio vrlo los potez, koji je - kako su to mnogi pismeni primetili - mogao da im dovede celu natu tu na prag, i time znatno oteza dalji rad na tom pitanju. Ovako su lepo seli, temeljno napravili planove i procene, uradili proracune uzduz i popreko, i uzeli najbolje moguce resenje da po njemu idu dalje.

    Vodjenje jedne zemlje (posebno velike zemlje) nije pivo ispred prodavnice, nego viseslojna mudrost koja treba da se dobro izuci. S druge strane, "da su bili pametniji" je bas nivo ovog piva ispred prodavnice. Ili stvarno mislis da Putin, Lavrov, Sojgu i ostali s njima (i Ksi, ameri, briti i svi ostali iz politike) nemaju pojma sta rade?? Nadam se da ne mislis tako nesto.

    I opet kazem - nikakve slicnosti ovo nema ni sa Gruzijom, ni sa Sirijom. Ovo je zadnji moguci korak pred opsti rat, takvo je mesto geografski, i ako se ovde krene u bitku, to ce neminovno da znaci napred bez vracanja nazad, u potpuno rusenje cele svetske hegemonije zapada. I upravo se u to krenulo, to su u jednom momentu i javno kazali.

    Drugim recima, uopste nije rec o prostoj zastiti stanovnistva, nego o zavrsnom udarcu na nove hitlere. A tako nesto mora dobro da se odmeri i promisli. Mnogo dobro i pazljivo.

    Trebao bi da citas i njih, itekako.

    Ovo je pitanje - ne zameri - tehnicki nepismenog coveka. Ne postoji nacin da se tako nesto uradi tako brzo. To prvo.

    Drugo, Rusi su im vec obecali da ce da gadjaju i ta zeleznicka cvorista i ostale komunikacije, ali se ne zalecu, idu korak po korak. Mnogo je bolje da se tuce elektricna mreza npr., nego prosto snabdevanje. Konacno, njima nije cilj unistenje ukradine, nego pritisak na narod da sami zbace tu antivlast (i vec se javljaju prvi nagovestaji toga, baci pogled na vesti u protekla 2 dana), a onda da lepo taj narod (ponovo!) pripoji sebi i obnovi ga, kao sto je to bilo i u Ceceniji.

    Rat nije samo bitka na terenu, to je samo jedno parcence rata. Rat je nesto mnogo sire od toga.

    Много контрадикторности.

  8. On 16.1.2023. at 18:02, Bilbija рече

    Ovo pokazuje da ti ne znas o cemu pricas. Svetsku Finansijski centri su London, New York, Berlin, Singapur itd . I sve zemlje drze odredjenu sumu a i deo zlatnih rezervi u tim centrima jer su im ta sredstva neophoda priliom sklapanja ugovora, davanja finansijskih garancija i tome slicno. Nece Saudijska Arabija da sklapa ugovor i da mu se daju garancije sa sredstvima ili zlatom koje lezi u Gornjem Milanovcu …

    О чему ти причаш.. они им увели санкције, а ти да они закључују уговоре..

  9. On 16.1.2023. at 17:31, obi-wan рече

    @Плаво Небо

    I ovo: ako samo malo bolje razmislis, bice ti jasno da kratki sukob u Gruziji i ovaj sad u ukradini nemaju prakticno niceg ni slicnog. Ali, opet kazem, da bi to mogao covek da vidi, potrebno je bar malo vojne pismenosti, i izvor za citanje/gledanje koji ima neki osnovni nivo normalnosti.

    Грузију сам поменуо у контексту заштите руског становништва. Није ми јасно како не разумеш да сам на то мислио. Ево и Сирија на пример. Моја претпоставка је да је неком у Русији пало на памет зашто не би рекли Асаду да од њих затражи војну помоћ и да то буде изговор за војно учестовање руске војске у Сирији, а све како не би направили грешку као у Украјини јер је тамо проруски Јанукович већ био збачен са власти. Да су тако размишљали у вези Украјине као што су размишљали у вези Сирије, Украјина би сада била већински проруска. Али не, они су пустили да се Јанукович збаци са власти па онда да се од 2014. године фашисти тамо гомилају, да утврђују своје положаје, да увозе ратну опрему, да регрутују западне и ко зна одакле све плаћенике и тако даље и тако даље. Мислили су да ће проруско становништво на истоку Украјине да добије рат ако га само помажу у техници и у добровољцима. Међутим када су видели да то не може онда су у рат ушли са малим бројем својих оружаних снага. Када су и то видели да иде тешко онда су повећали своју бројност. Не кажем да Руси неће добити рат већ кажем да су били паметнији сада би имали више од половине територије Украјине под својом контролом. И откуд теби идеја да читам прозападне изворе. Не, већ само закључујем да су из ових дешавања Руси били сувише индолентни. И да, још ово. Па како бре са свом том сателитском технологијом и ко зна са све чиме још не открију са које стране Украјинцима стиже та војна техника и не гађају је чим пређе границу, док је још на вагонима или где већ.

    Од када сам на форуму приметио сам да многи када се не слажу са саговорником крену у његово ниподаштавање, неко омаловажавање уместо да то буде само аргументовано ''сукобљавање'' :)

  10. Руси су имали скоро индентичну ситуацију у Грузији (Јужна Осетија и Абхазија) и тамо су још 2008. године војно интервенисали да би заштитили свој народ. Тада нису ни трунку недоумице имали како ће свет да реагује. Било их је баш брига јер су свој народ штитили. Тако и овде, извини, не поштујеш споразуме, ћао.. Међутим, обавештајно су тотално заказали. Па да су имали обавештајне податке како треба не би дозволили да им се новчана средства итд конфискују већ би их повукли на време. Сећам се да сам још у почетку сукоба негде прочитао да су Руси комплетан обавештајни руководећи апарат сменили јер су у обавештајним извештајима говорили како ће народ Украјине широкогрудо да их прихвати. Па сам почетак сукоба је био тотално погрешан јер су са малим бројем јединица кренули у рат управо због тих обавештајних података. Па како су успели да хакују мобилни британске премијерке када је у једној поруци саопштила како су успешно обавили задатак (терористички напад на Северни ток), а да нису могли да сазнају какве су намере око ових споразума. Једноставно, били су сувише опуштени и веровали су у то шта им се сервира.

  11. @obi-wan Ти пратиш сигурно више од мене сва ова дешавања, можда је неко нешто овде писао о томе, не знам, јер, оно што мене занима јесте одговор на питање како су Руси успели да не сазнају чињеницу о којој је Меркелова причала како су их лагали са лажним споразумима и тако куповали време да би Украјинце боље спремили за рат. Уз сву технологију шпијунирања, помињало се да су хаковани мобилни телефони високих званичника за неке друге ствари, затим извоз-увоз наоружања Украјинцима, размештање тих система наоружања, па онда обука Украјинаца на тим системима.. али ајде да занемарим све ово. Једноставна констатација, како су дозволили да их преваре мене је запрепастило. Као да су били опуштени, ноншалантни.. Чист људски фактор.

  12. пре 3 часа, александар живаљев рече

    Javno mnjenje

    Mladi u Srbiji: Za obavezni vojni rok 44 odsto, protiv sankcija Rusiji 73 odsto 2

    Rado Srbin...: Vojska Srbije

    Foto: Tanjug/ Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

     

    13. 7. 2022. 

    Mladi u Srbiji: Za obavezni vojni rok 44 odsto, protiv sankcija Rusiji 73 odsto

    Za uvođenje vojnog roka u Srbiji je 44 odsto mladih ljudi, protiv je 46 odsto. Zato je 73 odsto madih protiv uvođenja sankcija Rusiji, pokazao je Alternativni izveštaj o položaju i potrebama mladih za 2022. godinu koji je sačinila Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS)

    Piše:M.N.
    Izveštaj pokazuje da nije bilo većih promena u odnosu na prošlu godinu kada je uvođenje obaveznog vojnog roka podržavalo 46 odsto mladih, protiv bilo 43, a 11 odsto uitanika je bilo neopredeljeno.

     

    Na pitanje o spoljnopolitičkoj orijentaciji Srbije, 43 odsto ispitanika smatra da bi trebalo da balansira između Istoka i Zapada.

    Kada bi Srbija morala da bira između Istoka ili Zapada, 57 odsto bi izabralo Istok (52 odsto prethodne godine), a 43 odsto Zapad.

    Na temu rata u Ukrajini, 55 odsto mladih je reklo da Srbija ne treba da osuđuje Rusiju niti da uvodi sankcije, 19 odsto smatra da bi trebalo uvesti sankcije samo ako bi posledice po Srbiju bile prevelike ako ih ne uvede; 18 odsto je reklo da bi Srbija trebalo zvanično da osudi Rusiju, ali ne i da joj uvodi sankcije; samo 8 odsto je reklo da treba uvesti sankcije Rusiji, čak i ako posledice neuvođenja po Srbiju ne bi bile ozbiljne.

    Protiv sankcija Rusiji se izjasnilo 73 odsto ispitanika.

    Nema značajnih razlika u odnosu na godište ispitanika, a mladi iz Beograda više od proseka podržavaju uvođenje sankcija (33 odsto).

    M.N./FoNet

     

    Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

    Баш ме занима ко су им финансијери. И које годиште су узели у обзир.

  13. пре 1 сат, obi-wan рече

    https://iskra.co/svet/pocelo-uzimanje-u-klesta-slavjanska-i-kramatorska-sa-vise-strana-istovremeno/

    Почело узимање у клешта Славјанска и Краматорска – са више страна истовремено

    Screenshot_462_0-750x423.jpg

    СВИ су изгледи да ће руска војска армије Луганске и Доњецке Републике последња велика упоришта кијевске хунте – Славјанск и Краматорск – заузимати онако како су ослободиле Северодоњецк и Лисичанск.

    Без директних, чеоних јуриша на те градове са преко 100.000 становика. Са широким обухватима и суочавањем украјинских гарнизона са опасношћу потпуног опкољавања и постепеног уништења.

    Ова тактика већ се успешно реализује.

    Северск ће пасти за највише два-три дана јер су савезничке снаге већ ослободиле мањи, али важан град Спорное. А на тој страни је једна од „капија Славјанска“.

    Другом капијом се може сматрати Краснопоље, које може пасти већ у наредним сатима.

    Руси су у њега већ ушли, иако се налази на узвишености која се лако брани, а терен одатле пада све до Славјанска.

    На исти начин савезничке снаге хватају у клешта Краматорск.

    Већ нападају војно важан градић Кодема.

    Следе брзи напади на Бахмут и Соледар. Могуће је и са њиховим заобилажењем.

    Тако ће кроз који дан почети да са југа и југоистока директно угрожавају и  Дружковку и Краматорск.

    Са ослобађањем Славјанска и Краматорска вероватно ће пасти и Дружковка и Константиновка, па ће доћи на ред на Авдејевку.

    Са њеним падомбиће не само завршена битка за Донбас, него и потпуно ослобођена Доњецка Република.

    По проценама, потом би савезничке снаге могле кренути на Харков или Николајев. Или на оба та велика града истовремено.

    Московски војни експерти рачунају да би са њиховим ослобађањем заузимање в3еликих градова – Запорожја и Дњепра – било „релативно лако“.

    Руси су, иначе, ракетним ударима уништили до 150 војника и 12 јединица војне технике украјинске 93. механизоване бригаде.

    На још већем удару су били војни објекти око Николајева:  ракетама погођена два командна места, четири складишта муниције и ракетног и артиљеријског наоружања и 18 зона концентрације трупа.

    Могу Руси цео исток Украјине да ослободе, што им од срца желим, и хоће, али, никада стварни мир неће да настане. Стално ће фашисти да гађају градове са осталих делова украјинске територије. Стварни мир ће настати само онда када се цела Украјина ослободи од фашиста. Дакле, или цела Украјина или од трајног мира ништа.

  14. пре 11 минута, Božena рече

    @Милошшш Знала сам да ћеш тако да одреагујеш - саблажњиво...

    Православни Свети оци одувек су говорили да су јога и друге медитације (не мислим овде на неке положаје истезања и вежбања тела) штетне. Ето, сада се и научно то доказује.

     

  15. пре 4 часа, Јанко рече

    Јесам.

    И онда свратим овде.

    И затекнем...?

    Шта се догађа, где су људи, теме...?

    Е да си ти жив и здрав, овде ти је један подужи период било такво стање да сам мислио да сам банован. Све је скоро било блокирано за приступ. Ни статуси се нису могли писати.

  16. пре 19 часа, Ćiriličar рече

    Опрости, каве везе има корона са "обичном" сепсом. Корона је изоловани вирус, а сепса је тровање целог организма са стотинама, хиљадама разних бактерија које је немогуће изоловати.

    Конкретно мом детету се, да га Господ спасе, и да се ником не деси, излио саджај црева у организам. Везе нема са короном. Осим тога детету је рађен хируршки захват "крпљења утробе"....то су јако комликоване клиничке слике...заиста не видим сличност никакву. Осим тога, и да има сличности, како могу ја да тражим од лекара који су за сада спасили детету живот, који имају своје протоколе законске и стручне да сада крећу са неким чула-казала лечењем и то из Кине?

    Али добро...да не паметујемо о нечем о чем ништа не знамо. Не бих борбу за живот мог детета претварао у дискусије о корони...од које не болује.

     

    Није ми корона ни на крај памети била. У том чланку се помиње да је и сепса лечена високим дозама витамина ц. Бог да вам помогне.

×
×
  • Креирај ново...