Jump to content

Gordana .

Члан
  • Број садржаја

    7842
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

  • Број дана (победа)

    8

Репутација активности

  1. Волим
    Gordana . got a reaction from PredragVId in Дух манастира Раковице   
    Ah. Istog dana je bila gospodjica kojoj smeta sto se "liturgija" sluzi na crkvenoslovenskom, jer ona to ne razume, ali je primetila da monahinje preskacu citave delove molitve jer mogu kad ih niko ne razume. Da. "liturgija" je bila zapravo vecernja sluzba, ona sa karminom i u pantalonama...treba znati gde si dosao, a manastir Rakovica je izlozen velikom broju posetilaca koji misle da su dosli u izletiste, da je liturgija predstava koja treba da bude kako oni to zamisljaju i da su po pitanjima vere strucniji i od svestenika i od igumanije i od samog patrijarha. 
    Napisati jedan ovakav tekst, a nemati pojma o unutrasnjem zivotu i uredjenju manastira,svedoci zaista o nedostatku ljubavi, ali samog autora teksta. 
    Manastir Rakovica nije turisticka destinacija, a monahinje nisu tu da zadovolje turiste nego da se posvete molitvi, a svedok sam redovno njihove velike pozrtvovanosti i ljubavi prema ljudima. Mozda zato sto sam dosla vise nego nekoliko puta u manastir i sto mi nije tesko da ustanem ranije i prisustvujem i liturgiji tamo...i prilagodim se ja a ne da ocekujem da se ceo svet vrti oko mene i da liturgija i bogosluzenja pocinju onda kada je meni zgodno...u ovom tekstu nema ljubavi koju zahteva autor teksta da primi, a ne i da je daje...samo sebicna ocekivanja.
    da...neznanje je njiva po kojoj djavo ore...
×
×
  • Креирај ново...