Jump to content

Тања1

Члан
  • Број садржаја

    6207
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

  • Број дана (победа)

    1

Последњи трофеј

Тања1 је имао/ла садржај са највише реакција!

12 Пратилаца

Profile Information

  • Пол :
    Небитно

Скорашњи посетиоци профила

19205 посетилаца

Тања1's Achievements

  1. :mahmah: Svratih samo da vas pozdravim. Pisemo se ovde kad zahladni i za specijalne prilike...

  2. Поздрав свима! :slikanje:

    1. Лидија Миленковић

      Лидија Миленковић

      :navijanje: Hvala. Pozdrav i tebi !:skidamkapu:

    2. Sanja Т.

      Sanja Т.

      Pozdrav, vučice! :)

    3. Adelaida

      Adelaida

      :) Zdrava bila!

  3. Тања1

    RUSSIA 2018 FIFA WORLD CUP

    Gledacemo da izgubimo.
  4. Тања1

    RUSSIA 2018 FIFA WORLD CUP

    Gledacemo.
  5. Osecam se iscrpljeno nakon prepiske sa tobom, nemas pojma o efektu koji imas na mene, kao energetski vampir tvoji komentari su svaki put neko poznat, Nikolaj, Jeftic, Beckovic... dakle, vase velicanstvo, kralju, nema ravnoteze medju nama u dijalogu, mocniji si sa sve svecima, teolozima i pjesnicima , ako nisi svestan, odmah da ti kazem da si preuzeo pravo, vlast i slavu u dijalogu. Vise je primera ljudi ovde koje si odveo za energiju, mene vise neces moci. svako dobro
  6. Ovo Njegosevo delo pruza dobru ponudu za (svoju) analizu i tumacenje, ako me razumes, sopstveni sistem, koji ce biti dobra inspiracija drugima, ali si ti cisto egoista i bezbednosni tumac, bi da analiziras i tumacis kroz svetog Nikolaja i jake teologe, a ja bi da se tumacenje odnosi na aspekte individualnih nas, pokusati da sami analiziramo delo ili knjizevne teoreticare. Tvoja je analiza svetog Nikolaja i teologa Jeftica bila kratka i naravno "odlicna". Ne cujemo se vise na ovoj temi.
  7. Znaci da je mozda tajna? Sto jeste sigurno. Postoji mnogo stvari koje su tajna kada ste vojnik. U stvari, nije neophodno samo drzati se tajne, ponekad je neophodno reci nesto sto nije tacno. Tako sam shvatila sluzbu vojnu koja se poziva na moju cast.
  8. Ovu sekciju ne mozes da karakterises kao unustrasnji Satanin monolog, to su refleksije o dogadjajima u proslosti koje Satana govori i njegovo iskustvo na okolinu, sto izrazio izjavom: Rad česa je vaš vladalac gordi mene od sna budio vječnoga Satana prica o dogadjajima koji su se dogodili u proslosti. S druge strane, Njegos je ovdje bez istorije, ne iskusava nista o svojoj proslosti, dobija objasnjenje od samog Satane zasto mu je dusa Blagorodnom (pelemenitom) gordoscu zazdena. Ovde nemamo pristup Njegosevoj percepciji dogadjaja i tumacenje, vec Sataninoj, Njegos se rodio 1813. Mozes tumaciti da li je zazde-na ili za-zdena. Znaci, Satana je zapaljene duse, upaljene ili raspaljene, jer zazditi znaci zapaliti, upaliti, raspaliti. Njegos daje samom Satani rijec, a ovaj naziva Tvorca vaš vladalac gordi (odgovara arhangelu Mihailu) , krune nam nije na glave mislio: kad nam krune samodržavija stavit nije na glave mislio? Jesi vec gore naveo, ali si i pobjegao s mjesta zlocina da demantujes da Njegos nidje ne kaze da Satana trazi da umnozi gordost ponositu... sto je ponavljam, neprimerno da svoje greske zelis izvrdati. Sada si nesto malo vise citao, ali i dalje nije dovoljno za dijalog, oduzeo si mi dragoceno vreme. Ako nastavis bez upucenosti u stivo, vise ne odgovaram. Znaci, zove je Blagorodnom (plemenitom) i u isto vrijeme su mu grka sva blazenstva neba, ne poznaje ime svemoguce i ne bi da umnozava gordost ponositu nesnosnoga (moga) protivnika. To govori zasto hoce da se izjednaci sa Tvorcem, vladaocem gordim. Rad sa knjizevnim bi ti bio od velike pomoci u stvaranju svesti o radu Njegosevih tekstova, prije svega Luce Mikrokozma. Neophodno je objasniti da se Luca Mikrokozma moze odvijati (tumaciti) na mnogo drugih nacina da se na isti zakljucak svede, ovo nije poredjenje tebe i Njegosa kako si umislio. Prebukirana sam da bi imala vremena za duga pisanja. Moras poraditi na oblike i uglove pripovedanja. Uglovi pisanja U ovoj oblasti je mnogo prilika, mozda jedna od najvaznijih oblasti u kojoj mozemo da se uklopimo kao autori: - autor price - osobni pripovedac ( 1. osoba i 3. osoba) - bezlicno (sveobuhvatno i ograniceno znanje) - scenarista - nepouzdan narator Pozdrav!
  9. A ti ovo gore sto ispisa nije van svakog konteksta ove teme, cak si i postavio pitanje da ojaca tvoj fokus na crkvene finansije: zasto onda Crkva uzima pare. Ok ako samo onako pitas, mogu se i ja pitati sad sta za veceru.
  10. Naravno, ne smijemo potceniti novac, jer kad ga nemamo ne mozemo razmisljati svakodnevnicu. Sve kosta novac, ukljucujuci i licni razvoj, pa je novac veoma vazan faktor u nasim zivotima. Gaga je mislim samo htela reci da uspeh ne zavisi od novca, vec od naseg odnosa prema svemu sto imamo u svom zivotu i nase reakcije i sve sto se desava sa nama i oko nas. Uvek imamo izbor kako da se nosimo sa bilo kojom situacijom. Npr ako si bogat a ne osecas se srecnim, uspeh je nepotpun, neresen problem.
  11. Otac Zoran ne ume da upakuje reci u zamisljene grobove, koje odvracaju citatelja od poente teksta. Ruzne reci nije uvek lako pronaci u 'svom' tekstu. Ako cemo pravo i vi zloupotrebljavate neke reci vise od drugih reci, imate neprihvatljiv stil pisanja, npr ove ruzne reci bi trebalo da izbrisete iz poruke - bez izuzetka : jedan od boljih bogoslova, a uz to jos I svestenik.
×
×
  • Креирај ново...