Jump to content
  • Поуке.орг - инфо
    Поуке.орг - инфо

    Војска Србије је храбра, поносна, сигурна и своја!

      Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј присуствовао је 11. јануара 2018. године пријему министра одбране г. Александра Вулина и начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића поводом новогодишњих и божићних празника у Дому Гарде на Топчидеру.

    Том приликом, домаћин свечаности изасланик председника Републике Србије и министар одбране честитао је присутнима новогодишње и божићне празнике и пожелео годину која ће бити вредна понављања.
     
    -Да ми у њој будемо вредни сећања и вредни понављања. Година иза нас је била година у којој је Војска Србије показала своју снагу, организованост и врлину. Јачали смо, унапређивали се, обучавали, наоружавали се и опремали, али изнад свега размишљали о припадницима Војске Србије. О сваком човеку као најважнијем и најзначајнијем делу Војске Србије. Више од оружја, више од обуке, више од свега што се материјално може изразити, поносни смо на сваког припадника Војске Србије, на њихов рад, самопрегор, на њихов неуморни, жилави и тврдоглави приступ свакодневном раду и схватању света у коме нема места за речи нећу и не могу, свет у коме се сваки дан изнова доказује колико се воли Србија и колико се за Србију живи, ради и учи, поручио је министар Вулин.
     
    Према његовим речима, трудили смо се да поправимо материјални положај наших припадника, повећали смо дневнице и плате, обезбедили смо значајан број станова, а сада захваљујући наређењу врховног команданта и подршци читаве Владе очекујемо да ће бити покренут процес масовне изградње станова за припаднике безбедносног сектора.
     
    Војска Србије је храбра, поносна, сигурна и своја
     
    -Војска Србије је била ту, чувала је наш мир, наш начин живота и нашу сигурност и стабилност, и када је било најтеже у тренуцима мигрантске кризе и када је требало бранити земљу од елементарних непогода - Војска Србије је била ту. Војска Србије као чувар наше традиције, као чувар највиших вредности, као чувар слободе. Војска Србије постоји због чувања слободе, због права нашег народа да постоји, да говори својим језиком, да пише својим писмом, да мисли својом главом. Снажна и храбра војска, опремљена и обучена, баш оваква каква Војска Србије и јесте и каква ће тек да буде, јесте гарант мира, слободе, независности и нашег права да сами одлучујемо ко су нам пријатељи, а непријатељи нас ионако сами препознају и пронађу и без наше жеље и воље, рекао је министар одбране.
     
    Како је нагласио, Војска Србије, као и увек у историји овог народа, делила је судбину свог народа.
     
    -И када је било најтеже, и када је требало штедети, и када се требало одрицати, Војска Србије је то чинила. Зато данас када видимо да су ствари у Србији кренуле на боље, да је државна каса пунија, да више радимо па и више зарађујемо, држава Србије захваљује својој војсци тако што је обезбедила највеће повећање баш припадницима Војске. И тако што је обезбедила могућност да се школујемо и напредујемо. Војска Србије свој народ воли, баш колико и народ воли своју војску. Нема успешне Србије без успешне војске, нема успешне Србије без моћне и снажне војске. Наша политика војне неутралности подржана је политиком воље читавог народа, али и снагом војске да иза одлуке о војној неутралности стоји, да чува нашу слободу, независност, да чува земљу у којој постоји. Војска Србије испуњава све своје мисије, увек бринући на првом месту о миру, стабилности и сигурности наше земље, о безбрижном животу сваког нашег грађанина. Војска Србије, као и увек у историји нашег народа, је ту да подели и добро и зло са својим народом и са својом земљом. Да буде баш онаква каква је наша земља, и народ из кога, и због кога, је настала. Храбра, поносна, сигурна и изнад свега – своја, истакао је министар Вулин.
     
    Војска Србије је храбра, поносна, сигурна и своја
     
    Он је додао да је Војска Србије војска земље која је одлучила да сама одлучује о себи, земље која доноси своје одлуке, која никада другима неће радити оно што су други чинили њој.
     
    -Земље и војске због које можемо да осећамо само понос и сигурност, да су времена пред нама времена мира, сигурности, успона и раста. Деца због којих постојимо јесу деца која ће живети у слободној и сигурној Србији, јер је војска моћна, сигурна, опремљена и наоружана, рекао је министар Вулин и пожелео свима годину која ће бити вредна понављања, а ми у њој вредни понављања и сећања.    
     
    Свечаности су присуствовали високи државни представници, представници верских заједница, војни и дипломатски представници, припадници Министарства одбране и Војске Србије и бројне личности из јавног живота.
     
    Химну Републике Србије на почетку свечаности извео је Мешовити хор Министарства одбране и Војске Србије, а у наставку свечаности наступио је Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“. Приказан је и петоминутни филм, у продукцији Војнофилмског центра „Застава филм“, који укратко представља најзначајније резултате Министарства одбране и Војске Србије у протеклој 2017. години.
     
    Војска Србије је храбра, поносна, сигурна и своја
     



    Повратне информације корисника

    Recommended Comments

    Нема коментара за приказ.



    Придружите се разговору

    Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

    Guest
    Додај коментар...

    ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Вести са званичног сајта Српске Православне Цркве

×
×
  • Креирај ново...