Jump to content

виноградар

Члан
  • Број садржаја

    1232
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

1 Пратилац

О виноградар

  • Рођендан 05/23/1937

Profile Information

  • Пол :
    Мушко
  • Локација :
    In The Flesh

Скорашњи посетиоци профила

5766 посетилаца

виноградар's Achievements

Дуго је са нама

Дуго је са нама (7/9)

1.4k

Форумска репутација

  1. Апсолутно најбоље мјесто за љетовање је Требиње. Осим љепоте града ево за православне шта има у и око Требиња: Црква у селу Мркоњићи. У том селу рођен је Свети Василије. С друге стране поља је манастир Завала. Ту је Свети Василије научио оно основно о Православљу. Онда манастир Тврдош крај Требиња. Свети Василије је у њему провео једно вријеме као епископ Херцеговачки. Херцеговачка Грачаница, у којој су сахрањени посмртни остаци Јована Дучића. Имамо диван Саборни храм. Па онда женски манастир мало ван града. До Дубровника 30км, до Херцег Новог мање од сат вожње. Ако вам се не иде на море, можете се купати у Граду Сунца. Имамо вина која освојише силне награде. Мало ли је? Почетна - Туристичка организација Града Требиња GOTREBINJE.COM
  2. Владика Григорије - Гледајмо се у очи
  3. Молитва Цркве је увек библијска - тј. изражена језиком, сликом и символима Светог Писма. Ако је Библија за човека Божанско Откривење, она је такође и човеков инспирисани одговор на то Откривење па и образац и садржина његове молитве, слављења и поклоњења.

     

  4. Ујутро идем на литургију у село у ком је Светац као мушко дијете Стојан рођен. Црква је мала. Неко удружење из Требиња иде пјешке данас тамо. Има око 25 километара. Рекоше да ће ноћ провести под кошћелом. Мораће се држати дистанца међу вјерницима. Малоприје сам причао с кумом. Она је предсједник Црвеног крста Требиња. Рекла ми да њих осмеро иде комбијем. На литургији ће бити задужени да одржавају ред. Сутра, кад се вратим кући, писаћу вам утиске.
  5. Поводом Празника Светог Василија Тврдошког и Острошког у Светитељевом родном мјесту Мркоњићи У уторак 12. маја, поводом Празника Светог Василија Тврдошког и Острошког и Митрополита Херцеговачког, у Светитељевом родном мјесту Мркоњићи биће служена Света Архијерејска Литургија, са почетком у 8.30 часова. Апелујемо на све, који желе да узму молитвено учешће у прослави Празника, да се том приликом, са смирењем и послушношћу својственом хришћанима, придржавају мјера прописаних од стране надлежних институција везаних за пандемију корона вируса.
  6. Радујем се литургији у Мркоњићима у уторак, на дан Светог Василија Острошког и Тврдошког (слава Му и милост).
×
×
  • Креирај ново...