Jump to content

Ристо Подвожњак

Члан
  • Број садржаја

    926
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

  • Број дана (победа)

    1

Последњи трофеј

Ристо Подвожњак је имао/ла садржај са највише реакција!

О Ристо Подвожњак

  • Рођендан 02/09/1987

Profile Information

  • Пол :
    Мушко
  • Локација :
    Београд

Скорашњи посетиоци профила

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ристо Подвожњак's Achievements

  1. Интересује ме једно, пошто видим да је поприлично активан. Да ли попе Ђуровићу све што пишеш на овој мрежи, пишеш са благословом патријарха или ипак кршиш његову скорашњу одлуку?
  2. Ко год је у овоме видио проблем, не познаје енглески језик или хоће злонамјерно да тумачи. Бројни форумаши нису хтјели да помену оригинални твит. Ко год је екстраполирао до ниво да владика Григорије има нешто са овим је злонамјеран. А глупост није дефект интелекта, тако да био глупи или злонамјеран, исто је. Али нека, нека... Лијепо је гледати како се моћ за доминацијом претвара у злобу.
  3. Видим поштена информативна служба не преноси саопштење владике Григорија. А ево прође дан. Нека, нека!
  4. Не браним владику, него чињенице. Мој став је мој став, а не владикин. С обзиром на количину злонамјерности у тумачењу твита фон Крамер, мене и не чуди ако неко моје писање о овим темема, испоставља на рачун владике. Чим ти вјерујеш да је боље да се не брани, значи да су ствари тако постављене. Без обзира на све, очекујем да мој коментар (ако хоћете без за вас спорног дијела) буде враћен. Јер једино исправно тумачење по правилима енглеског језика, је оно које понудих, а које сви заобилазе и праве се Тоше. Ја само, не бих да буде, прво су укинули истину, онда су дошли по владику, па по овог, па по онога, а ја ћутах, и кад додђоше до мене нико не оста да ме одбрани.
  5. Јесу тешке, али су и тачне. Тешке су и ријечли да је један епископ перјаница антисрпских медија. Тешке су и ријечи да се некоме каже да је у корпусу антисрпском или антицрквеном. Али се изговарају. А кад се већ изговарају, онда се улази у меритум ствари, па да их измјеримо. И мјера је да јесу тешке јер погађају душе православних хришћана и наносе им бол, али су олако речене као и свака лаж. Али ево и да узмемо да не може да носи те спорне ријечи, које ја написах, шта је спорно са осталим дијелом. Зашто се избрисао цјелокупан одговор, кад он јасно показује да због непознавања енглеског језика и недобронамјерности у тумачењу се искривљују ријечи једне посланице, а само због чисте злобе неко покушава да све растегне до тумачења да је све посљедица састанка владике Григорија са посланицом.
  6. Да ли је реално да си ми обрисао читав коментар, у коме је јасно појашњен твит? Поред тога сам ти послао објашњење које чињенично поткрепљује оно што сам написао, дакле нисам никог клеветао, него рекао истину. Истина је да је неко из кабинета патријарха лагао и извукао ствари из контекста. Нисам ја крив за то што лажу, али откуд да будем крив што примјетим лаж. Молим да ми се врати пуни коментар. Спорнио дио, ако хоћете избаците, иако је истина. Суштина одговора је у том коментару.
  7. Али најјачи је Зечевић, доктор над доктоприма, теолог над теолозима, и вади ствари из контекста, као јеховани и слични, и онда другом спочитава исто. Ја сам одговарао на Родољубову опаску и рекао да не мора нико да лаже у ствари о којој разговарамо, али итекако лаже онај који је први започео халабуку, а то је наш прецедник. Чим он даде коментар, кренуше и медији, до тада је био ту и тамо који твитераш, недобронамјеран који искривљује значење, и вади ствари из контекста. И одједном све што је рекла посланица, иде на душу владике јер је он причао са њом. И лијепо је да Зечевић признаје да постоје они, организована скупина која напада људе без покрића и утемељења. као што су ономад нападали митрополита Амфилохија. И још Зечевић мисли да владик Григорије јавља фон Крамер да брише твит Ако је он постао аутомат у нечијим рукама, који му командује шта да пише, па нису сви људи такви. Са једне стране владика Григорије погубљен, без јединствене тактике, а са друге може да командује њемачкој посланици шта да пише. Да нису злобни, били би смијешни. А из мојих ставова се види да ја нисам дио никаквог клана, чак не мислим да је владика требало да реагује и да било шта пише, јер су ствари јасне. Они који спинују и лажу се се показали као нељуди, али речено је, Глупост није дефект интелекта, већ људскости. Шта можемо што има глупих људи, злоба и лицемјере куља на све стране, лоигично је да многи постану глупи и омађијани.
  8. Ово је као да кажем да у псалму стоји да Нема Бога, а изоставим претходни дио. И онда направим пометњу да се чак и у псалмима говори да нема Бога, да је Библија контрадикторна, итд.
  9. Лијепо је видјети како се ваде ствари из контекста. Ставља се одговор, а не коментар коме претходи и не ставља се твит гдје јасно помиње Српску Православну Цркву. И ајде што се то ради, него што се рачун за то испоставља епископу. Као што већ рекох, што је дозвољено Јупитеру, није волу, и није проблем што се прогласише за Јупитере, него што хоће противнике да направе воловима. Мало морген што би рекао Ћоба.
  10. Добро је да фон Крамер није отишла у шумадијску епархију. И тамо би по сајту стекла сличан утисак, јер стоји Српска Православн Епархија Шумадијска.
  11. Не мора нико да лаже. Сви су се везали за изјаву ван контекста. Контекст коментар о проруском ентитетз, са објашњењем за члан the и наводнике који је направио пометњу, тј. да не постоји проруска Српска Православна Црква. Могуће да је она стекла и такав утисак током разговора са владиком, односно није видјела неки проруски став. И отуда онај други дио, ”разговарајте са епископом, и изненадићете се”. Очито и она имала неки априори став који се показао нетачним, и отуда је добро да се прича и ставови да се приближе. Може да се види да на овом форуму имамо људе који нису упознати са том претходном поруком, или који све посматрају у кључу мржње према Зеленима. Није дакле чудо да се рађају напади на владику, а он нит лук јео ни мирисао. Чак радио афирмативну ствар за цјелокупну СПЦ. Ако се све види у контексту, ствари су јасне, поготово послије саопштења владике Григорија. Е сад што постоје људи који узимају ствари ван контекста, шта можемо. Патријарх Павле је увијек наглашавао да су полуистине најопасније.
  12. Кривокапић је Цркви поинудио темељни уговор, један поп, је додао два члана без ичијег знања. Онда је неко из СПЦ, намјерно или ненамјерно, покушао да понизи Црну Гору као државу, док су ишли на ноге једном предсједнику, другог предсједника Владе су оклеветали, при том очекујући да ће да потпише уговор, без да је уговор прошао Владу. То су чињенице. Питање је да ли неко у СПЦ жели Црну Гору као независну државу, равноправних грађана и народа (Срба, Црногораца, Албанаца, Бошњака), или желе да она буде потпуни вазал Србије. Па нек се запита неко да ли је он С српска, или србијанска, и да ли је претежније од оног православна. и да ли је српство, идеолошко, духовно, партијско, национално, монополистичко, интегрално... Које српство се то нуди, то не зна нико. Српство у коме је оличење српства човјек који је позивао и правдао на позивање 100 муслимана за једног, и то у народу који је врло вјероватно једини у историји имао ту монструозну казну, 100 за једног. Нека хвала. Они који чине подјеле међу Србима у данашње вријеме су највише они који су на власти у Србији, са демонском претензијом, или се покори, или нестани. Кривокапић и Бечић само виде ситуацију, имамо Србе и Црногорце, морамо да идемо путем грађанске државе. Неки би хтјели, е сад смо ми Срби на чело, при том нису, јер да јесу, била би већина против резолуције о Сребреници. Чак се и Медојевићев ПЗП уздржао, исти онај који је избацио српски језик из Устава. Онда би неко да ради по принципу, ајде да ове Црногорце убиједимо да су Срби, да су им испрани мозгови, да немају никаква права, заставу коју воле ћемо да зовемо крпетином, а то што су они хтјели нама исто да ураде кад су били јачи, па то мора бити закон јачега. То је демократија, тиранија већине, при чему за те идеје нема већине. Кукаћемо кад смо слаби, осионо ћемо поступати кад смо јаки. Све оно што Срби нису никад радили до доласка СеРеСе националиста. Што би рекао један мој пријатељ Црногорац, до јуче су ме нервирали Миловци, само ударају по Србима и Србији, сад ме нервирају ове Србенде по Црној Гори, не дају ми право да будем Црногорац, свој на своме. Изгледа да су исти. Да, апсолутно су исти, рекох му. Коалиција Туђмана и Милошевића у 21 вијеку. Енде!
  13. Он је спасио Цркву од државе и урадио посао. Али кад онда СПЦ умисли да је он њихов чиновник и хоће да га понизи, има право да одбије. И свака му част што се није понизио. И теби Бог добро дао и учи мало историју, ако ништа читај мало документа, мемоаре, записнике са предсједништва, записнике за састанака генералштаба, 91 до 96, можда нешто буде јасније...
  14. Замисли да заставу суверене државе назовеш крпетином, и очекујеш да будеш релевантан саговорник. Здравко да мијења заставу, а са којом већином? Са оном која је рекла да је у Сребреници геноцид. Ту се показало да је то шав по којем пуца коалиција, сад још ајмо питање заставе. А тако настуапју у српским таблоидима, Раковићи и Бокани, добровољни даваоци туђе крви. Нама не смета да је Црноа Гора држава, али боље да је нема, није битно ко је које нације, али сви смо Срби Здравко је на миг свештеника могао да уради шта год, као вјерник, из поштовања и љубави, али кад си на челу Владе, онда не можеш. Које понижење би било да је потписао уговор у Београду. Плус он није постао премијер због уговора и то је замјена теза. Он је поништио закон и то се очекивало. Уговор се није помињао. Здравко је, а не СПЦ, први иницирао потписивање уговора кад је дошла нова власт. Нудио док је мјестобљуститељ био Хризостом (ја причао, овдје говорили да лажем, да од уговора нема ништа), онда се рекло ајде да сачека Патријарха, онда се усагласили уговори, послати у Синод, из Синода преко руку једног попе, одједном два члана која нису била ни у каквим нацртима. Даљу баљда знаш, али непотписивање уговора у Београду је један од већих државничких потеза које је урадио Кривокапић. Није попустио, иако му као вјернику то сигурно тешко пада. А да је истински вјерник, видимо да је и даље благ, у односу на скарадне ријечи саопштења на сајту СПЦ у поноћ. Ја ти рекох, док не добијем извињење са истог сајта, не бих ништа потписивао. Имате среће да је Здравкан благ, али ви га и даље нападајте. Послушао сам Патријарха, он сигурно није мислио на Здравка, јер Здравко нема везе са резолуцијом. Оно што Здравкан покушава да ради и јесте да отупи оштрицу између Срба и Црногораца, па према томе, нити може бити да неко од СПЦ одузима имовину, али исто тако не може бити да је црногорски премијер обични црквењак који на мог владика долази да ради што му кажу. Не знам што би их правдао. Ако неко од чланова Владе ЦГ мисли да треба да иде, нека иде. Ја нећу никоме наметати своју представу догађаја из прошлости. Ако је рецимо за Србе спорна ова резолуција, или је спорно да неко сутра оде на обиљежавање Олује, а то раде припадници другог народа (у овом случаку црногорског или албанског), онда са њима не формирате коалицију и покушате да вратите изгубљене овчице и уредите државу по мјери коју желите. Али само знам да је лицемјерно, да Додик шурује са Човићем који исто обиљежава Олују, да он назива Сребреницу геноцидом, да он дочекује Колинду Грабар Китаровић послије обиљежавања операције Маестрал (наставак Олује), и да онда неко соли памет Кривокапићу, зато што је неки Црногорац или Албанац одлучио овако или онако. Ако имамо разумјевање за Додика који због околности из виших интереса сарађује са Хрватима, зашто да немамо и за Кривокапића који је формирао Владу са Бечићем и Дританом, који дијеле неке другу визију догађаја. Зато је ДФ најлицемјернија и најаднија странка, безоблична маса алапача која би да формира Владу са Дританом и Бечићем, а оно што су они урадили, приписују Кривокапићу. Отуда се и види да су принципи на којима је формирана Влада, били једини могући. Доста од мене.
  15. Здравкан добро ради... Неко из СПЦ је газио и вријеђао СПЦ када је у њено име додао два спорна члана, накнадно. Неко ко мисли да ће му премијер суверене државе доћи на миг и потписати, је глуп или не схвата шта је држава. Бечић и Дритан су подржали резолуцију, значи да мисле да је геноцид. Здравко је знао да је питање Сребренице шав по коме пуца коалиција, покушао је да спријечи да се изјашњава и да заташка све смијеном Лепосавича, али Лепосавиће је солирао. Намјерно играо да дође до овога. Ако ДФ не одговарају Демократе и УРА, и њихов став о Сребреници, ајте брате у опозицију. Немате коалициони потенцијал за оно што сматрате да је важно. Обезбијеђено је за Србе колико треба, да буду равноправни грађани у грађанској држави. Ако хоће Срби нову заставу, химну, повлачење Косова, а онда опет, нек иду у опозицију и освоје 50 плус 1 глас. Чак и онда не могу да олако мијењају неке ствари. Није демократија тиранија већине. Но неће никако да схвате свесрпски Србо централисти. Здравко јесте обећао, понудио, кад сам ја овдје говорио да је послао упит и приједлог темељаног уговора у Патријаршију, говорили сте да лажем. Сад исто вам кажем, да из СПЦ кажу да није вријеме да се потпише. Они су хтјели да понизе предсједника Владе Црне Горе, да потпише уговор у Београду под окриљм ноћи. Свака част да се Здравко показао достојним премијерске функције. То се тако не ради. Коме то није јасно, или је осион, или глуп или не зна како функционише држава. Одлично Здравакан вуче конце, кад га нападају милогорци, вучичоиди, удбашки Срби, уз све то неискрен однос коалиционих партнера, плус без иједног посланика. Плус наступа поштено и искрено. Једног вјерника, предсједника Владе у Србији смо исмијали, сад смо на овог наврзли. Дражи су нам неокомунисти Вулин и Вучић.
×
×
  • Креирај ново...