Jump to content

Председник Вучић код Трампа - Косово

Оцени ову тему


uomo del Ve.Te.

Препоручена порука

пре 21 минута, Вилер Текс рече

Па ја једем и туну и скушу и сардину. Можда сам Хрват? :)

Izbacite poturicu sa foruma!

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Prozor na krovu рече

Mrziš Golube, i to ne možeš da sakriješ. Tvoje pravo, ali nažalost, to odaje tužan utisak, jer se raduješ i smeješ onome gde neko ko voli Srbiju i njen narod treba da se suzdrži od smeha kakav god predsednik je predstavljao, posebno u ovom trenutku. To me posebno čudi jer za Crnu Goru pokazujes veliku toleranciju i razumevanje šta god da se radi... sve polako i postepeno, povlačenje priznanja Kosova kad za to dodje vreme, kada se stvore uslovu... potpuni razum uključuješ. A ovde ... kao da smo u poziciji da odlučujemo a ne da hvatamo vazduh izmedju zaranjanja.

Могао бих рећи да мрзим неке његове поступке, и презирем већину његових скоројевићких потезе, али га не мрзим!

Човек није баш у винклу... осоран је и врло груб према полтронима око себе, а одвећ љигаво се однаша и понаша спроћу Клинтона, Трампа, Меркерлове, Макрона...  иначе је дотични пријатељ Мила Ђукановића!

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Вилер Текс рече

1. Оловка је добра фора за људе којима манипулише информером и осталим отровима. Дакле подршка. Маркетинг примитиван али га користи.

2. То је заборављено услед гомиле информерских вести (тапшање по рамену)

3.Биће заборављена оловка ако Бајден победи.

 

Мислим да је то логика. Не мрзим га ни ја. Мислим да је Хаџија лепо то дефинисао, много емоција, идолопоклонички однос или мржња. А обе те крајности су мени трагикомичне. Више траги.

 

 

понајбоље га је описао Владика Атанасије:

,,

Епископ Атанасије Јевтић: Ко га је овластио да предаје Косово Шиптарима?
Вучићево „поповање“ против „Небеске Србије“ као маска за урнисање Земаљске Србије Господин Александар Вучић је приватизовао и небеску и земаљску Србију, и као сваки неокомунистички мутант прогласио себе за самозваног бога и господара неба и земље, одредитеља и пресудитеља судбине Србије и Српског народа у оба света и оба века, у историји и метаисторији.

Признајемо да нисмо, ипак, очекивали да тај скоројевић буде толико примитивно претенциозан – мада је свака претенциозност увек примитивна и скоројевићска – да Српском народу у Србији и urbi et orbi изван ње, после познатих осионо-комунистичких и инфернално-демонских претензија да „промени свест Српског народа“ (као да се ради о заморчићима из познате му „шуварове“ или „болоњске“, или већ неке сличне „школе“ његових учитеља или ученика, као што је Шешељ, или Премијерка лезбијка, или неке креатуре међу министрима, или из неке друге свезналачке му области „реконструирања“ или „декомпозирања“ свега што није као он и његови узори и модели), или опетованих неприкосновених судова о његовој свенадлежности над земљом и небом Српског народа (памтимо, рецимо: „Шта ће нам Небо! тамо нема закона, тамо се ништа не ради“, итд. итсл.).

Ретко је и оваква, каква је ова титоистичка „и после Тита Тито – Србија“, имала на врху власти таквог дилетанта и примитивца какав је Вучић. Јер да није тако, зар би на Нову годину прво што је имао да каже Србији и Србима било ово што им је својевремено упутио преко „Вечерњих новости“?

Као Србин из земље Србије и њен држављанин од рођења, на Земљи и на Небу њеном, који у Небеској Србији треба „не само да умрем и ништа више“, него и да живим, као што и живим и живећу у Њој и за Њу, питам се: ко том Србину, ругачу Јединствене Небоземне Србије, даде власт и право да ми скраћује просторе и границе једине Богодане Земље-Отаџбине наше, у све четири њене димензије укључујући и ону дубинску и ону безграничну висинску, коју сам од Бога, а не од таквог издајника, добио и наследио у оба и за оба света? Осим ако је он само пуж, а не и орао?

Ко Те је овластио, г. AV (како се потписује и рекламира полућирилицом-полулатиницом) да из свог снобовског, еврослинавског, несмисленог и безкичменог провинцијализма (да ли само „бугојанског“?) и пустопразног срљања у Европу – као да Србија није Европа и пре Европе: „Исток на Западу и Запад на Истоку“? (осим ако му је Еуропа само уски северозападни полумесец, а не широкоока Εὐρώπη од Урала до Гибралтра) – издајеш и предајеш или продајеш Српско Небоземно Косово и Метохију? Има ли Александар Вучић деце, и има ли их Србија – јуче, данас, сутра? И хоће ли их имати довека – у времену и историји и есхатону метаисторије?

Кад сам у Конгресу несрећне, некада демократске републике, а данас окупаторске USA империје, сведочио не тако давне (1990.г.), заједно са тада Епископом а потом Патријархом Свјатјејшим Павлом, о Српском Косову и Метохији, питао сам већ тада протежиране од те тиранске „тоталдемо/но/кратске“ империје, горе неголи некада огрезле у крви невиних Хришћана Римске империје, Шиптаре, присутне тамо г. Ругову и гђу Пуљу: Имају ли Срби на Косову и Метохији децу? Или само Ви, придошли с тиранским исламом на ту Свету Земљу Срба Хришћана, заливену сопственом а не туђом крвљу, знојем и сузама, и окићену са 1500 Светих Манастира и Цркава, кад на таквој и толикој мржњи, коју према Српској деци усађујете у свест и срца своје деце, заснивате будућност те деце?

* Није прошло ни три-четири дана како је Александар Вучић добио Орден од Патријарха Иринеја, и то Крст Светог Саве!, па је одмах пожурио да покаже како се он „бори за Косово“, јер је јавно изјавио: „Нећу да лажем Српски народ: Косово није део Србије!“


А сва деца света, додадосмо тада, и додајемо увек, па и сада, па и сва деца Косова и Метохије, имају богодано и достојанство и право на богодаровану и човека достојну будућност. Какво ли, г. Вучић достојанство и право заснива својој деци кад им одузима и Косово и Небо? За њега, самозваног скоројевићког окупатора и предатора и Земље и Неба Небоземне Србије, као и за сличне му садашње окупаторе Распетог Косова и Метохије, амеронатоовце и Тачијеве учековце, Косово и Метохија су мртви Кос-Мет, погодан за фамозну базу Бондстил и Жуте куће, јер му је Небоземна Србија над Кос-Метом „мртва“, да се у њој „само умире“, а не и живи на њој, и за њу, и њоме, јер је тамо, као и у Витлејему – „Предвечни Бог постао Човек – БОГОЧОВЕК, и сишао на земљу да живимо Њиме“ (1Јн.4,9).

А да није тако, зар би као Србин, који се, кад му демагогија (=народозавођење) затреба тиме само „буса у прса“, могао рећи за једну претходну Нову годину: „У „небеској Србији“ треба само да умремо, ништа више, а ја сам обећао живот“? Који је то живот обећао Српској деци на Косову и Метохији? Није ваљда фамозна продаја магле око ЗСО? – већ пре настанка оспоравана и порицана, како на Космету, у сузавац-Скупштини и у Нато и Еулекс енклавама (слогани слични „индијанским резерватима“ у фамозној USA Аризони), тако и у „Еурозаједници“ у Бриселу, где столују и Нато и Еулекс. Ако сте и мислили на неки „живот“, онда су то изгледа за вас само рецидиви неизживљеног марксизма и титоизма у Вама, или евентуалног неког Вама толико драгог голохоризонталног протестантског капитализма, јер сте то научили од милих Вам Немаца, од „Лутера и Вебера“, те да, забога, од „протестантскe раднe етикe… морамо да потражимо у прошлости коју нам је историја одузела, управо оне примере који ће нам омогућити да почнемо да учимо и радимо“!

Високоучени а недоучени, или преучени, што би рекли моји Херцеговци, Вучићу, видимо колико Ти и Твоји радите. По Вама и Вашим учитељима, знамо: „рад је створио човека“! Али би умни и марљиви, оштроумни Србин на то додао: „Али га је рад и упропастио“! Као вајни интелектуалац, требали бисте знати, макар као информацију: да и ђаво – стално ради, и такође „тајна безакоња у свету непрекидно ради“ (2Сол.2,7). Али, то су за Вас митови, као и цитирани од Вас Волтеров мит да „само бедни народи живе од историје, и то тако што је измишљају“. (Ваљда сте и
то научили у некој завршеној „Шуваровој школи“). Да поновим, нажалост, много сте примитивни кад тако олако и примитивно потцењујете Српски народ! И то тако што претендујете да му Ви будете учитељ историје! Ваљда нас зато тако и толико често опседате и својим офанзивним „прањем мозга“ смућеном од Вас народу који Вас слуша, гледа или чита. И нажалост „гласа“, ако стварно гласа? (Кажу ми деца: како мој дека и бака док су живели нису гласали, али сада као умрли – „гласају“?!).

Јер да није тако не би тако олако рекао: „Ово је била година нашег „великог скока“! Где, и у шта скока? Осим ако не у велеиздају Косова? И у, авај и авај, колики број убистава и самоубистава у од Вас унесрећеној Србији, коју заглушујете својим антикорупциони/стички/м хајкама и аферама, од којих се оне само множе ли множе! А да и не помињемо, Председниче овакве „Србије“, колико абортуса годишње бива у овој и оваквој Вашој Србији? Ви сте од комунизма наовамо, до данас, одучили Српски народ од рада. Јер се код Вас, „рад не исплати“, јер рад није ни у каквој вредности и ни у каквој цени (осим кад је у питању Ваш брат?)! Најпре је сељак обезвређен, и рад му обесцењен. Уместо да сте омогућили приватним поседницима и сељацима слободу рада и домаћиновања својим радом и имањем, и прометом, и слободном трговином, Ви и цео систем Ваше и претходних Влада претворили сте се у бедне просјаке и вапајнике за „страним инвестицијама“. По Вама, „инвестиције су крвоток за Србију“, која је, дакле, по Вама – леш, мртвац! И „нагрнули“ су Амери, Немци (питате ли се: зашто Немци долазе углавном у Војводину? или ни хабера немате о томе)! Па сад и Арапски емирати. Па Турска у фамозни „Санџак“ (име је рецидив њихове донедавне окупације Рашке Земље Немањића). Или: откуд скоро све прехрамбене мегамаркете, дадосте Хрватској! Па ћете ускоро и бање и воде Србије! Заиста „велике скокове“ правите. Али, и поред свега, мој Вам је савет: прво добро ослушните било српског срца, душе и ума. И пре свега помислите на будућност Српске деце. И све деце света коју срећете. И немојте „детињити умом, него детињите срцем“ (=безазленошћу), што каже велики Апостол свих народа Павле (1Кор.14,20) и његов и наш Човекољубиви Бог и Господ, Који је постао Човек ради нас људи и ради нашег и свега света Вечног Живота и вечног спасења од свих ропстава и неслобода.

Толико за сада. „Мудроме је доста“! – каже Премудри Соломон.

Аутор: Епископ умировљени захумско-херцеговачки Атанасије 

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

Izbacite poturicu sa foruma!

Нијесам ја потурица. Ако сам Хрват, Томсонови фанови би ме назвали посрбицом :smeh1:.

Е једем и плодове мора и бело вино одмах средим чим га угледам....Ко сам ја уствари? :D

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Golub рече

Могао бих рећи да мрзим неке његове поступке, и презирем већину његових скоројевићких потезе, али га не мрзим!

Човек није баш у винклу... осоран је и врло груб према полтронима око себе, а одвећ љигаво се однаша и понаша спроћу Клинтона, Трампа, Меркерлове, Макрона...  иначе је дотични пријатељ Мила Ђукановића!

Mrziš, kako god i zbog čega god. Da ga ne mrziš ne bi se smejao i radovao jer na onoj stolici u Americi nije sedeo on, nego Srbija, a ako to ne možeš ili nećeš da razumeš onda ništa.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Prozor na krovu рече

Mrziš, kako god i zbog čega god. Da ga ne mrziš ne bi se smejao i radovao jer na onoj stolici u Americi nije sedeo on, nego Srbija, a ako to ne možeš ili nećeš da razumeš onda ništa.

Седео је он, додуше представљајући Србију, али он није Србија!

као што је Мило Ђ. мислио и још мисли да је он Црна Гора!   Не мрзим ни Мила али се радујем његовом паду јер је издајник... а АВ је за сада полу-издајник: још скроз није издао, не зна се кад ће... али је сам рекао да је за ,,разграничење'' са Албанцима...  

Видим да је већ кренуо са нападима на Русију:

,АВ: „О себи највише говори и Марија Захарова и примитивизам и простаклук који је показала говори о њој, а богами и о онима који су је ту поставили. Нека се они баве тиме, ја нећу да јој одговарам”, казао је Вучић и додао да разуме зашто је тако реаговала, јер је у Вашингтону било врло успешно, преноси Танјуг.

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Golub рече

Иначе, чобанин са планине не би хајао за Трампове оловке

Овде сам направио малу грешку, има сељака који воле пенкала:

 

 

 

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Компартијско-ознашка, комуњарско-удбашка, интернационалистичко-глобалистичка,  лумперпролетаријатско-бандитска и окупаторска фукара наметнутих простака, примитиваца, скоројевића и криминалаца без савести, њихова деца, унуци и својта, од 1945. године мракобесно погане, силују, киње, тероришу и обесвећују крвљу невиних мученика и некада див-јунака, натопљене православне српске земље и обезглављени род српски. Бештије!

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, haveaniceday рече

Tu se ne bih slozio. Mislim ne bih se slozio da su islamske zemlje bolji partner. 

Ako hocemo te ekomonske tokove da gledamo, za najbolje ekonomske partnere treba gledati disposable income gradjana. 
 



Sto je veci disposable income po glavi stanovnika, to bolje za trgovinu (vise para domacinstvo ima za trosenje). Kao sto vidis nijedna islamska zemlja nije medju prvih 30 osim Turske (mozda sam promasio neku). 

Kao sto sam pokusavao da objasnim @Avocado oni nisu bogate zemlje, oni imaju samo privid bogastva zbog bogatih resursa. Al od tih resursa vecina drzave nema neku korist, najvecu korist imaju drzaoci vlasti i gdp na papiru. Kod njih stanovnistvo nije bogato, nema puno para na trosenje iako ima visoke plate, ali vecina te plate ode u raznorazne parafiskalne troskove, poreze, stanarine. 

A disposable income razbija mit i o kineskom bogatstvu. Iako veliki GDP... stanovnistvo im zivi kao u juznoj africi, indiji, kini, meksiku... 

Mnogo lepo si ovo argumentovao, bas mi se dopada ?

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, o. Miroljub рече

Компартијско-ознашка, комуњарско-удбашка, интернационалистичко-глобалистичка,  лумперпролетаријатско-бандитска и окупаторска фукара наметнутих простака, примитиваца, скоројевића и криминалаца без савести, њихова деца, унуци и својта, од 1945. године мракобесно погане, силују, киње, тероришу и обесвећују крвљу невиних мученика и некада див-јунака, натопљене православне српске земље и обезглављени род српски. Бештије!

Шта би тек Прозор на крову рекао за ову мржњу!?  :)  :) 

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Вилер Текс рече

Па ја једем и туну и скушу и сардину. Можда сам Хрват? :)

Idi u srpski restoran i naruči morsku ribu. A idi u grčki restoran, ili u hrvatski, bugarski, rumunski. To sam hteo da kažem i da pokažem na kulturu i identitet.

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Dragi рече

Idi u srpski restoran i naruči morsku ribu. A idi u grčki restoran, ili u hrvatski, bugarski, rumunski. To sam hteo da kažem i da pokažem na kulturu i identitet.

Има у Црној Гори још. Па кад су нас отерали од мора. Ал сви Срби приморци су са рибама на ти :D 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Dragi рече

Idi u srpski restoran i naruči morsku ribu. A idi u grčki restoran, ili u hrvatski, bugarski, rumunski. To sam hteo da kažem i da pokažem na kulturu i identitet.

Crnogorci su nekad bili elitni Srbi. Danas proklinjemo crnogorsko ime. Bosna je bila sinonim za zapadnu Srbiju da smo onomad u 1908 čak hteli sami u rat sa Austro-Ugarskom. Danas proklinjemo Bosnu. Vojvodina je skraćenica za Vojvodstvo Srbiju, danas bi da ukinemo Vojvodinu. Kada ćemo da proklinjemo Kosovo? Dokle je ovako, mi jesmo u defansivi i povlačimo se.

Nego moramo ponovo da usvojimo Crnu Goru, i Bosnu, i Vojvodinu, i naravno Kosovo. Da budemo ponosni na Crnu Goru, Bosnu, Vojvodinu, Kosovo... Neprijatelj će brzo dići ruke od svega toga. Moraće.

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Вилер Текс рече

Има у Црној Гори још. Па кад су нас отерали од мора. Ал сви Срби приморци су са рибама на ти :D 

Ja volim tunu, više nego li ćevap (a tek gibanica mi je fuj i bljak :smeh1:), i uživam da gledam ovo :) 

https://www.youtube.com/watch?v=2ZQ7I7rvwls

https://www.youtube.com/watch?v=7Ko7jAsrkD8

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...