ВИЛМА Написано Октобар 24, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2010 Све више жена које познајем раставља бракове, због једне веома распрострањене болести данашњих мушкараца - паразитизма. Многи мужеви не желе да раде (при том имају свакаква неоправдана "оправдања" за то),већ паразитаре и ленствују, док је жена та која ради и доноси новац којим се издржава породица. Када у таквом браку дођу и деца, ситуација постаје још гора, јер сад жена, поред мужа, издржава и децу, а пошто сад има више захтева а исто новца, долази до тога да је превелики притисак на жену, те она не може тај терет дуго да носи. Сваки покушај "буђења" или "отрежњења" таквих мужева уроди једном заменом теза, играњем улоге жртве од стране мужа, те још жена и добије комплекс кривице. Овај нови феномен никако не могу да схватим. Негативно сам фасцинирана њиме и питам се шта се то десило са мушкарцима ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivanka Grump Написано Октобар 24, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2010 Mamini sinovi? "Nemoj, sine, ja cu, ti se odmaraj" itd. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Октобар 24, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 24, 2010 Маминих синова је увек било, али ово сада је епидемија. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Октобар 24, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2010 Мислим да све почиње у дјетињству, слажем се с Иваном. Претјерана заштићеност и слабост мајки на мушку дјецу, онда наравно балкански синдром ОН ЈЕ МУШКО, који никако да се искоријени, него ето се још и продубљава, сад би жена требало да приђе мушкарцу, да се он не би понизио тиме да га нека одбије, да организује вјенчање, израђа му дјецу, и ринта као роб, наравно да буде понизна и послушна, јер он је тај који је мушкарац. Добро рече једном оби ван, мушкарци су довели до тога да имамо овакву ситуацију гдје се жене држе феминизма.Жене тегле и за себе и за мужа, јер они или раде само на послу и сматрају да је то довољно за породицу, или не раде никако, али не пада им на ум да допринесу у развоју дјеце и домаћинства. Ех, сад сам мало претјерала мајкл, извињавам се мушком дијелу форума који није такав. Наравно ово није правило, и наравно да има сјајних мужева који се боре за своју породицу, али је постала пракса, и постало је уобичајено. Питала сам се скоро, у цркву долази баш много дјевојака, које су побожне и лијепе, исто тако и мушкараца, али ти побожни мушкарци увијек водају дјевојке које нису побожне. Које су напуцане и изгледају свакако. Како онда нека дјевојка уопште да се уда кад ни они који дијеле исте религијске ставове, не желе да имају такву пред себе? Мало сам отишла од теме тј. објединила више сродних тема. Извињавам се 0442_feel. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 24, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2010 А посебно је интересантно када је такав велики "верник". Избациш то одмах напоље и решен проблем. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
volga Написано Октобар 24, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2010 Mislim da su i zene dosta krive.Hocemo da smo emancipovane,da vodimo firme,kucu... Ne moze i nema ko da vaspita decu,onda je logicno da i muskarci posandrcaju мајкл "Vera je moja jedino ozbiljno zanimanje zivota moga,zaista sve je drugo komedija cula". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Октобар 24, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2010 Наравно кривица је обострана. Али у Јеванђељу пише муж да буде глава жени, а жена да слуша своја мужа. Мужеви више нису глава жени мајкл, а има и онога кад мајке кажу кћерима - немој ти кћери да се патиш кад сам се ја патила. Сви смо криви. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
volga Написано Октобар 24, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2010 Наравно кривица је обострана. Али у Јеванђељу пише муж да буде глава жени, а жена да слуша своја мужа. Мужеви више нису глава жени 1405_love, а има и онога кад мајке кажу кћерима - немој ти кћери да се патиш кад сам се ја патила. Сви смо криви.Jeste.Sve se poremetilo. мајклNiko nikoga ne slusa: muz Boga,a zena muza.Zena hoce pantalone i glavnu rec,a kao kazna nastaje da i muskarci idu suprotno zapovesti,hoce neki i suknju 0442_feel Bog je stvorio zenu kako covek ne bi bio sam.Nazva je covecica.Znaci zena je podcinjena muzu,a posto to danas nije slucaj,otuda i ovaj problem. Kako cinimo tako nam se i vraca,logicno je.Sve je posledica greha i pada. "Vera je moja jedino ozbiljno zanimanje zivota moga,zaista sve je drugo komedija cula". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 24, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2010 Што не значи да жена треба да трпи неспособног трута у кући. Нити се слажем да је жена "потчињена мужу". У ком смислу "потчињена"? И зато не би била "еманципована", водила фирму итд. Ко вас учи те ствари? Мушко треба да вас брани овде... мајкл ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PACTKO Написано Октобар 24, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2010 Наравно кривица је обострана. Али у Јеванђељу пише муж да буде глава жени, а жена да слуша своја мужа. Мужеви више нису глава жени мајкл, а има и онога кад мајке кажу кћерима - немој ти кћери да се патиш кад сам се ја патила. Сви смо криви. А још се и каже:Мужеви, волите своје жене као Христос што заволе Цркву... Мислим да су сви наши мушкарци данас у великој депресији. Депресији која је изазвана садашњим стањем у држави. Наши мужеви, хтели то или не, имају сви оно балканско васпитање-Ја сам мушкарац, ја сам глава породице, ја сам тај који треба и мора да издржава породицу. Данас је немогуће да мушкарац сам издржава породицу. Ту се , онда, убацује жена, па се мушкарац осећа мање вредним, КРИВИМ, што он није у стању да сам све обезбеди. Полако се тада повлачи, пада у депресију, кад је у депресији не занима га ништа, криви жену све, а гордост код жена избија...и све тако у круг! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PACTKO Написано Октобар 24, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2010 АДАМОВ КОМПЛЕКС И ЕВИН СИНДРОМ Инфериорни мушкарац и жена која је незадовољна таквим мушкарцем је основно обиљежје времена у коме живимо. Данас је све више брачних парова, код којих је мушкарац, тај који гура бебу у колицима или је носи на грудима у носиљци, док жена све то незаинтересовано посматра са цигаретом у руци.. Да би оваква једнакост полова била постигнута, мушкарац више не може бити ауторитет жени, док жена, у покушају да преузме његову мушку улогу, губи и последње атрибуте своје женствености. Порекло овог поремећаја треба потражити у нечему, што би се могло назвати Адамовим комплексом и Евиним синдромом. Док је живео у рају. Адам није испунио своју мушку улогу, јер са Евом није засновао породицу, иако је Бог одмах по стварању човека то заповедио. Поред инфериорног Адама, Ева није могла да се оствари ни као његова жена, а ни као мајка. Адам се једноставно није показивао као добар муж Последица тога је да Ева лута сама рајем, не знајући шта ће сама са собом. Адам нити зна где му је жена, нити се за њу интересује. У таквој ситуацији, Ева сусреће змију која лако успева да јој привуче пажњу и да је наговори да убере плод са дрвета познања добра и зла. Прихватајући наговор змије. Ева постаје неверна Адаму. Њено неверство није толико последица несавршености њене женске природе, како су то неки вековима тумачили, колико недостатка Адамовог ауторитета. Ева је у змији нашла духовно вођство које јој Адам није пружио. Бог је жени наменио мушкарца као ауторитет. Кад мушкарац није довољно зрео за ту улогу, жена ауторите тражи у неком другом. Адам је требало да буде поред своје жене и да у сваком тренутку зна шта се са њом дешава....http://forum.verujem.rs/index.php?topic=13863.0 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 24, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2010 Dirketna posledica konjmunizma i tradicionalizma. U oba slucaja muska deca se vaspitaju tako da ako budu ucila kucanske poslove da ce postati nista manje no pederi. Za njega su cekic, plug i puska a ucenje novih stvari je jelte odlika samo feminiziranih muskaraca. Pa kad takav zapadne u indistrijsko ili cak IT drustvo gde nikome nije serviran posao na tacni i gde bez ucenja novih stvari nije moguce biti produktivan za drustvo onda bude ovo. Nema posla pa muskarac ostaje kuci a tamo ne sme da pipne ni ves ni sivacu masinu a o varjaci da i ne gevorim. Sta ce ako dogodine bude morao na gej paradu. Ali zanimljivo je da sto se drustvenih i politickih analiticara tice najvise kukaju konjmunisti i tradicionalisti na ovu pojavu. O tempora o mores. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivanka Grump Написано Октобар 24, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2010 Данас је све више брачних парова, код којих је мушкарац, тај који гура бебу у колицима или је носи на грудима у носиљци, док жена све то незаинтересовано посматра са цигаретом у руци.. Jes' vala, nista gore nego videti oca kako nosi svoje dete u rukama, bljak 0102_laugh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Октобар 24, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2010 Што не значи да жена треба да трпи неспособног трута у кући. Нити се слажем да је жена "потчињена мужу". У ком смислу "потчињена"? И зато не би била "еманципована", водила фирму итд. Ко вас учи те ствари? Мушко треба да вас брани овде... 0102_laugh Учи нас свето писмо!А то што је жена узела трута за мужа ,то је њен слободан избор,немојте ми само рећи да је то постао кад је ушао у брак! Сад гуска нек трпи... Али на страну све то,одакле вам та сулуда идеја да влада епидемија мушког нерада! Стање у Србији је такво,да мушкарац обично ради више послова,не би ли прехранио породицу...наравно ни жена тога није поштеђена... Али оно што мене ужасава је овај либеларни и анти-хришћански став,где се потенцирају неки умни квалитети,или отприлике,сви ви који сте за плугом и стругом,цркните,будућност је у нама који знамо да радимо на компу...Па да и имаш способност да учиш и напредујеш,од Бога ти је дано,исто као и оном који је за плугом,мисим страшно... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mamica Forumska Написано Октобар 24, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2010 Наравно кривица је обострана. Али у Јеванђељу пише муж да буде глава жени, а жена да слуша своја мужа. Мужеви више нису глава жени confused, а има и онога кад мајке кажу кћерима - немој ти кћери да се патиш кад сам се ја патила. Сви смо криви. А још се и каже:Мужеви, волите своје жене као Христос што заволе Цркву... Мислим да су сви наши мушкарци данас у великој депресији. Депресији која је изазвана садашњим стањем у држави. Наши мужеви, хтели то или не, имају сви оно балканско васпитање-Ја сам мушкарац, ја сам глава породице, ја сам тај који треба и мора да издржава породицу. Данас је немогуће да мушкарац сам издржава породицу. Ту се , онда, убацује жена, па се мушкарац осећа мање вредним, КРИВИМ, што он није у стању да сам све обезбеди. Полако се тада повлачи, пада у депресију, кад је у депресији не занима га ништа, криви жену све, а гордост код жена избија...и све тако у круг! АДАМОВ КОМПЛЕКС И ЕВИН СИНДРОМ Инфериорни мушкарац и жена која је незадовољна таквим мушкарцем је основно обиљежје времена у коме живимо. Данас је све више брачних парова, код којих је мушкарац, тај који гура бебу у колицима или је носи на грудима у носиљци, док жена све то незаинтересовано посматра са цигаретом у руци.. Да би оваква једнакост полова била постигнута, мушкарац више не може бити ауторитет жени, док жена, у покушају да преузме његову мушку улогу, губи и последње атрибуте своје женствености. Порекло овог поремећаја треба потражити у нечему, што би се могло назвати Адамовим комплексом и Евиним синдромом. Док је живео у рају. Адам није испунио своју мушку улогу, јер са Евом није засновао породицу, иако је Бог одмах по стварању човека то заповедио. Поред инфериорног Адама, Ева није могла да се оствари ни као његова жена, а ни као мајка. Адам се једноставно није показивао као добар муж Последица тога је да Ева лута сама рајем, не знајући шта ће сама са собом. Адам нити зна где му је жена, нити се за њу интересује. У таквој ситуацији, Ева сусреће змију која лако успева да јој привуче пажњу и да је наговори да убере плод са дрвета познања добра и зла. Прихватајући наговор змије. Ева постаје неверна Адаму. Њено неверство није толико последица несавршености њене женске природе, како су то неки вековима тумачили, колико недостатка Адамовог ауторитета. Ева је у змији нашла духовно вођство које јој Адам није пружио. Бог је жени наменио мушкарца као ауторитет. Кад мушкарац није довољно зрео за ту улогу, жена ауторите тражи у неком другом. Адам је требало да буде поред своје жене и да у сваком тренутку зна шта се са њом дешава....http://forum.verujem.rs/index.php?topic=13863.0 0102_laugh 0102_laugh smej.gifNa nama je da ovo razumijemo,a Gospod će se već pobrinuti da nam podari supružnika kakvog zaslužujemo! "Samo nas ljubav može spasiti!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука