Jump to content

srb_Lo

Члан
  • Број садржаја

    262
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Скорашњи посетиоци профила

1020 посетилаца

srb_Lo's Achievements

Интересује се

Интересује се (5/9)

610

Форумска репутација

  1. Ава наш свети давно предвидео шта ће се догађати . Стање је катастрофално али свако од ових који одлучују на крају мора стати пред лице Господње .
  2. Наредних 10 дана ће бити занимљиво па ћемо видети ко ће све бити присутан у Јордану .
  3. Овај Архимандрит Романос постаје Вартоломејев главни расколник . Најбоља је изјава мале Србије са 7.000.000 становника . Он изгледа још није схватио да је пропала Византија и да Грка нема ни 15.000.000милиона у Свету(Грчка,Кипар,Дијаспора) а да држе 3 Патријаршије и две Архиепископије .
  4. Пантократор, Ксенофонт . Ово за Велику Лавру још нисам чуо . Сад ту је на крају све ствар Игумана кога ће пустити у Манастир итд. И многи монаси из тих обитељи су ми рекли да не подржавају то али Игуман је Игуман .
  5. Овај Драбинко је био грешка Мит.Владимира . Требали су давно да га расчине .
  6. Па Фанар је њих избрисао да постоје као Црква . Узео Вартоломеј гумицу и избрисао их из Календара . Да није жалосно било би смешно .
  7. Ако опет не буде никакав састанак између поглавара помесних Цркава онда не знам како мисле скоро да реше ситуацију . Све више личи на замрзнути конфликт који неће скоро да се реши . Ја сам се надао да ће барем 2/3 поглавара доћи у Аман .
  8. Сви знамо која је тема ове дискусије . Раскол који прети Православној Цркви у целини . И мене забирањава већ годинама ситуација у СПЦ и треба о њој да се прича али то не мора на овој дискусији него се за 2 минута може отворити друга дискусија без да се ова тема пуни са информацијама и препискама које немају везе насловом .
  9. Драга браћо и Оци у Христу . Ова тема је активна већ преко годину дана и бави се озбиљним питањем по Цркву у целини .Не верујем да је толико тешко да се отвори нова тема где ће се дискутовати о ЦГ итд . Ваљда нисмо због целе ситуације у СПЦ заборавили овај велики проблем који нам прети . Немојте да се тема затвори и тролује са стварима који нису повезани са свеправосланим проблемом .
  10. Не зависе . Александријска се финансира преко грчког министарства просвете и сполњих послова а Кипарска Црква има своју независну државу и не зависе од Грчке . Колико год су блиске везе Грчке и Кипра ипак су кроз време настале разлике у менталитету . Иначе на скоро сваком грчком острву народ има другачији менталитет и Кричани се разликују од копнених Грка по менталитету .
  11. Не зависе . Александријска се финансира преко грчког министарства просвете и сполњих послова а Кипарска Црква има своју независну државу и не зависе од Грчке . Колико год су блиске везе Грчке и Кипра ипак су кроз време настале разлике у менталитету . Иначе на скоро сваком грчком острву народ има другачији менталитет и Кричани се разликују од копнених Грка по менталитету .
  12. Битно је да се зна видиш да теологија и канони у целој овој причи уопште више нису битно него моћ .
  13. Да али види се да је уцењен са нечим озбиљним чим је променио мишљење преко ноћи за 180 степени
  14. Једино је битно сад да ли је Пат. признао Епифанија ако му је неко претио да ће изаћи слике,снимци итд неких геј радњи у Александријској Цркви . То је Мачковић најавио да ће се десити има 20 дана . Ја такође снимке нисам видео али сам пре 10 дана био у Грчкој и кажу ми другари из Солуна да се о томе прича и да постоје . Сад која је служба у стању то све да скупи то нам је свима јасно.
×
×
  • Креирај ново...