Jump to content

Папа Фрања: Заштитити законом хомосексуалце, да имају право на породицу

Оцени ову тему


Препоручена порука

Muuuk..pssst :D 

No, Rusi su onog Greba Grozovskog osudili na 14 godina zatvora taj je silovao preko 40 dece godinama. Papa je onog nesrecnika oterao u najudaljeniji i najsiromasniji manastir samo jer je u palatu ulozio 40 miliona evra dok je bio biskup, krivicno se gone i kaznjavaju pedofili u KC nema cutnje papa o tome otvoreno govori, problem je pokusao resiti i Benedikt ali kada je video u sta se upusta dao je ostavku. Ima toga u svakoj crkvi. Strašno. Da se mene pita decu se nikada ne bi smelo udomljavati u samostane i manastire gde su većinom sve muškarci mahom mladji neozenjeni dakle u celibatu. Takva mesta mogu biti jako opasna za decu. Deca i siročad treba da budu pomognuta od strane crkve ali crkva da otvori prava mesta za to sa stručnim ljudima da se ovakve stvari ne bi desavale.  Neka je jedan samo u nekom samostanu ili manastiru pedofil to je vec previse  i opasno za decu, dakako nisu svi. 

Te priče o Islamu veri časti i morala su glupost kakve tek oni stvare rade da je to strasno jako necasni i pervezni ljudi puno sam ih upoznao ovde uzasan narod sve pod paskom vere u Alaha a daleko su i od vere i od Alaha nasi su Muslimani za njih Meka i Medina pa i ako piju alkohol.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, SrbinKatolik рече

A šta kući rade to je njihova stvar niko ih ne sme kaznjavati i zlostavljati zbog seksualne orjentacije inače bi kaznjeni bili i sve zene i muskarci koji imaju seksualne odnose na neprirodan način , tj analnim seksom a veliki broj parova to radi sodoma i gomora je sodoma i gomora kakva  god,

Зашто је то ,,неприродан" сексуални однос? И ко ти је то рекао?

Што се тиче теме, слажем сеса Милојковим. Држава може и нека региструје геј заједнице и у складу са тим нека добијају одређена права од државе, али што се Цркве тиче ту нема дилеме- за Цркву је брак само заједница мушкарца и жене. И ту нема и не може бити дилеме и расправе. 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Vjerujem u Boga, Oca svemogućega,  Stvoritelja neba i zemlje.  I u Isusa Krista, Sina njegova jedinoga, Gospodina našega  koji je začet po Duhu Svetom, rođen od Marije djevice,  mučen pod Poncijem Pilatom,  raspet, umro i pokopan; sašao nad pakao, treći dan uskrsnuo od mrtvih,  uzašao na nebesa,  sjedi o desnu Boga Oca svemogućega;  odonud će doći suditi žive i mrtve. Vjerujem u Duha Svetoga, svetu Crkvu katoličku, općinstvo svetih, oproštenje grijeha, uskrsnuće tijela,  život vječni. Amin.

(Hvala braćo hrvatska)

Link to comment
Подели на овим сајтовима

никакво изненађење да је подржао хомиће топ суи врапци знали да ће да буде од јертетикА.

Слава Богу на свему

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, SrbinKatolik рече

BOLESNO: Vladika Kačavenda orgijao dok su sahranjivali patrijarha Pavla!

Raščinjeni Vasilije snimljen tokom seksa s mladićima u Patrijaršiji za vreme poslednjeg ispraćaja poglavara SPC
 
 

Соколе, то се каже намештен.

Дакле да, за разлику од вас католика који сте уложили билијарде да покријете недела клера, овде су за ситне паре наместили, снимили  и пустили у јавност недела једног владике. Видиш, то је разлика.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, SrbinKatolik рече

Zato što ta....a ...sluzi za ....nje a ne .....nje  :D :D :D

То опет ничим не доказује да је то ,,неприродно". Много више неприродно од тога је наметнут целибат свештенству у римокатоличанству. Е то је неприродно јер је тиме људима забрањен њихов природан нагон и онемогућено им да га правилно користе. Зато се и јављају толики скандали у римокатоличком свету. Док је код нас, православни, то лепо ствар избора и само они који могу (монаси)се својом слободном вољом опредељују за тај подвиг. Дакле, ништа није наметнуто. А свештенству је наравно дозвољено да се жене и није им забрањен један од основних природних нагона. 

Значи, да је анални секс код хетеросексуалнх парова ,,неприродан" нема ниједног доказа, ни научног, а колико ја знам, ни библијског. Јер, покажи ми где Библија или Предање осуђују исти као грех, као нешто лоше и неприродно. Мислим да нема тог  цитата. 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Држава може да донесе закон о животним партнерствима којима би се регулисало правно признање заједница особа истог пола.

Назив брак да остане за заједницу мушкарца и жене, као и право усвојења. 

Што се тиче Цркве, игнорисати сексуалну оријентацију и не сматрати је препреком за учествовање у светотајинском животу. 

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, Александар Милојков рече

Шта значи право на породицу? Ако је то да могу да живе заједно (то им ни сада није забрањено) и да имају та нека права наслеђивања имовине, пензије, социјално осигурање (као и људи у браку), то је питање за државу и против тога не верујем да би ико имао ишта против. За Цркву је важно да јој се нико не меша у њен посао - да задржи своју свету тајну брака. А то, коме ће држава да призна нека социјална права, шта се то тиче нас. То је птање за државу и политику.

Сад нам можеш љепо и објаснити: Какве везе има биолошка ипостас односно пол са онтолошком љубавном заједницом између двије личности?

(Ако још додамо томе дефиницију СЗО да је хомосексуалност стање бића, односно (онтолошки) начин егзистенције у чему је спор? Онтологија а не етика. Зизијулас је теолошки отворио врата хомосексуалцима у Цркву и сад заступници Зикија се нећкају, глуме финоћу:pop:.)

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...