Jump to content

Кина - српска судбина

Оцени ову тему


Препоручена порука

Треба знати, да не кажем изузетно је важно знати, какву мученичку и страдалну судбину проживљава Кина у својој историји, која је готово иста као српска. У овој емисији чућете потресне детаље од којих су неки застрашујући.

 

 

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

О кинеском вијеку понижења који се догодио од 1840 - 1949 се на западу врло добро зна, али мало говори тј људи су неупућени и вјероватно у просјеку сматрају да нико прије успона западне цивилизације није ништа направио нити да је ико био тако моћан као западне државе. 

Кина је у вријеме када су Британци одлучили да им успоставе "демократију", држала 30 - 35% свјетског БДП, а прије тога су задњих 2000 година углавном били прва свјетска економија, далеко надмашујући било какво царство на западу. Све то су постигли без да су колонизовали друге континенте. У моменту када су Британци насрнули на Кину, кинески БДП је износио као збир БДП свих земаља западне алијансе. Можемо само да замислимо да се ово није догодило и да је Кина наставила да расте гдје би данас била. Кини ништа није требало од западних производа, а сам запад је имао потребу да увози кинеске производе. Занимљиво...јер данас на западу влада мишљење да Кинези ништа не знају да направе и само копирају и краду. 

Од почетка растурања Кине од стране Британије, гдје су се у међу времену придружиле и остале западне земље, Кина је константно сиромашила јер су западни савезници подјелили земљу на "концесије" и искориштавали су природна богатства и успоставили колонијалну управу која фаворизује окупаторе на уштрб домицилног становништва. Кинески удио у свјетском БДП је од колосалног 35% на почетку окупације 1840, пао на 5% прије почетка културне револуције 1949. Истовремено, док се одвијало черупање Африке, знатна колонизација Азије, први и други свјетски рат, западна алијанса је кроз све ове бруталне походе, извојевала 70% удјела свјетског БДП у тој 1949години. Ето колико колонијализам нема "никакве везе" са богаћењем западних сила.

У тиранском окружењу гдје ти је живот већ довољно тежак, догађале су природне несреће попут поплава или суша које су односиле животе, а држава на кољеним није могла адекватно помоћи ионако већ осиромашеном становништу и бијес се само појачавао и појачавао са сваком невољом, и са новим поразом. Ето тек са културном револуцијом, комунисти су истјерали западне колонизаторе. Онда ћемо са запада слушати о "злим Кинезима" који су пригрлили комунизам, а то што је комунизам био реакционарни импулс на бруталност западних хегемона то пуј пике не важи. Питање је исто времена када ће под изговором повратка традицији и да се формално растосиљају комунизма, што свакако не значи да ће политички да пригрле "западну демократију".

Овај пут змај се вратио, и реп му је све тежи и тежи. Од 1970 до 2020, у само 40 година без икакве потребе да колонизују друге земље и петљају се у унутрашње послове суверених земаља нити да војно нападну било коју, Кина је изједначила БДП са САД. Непотребно је говорити да ће овај тренд да се настави да ће тај ред ићи вјероватно и до 50% свјетског БДП у некој догледној будућности. Овај пут су одлучни да им се вијек понижења никад више не направи, а да запад има дуг у крви према Кини то је неспорно, и наплата ће када тад доћи на своје. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Justin Waters рече

Овај пут су одлучни да им се вијек понижења никад више не направи, а да запад има дуг у крви према Кини то је неспорно, и наплата ће када тад доћи на своје. 

Pitanje je samo ko ce izaci kao pobednik. Da li ce Kina naplatiti dug ili ce ga zapad povecati.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 1 month later...

ЧЕЛИЧНО ПРИЈАТЕЉСТВО И ПАРТНЕРСТВО: Министар Селаковић у званичној посети Кини

МИНИСТАР спољних послова Никола Селаковић и шеф кинеске дипломатије Ванг Ји поручили су јуче, након састанака одржаних у Гуијангу, да је заједничка борба против вируса корона отворила још једно поглавље добре сарадње у свеобухватним стратешким односима и челичном пријатељству двеју земаља.

101103_selakovi-kina-foto-ministarstvo-o

На састанку, министри су разговарали о билатералној сарадњи, борби против вируса корона, економској сарадњи, подршци Кине територијалном интегритету и суверенитету нашој земљи по питању Косова и Метохије, инфраструктурним пројектима који су реализовани у Србији уз помоћ кинеских партнера, али и о посети председника Кине Си Ђинпинга Београду.

На заједничкој конференцији за медије, кинески министар Ванг истакао је да Кина наставља да подржава Србију у међународним организацијама, посебно у Уједињеним нацијама, по питању интегритета и суверенитета наше земље.

Министар Селаковић је навео да су односи председника двеју држава главни подстрекач све бољим односима и потврдио да ће у будућности радити на успостављању још бољих и чвршћих односа и сарадњи у свим областима.

https://www.novosti.rs/c/planeta/svet/1001936/celicno-prijateljstvo-partnerstvo-ministar-selakovic-zvanicnoj-poseti-kini

 

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...