Jump to content

Tristatri

Члан
  • Број садржаја

    928
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

  • Број дана (победа)

    1

Репутација активности

  1. Радостан
    Tristatri got a reaction from Onufrije in Raskol se zahuktava   
    .
    On svojim ponašanjm samo još jednom dokazuje da loš čovek ne može biti dobar ni u profesiji. Ne treba trošiti vreme, niko racionalan njega više ne uzima za ozbiljno. Skaredno mu je drugo ime, i, iako je jako žudeo za holovima, nije mu donelo ništa. 
    .
  2. Не свиђа ми се
    Tristatri got a reaction from Hadzi Vladimir Petrovic in Raskol se zahuktava   
    .
    On svojim ponašanjm samo još jednom dokazuje da loš čovek ne može biti dobar ni u profesiji. Ne treba trošiti vreme, niko racionalan njega više ne uzima za ozbiljno. Skaredno mu je drugo ime, i, iako je jako žudeo za holovima, nije mu donelo ništa. 
    .
  3. Свиђа ми се
    Tristatri је реаговао/ла на Родољуб Лазић у Raskol se zahuktava   
    Расправа с тобом је као хватање јегуље. Прво причаш једно па, кад те ту човек разоткрије,  онда причаш како ниси ни причао то што је побијено, и кренеш у нешто друго и треће и тако редом. Прво си одбацио Милаша са изричитим позивом на Шимрака. Али си прећутао да је Шимрак унијатски бискуп и да тврди да је то наводно  писмо доказ за унију. Ниси помињао да се с тим не слажеш, нити си упоозорио на такав Шимраков став, што би било сасвим логично да урадиш. Само си налепио Шимрака преко Милаша који је, као "ватрени православац" погрешно протумачио то писмо. Шимраку, унијати, то не може ни случајно да се деси. Па си се после, када сам ти све то ставио под нос, пребацио на Радонића и причу о аутентичности писма, али без уније.  Па си после испоставио две реченице еп. Саве о томе како Св. Василије није био придворни монах код Мардарија и констатовао да је прича из житија о Василијевом противљењу попустљивом ставу еп. Мардарија према унији измишљена. Што је за тебе битно да је прича измишљена? Па битно је јер Василија показује као борца против уније. Да у твојој глави збиља постоји Василијев екуменизам различит од уније, ти не би имао проблем с тиме што се он борио против уније.  У ствари то ти је још једна фора - пишеш екуменизам, мислиш унија. Ја ти показујем да  то Савино "претпоставља се" не значи да он негира житијску приповест ( ово сам рекао: "Он није одбацио ту тврдњу, него је само рекао да нема писаних докумената. Да је хтео да да негативну конотацију, ваљда би написао: "неосновано се наводи да је био придворни монах, јер за то нема писаних докумената", или нешто слично".)  На то ти кажеш: "Сава помиње да нема докумената и то је то"  (дакле и даље си на позицији да Сава негира житејску повест). Ја ти поново, још детаљније, објашњавам да то "претпоставља се" значи у ствари прихватање тезе да св. Василије јесте био придворни монах код Мардарија, да би ти сада, у најновијој поруци рекао "нигде нисам тврдио и да ју је децидно Сава одбацио". Ма јок и ниси. И више не полемишеш око Савиног текста јер немаш шта да кажеш. Уместо тога, ти ладно напустиш своју претходну позицију и кажеш како то и није била твоја позиција. Дакле то си ти твоје полемичке форе и фазони. И отуда је ово твоје, мени упућено, "очекивати од тебе је депласирано" класичан пример пројекције у психологији.
    Што се тиче "дечка", не ради се о клевети за хомосексуални однос, него о односу са девојком која је служила код Мардарија, из које је рођено дете. Беда коју је Мардарије хтео да накачи Василију је било то дете, које је доказ Мардаријевог односа са девојком која је служила код Мардарија. 
    Што се тиче "бесмислености позивања на химнографију", то ти је још једна дрскост, скоро хула. Ако је за тебе исто црквено сведочење о неком светом са виђењем неке историјске личности у народном стваралаштву, онда свака ти част. То много говори о теби. Химнографија је оно како и због чега Црква прославља некога. Синаксар је званичан спис Цркве о догађају или светоме који се прославља. Дакле, то је црквена перцепција некога, у овом случају светог Василија. А он се (ма колико то теби тешко падало) прославља и зато што се борио против уније. Генерално, омаловажавање химнографије и хагиографије, које је присутно код многих либерала, какав си ти, јесте на трагу потирања Предања и ослобађања простора за постпатристичко православље. Па, ако ти се не допада служба и житије (а видим да ти се не допада) ти напиши нову службу и ново  житије и пласирај их у новој цркви.
    Писмо и Шимрак и Милаш схватају као потчињавање папској власти, односно као унију. С тим што Милаш оспорава аутентичност писма, а Шимрак је прихвата. Радонић сматра да је писмо аутентично, али да не указује на унију, а Слијепчевић је склонији да не призна аутентичност писма јер наводи још један текст којим се оспорава аутентичност. Твоје мишљење  је потпуно небитно, јер се само приклањаш Шимраку одн. Радонићу (кад те разоткријем за Шимрака). Али врло је тешко из тог писма извући неки други смисао него оно што сматрају унијата Шимрак и епископ Милаш. Или је унија, или је писмо лажно.
    Иначе, у то време је било много фалсификованих писама (извештаја) латинских мешетара, као што је и оно писмо о тобожњем сабору у Морачи 1654. године којим се наводно признаје папа. Сасвим је могуће да ти мешетари покушају да то ураде и на рачун светог Василија. Осим тога, писмо је, наводно, писано 1671. године у ман. Блажене Госпође у Требињу, а св. Василије није био у Требињу одавно, него на Острогу. Прошле године на скупу о светом Василију у два реферата се, између осталог, указује на неподударност рукописа у том писму са рукописом св. Василија. Али ти истрајаваш на "екуменизму" светог Василија, при чему  из тог писма не следи никакав екуменизам него унија. 
     
     
  4. Не свиђа ми се
    Tristatri got a reaction from Onufrije in Избори у Црној Гори 2020   
    .
    Krivokapić je jedna od poštenijih osoba koja se, u poslednje vreme, pojavila na ovim prostorima na političkoj sceni. Nimalo slučajno je pokojni Amfilohije tražio baš nejga, a imao je jedan veoma važan razlog u vezi toga. Nažalost, poštenje u politici, ma i malo ga bilo, je nešto što ne može da opstane, sem zakratko, u tom glibu i korovu. Plus što uglavnom ostaje van polja vida običnih ljudi, koji ponkada mogu odigrati i odigraju važnu ulogu u političkim dešavanjima. 
    Mandić, Medojević ... fukara maloverma. Na nepolitičku vladu su nakon avgusta 2020. pristali jer im druge opcije nije ni bilo. Jer pobeda naroda u litijama i nije došla zbog njih ... Njima je ova situacija: pobedili kao, ali bez željenih pozicija, neizdrživa do bola, jer više su dobijali kao 'konstruktivna opozicija' (odrade šta je potrebno i kada je potrebo, centrima moći). 
    .
  5. Не свиђа ми се
    Tristatri got a reaction from Onufrije in Избори у Црној Гори 2020   
    .
    Ti pod vrednim i vernim ljudima vereovatno vidiš čelnike DF-a, npr. Andriju Mandića. Očigledno je da su 'verni' bili samo malo u vreme litija. Verovatno ti se sviđa i to što su 'prosrpski' orijentisani. Oni su 'prosrpski' zato, i samo zato, što im je to politički profitabilno, i na toj priči dobijaju glasove. Slično kao što je milo na 'crnogorskoj' priči, a vođe manjina na priči o manjinama. A nijednima realan čovek ili njegovo (nacionalno) osećanje svima njima ne znači ama baš ništa.
    Što se tiče te i sličnih matrica, da je Krivokapić nešto priznao, u bednom glasanju o srebrnice, da podsetimo:
    Jedan poslanik Pokreta za promjene je glasao ZA rezoluciju o genocidu u Srebrenici, a 4 njihovih je bilo uzdržano. Uzdržani su bili i 3 poslanika SNP-a. To je 8 poslanika pozicije. Zašto su tako glasale stranke? Sve taman da prodje priča. A potom pljuju na vladu i premijera, koji ne glasaju niti su imali veze sa tom stvari skupštine. A DF, oni kao neće glasati , a sve vreme pre toga, kroz prihvatanje rada na tekstu i kroz svoje amadmane vrlo svesno su davali legitimnost toj sramnoj DPS rezoluciji. Zar to nije vrlo neprincipijelno!?
    Tako je malo časti u političara, a tako puno naivnisti u plebsu!
    .
  6. Збуњен
    Tristatri got a reaction from Zoran Đurović in Raskol se zahuktava   
    .
    Oh, da! ... čini se da smo svedoci pretposlednje faze popa djurovića.   .......... 
    .
  7. Свиђа ми се
    Tristatri је реаговао/ла на Родољуб Лазић у Raskol se zahuktava   
    Пишем на форуму и мимо његових писанија. Овде сам поставио поруку пре неколико дана о Истанбулској патријаршији, па се он накачио са чувеним " а ти мене хтео..." и тако је кренуло. Колико се ја фиксирам на њега, толико и он на мене. 
    Може свако да ми се обраћа, али ја не морам да разговарам са сваким. 
    Конкретно, ти и још неки овде имате жељу да се мало правите паметни на мој рачун, да ме мало увредите, мало исмејете, мало омаловажите (на страну што немате никакав реалан капацитет за то) а ја треба да се смешкам, да будем љубазан и да комуницирам са вама. Наравно да то нећу да радим.
  8. Свиђа ми се
    Tristatri got a reaction from N.Petrovic in Отац Зоран Ђуровић постављен за духовника цркве Ружице у Београду   
    .
    Ćud je đurovićeva prozirna rabota! stotinu će promijenit denominacija da učini što mu srce žudi*. 
    (* lukrativnu parohiju, AMAP)
    .
  9. Свиђа ми се
    Tristatri got a reaction from Родољуб Лазић in Отац Зоран Ђуровић постављен за духовника цркве Ружице у Београду   
    .
    Ćud je đurovićeva prozirna rabota! stotinu će promijenit denominacija da učini što mu srce žudi*. 
    (* lukrativnu parohiju, AMAP)
    .
  10. Волим
  11. Хахаха
    Tristatri је реаговао/ла на Драшко у Тема јасна из прве поруке   
  12. Хахаха
    Tristatri је реаговао/ла на obi-wan у Windows 11   
    Nego, da se poCetimo sta su ono bese pricali `nomad... 
    ...

    https://www.facebook.com/groups/147520875306921/user/100000671952095/
  13. Свиђа ми се
    Tristatri је реаговао/ла на Ристо Подвожњак у Избори у Црној Гори 2020   
    Здравкан добро ради... 
    Неко из СПЦ је газио и вријеђао СПЦ када је у њено име додао два спорна члана, накнадно. Неко ко мисли да ће му премијер суверене државе доћи на миг и потписати, је глуп или не схвата шта је држава. 
    Бечић и Дритан су подржали резолуцију, значи да мисле да је геноцид. Здравко је знао да је питање Сребренице шав по коме пуца коалиција, покушао је да спријечи да се изјашњава и да заташка све смијеном Лепосавича, али Лепосавиће је солирао. Намјерно играо да дође до овога. Ако ДФ не одговарају Демократе и УРА, и њихов став о Сребреници, ајте брате у опозицију. Немате коалициони потенцијал за оно што сматрате да је важно.
    Обезбијеђено је за Србе колико треба, да буду равноправни грађани у грађанској држави. Ако хоће Срби нову заставу, химну, повлачење Косова, а онда опет, нек иду у опозицију и освоје 50 плус 1 глас. Чак и онда не могу да олако мијењају неке ствари. Није демократија тиранија већине. Но неће никако да схвате свесрпски Србо централисти.
    Здравко јесте обећао, понудио, кад сам ја овдје говорио да је послао упит и приједлог темељаног уговора у Патријаршију, говорили сте да лажем. Сад исто вам кажем, да из СПЦ кажу да није вријеме да се потпише. Они су хтјели да понизе предсједника Владе Црне Горе, да потпише уговор у Београду под окриљм ноћи. Свака част да се Здравко показао достојним премијерске функције. То се тако не ради. Коме то није јасно, или је осион, или глуп или не зна како функционише држава. 
    Одлично Здравакан вуче конце, кад га нападају милогорци, вучичоиди, удбашки Срби, уз све то неискрен однос коалиционих партнера, плус без иједног посланика. Плус наступа поштено и искрено. Једног вјерника, предсједника Владе у Србији смо исмијали, сад смо на овог наврзли. Дражи су нам неокомунисти Вулин и Вучић.
     
     
  14. Свиђа ми се
    Tristatri је реаговао/ла на obi-wan у Napredna zona sumraka   
    Uzaludna prica, brate. Nema ovde nikog ni da cuje ni da vidi.
    "Pleme moje snom mrtvijem spava.
     O kukavno srpstvo ugaseno."
  15. Свиђа ми се
    Tristatri је реаговао/ла на Вилер Текс у Избори у Црној Гори 2020   
    Видећемо, одговорила је Маја Гојковић да ће радити на изменама,  да не цитирам. Да ли је заиста то тако бити видећемо.
    Што се тиче декларације из српске скупштине, она је продукт воље Б.Т и не спомиње се геноцид, него се позива на пресуду суда. Коју? Јел оборена у међувременј...Не битно, срамна је и та декларација спомињао се не спомињао се геноцид, нит је икакво оправдање.
    Погледај изнад снимак беседе патријарха Порфирија и мислим да после тога нема шта да се дода.
  16. Свиђа ми се
    Tristatri је реаговао/ла на Božena у Избори у Црној Гори 2020   
  17. Волим
    Tristatri је реаговао/ла на Božena у Ф. М. Достојевски   
    Čovek je sklon nabrajanju svojih nevolja, ali nikada ne nabraja svoje radosti. Kada bi ih nabrojao onako kako to one zaslužuju uvideo bi da svako ima dovoljno sreće u životu.
  18. Свиђа ми се
    Tristatri је реаговао/ла на Просечан србенда у Napredna zona sumraka   
    Не знам само како смо ми то јачи од њих? Па они су у НАТО-у дакле и те како могу да нам запрже чорбу.
    Док ми глумимо неутралност а у ствари смо на ледини и окупирани пропадамо. Да поменем да је препаметни керамичар Бата Гашићје пре пар година потписао споразум којим се Србија обавезује да НАТО трупе могу да користе наше објекте и не сметано пролазе овуда а вероватно могу да манипулишу и нашим наоружањем, дакле обичне смо марионете а они немају никакве обавезе да нас штите од могућег непријатеља. Ми би гледали у Русе али са њима немамо никаккве војне споразуме те нису ни обавезни да помогну а могу да пуцају на нас ако им се у неком будућем периоду НАТО замери па избије глобални рат и почне да користи нашу земљу за своје стратешке циљеве.
  19. Волим
    Tristatri је реаговао/ла на Violetta Valery у Anti-natalisti: Ljudi koji žele da prestanete da imate bebe   
    Ako se igra savesno i uz nadu u Božiju pomoć, može se sprečiti ili ublažiti tuđe stradanje, a ne samo uzrokovati novo.
  20. Свиђа ми се
    Tristatri је реаговао/ла на Bokisd у Избори у Црној Гори 2020   
    Mislim da su ti ove sve tvoje razne politicke perspektive na pogresnim procenama i uvidima, takodje i ove procene oko Amfilohija... itd....
  21. Свиђа ми се
    Tristatri је реаговао/ла на Božena у Избори у Црној Гори 2020   
  22. Свиђа ми се
    Tristatri је реаговао/ла на Božena у Избори у Црној Гори 2020   
  23. Свиђа ми се
    Tristatri је реаговао/ла на Božena у Избори у Црној Гори 2020   
    „Ако хоћете да будете истински Срби – морате знати да то веома скупо кошта а ништа не доноси, изузев мука, патњи и страдања. "
    Драгош Калаић
  24. Свиђа ми се
    Tristatri got a reaction from Ђорђе Р in Избори у Црној Гори 2020   
    .
    Jedan poslanik Pokreta za promjene je glasao ZA rezoluciju o genocidu u Srebrenici i 4 njihovih je bilo uzdržano . Uzdržani su bili  i 3 poslanika SNP-a. To je 8 poslanika pozicije (ZBCG). Zašto su tako glasali? A potom pljuju na vladu i premijera, koji ne glasaju. Ili npr. zašto iz DF-a tvrde da su njihovi koalicione partneri (zapravo Milačić) iz Prave Crne Gore bili uzdržani, a bili su protiv rezolucije.
    Zašto su iz DF-a, kroz prihvatanje rada na tekstu i kroz amadmane na takav način i u pokušaju, davali legitimnost DPS rezoluciji. Zar to nije neprincipijelno, kakve god bile intervencije na tekstu?
    Tako je malo časti u političara, a tako puno naivnisti u plebsu!
    .
  25. Свиђа ми се
    Tristatri got a reaction from Просечан србенда in Anti-natalisti: Ljudi koji žele da prestanete da imate bebe   
    .
    Da si napisao: 'U većini slučajeva roditelj rađa zbog sebe, zbog svoje priče. Da se "ostvari" kao roditelj'. Tada bi ta rečenica verovatno bila tačna, ali onako je jedna od netačnih.  
    Takodje, postoje još sijaset (generalnih) negativnih motiva radi kojih su čovek i žena pravili decu. Sve kada se sabere ima zaista dosta negativnog u priči oko roditeljstva, radi toga si u pojedinostima u pravu. Ali, negeneralno: koliko je slučajeva toliko je i različitih priča. I dok postoji i jedan za koji ćemo reći 'ovo je sveto', nisi u pravu. Ona dva grada nisu uništena dok je i jednog pravednog bilo tamo. Velika je to poruka, sve je gledali i kao filozofi ateisti. 
    A u životu, oko nas, uglavnom će mo videti interese, eto i u roditeljstvu i potom kod čuvanja roditelja (npr. radi imovine itd). Opet 'uglavnom' ili 'u većini slučajeva', ali ima situacija gde je (i) ljubav motivacija. I upravo gde je bilo ljubavi u odgajanju dece tu bude ljubavi i kod staranja raditelju. Pa i svaki takav jedan primer sigurno nije savršen, ali dok ima makar i tragova o čemu pričam ne može se reći suprotno. Savršenstvo i nesavršenstvo nisu suprotnosti, jer ja mogu biti nesavršen ali to ne znači da sam ništavan.
    Ako bi mi rekao da sada govorim o roditeljstvu, a ne o temi tj. 'mi činimo a drugi plaćaju', ne bi bio u pravu, jer u uglavnom ne znači sve.    
×
×
  • Креирај ново...