Jump to content

МилошБГ

Члан
  • Број садржаја

    7957
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

  • Број дана (победа)

    3

Последњи трофеј

МилошБГ је имао/ла садржај са највише реакција!

1 Пратилац

О МилошБГ

  • Рођендан 06/24/1987

Profile Information

  • Пол :
    Мушко
  • Локација :
    Београд

Contact Methods

  • Facebook
    https://www.facebook.com/profile.php?id=100007853702888

Скорашњи посетиоци профила

11601 посетилаца

МилошБГ's Achievements

  1. Опрости...Суштина је да је та прича из уста оних који желе да затворе цркве, па можда оштро мало реаговах. Ја сам свакако за опрезност, опрезност у смислу да народ боље да борави напољу у порти а не у цркви, да се држи растојање, да се цркве свакако на сваки начин дезинфикују, ветре и остало, да мере опреза се подигну високо. Што се причешћа тиче у то нећу да улазим, јер мислим да је ту опет до саме вере и не би ту да улазим.
  2. Лупеташ, ка Максим.... Ако верујемо званичној статистици у Србији је тренутно оболелих око 4.000, епидемиолози тај број множе са 5 због опције да људи што прележе на ногама, што немају симптоме, што се плаше па се не јављају...ја тај број множим са 20, просто то је нека моја реална процена иако је процена стручњака множити са 5, међутим ја имам мало другачије мишљење и на крају крајева гледам најгору варијанту. 4000 пута мојих 20 даје 80.000 људи, на број становника у Србији који је око 7 милиона, то је око 1% становништва. Дакле како ти и ту најгору и вероватно катастрофичну ситуацију поредиш са скакањем на аутомобиле у пуној брзини и осталом. Даље, ајде пошто ти заговараш да они који иду у цркве не би требало да користе болнице, докторе и да се лече, јел то важи само за црквене људе? Што неко у ово време инсистира да иде у продавницу и задржи се па временски пола Литургије у затвореном простору са 50плус људи? Ја би и њима тј нама исто ускратио лечење, јер какво је то искушавање еј. Шта је са људима који раде послове са великим ризиком, ево цариник и долази дневно десетине заражених возача из иностранства, па каква будала, зар није нормално било да се да отказ и престати кушати, нема теби лечења. Шта је са оним продавачицима по великим дисконтима, њима хиљаде људи данас прође, ај и њих мани са лечења, ко их шиша, што кушају судбу. Пази неко ризикује зарад не знам банана и плазме, а неко ризикује зарад Литургије, па много је горе ово друго, јел тако брате? А ово последње па видећемо, не би ме чудило од вас и то да дође...На крају крајева ако се плашимо због вируса (што је људски) и сматрамо за будале људе који иду данас у цркву, како онда можемо да будемо лицемери и славимо светитеље и молимо се светитељима које су управо каменовали, убијали, секли главе...само зато што нису хтели да се одрекну Христа? Па зар нису били паметни да се мало исфолирају, избегну одговоре, на крају крајева и да се одрекну али да ставе иза леђа два прста па да не важи. Па том истом логиком то су све будале, зар не? еј жртвовали свој живот и живот ближњих зарад вере у Христа?!!!! Какви дијаболици, зар не? Или ми живимо у неком паралелном универзуму, где је ипак НАШ живот па мало вреднији од тамо неких који су страдали због вере, ипак смо ми за овај универзум значајнији, паметнији, где ми да страдамо, то је ове нижег образовања, мало приглупих, можда и лудих, мислим славимо ми њих, али не бууууквално и на крају крајева ми смо бре изнад, тако?
  3. Ево управо дођох из једног познатог маркета, брат брату унутра нас преко 30так купаца и брат брату бар још 15так радника, значи око 50 људи. Ломљава, крш, не можеш се мимоићи са људима, сударања, растојање? ма важи... Али нормално је, неизвесно је, не зна се кад ће полицијски час, иде празник, људи хоће да се обезбеде и без икакве осуде то је реално и нормално. Шта је онда проблем да слична бројка људи на Васкрс борави напољу на раздаљини једних о других и како је сад то невероватан ризик, а ово није?
  4. Па ти буди напољу, у порти, држи правилно растојање, ако треба носи заштитну опрему и шта је сад проблем... Нико не може ништа да ти гарантује, нико... Ја сам у последње две недеље ишао једно три пута у велике куповине, у велике маркете, где је у исто време у њима било сигурно 20плус купаца и још толико радника, мени нико не може да гарантује да се нпр тамо нисам заразио и да можда не пренесем некоме вирус...али шта могу? Нико ми није могао гарантовати ни што радим где радим , па ми у почетку вируса долазило десетине сумњивих возача са симптомима, где сам узимао те папире, где сам био у контакту са људима који су са тим возачима били у контакту, а притом да нисам имао никакву заштитну опрему, тек после кад је узело маха смо добили. Опет разумем и страх и ја сам ништа мање уплашен тога истог, исто се пазим, али некако немам порив да идем а онда да причам да не кажем "друкам" ко, како, где, са ким, кашљао, кинуо, олтар, нафора итд. Опет кад мало паднем , гледам бре у мојој цркви су исто бре неки људи, има тај ђакон који је у непосредном контакту са већином људи стално, који се причешћује истом кашичицом после свих, па за ових 6 недеља морао би да проради неки симптом нешто? А опет ако имаш страха, недоумице мало стопирај, па кад дође храброст крени и тако, не знам шта друго би рекао.
  5. Оно што ја чух, јес да се помињао четвртак, али највероватније од петка поподне до уторка ујутру.
  6. Ајмо реално и да дозволе за Васкрс, јел стварно мислите да ће неко из ината да иде или не знам шта... 1. Маса старијих који углавном чине и добар део људи који иду у цркве не може ићи јер су у изолацији и имају преко 65 2. Многи су уплашени због целе приче и сигурно иако би можда ишли, неће ићи у цркву. И опет долазимо до тога да то не би био не знам колики број људи у црквама и да не би било пуно више људи од онога броја људи којих има у великим и већим трговинским маркетима, 30-40-50-60.
  7. Можда зато што је претпоставка да за Велики Петак ће се моћи ићи у храмове, као што је могло и данас.
  8. па што си ишао? Да тефтериш ко је кад кашљуцао а ко кашљао, коме нос запушен, а ко слини ? Мислим ок, али ако си већ отишао на Литургију и имао потребу да одеш а немаш страха, онда брате мили није баш поента да после препричаваш ко како са чим, мало је глупо. Ако имаш страха, остани кући... И да не буде сад не знам шта и мене ухвате те помисли ко зна шта и како, па онда пропустим неку, па кад имам мањи проблем одем и тако у круг, није то никакав проблем, али сад да идем и да пискарам ко је кад кашљао, ко ми се чини болесним, ко ми мало деловао као да има температуру, да ли је неко кинуо у олтару и остало, мало је рекох већ глупо.
  9. МилошБГ

    Навијачи

    О чему ти то... https://youtu.be/f7mVbRYShTg https://www.youtube.com/watch?v=ytrvQ0lNw0g
  10. Опет није да само игуманија не управља благајном и финансијама, већ мора и да преда печат и жиг манастира новом благајнику, дакле фактички игуманија више ничим не управља. Дакле шатро игуманија и даље је на челу манастира, али не располаже ни са чим чиме би се то показало и доказало. Рецимо хипотетички постоји фирма и постоји власник фирме, њему се намеће човек други који преузима све финансије те фирме, узима пиб и печат фирме, али се каже да стари власник је и даље ту и да је он и даље власник, дакле то није природно и нормално. Зато ми је и немушто објашњење као игуманија није ништа скривила она и даље управља манастиром, само без благајне, касе, продавнице, без печата манастира, без жига манастира, па чиме онда она и даље управља? Дакле она кад хоће да сачини неки акт или нешто на шта иде печат манастира, она мора да затражи од другог лица исти а претпостављам и да јој то лице може да одбије издати, дакле нема никакве аутономије манастира и овиме је игуманија свргнута са места управљања манастиром, а да притом ми као нека шира али заинтересована јавност немамо појма што је то тако.
  11. Па јел се ради о контроли или преузимању управе и вођења манастира? Контроле су се вршиле колико чујемо годинама и вршиће се , дакле није проблем у томе, него у томе што управа и вођење манастира иде у руке ђакону а сестринство и игуманија постају покретни експонати који се ништа не питају. Притом, да ми сад као видимо да се слива огроман новац у тај манастир а да све тапка у месту, па да кажемо, неко тамо нешто муља. Али игуманија среди цркву једну, сређују се зграде,једна црква се фрескописала, направила се скроз нова црква, сређује се уређује се, издаваштво, тамо, вамо. Дакле није баш да се не види где се новац употребљава и за шта већ је очигледно.
  12. Онда је логика и да је неко наговорио ове из патријаршије да направе ову фрку, пошто је она узрок оглашавања монахиња. Кад би то тако гледали.. Борба за веру је пренела вест колико сам видео са Еспреса и Србин-Инфо, a све је кренуло са сајта Почетна XN--80AAAAHBP6AWWHFAEIHKK0I.XN--C1AVG.XN--90A3AC Православна породица - породичне вредности, pravoslavna porodica, porodične vrednosti Мислим да није проблем само новац, колики је проблем да печат и све друго манастира иде у руке ђакону, дакле кад неко има печат, благајну,жиг манастира, онда је он дакле власт у том манастиру, управник који одлучује о свему, слажеш се? Која је власт онда игуманије у манастиру ако нема ништа од тога, власт да одлучи шта ће се кувати за ручак? Притом причамо о монахињи која је у манастиру 60 година и која је у исти дошла онда када он фактички није постојао, никаква инфракструктура није постојала, црква је била ограђена у жицу итд. Дакле данашњи манастир је плод њеног рада и вођења манастира. Наравно ја да сам на месту као што нисам, ја би све препустио, али ево ја ти кажем ово је само увод у протеривање сестринства, прва степеница и то је очигледно, зато и мислим да је ово јавно иступање сестара помало невешто и немушто и можда и зачуђујуће јер знају вероватно шта им се спрема. Ђакон који води благајну, сву финансију манастира, продавницу, а приде има печат и жиг манастира у својим рукама, може са истим шта му се прохте или каже, па и да сутра лупи печат на папиру на коме би ускратили боравак у манастиру сестринству и игуманији која је тај манастир обновила и саградила све ново. Ја то тако видим, можда грешим.
  13. а јес вала, ко што су ти рекли као они не умеју саме да усмере новац у фондове, него им је потребан високоумни млади ђакон који се тим послом није никад бавио, али зато та игуманија се бави тим послом 50 година и сад су је околности прерасле. Мислим ја бих све препустио свештеницима да сам на месту игуманије и монахиња, међутим контам да им је то бојазан да ће их скроз изопштити а можда и протерати из манастира, јер лако ће се ако не буду играли по нотама појавити неки сумњив рачун или шта већ.
  14. Нема то везе са тим и мислим да сестре монахиње то онако офрље кажу, главни проблем је што су београдски свештеници част изузетцима алави за новцем, виде они гради се нова црква, откад је патријарх Павле ту сахрањен мноштво народа свакодневно долази и то боде очи њима, једноставно. Новац их је преузео. Да сам на месту монахиња дао би све што траже и склонио се у страну, али опет и разумем што се буне, неправда увек боли.
×
×
  • Креирај ново...