Jump to content

Празник Преподобних Зосима и Јакова у Туману

Оцени ову тему


Препоручена порука

 

AVvXsEgH8RFGOLqqcETW3HPj0QdJ4jpOKS0Uhg88

У попразништву Светог Преображења у манастиру Туману свечано је прослављен празник Преподобних чудотвораца Зосима и Јакова. У навечерије празника бденијем је началствовао Преосвећени Епископ браничевски г. Игнатије, у молитвеном присуству Преосвећене господе Епископа врањског Пахомија, буеносајреског и јужноамеричког Кирила и умировљеног средњоевропског Константина.

 

Током ноћи верни народ је пристизао са свих страна у туманску обитељ по благослов Божјих угодника туманских. Пре почетка свете архијерејске Литургије манастир је посетио и председник Републике Србије г. Александар Вучић са сарадницима. Светом архијерејском Литургијом началствовао је Преосвећени Епископ жички г. Јустин уз саслужење Преосвећене господе Епископа врањског Пахомија, шумадијског Јована, браничевског Игњатија, умировљеног средњоевропског Константина, рашко-призренског Теодосија, буеносајреског и јужноамеричког Кирила, свештенства из више епархија Српске Православне Цркве. 

Литургијском беседом се обратио домаћин, Епископ браничевски Игнатије. Хиљаде верних приступили су Чаши живота. Током читавог дана у дивној духовној атмосфери уприличен је богомољачки сабор у коме су учествовали многобројни предавачи, етно ансабли, позоришне групе. За све присутне трудом архимандрита Димитрија и братије уприличена је трпеза љубави.

 

Извор: Манастир Тумане


View full Странице

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...