Jump to content

Papin najvažniji suradnik: Bez Srpske pravoslavne crkve ništa od kanonizacije Alojzija Stepinca

Оцени ову тему


Препоручена порука

пре 4 минута, Дејан рече

Jesi gledao Pavelić bez maske?

Ne ne volim gledati filmove o Ustašama samo o Stepincu emisije HRT ove novije jer ipak kako god mora me interesovati. Pogledao sam jednu ili dve emisije RTS o njemu, zadnji put Oko čini mi se da je bio tema.

 

Gledam i jedne i druge i tek onda donosim svoj zaključak ali ni tada nisam sklon zaključivati sem kada kao ranije imam na uvid papir a bio sam u arhivu u BG više puta i za crkvene i dr stvari. Zanimalo me. 

Savetovao bih ti da gledaš i naše emisije ali i emisije naših ...neprijatelja, onda donesi svoj sud. Nemoj nikada samo jedne videces zapravo da su obe strane širitelji ekstremne propagande i jedni i dr da je to sramotno oni svi misle da je narod glup i da će svi popapati te njihove gluposti. Na žalost ni u Srbiji ni u Hrvatskoj nema nezavisnih istrazitelja, nema nezavisnih istoričara pa tako ni medija koji bi sve to lepo na način da iskoče iz svog nacionalnog bića i udju u dubinu priče sa strane dali ocene ili napravili kvalitetan program za domacu gledanost a ne samo za domacu upotrebu u cilju podilazenje ideologiji nacionalizma a to je ideologija večne borbe , ideologija krvi i tla kako ju je nazvao jedan nesretnik ali ispravno.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

On 27.9.2020. at 23:26, Дејан рече

Negde davno sam čitao da su ustaše streljale Stepinčevog kanonika , kojeg je Stepinac poslao ustašama da se založi za Srbe. Evo, ja sam to čitao davno, a nigde ne mogu da nadjem kako se taj čovek zvao. Jel zna neko?

Radi se o kanoniku dr. Pavlu Lončaru, prijekim ustaškim sudom je bio prvo osudjen na smrt, potom mu je na direktnu intervenciju Vatikana, tj. nuncija Svete Stolice Marconea i nadbiskupa Stepinca preinačena na 20 godina zatvora, potom je zbog lošeg zdravstvenog stanja pušten iz zatvora poslije 18 mjeseci zatvora. Pomiješao si to sa Stepinčevim bratom, taj je bio streljan zbog saradnje sa partizanima. 

 

COK.HR

Međunarodni znanstveni skup “Nadbiskup Stepinac i Srbi u Hrvatskoj u kontekstu Drugoga svjetskoga rata i poraća” održan je prošli tjedan u Zagrebu (dvorana Nadbiskupijskog sjemeništa...

 

WWW.VECERNJI.HR

Mijo Stepinac likvidiran je 27. listopada, a Alojzije Stepinac propovijedao je 31. listopada 1943. Obitelj je o ubojstvu doznala poslije

Za Stepinca sam rekao da je nekoliko puta i intervenisao kod Pavelića i to vrlo oštro, što je neospornim istorijskim faktom, zbog postupanja sa Srbima. Sad mogu misliti kako se mogao osjećati kad je recimo Pavelić kao pozvao Savu Besarovića i pitao ga, šta hoće taj dosadni Stepinac od nas, a on mu odgovorio nešto u tom stilu, ma pusti, nešto naklapa o onim komunističkim pobunjenicima i subverzivnim protudržavnim elementima, kud bi stigli kad bismo ih pustili da rade šta hoće. A taj SAVA BESAROVIĆ je na toj najvišoj funkciji, praktično odmah ispod Pavelića, bio mu je koliko sam razumio i lični najbliži prijatelj ostao do kraja rata na toj visokoj funkciji a kad su ga streljali partizani umro je s poklikom: Živjela NDH! Mogu mislit da se Stepinac tada vjerovatno osjećao kao superidiot, svaki put kad je išao intervenirat kod Pavelića radi Srba a pojavio se svaki put tamo odmah taj njegov pajdaš Besarović s objašnjenjem da Stepinac preuveličava i dosađuje, petlja se tamo gdje ne treba i u to šta ga se ne tiče. 

https://pouke.org/forum/index.php?/topic/18554-како-опростити-усташама/&do=findComment&comment=617624

Što onda Sava Besarović nije podržao Stepinca? O Stepincu se zna i šta je usmeno izjavio Paveliću i šta mu je poslao službenom poštom protokolarno i oficijalno. A taj Sava Besarović niti ijedan drugi Srbin u NDH vladi i državnom aparatu nisu rekli: taj Stepinac je u pravu i stali na Stepinčevu stranu pred Pavelićem. Pogledajte sad malo drugu stranu istorije. Ako kažete da su imali ti Srbi neki uticaj tamo onda su trebali stati na Stepinčevu i Lončarevu stranu i podržat ih u tim protestima a ne ostavit na cjedilu. Niko od njih nije bio vucan po zatvorima, od tih Srba etabliranih u državnom aparatu NDH za vrijeme cijelog 2ww ali jeste zagrebački kanonik Pavao Lončar kojeg je Stepinac poslao s prosvjedom Paveliću u julu 1941. godine, osuđen na smrt, jedva mu isposlovaše da mu se smrtna kazna prepiše na doživotnu robiju i to na intervenciju i pod prijetnjom Vatikana. Niko od tih Srba visokopostavljenih Srba u državnom aparatu NDH nije od strane ustaša ni streljan ali jeste Stepinčev rođeni brat jer jer navodno bio partizanski simpatizer i neposlušni, nepoćudni Hrvat. Ako kažete da su ti Srbi bili beznačajni i nisu predstavljali srpski narod u Hrvatskoj već jednostavno samo uhljebili sebe i svoje porodice parazitirajući u NDH kao dežurni poltroni i izdajice srpskog naroda, onda tek vidite s kakvim poteškoćama se morao sretati i suočavati Stepinac kojem se na njegove proteste odgovaralo, šta Srbima fali, pa imamo ih i u vladi NDH i svuda u državnim institucijama i u vojsci. Tako su Stepinčevi protesti stvarno izgledali bespredmetni i bez šansi na ikakav uspjeh jer su ih obesmišljavali svojim prisustvom u vladi NDH i državnom aparatu i vojsci ti sami Srbi koji su tamo bili na tim visokim funkcijama. Tako izgleda ta druga a po vas vjerovatno još neprijatnija strana istorije.

No i unatoč svemu tomu je radio što se moglo:

Stepinac je zaprijetio Paveliću i NDH da će zatvoriti sve crkve

http://www.bitno.net...riti-sve-crkve/

U Beogradu pronađen dokaz da je Stepinac spašavao i Srbe

http://www.bitno.net...pasavao-i-srbe/

Prvi protest: Stepinac vs. Pavelić causa Glina, jedva mjesec dana po osnutku NDH, 14.5.1941:

Dana 14. svibnja 1941. nadbiskup Alojzije Stepinac je poslao poglavniku Paveliću prosvjedno pismo: »Ovaj čas primio sam vijest, da su ustaše u Glini postrijeljali bez suda i istrage 260 Srba. Ja znam, da su Srbi počinili teških zločina u našoj domovini u ovih dvadeset godina vladanja. Ali smatram ipak svojom biskupskom dužnošću, da podignem svoj glas i kažem, da ovo po katoličkom moralu nije dozovljeno, pa Vas molim, da poduzmete najhitnije mjere, na cijelom teritoriju Nezavisne Države Hrvatske, da se ne ubije nijedan Srbin, ako mu se ne dokaže krivnja radi koje je zaslužio smrt.« (Krišto 2, dokument br. 15, str. 39–40)

Nadbiskup zagrebački Alojzije Stepinac već u JULU 1941 je poručio Paveliću u lice ono što nije bio u stanju tada apsolutno niko na svijetu: da ono što čini je zločinom do neba vapijućim, da će iz tog izaći ogromna nesreća po hrvatski narod i da je to ruganje katoličkoj Crkvi sav taj teror i to prisiljavanja Židova i Srba na prelazak na hrišćanstvo i u katoličku Crkvu i zbog čega je za malo taj osobni, lični Stepinčev izaslanik kanonik bio skoro momentalno izveden pred streljački stroj![/b][/color]

Pa šta su trebali i Papa i Stepinac i Lončar dalje da urade, da se svi poliju benzinom i zapale

kao Jan Palach 1968? Sumnjam da bi i s tim bili neki od vas na ŽRU danas sasvim zadovoljan.

Stepinac ustvari je poslao Lončara već samo 3 mjeseca poslije 10.04.1941.g. dakle TRI MJESECA POSLIJE OSNUTKA NDH da OFICIJALNO protestuje u njegovo ime i ime katoličke Crkve, zagrebačke nadsbiskupije, kod Pavelića a potvrđuju to i najozbiljniji svjetski povjesničari.

Franc (Franjo) Žužek, katolički svećenik, župnik

http://hr.wikipedia....%C5%BDu%C5%BEek

Pavao Lončar, kanonik zagrebačkog prvostolnog Kaptola

Zagrebački kanonici su praktično najbližim neposredno ili da budem još konkretniji,

direktno potčinjenim saradnicima, savjetnicima, i pomoćnicima zagrebačkih nadbiskupa,

tada za vrijeme NDH - u doba drugog svjetskog rata također i nadbiskupa Alojzija Stepinca.

Evo kako su u NDH tada prolazili katolički svećenici "Srbofili" a to ne bilo kakvi već kanonici (kanonik zagrebačkog prvostolnog Kaptola) što je mnogo viši čin u katoličkoj Crkvi od bilo kakvog običnog popa, sveštenika, paroha (župnika):

a) Početkom srpnja 1941. dr. Pavao Lončar, zagrebački kanonik, u ime Nadbiskupskog duhovnog stola u Zagrebu prosvjedovao je kod dr. Mirka Puka, ministra pravosuđa i bogoštovlja NDH, radi loših postupaka vlade s pravoslavcima i Židovima, rekavši i ovo: „Odakle dolazi država do toga, da sili ljude na prijelaz na drugu vjeru? To je stvar strogo savjesti i država se ne smije u to pačati. Kakva imade biti korist od toga silenja na prijelaz, kad je jasno, da će svi ti ljudi opet natrag na pravoslavlje, ako dođe do preokreta. Uostalom, kakva je ta Vaša politika, kad osobe, koje ste uspjeli prisiliti da pređu s pravoslavlja ili židovstva na katoličku vjeru ipak ubijate i tjerate u logore. To osim svega ostaloga znači još i rugati se katoličkoj Crkvi. Što znači ovo ubijanje i teror? To će roditi neizlječivim zlom za ovu državu.“ (Izvješće: Zagrebački nadbiskup i njegov kler u vrijeme ustaškog režima, sastavljen godine 1945. god., CP, sv. CX., str. 3660. ? 3671., 3668.; usp. BAS, Knj. 1, str. 237. – 238.; dokument je pronađen u Arhivu UDB-e.)

„Dne 29.VII. poslije podne prema večeru odveden je na policiju po agentima preč. g. Dr. Pavao Lončar, kanonik zagrebački.“ (Dr. Alojzije Stepinac nadbiskup zagrebački, Dnevnik, sv. IV., str. 317.)

c) Katolički dnevnik Hrvatski glas donio je 24. kolovoza 1941. sljedeću vijest: „Po pokretnom prijekom sudu u Zagrebu osuđen je dana 22. kolovoza 1941. kanonik dr. Pavao Lončar radi uvrede državnog poglavara i radi protudržavne i protuustaške promičbe na kazan (ne znači to kazan, kotao već presudu, kaznu - stara hrvatska riječ, slična je češka riječ - kázeň) smrti strijeljanjem. Na prijedlog ministra pravosuđa i bogoštovlja, uslijed molbe za pomilovanje, obnašao je državni poglavar Poglavnik dosuđenu kazan smrti pretvoriti u kazan teške tamnice u trajanju od 20 godina.“ Začudo, katolički dnevnik Hrvatski glas za šest je dana prestao izlaziti. Istina, odlukom konzorcija od 30. kolovoza 1941. godine. Gosp. Gabelica neka istraži druge odluke.

A dr. Lončaru je tek na intervenciju nadbiskupa Stepinca i p. Ramira Marconea, izaslanika Svete Stolice kod hrvatskog episkopata, te negodovanja klera na odluku vlade, smrtna kazna preinačena na 20 godina tamnice, da bi nakon dvije godine bio pušten iz zatvora u Lepoglavi. Gospodin Gabelica ne može protiv ovih činjenica interpretirati postupke ni ustaške vlasti ni postupke dr. Pavla Lončara čije je svjedočanstvo i na komunističkom sudu bilo u prilog nadbiskupu Stepincu, a ne vlastima NDH.

https://pouke.org/forum/index.php?/topic/18554-како-опростити-усташама/&do=findComment&comment=617686

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, SrbinKatolik рече

Jeste ali na svetu ima 1.2 milijarde Katolika a vecina njih su van Evrope i nikad čuli ni za Hrvate niti Srbe a kamoli nekog Stepinca. Takodje nije isto crkva u Hrvata i crkva nekog naroda koji nije na granici civilizacija okruzen "agresivnim neprijateljima" kako to tvrde Hrvati "nedoraslim Islamistima i pravoslavnim Talibanima" kako znaju reći. Crkva u Hrvata po meni vodi jedan napaćeni , pokradeni i izmučeni narod, mislim na Hrvate u BiH koji u stvarno ugroženi i čak im Dodik pomaže znajući da se i Srbi mogu naći u istoj situaciji. Dakle za mene je nacionalizam u crkvi u Hrvata realnost ali ga ne opravdavam kao vatreni pobornik Drugog vatikanskog sabora, ideja promena u crkvi i snažne i agresivne borbe protiv malodušnog nacionalizma na našim prostorima i u zapadnom i istočnom delu on je realnost a ova borba oko Stepinca ili Velimirovića i Popovića izmedju Srba i Hrvata generalno podstiče nacionalizam. Od tolikih ljudi u obe crkve na vrh su i jedna i druga strana iznele ne toliko vazne ljude skromnog udela u istoriji oba naroda ili čak štetnog uticaja zavisi kako ko od nas gleda.

To što sam KAtolik ne mora da znači da mislim da je papa Pio bio svetac ma kolika njegova stvarna moć u Vatikanu bila kao i kod Stepinca mogli su možda i više.

 

Kao što rekoh , Nikolaj i Stepinac su kao nebo i zemlja. I da, jesu predmet spora i sukoba, i da, tako treba i da bude.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, SrbinKatolik рече

Ne ne volim gledati filmove o Ustašama samo o Stepincu emisije HRT ove novije jer ipak kako god mora me interesovati. Pogledao sam jednu ili dve emisije RTS o njemu, zadnji put Oko čini mi se da je bio tema.

 

Gledam i jedne i druge i tek onda donosim svoj zaključak ali ni tada nisam sklon zaključivati sem kada kao ranije imam na uvid papir a bio sam u arhivu u BG više puta i za crkvene i dr stvari. Zanimalo me. 

Savetovao bih ti da gledaš i naše emisije ali i emisije naših ...neprijatelja, onda donesi svoj sud. Nemoj nikada samo jedne videces zapravo da su obe strane širitelji ekstremne propagande i jedni i dr da je to sramotno oni svi misle da je narod glup i da će svi popapati te njihove gluposti. Na žalost ni u Srbiji ni u Hrvatskoj nema nezavisnih istrazitelja, nema nezavisnih istoričara pa tako ni medija koji bi sve to lepo na način da iskoče iz svog nacionalnog bića i udju u dubinu priče sa strane dali ocene ili napravili kvalitetan program za domacu gledanost a ne samo za domacu upotrebu u cilju podilazenje ideologiji nacionalizma a to je ideologija večne borbe , ideologija krvi i tla kako ju je nazvao jedan nesretnik ali ispravno.

Od ranog detinjstva pratim kako HRT tako i RTS i sve ostale medije. 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, SrbinKatolik рече

Ovo za brata sam znao kao i da je Stepinac Solunac i da je njega prihvatio kralj dovoljno. Pitanje je i dalje koliki je bio njegov stvarni uticaj u Zagrebu i NDH. Teško je reći jer Pavelić je bio sve i svja tada.

 

Možda bi otvaranje teme sa naslovom:

"Srbi - generali u NDH - najbliži Pavelićevi saradnici i njihov subverzivni utjecaj na položaj Srba u NDH"

objasnilo zašto je utjecaj nadbiskupa Stepinca  i KC u smislu otpora prema takvom zlostavljanju Srba od strane ustaških vlasti bio praktično "nulovi" tj. mizeran i beznačajan i zašto Stepinca i KC u tom pogledu niko u NDH nije uzimao ozbiljno!

https://www.ekspres.net/politika/srbi-generali-u-ndh

 

WWW.EKSPRES.NET

Od ukupno 93 generala, u Pavelićevoj ustaškoj službi bilo je čak 13 srpskih oficira. Gotovo svi su bili na važnim položajima, neki su dobili najviša državna odlikovanja za zasluge, a većina je nakon...

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zayron рече

 

Možda bi otvaranje teme sa naslovom:

"Srbi - generali u NDH - najbliži Pavelićevi saradnici i njihov subverzivni utjecaj na položaj Srba u NDH"

objasnilo zašto je utjecaj nadbiskupa Stepinca  i KC u smislu otpora prema takvom zlostavljanju Srba od strane ustaških vlasti bio praktično "nulovi" tj. mizeran i beznačajan i zašto stepinca i KC u tom, pogledu niko u NDH nioje uzimao ozbiljno!. 

https://www.ekspres.net/politika/srbi-generali-u-ndh

 

WWW.EKSPRES.NET

Od ukupno 93 generala, u Pavelićevoj ustaškoj službi bilo je čak 13 srpskih oficira. Gotovo svi...

 

Bilo je i dvadeset i kusur Jevreja generala.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Дејан рече

Bilo je i dvadeset i kusur Jevreja generala.

To je takodjer notorno poznato, imalo je to isti subverzivni  efekt kao i tih 13 Srba generala, namjerno sad ne pišem o njima a ni o Stepinčevim akcijama na spašavanju Jevreja, tema je o Srbima a ne o Jevrejima. Osim toga to nije nikakvo opravdanje bilo čega! Možda je tamo falilo još samo nekih pet-šest Roma u vladi NDH pa da bude jasno koliko je sve to "olakšavalo" poziciju Stepincu i KC u toj "NDH zoni sumraka".

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Zayron рече

To je takodjer notorno poznato, imalo je to isti subverzivni  efekt kao i tih 13 Srba generala, namjerno sad ne pišem o njima a ni o Stepinčevim akcijama na spašavanju Jevreja, tema je o Srbima a ne o Jevrejima. Osim toga to nije nikakvo opravdanje bilo čega! Možda je tamo falilo još samo nekih pet-šest Roma u vladi NDH pa da bude jasno koliko je sve to "olakšavalo" poziciju Stepincu i KC.

И Павелићева жена је била Јеврејка. Негде све ове приче ипак гледам као разводњавање приче. То је све сад друга тема и небитно када се гледа Степинац у глобалу. Иначе , "свесрпски, јеврејски и ромски спаситељ " Степинац је проглашен блажеником од стране Ивана Павла другог , три године након решавања српског питања у Хр. Степинац постаје блажен онда када су Срби у ХР доведени на ниво статистичке грешке. 

Тамо где су Степинац и Шешељ бранили Србе,  Срба више нема.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Дејан рече

Тамо где су Степинац и Шешељ бранили Србе,  Срба више нема.

 

Imam lošu vijest za tebe! Nisu ni prvi ni posljednji a ni  jedini takvi! 

Stepinca je spriječio Sava Besarović, Šešelja Milošević a Vučića EU!

 

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Zayron рече

Radi se o kanoniku dr. Pavlu Lončaru, prijekim ustaškim sudom je bio prvo osudjen na smrt, potom mu je na direktnu intervenciju Vatikana, tj. nuncija Svete Stolice Marconea i nadbiskupa Stepinca preinačena na 20 godina zatvora, potom je zbog lošeg zdravstvenog stanja pušten iz zatvora poslije 18 mjeseci zatvora. Pomiješao si to sa Stepinčevim bratom, taj je bio streljan zbog saradnje sa partizanima. 

 

COK.HR

Međunarodni znanstveni skup “Nadbiskup Stepinac i Srbi u Hrvatskoj u kontekstu Drugoga...

 

WWW.VECERNJI.HR

Mijo Stepinac likvidiran je 27. listopada, a Alojzije Stepinac propovijedao je 31. listopada...

Za Stepinca sam rekao da je nekoliko puta i intervenisao kod Pavelića i to vrlo oštro, što je neospornim istorijskim faktom, zbog postupanja sa Srbima. Sad mogu misliti kako se mogao osjećati kad je recimo Pavelić kao pozvao Savu Besarovića i pitao ga, šta hoće taj dosadni Stepinac od nas, a on mu odgovorio nešto u tom stilu, ma pusti, nešto naklapa o onim komunističkim pobunjenicima i subverzivnim protudržavnim elementima, kud bi stigli kad bismo ih pustili da rade šta hoće. A taj SAVA BESAROVIĆ je na toj najvišoj funkciji, praktično odmah ispod Pavelića, bio mu je koliko sam razumio i lični najbliži prijatelj ostao do kraja rata na toj visokoj funkciji a kad su ga streljali partizani umro je s poklikom: Živjela NDH! Mogu mislit da se Stepinac tada vjerovatno osjećao kao superidiot, svaki put kad je išao intervenirat kod Pavelića radi Srba a pojavio se svaki put tamo odmah taj njegov pajdaš Besarović s objašnjenjem da Stepinac preuveličava i dosađuje, petlja se tamo gdje ne treba i u to šta ga se ne tiče. 

https://pouke.org/forum/index.php?/topic/18554-како-опростити-усташама/&do=findComment&comment=617624

.

https://pouke.org/forum/index.php?/topic/18554-како-опростити-усташама/&do=findComment&comment=617686

 

Ако сам те добро разумео, сад си у фазону твораца документарца Павелић без маске, није Анте крив већ су га наговорили манглупи?

Шта си хтео да кажеш, Степинац је био упућен а Павелић није?

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Zayron рече

 

Imam lošu vijest za tebe! Nisu ni prvi ni posljednji a ni  jedini takvi! 

 

 

Кад смо већ код председника Вучића

https://youtu.be/n83erL3z5eM

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Дејан рече

Ако сам те добро разумео, сад си у фазону твораца документарца Павелић без маске, није Анте крив већ су га наговорили манглупи?

Шта си хтео да кажеш, Степинац је био упућен а Павелић није?

Ja sam samo u fazonu stroge istorijsjke faktografije, tamo je sve objašnjeno zašto su Stepinčeve akcije zahvaljujući subverzivnom djelovanju Save Besarovića i njegovih 13 NDH vjernih generala iz redova manjinskog stanovništva već unapred bile osudjene na propast. O nikakvom Paveliću s maskom ili bez maske tamo nije ni riječi. Korone i Covida 19 tada još nije bilo! Pročitaj to ponovo!

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Možemo ovako do 2050. čak ni desničari ovde ne smatraju Stepinca krvoločnim zločincem prosto nije ubijao niti imao ideje slične ustaškom režimu. Ovdje je pitanje da budemo skroz otvoreni , da li njegovo proglašenje svetim a sada je Blaženik Katoličke crkve proglašen od pape Jovana...ajde lepše zvuči.. Ivana Pavla II, jeste na osnovu njegovog života doprinosa hrišćanskog poslanja i eventualno nekog čuda kao krunskog dokaza svetosti ili zahtev Hrvatske a u cilju dalje relativizacije ustaških zločina u genocidu koji se desio na području hrvatske države od Zagreba do Zemuna, dakle danasnje RH, BiH i delova Vojvodine.

Slažem se da je deo srpske inteligencije u HR čak i bili deo NDH vlasti , u vojsci itd. Čak smatram da je i nacistička lokalna vlast u Srbiji tada doprinela tome ako ništa bar onoj jednoj od tri pobiti , pokrstiti....a treca je raseliti...to je Srbija aminovala i u blato bacila svu kulturu i tradiciju tog naroda i njegovih predaka na prostoru HR da bi ga kao spasila....sta se dalje desilo ne znam strah me da ne procitam da nisu radili kao sa Srbima iz Krajine u novije vreme skidaj ih i salji nazad u rat ili na Kosovo da ih sad kolju Albanci.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Zayron рече

Ja sam samo u fazonu stroge istorijsjke faktografije, tamo je sve objašnjeno zašto su Stepinčeve akcije zahvaljujući subverzivnom djelovanju Save Besarovića i njegovih 13 NDH vjernih generala iz redova manjinskog stanovništva već unapred bile osudjene na propast. O nikakvom Paveliću s maskom ili bez maske tamo nije ni riječi. Korone i Covida 19 tada još nije bilo! Pročitaj to ponovo!

Хоћеш да кажеш да на основу историјскиј фактограга "свесрпски спасилац" Степинац није могао да допре до Анте Павелића јер су његове информације биле побијене од стране 13 генерала усташке војске који су били Срби. Претпостављам да су говорили Анти како Срби у Јасеновцу исказују невероватан глумачки таленат у казалишним претставама и тамо умиру само од природне смрти?

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...