Jump to content

Партибрејкер

Члан
  • Број садржаја

    13
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Everything posted by Партибрејкер

  1. @nikola a Мислим да је превод сасвим пристојан, а друго он је како видим само део текста. О томе да се није осврнуо "темељно и детаљно колико би било потребно", ово је буквално најопширнија студија на ову тему на српском језику. Све остало била су препуцавања на форумима или БОМБАСТИЧНИ наслови српских таблоида. Али, позван си и јако ћу се радовати твојој "опширнијој" студији. -Магловито онолико колико ти мислиш да јесте. -Рећи да је релативизација је смешно јер је наведен део из рада једног од наших најбољих СЗ теолога. -"Поједини изузеци" ЈЕСУ доказ да тетоважа неће сметати у моменту када будемо исповедали своју веру! А мени је то најбитније. -Није ни забрањено Осуђивање јесте. На крају, имале тетоваже мању или већу духовну димензију, нису зато антиправославне. Нити све што радимо у животу мора да има духовну димензију. Ја нпр. нисам материјалиста, ал баш волЕм адидаске до 50еврића да испазарим кад износам претходне... Нема потребе да себе правимо Амишима и у свему тражимо "духовну" димензију.
  2. СМРТ СВЕТУ – Последња Истинска Побуна: Култура тетовирања у Православљу SMRT-SVETU.BLOGSPOT.COM Наше истраживање је покушај да се одговори на тему која заокупља све већу пажњу свих верника, а које неће садржати пристрасне и непоткрепљен... Најбоља а можда и једина студија која се озбиљније бави овом темом на српском језику.
  3. СМРТ СВЕТУ – Последња Истинска Побуна: Култура тетовирања у Православљу SMRT-SVETU.BLOGSPOT.COM Наше истраживање је покушај да се одговори на тему која заокупља све већу пажњу свих верника, а које неће садржати пристрасне и непоткрепљен... Најбоља а можда и једина студија која се озбиљније бави овом темом на српском језику. Одговор на тему: Да. Уколико имате ваљане разлоге.
  4. Ако има још дилема, текст је ауторски, преузет са блога http://smrt-svetu.blogspot.rs
  5. О. Онфурије, да ли је то старац Јустин, који се упокојио у мају, о којем сте скоро написали дивну причу? Да ли је ово његова фотографија? https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/96/Монах_хиландарски_Јустин.jpg
  6. Јесте тема одавно заборављена, али ево, већ 3 године, постоји "домаћи" Death To The World који ради са благословом оригиналног фанзина и по узору на исти. На блогу и фб страници, све је детаљно објашњено. Па ко воли нек изволи. smrt-svetu.blogspot.rs www.facebook.com/smrt.svetu
  7. http://smrt-svetu.blogspot.rs/2017/07/blog-post_21.html О смрти његовог кума Честера и искушењима данашњице.
  8. Ево још једног сличне тематике. http://smrt-svetu.blogspot.rs/2016/08/blog-post.html
  9. Истине ради се обраћам. Одакле право, патријарху, епископу, или било коме да новом црквом замени средњевековну светињу? Ко има право да то потпише? Каква је то "добробит за народ" кад је проблем пијеће воде у Ваљеву већ одавно решен. Да ли ви видите на шта личи она вода? Њу ће да пију? Друга ствар уопште се не ради о "артемијцима". Ја први нисам ни зилот, ни артемијевац и био сам доле кад је било потребно. Службе је до скора служио свештеник СПЦ, а не парасинагоге. Отац Антоније (Драган), најпре себе увек назива монах-немонах, и какав год био, једини је он стао да заштити светињу. И као треће, не видим да се приклионио Артемијевим. Артемијевих "монаха" и "верника" нема. Све људе које сам упознао, и који су се трудили око светиње јесу верници СПЦ. Ако сте гледали те вандалске снимке, где се верници држе сатима на поду, у прашини, где се разбијају врата, и обара звоник, каква је то била добра намера? Ако је за добробит народа зар није могло да прође без свега тога? Зашто о томе СПЦ ништа није рекла? Иконе је верни народ донео како не би била празна, након што је онако вандалски испражњена да би службе наставиле да се служе. Подсетићу да је још 2013. Завод за заштиту споменика културе изразио неслагање са одлуком да се Грачаница потопи, и да „није могуће измештање због материјала од којег је саграђена, као и начина на који је храм сазидан у 15. веку“ (http://goo.gl/DEIj31).
  10. Браво. То сам и ја хтео. Све време покушавам да нађем опцију да започнем тему, ал се не сналазим. )) Могли би да контактирате уреднике форума да се постави на страницу НЕ ПСУЈ БОГА... Данас је задњи дан да се испуни жељених 100.000... С тим у вези: Потребно је 100.000 потписа како би поништили пријаву самопроглашене државе Косова за чланство у Унеско пре одлучивања на Извршном савету, заказаном за 21. октобра. Организација 28. Јун се удружује са познатим филмским режисером Борисом Малагурским у последњем покушају да поништи пријаву Косова за чланство у Унеско. Циљ нам је да прикупимо 100,000 потписа пре одлучивања о овоме на скупштини која се одржава 21. октобра. 28. Јун је у прошлости сарађивао са Уједињеним нацијама и искористиће све контакте како би утицао на одлуку, али молимо јавност да искажу свој став.
  11. "...Али ја ћу летећи ка рају , не ка паклу , видети бар милион Срба , који ми дубоко захваљује, јер их је у животу оставила — 'моја издаја'." Милан Ђ. Недић Такође препоручујем представу по режији Синише Ковачевића која објашњава у којој се позицији он налазио. Слава му!
  12. Онда опрости(те), тако је изгледало. Ни ја лично не волим што шта код њих, али нисам ни од оних "либералних". Овај задњи коментар, ако мене питате, урадио би на сваком већем зиду у Србији. Ја сам потпуно истог мишљења, да се укине било какав "знак распознавања". Али то не мења ово што сам рекао, да сте погрешили када сте написали да се поздрав није примио. Примио се и те како. То се види кроз приложено.
  13. О томе колико су се примила 3 спојена прста у народу, најбоље сведочи сам народ. Није баш тако да их користе једино припадници (вама мрских) организација које сте навели. Крстовдан Света Гора Сребро у Прагу (u19)
  14. 4С и орао јесу византијско наслеђе, али Анжујци (неко помену) нису конкретан разлог љиљана на српском грбу. Љиљани су ту као симбол родбинске везе између српске и (територијално назване) босанске династије Котроманић чији су симбол били златни љиљани на плавом пољу. Сад, одакле Херцег Стефану љиљани, то се већ може довести у везу са Анжујцима. Што се тиче 3 прста такав вид националног идентитета и припадности у виду поздрава/симбола, су продукт модерног доба. Тако да је сулудо расправљати шта је "старије" и "српскије"- спојени или раширени, јер то о чему говорите су (војне) заклетве. Ако говоримо о томе шта је "прикладније", то је већ на месту. Ко има потребу да "поздравља", природније је да диже како се осењује крстом, и како су се заклињале све јединице српске војске, с обзиром да су три раширена прста традиција западних народа. У српску војску рачунам и Љотићев СДК, а о томе да ли су били квислинзи (неко рече), не бих се сложио. Загребите испод површине и прочитајте шта је Димитрије (теолошки) писао, и колико је Срба спасила Недићева влада... Сем досадашњих слика заклетва: Намесништво. Разлика између истока и запада у једној фотографији. Равногорска емиграција на челу са војводом Ђујићем У Грчкој је и даље традиција. Једино добро у досадашњем коришћењу 3 раширена прста, је што несрећни Срби приликом сечења глава и ушију 90тих нису дизали крсни знак већ три раширена прста. Можете само замислити каква би то несрећа била за читаво православље. Не дај Боже!
×
×
  • Креирај ново...