Jump to content

Ацо Конатар

Члан
  • Број садржаја

    171
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Репутација активности

  1. Свиђа ми се
    Ацо Конатар got a reaction from Поет in Да ли је абортус гријех ако се њиме спречава рођење детета са тешким поремећајем   
    читајући тему ''Саветовање поводом забране абортуса. Москвa, Храм Христа Спаситеља'' дођох до идеје да покренем тему на питање дали је абортус гријех. Оно што ме буни је то да је абортусом могуће спријечити тешке поремећаје код новорођенчета као нпр. да дијете има двије главе, или нешто слично. Од многих људи чујем мишљење не само за дијете са тако фаталним поремећајем већ и за дијете са неким мањим инвалидитетом треба абортират.
            Да ли би ово могло бити оправдано?
  2. Волим
    Ацо Конатар got a reaction from Aleksandra_A in Pronaći veru = izgubiti prijatelje?   
    Сасвим једноставно. Када сам нашао вјеру почео сам да живим том вјером и да мијењам своје сопствене навике, при том се и промијенила групација људи са којом сам често комуницирао. Наравно и даље комуницирам са свим ти људима са којима сам временом смањио учесталост коуникације. Ствар друштва је сасвим једноставна. Када се човјек нађе у неком положају онда је условљен да се у тај положај уклопи. Тако имамо на пример једно одјељење ученика у коме се сви међусобно друже док се не заврши школоање, када се заврши школовање од тих људи дружење наставља само мали број људи који су у том кругу одјељења формирали још један круг оцртан неким другим видом везе. Проблем долази онда када је та веза на некој пролазној (грешној) основи типа: наркотици, криминал... услед чега долази до пропасти саме везе што за последицу има мржњу међу њеним учесницима.
             Наравно веза са Господом и са црквом су вјечни јер је и црква вјечна. Па могу рећи да сам срећан и Богу захвалан што ме је привео вјери.
  3. Оплаках :))
    Ацо Конатар got a reaction from Благовесник in ЗАШТО СУ ТУЖНИ ЉУДИ који се причешћују?   
    Биће срећни када се причесте за божић, то јест када после причеста буде очекивана мрсна (радосна) трпеза.
  4. Хахаха
    Ацо Конатар got a reaction from Рапсоди in ЗАШТО СУ ТУЖНИ ЉУДИ који се причешћују?   
    Биће срећни када се причесте за божић, то јест када после причеста буде очекивана мрсна (радосна) трпеза.
  5. Оплаках :))
    Ацо Конатар got a reaction from kopitar in Шта да радим са Баптистичким Новим Заветом?   
    Можемо ли чути које би то биле ријечи. Дјелује ми интересантно
  6. Хахаха
    Ацо Конатар је реаговао/ла на kopitar у Шта да радим са Баптистичким Новим Заветом?   
    Knjigu pokriti bijelom krpom i škropiti tri puta na dan ,tako dvije godine . Nakon toga polako skini krpu i pogledaj jeli se autor promjenio u Daničić - Karadžić onda je možeš čitati ali moraš cijelu pročitati za sat vremena. Ako se Autor nije promjenio zamotaj  u crnu krpu i baciti kroz prozor..
  7. Волим
    Ацо Конатар је реаговао/ла на Ignjatije у Шта да радим са Баптистичким Новим Заветом?   
    Чији је превод?  Поседујем два Нова Завета од Гидеонита. Превод је Емилијана Чарнића, веома квалитетан превод са грчког. Чувам и Нови Завет од адвентиста, превод је Караџићев. Ако је тако онда не видим проблем да се користи.
     
    Превод Библије који никако не треба употребљавати је превод Јеховиних сведока. Њега слободно у ватру. За баптистичко издање обавезно погледај ко је преводилац и напиши нам овде. 
  8. Волим
    Ацо Конатар је реаговао/ла на Bernard у Наше фотографије дана (не учитавајте туђе са нета већ своје)   
    http://
    http://
    http://
    http://
  9. Свиђа ми се
    Ацо Конатар got a reaction from obi-wan in Који Анти - вирус користите   
    Comodo
    Уз бесплатан антивирус добије се и претраживач који је идентичан као и google chrome, а антивирус је такође врло ефикасан, никада ми није заказао, не оптерећује пуно компјутер а по том питању се може и подесити у којој мјери желимо да буде активан (да оптерећује рачунар). Сем тога врло је ефикасан када лоцира непознат фајл, јер допуста да сами одредите шта ће бити са тим фајлом.
    Ја сам презадовољан
  10. Радостан
    Ацо Конатар got a reaction from александар живаљев in Кухиња   
    Руска хумористичка серија која од мене има све препоруке. Епизоде су кратке али су доста садржајне. Оставићу линк на коме се може гледати са преводом:  http://www.navidiku.rs/video/kuhinja
  11. Волим
    Ацо Конатар got a reaction from PredragVId in Да ли су Хришћани следбеници књиге?   
    Можда би требали преформулисати питање:
         Далије је облик хришћанства у коме је настао куран, заправо била религија књиге?
  12. Волим
    Ацо Конатар got a reaction from Dominika in Зна ли ико ко је извођач ове песме?   
    ХРИСТОС ВАСКРСЕ
     Није ријеч о ,,Господи воззвах,, већ мислим да је у питању велики прокимен. У недељном вечерњем богослужењу за вријеме великог поста постоји велики прокимен. Не знам ко изводи ову горе наведену верзију
     
  13. Волим
    Ацо Конатар је реаговао/ла на Дидим у Уџбеник за 5. разред у Црној Гори: Само су Црногорци народ, остало су националне мањине   
    Мало је то перфидно... Као и они пописи након 1945. Како је могуће раздвојити српство и црногорство у Србину из ЦГ? Још са овим терминолошким бркањем националности и држављанства. Већ је довољна збрка што наше националност и држављанство одговарају енглеском ethnicity и nationality, па се већ мучимо са преводима, а сад се мучимо у сопственом језику.
    Кад је било да је Црногорац ишта друго осим Србина? Он је Црногорац да би се знало да није Шумадинац, Далматинац или Херцеговац. Како данас и којом памећу рећи Србину из ЦГ да одједном више није Црногорац? Због тога што су се одједном појавили неки Црногорци који за себе говоре да нису Срби? Бесмислено.
  14. Волим
    Ацо Конатар got a reaction from елТорнеро in Google "doodle" logo postoji da označi bilo koji dan, godišnjicu ili praznik, bez obzira na to koliko je nejasan ili bizaran. Ali, ništa na Vaskrs, naravno. Zašto?    
    Ма то је све ствар маркетинга. Мислим да је и боље да се не појављују света обиљежја међу све те глупости. Боље да гугл укине неке рђаве ствари (порнографију, рекламе, шпијунжу, паћење...) него да лицемерно честита васкрс.
  15. Волим
    Ацо Конатар got a reaction from Posetilac in Da li je greh izbaciti iz kuce Bibliju koju nije izdao SPC?   
    Прије неки дан наиђох на неке Јеховине сведоке, ко бива заинтересовах се за литературу, натрпаше ми неколике књиге да ми их предложе, питах их за цијену мада сам видио да су бесплатне, а они све поносно ми дадоше књиге за џ. Да би их се отресао од даљег дужења приче рекох,, Да да, разумјећу некако, студирам теологију,, па ми дјелује да им је то пријало ко шамар. Књиге су тако наопаке да их не могу аргументима оспоравати јер бих морао за то писати дугачке и беспотребне коментаре. А уз сву њину наопакост могу бити врло штетне ако се дословно слиједе, тако да небих могао дати неком савјет дали су му за смеће али када бих давао савјет групи простог народа могао бих им рећи тек толико да треба спалити те књиге јер нису добре, ваљају таман колико и коштају, дакле ништа не ваљају.
       Тако и та библија. Каква год даје сама по себи не може донијети штету, није ни од библије СПЦ нека корист ако се ето има, треба то читати па онда извући поуку из цијеле библије.
      Разне јеретичке литературе се баве тешким психолошким, педагошким, друштвеним и другим проблемима. Такви проблеми изискују квалитет рада над њима и свакако да посједовање једне такве литературе која је препуна грешки а чије грешке нису лако проверљиве нас ставља у опасност да лоше поступимо у тим проблемима. Тако су и ти преводи библије од стране некаквих мини мини организације често тако површни, попут гугл преводиоца, такође су у питању преводи са енглеских превода од превода па опет од превода од ко зна каквих превода.
      Јес сад у Београду СПЦ није у стању да преведе неке ствари квалитетно, није у стању имати ваљану литературу а ето некаква јуче настала организација је биће у стару да изда квалитетне књиге а та религијска организација се уз све то води на име некога човјека, који има ус средње стручно образовање за каквог економисту или правнико има још и диплому какве религијске установе, диплому некога курса који се одржава једном недјељно у трајању од пола године.
  16. Волим
    Ацо Конатар је реаговао/ла на Тања1 у Раде рекао да је Црна Гора српска, одјељење му аплаудирало, а наставник га казнио   
    Године 600-те је изворно становништво територије потиснуто робовима. Крајем 1100 територија је постала део Краљевине Србије. Када се Краљевина Србија (врхунац средњовековне државе српског царства, но и убрзани пад) распала средином 1300 -. Црна Гора је постала независна кнежевина која се заједно са Венецијом константно бори против Отоманског царства. Земље западне Европе признале су независност Црне Горе на Берлинском конгресу 1878. године. Године 1910 је проглашена краљевином. Краљевина Црна Гора је 1918 уједињена са Србијом и потписана је исте године краљевина Срба, Хрвата и Словенаца, која се од 1930 звала Југославија. Током Другог светског рата Црна Гора је окупирана од стране Италијана, а од 1943 од стране Немаца. Након распада Југославије, Црна Гора и Србија биле су заједно у Савезној Републици Југославији, која је 2003 године променила име у Србија и Црна Гора. Након референдума у Црној Гори 2006 године, Савезна Република се распала и Црна Гора поново постала независна држава.

    Дакле, видимо, историја Црне Горе је под јаким утицајем близине моћних земаља у окружењу и да је често веома паметно балансирала између великих сила све до савременог доба. Делови подручја су кроз време мењала страна господства,  али независност, више или мање континуиране црногорске државе је постојала без прекида од 1356 до 1918, и поново од 2006. Шта Ви о свему томе имате да кажете? И по чему је момак храбриша? Хвала.
    Података о првим вековима боравка Срба и уопште Словена на Балканском полуострву готово и да нема.
  17. Волим
  18. Волим
  19. Волим
  20. Волим
  21. Волим
  22. Волим
  23. Волим
  24. Волим
  25. Волим
×
×
  • Креирај ново...