Jump to content

разлог

Оцени ову тему

Препоручена порука

Цитат
  Цитат
  Цитат
  Цитат

Римљанима, глава 3

7. Јер ако истина Божија мојом лажи већа постане на славу његову, зашто још и ја као грјешник да будем осуђен?

Филипљанима посланица

18. Шта дакле? Било како му драго, дволичењем или истином, Христос се проповиједа; и зато се радујем, а и радоваћу се

Нема шта, најбољи је.

Прво, који ти је то превод?

Друго, секташки чупкаш из контекста, што иде у прилог Обијевим сумњама.

У коју се то ја секту уклапам? Неку хришћанску која пориче Нови Завет?

Ниси одговорио на прво питање.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 447
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Цитат

Aham,dakle znaš za Finesa

a šta kažeš o Davidu?

Шта рећи о њему? Један од највећих Јевреја и образац за будућег Помазаника.

@Ратко - изменио сам пост.

מוות לאוסטאשים

Подели на овим сајтовима

O kome pjeva ovo car i prorok David

6. A ja sam od Njega postavljen car na Sionu,

gori svetoj Njegovoj,

7. javljajući zapovest Gospodnju:

Gospod reče meni: Sin Moj jesi Ti,

Ja Te danas rodih.

8. Traži od Mene i daću Ti narode u nasledstvo Tvoje,

i u posed Tvoj krajeve zemlje.

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат
  Цитат
  Цитат

Римљанима, глава 3

7. Јер ако истина Божија мојом лажи већа постане на славу његову, зашто још и ја као грјешник да будем осуђен?

Филипљанима посланица

18. Шта дакле? Било како му драго, дволичењем или истином, Христос се проповиједа; и зато се радујем, а и радоваћу се

Нема шта, најбољи је.

Прво, који ти је то превод?

Друго, секташки чупкаш из контекста, што иде у прилог Обијевим сумњама.

У коју се то ја секту уклапам? Неку хришћанску која пориче Нови Завет?

Первод сам нашао овде http://www.otacmilic.com/biblija/sveto_pismo/

Мислим да је то Вуков превод, можда грешим. У сваком случају, не мења се смисао стиха.

Додао си, ок, имаш право на измени.

Говорим о секташком принципу. Намерно или ненамерно, углавном, превиђање контекста.

Подели на овим сајтовима

Jestira....Rogi.....Pinhas..... :( 0110_hahaha 0110_hahaha

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Људи лакше са човеком,он је Јевреј,нема потребе да сам нападате човека.Поред њега постоје милиони који мисле као он,није ни први ни последњи.

@Пинхас-Григорије није Бог да не може да погреши,битна је суштина,коју ти очигледно не можеш да разумеш,али то је твој проблем заслепљености,а не мој.

Кажи ми шта мислиш о вашем доласку месије,а о нашем антихристу?Кад си већ ту да те питам  319.gif

Подели на овим сајтовима

da se drzimo lepih manira i odgovorimo na postavljena pitanja, moze?

ja te pitam vec treci put gde su to SVI jevreji culi ili videli Boga?

Цитат

Прво, ако они нису видели Бога, Хришћанима се сече грана на којој седе. Да сам Хришћанин, не бих навијао за ту варијанту.

......

Баш зато су сви били под планином Синај, да не би морали да верују другима на реч.

dakle ovaj prvi deo molimte izostavi, nemoj ti da brines nasu brigu i da li mi secemo granu na kojoj smo. pitanje je jasno i glasno gde i kada su svi jevreji videli ili culi Boga?

ovaj drugi deo je prosto izvrtanje cinjenica, niti su ga videli niti su ga culi vec su upravo DRUGOM VEROVALI NA REC (Mojsiju). inace koliko ja znam on razbi one ploce videvsi sta ovi rade a on malopre razgovarao sa Bogom. toliko o tome koliko su culi Boga.

dakle posto gradis stav da verujes u Boga koji mora postojati "objektivno", koji se kao takav "objektivno" javio svim jevrejima koji su ga konkretno culi ili videli, molim da mi navedes gde je to bilo i kad

Цитат

Јеврејски Бог, ког ја поштујем, се јавио целом Израелу на Синају, сви мушкарци, жене и деца су видели чуда у Египту, Тора коју им је дао је савршена - без грешке, пророчанства везана за Израел се обистињују. ....

За тог Бога није сазнао само један човек од голубице, није знала само скупина његових ученика, већ СВИ. Није потребно веровати, за правог Бога се зна.

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

Цитат

O kome pjeva ovo car i prorok David

6. A ja sam od Njega postavljen car na Sionu,

gori svetoj Njegovoj,

7. javljajući zapovest Gospodnju:

Gospod reče meni: Sin Moj jesi Ti,

Ja Te danas rodih.

8. Traži od Mene i daću Ti narode u nasledstvo Tvoje,

i u posed Tvoj krajeve zemlje.

Молио бих те да убудуће означиш одакле узимаш стих. Знам доста Свето Писмо и Нови Завет али не напамет.

Ово је један од очигледнијих примера хришћанског играња с Библијом. У питању је Псалам 2 чији је део и погрешно преведен.

Цитат

12. Поштујте сина, да се не разгњеви, и ви не изгинете на путу своме; јер ће се гњев његов брзо разгорјети. Благо свјема који се у њ уздају!

Оно што заиста пише је:

Служите у чистоти, да се Он не разгњеви...

Део који си ти навео, говори о Давиду, као што јасно пише.

Бог зове Давида сином, као и Соломона:

Цитат

2. Самуилова, глава 7

12. Кад се наврше дани твоји, и починеш код отаца својих, подигнућу сјеме твоје након тебе, које ће изаћи из утробе твоје, и утврдићу царство његово.

13. Он ће сазидати дом имену мојему, и утврдићу пријесто царства његова довијека.

14. Ја ћу му бити отац, и он ће ми бити син: ако учини што зло, караћу га прутом људским и ударцима синова човјечијих.

15. Али милост моја неће се уклонити од њега као што сам је уклонио од Саула, којега уклоних испред тебе.

Бог је дао Давиду у наследство народе:
  Цитат

2. Самуилова, глава 7

1. А кад цар сјеђаше код куће своје, и Господ му даде мир свуда унаоколо од свијех непријатеља његовијех,

9. И бјех с тобом куда си год ходио, и истријебих све непријатеље твоје испред тебе, и стекох ти име велико, као што је име великијех људи који су на земљи

1. Дневника, глава 14

17. И разгласи се име Давидово по свијем земљама; и Господ зададе страх од њега свијем народима.

Наравно, рабини мисле да се овај псалам односи и на будућег Помазаника, али то не може бити Исус, јер он није од Давидове лозе.

מוות לאוסטאשים

Подели на овим сајтовима

Prevod je zapravo:

Примите васпитно карање, да се не разгњеви Господ,

и погинете са пута праведног.

Када се разгори убрзо гњев Његов,

Блажени сви који се уздају у Њега.

Molio bih te da opet pročitaš stihove,i protumačiš,gdje govori o Davidu a gdje ne

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Цитат

Људи лакше са човеком,он је Јевреј,нема потребе да сам нападате човека.Поред њега постоје милиони који мисле као он,није ни први ни последњи.

@Пинхас-Григорије није Бог да не може да погреши,битна је суштина,коју ти очигледно не можеш да разумеш,али то је твој проблем заслепљености,а не мој.

Кажи ми шта мислиш о вашем доласку месије,а о нашем антихристу?Кад си већ ту да те питам  319.gif

Већ сам рекао да сам Србин, али теби је тешко да поверујеш у то.

Да сам Јеврејин, не бих лагао о томе, а не бих ни био овде. Секуларне Јевреје Јудаизам не занима, либерални се не би расправљали из страха да не распире антисемитизам, а ортодоксне баш брига да убеђују Хришћане у било шта.

Старац Григорије измишља стихове да би терао воду на своју воденицу.

Кад дође прави Месија, сви ће знати да је дошао. Неће морати да шаље своје људе да убеђују народ.

מוות לאוסטאשים

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Већ сам рекао да сам Србин, али теби је тешко да поверујеш у то.

Да сам Јеврејин, не бих лагао о томе, а не бих ни био овде. Секуларне Јевреје Јудаизам не занима, либерални се не би расправљали из страха да не распире антисемитизам, а ортодоксне баш брига да убеђују Хришћане у било шта.

Старац Григорије измишља стихове да би терао воду на своју воденицу.

Кад дође прави Месија, сви ће знати да је дошао. Неће морати да шаље своје људе да убеђују народ.

Па овај што вама треба да дође је већ почео да шаље.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Ово је већ страшна претензија. Не кажеш мислим/моје мишљење је овако... Све је јасно. Ћао.

Подели на овим сајтовима

Nije mi jasno pinhas,zašto si započeo ovaj razgovor.Ako još čekaš mesiju,čekaj ga,ali nemoj nas da ubeđuješ u ispravnost tvojih verovanja.Započeo si razgovor veoma lepo,ali kako je odmicao bilo je sve jasnije šta ti je namera u stvari.I da ti se ovde da 1001 dokaz da je Hristos Bog ti bi i dalje tvrdio sve ovo što i dalje tvrdiš,odnosno ovo o čemu sve vreme pišeš.Pratila sam diskusiju i moje je mišljenje da nisi došao da čuješ naše mišljenje već da govoriš o svojima pokušavajući da "poklopiš"svaki post koji je napisan suprotno tvojim tvrdnjama.Nas nećeš ubediti jer mi smatramo da je naša Vera Istinita i verujemo,meni za to nije potreban nikakav opipljiv dokaz,vidljiv dokaz.Jednostavno Verujem U Gospoda Isusa Hrista i uz Božiju pomoć niko me neće ubediti u suprotno.Svako dobro tebi!

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Ово је већ страшна претензија. Не кажеш мислим/моје мишљење је овако... Све је јасно. Ћао.

Поента је да Бог није слао Мојсија нигде и никоме..Мојсије није био "човек"..добро расуђивање од нашег брата пинхаса..а брате Ратко  1307_womens  :cheesy2:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...