Jump to content

geronymo

Члан
  • Број садржаја

    623
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

О geronymo

  • Рођендан Август 22

Profile Information

  • Пол :
    Мушко
  • Локација :
    Ni tamo ni ovamo

Скорашњи посетиоци профила

3894 посетилаца

geronymo's Achievements

  1. geronymo

    Избори у Србији 2023

    Još "Briselskim sporazumom" pokazao se 🙃 😉
  2. geronymo

    Република Српска

    Tačno, ali se izbjegava pojam Bosna. Po tome je 90% Srbije "drugosrbijanaca", dešavalo se na mjestima gdje se uči o jedinstvu. Ko god se mača lati, isti presuđuje, sam Gospod to reče. Nemoj me pogrešno shvatiti, volim taj svoj grund i nedam ga nikom
  3. geronymo

    Република Српска

    Nisam "maksimalista", ali nedam svoje. Srbin sam iz Bosne, ispod Kozare. Slažem se da je Dejtonski sporazum morao doći jer u suprotnom nebi ostao kamen na kamenu, svi su bili spremni da krenu za Srbiju, imao sam 16 god. pa znam, sam nas je Bog spasio. Mi Srbi, zvaničnom politikom se odričemo pojma Bosna i sve sta ona veže za sobom. Tako da ostali su sebi dali za pravo, da prisvoje taj pojam i njezinu istoriju,stavljajuci nas kao došljak, za neko vrijeme biće tako. Ja kad dodjem u Srbiju, školu sam svršio tamo i živeo neko vrijeme, ja sam za njih Bosanac (uvjek sa podsmehom). Sve nam je to uradila, naše patriotske politike. Početkom rata, u školi se zabranjuje ijekavica, bio peti razred pa učim (mleko, belo, lepo itd), promjena svijesti. Polako se provlači, da je sevdalinke muslimanka muzika, pa ko je sluša on balija, ne prikladno. Ojkanje kao podloga, nažalost kvare ga, pojavljuje se krajiške pesma koja danas ima jednu biomasu kojoj je motora vrh njegovog svijeta, zaglupljen narod (dobra većina koji će sve progutati za ražanj) ko ima oči vidi na obe strane Drine. Čak i naša crkva izbacuje iz himne o svetom Savi stih " Bosna i Hercegovina svetog Save dedovina", kako sam je tad naučio znam i danas. Imam jos masu primjera itd itd Ja samo želim sačuvati svoje, jer u razlici je bogastvo. Rat je zlo, a duvanje u trube ratne kod nas je postalo pravilo, a ko gradi MIR je izdajnik. Dosta smo izgubili u ratu, a poraće još više (tu smo samounistenje, koje još traje, imali na delu)
  4. geronymo

    Република Српска

    Odrekli se Srbi Bosne, pa imamo to što danas imamo, svi reže i napadaju nas. A mi sve kvazi "patriote" uzeli za vodje, kojima bi i sam drug Staljin pozavideo na taktici samounistenja.
  5. geronymo

    Napredna zona sumraka

    https://youtu.be/VHn5Ci_7iDA
×
×
  • Креирај ново...