Jump to content

Избори у Црној Гори 2020

Оцени ову тему


Препоручена порука

Настављено препуцавање УРА и кабинета: „Кривокапић је достојан да буде премијер Апсурдистана“

Из Грађанског покрета УРА наставили су препуцавање саопштењима са кабинетом премијера Здравка Кривокапића.

Они су саопштили да „премијеру Здравку Кривокапићу сада не сметају гласови опозиције, те да је достојан премијерског места Апсурдистана“.

„Антологијски политички ломови премијера Кривокапића у последњих неколико дана не престају да засмејавају јавност. Након што је оптужио за издају све оне који траже његову оставку, премијер је противуставно предложио скраћење мандата Скупштине. Такође, у једном дану назива издајницима оне који гласају са опозицијом за његову смену, а онда, знајући да нема довољно гласова, тражи од опозиције помоћ у гласању за смену потпредседника Владе Абазовића“,казали су из Грађанског покрета УРА поводом саопштења из Кабинета премијера.

„Принуђени смо да му пожелимо релаксиран пут у политичку прошлост“, закључују из УРА.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Мандић поручио: Ко без избора покуша да укључи Ђукановића у власт, добиће прикладан одговор

Председник Нове српске демократије и један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић поручује да би у случају формирања мањинске владе уз подршку ДПС-а позвао грађане да изађу на улице и бране своју вољу исказану на изборима 30. августа

Мандић сматра да је решење политичке кризе у Црној Гори да парламентарна већина консолидује своје снаге и најављује да ће, као највећи субјект већине у парламенту, обавити разговоре са лидерима свих странака.

"На тим састанцима ћемо рећи да нико нема право да изневери вољу грађана тако што би формирао владу заједно са Демократском партијом социјалиста (ДПС) или добио подршку за мањинску владу од њих", истиче Мандић.

Каже да би у случају формирања мањинске владе уз подршку ДПС-а позвао грађане да изађу на улице и бране своју вољу исказану на изборима 30. августа.

"Ако политичка криза оде у том правцу, ако неко жели да укључи ДПС и Мила Ђукановића без избора у вршење власти, имаће прикладан одговор Демократског фронта и, сигуран сам, већине грађана Црне Горе", упозорава Мандић.

"Народ неће продати слободу коју је тешко освојио"

Мандић истиче да ће тражити одржавање ванредних парламентарних избора, како би се политичка криза разрешила.

"Желимо да те изборе припреми техничка влада која би завршила све оно што није урадила Влада Здравка Кривокапића када је у питању изборна инфраструктура, а ту првенствено мислим на сређивање бирачког спсика у који је режим Мила Ђукановића угурао више од 70.000 фантом бирача", каже за РТС Мандић.

Наглашава да се не плаши повратка на власт ДПС-а и Мила Ђукановића уколико до избора дође.

"Када је Ђукановић изгубио изборе 30. августа, а располагао је свим полугама моћи у овој земљи и контролисао све, од новца, криминала, медија, сваког пендрека, палице и камере, данас, када не располаже тим ресурсима, овај народ сигурно неће продати слободу коју је тешко освојио на изборима", сигуран је Андрија Мандић.

 

https://rs.sputniknews.com/20220121/mandic-porucio-ko-bez-izbora-pokusa-da-ukljuci-djukanovica-u-vlast-dobice-prikladan-odgovor-1133512164.html

 

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Кривокапић: Абазовић ми обећао да ме никада неће издати

Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић каже да му је потпредседник Владе Дритан Абазовић говорио да га неће издати.

Он је оценио да је формирање мањинске владе које је предложио Абазовић издаја изборне воље грађана.

Кривокапић каже да је и раније са Абазовићем разговарао о мањинској влади.

,,Ја сам њега неколико пута питао о тој потенцијалној издаји. Он је мени рекао да ме никада неће издати. Наравно да је ово издаја, не мене, личност дође и прође, ово је издаја народне воље, која је била врло јасна", казао је Кривокапић.

Признаје и да није био политички искусан.

,,Ако сам кренуо у причу са човеком којем сам безрезервно веровао, то је ствар моје слабости”, навео је Кривокапић.

 

https://rs.sputniknews.com/20220121/krivokapic-abazovic-mi-obecao-da-me-nikada-nece-izdati-1133530912.html

 

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Milan Nikolic рече

Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић каже да му је потпредседник Владе Дритан Абазовић говорио да га неће издати.

Оно кад издајник прича о издаји...

Црногорци су кренули трајним путем грађења новог нациналног идентитета који се темељи на не-Српству. Није више питање јесу ли или нису, питање је само колико њих ће отпасти од Српства. ДФ је урадио катастрофалну ствар што је препустио власт. Ту су били снисходљиви ка томе да људи у мантијама воде политику. Медојевић је био у праву!  И сада уместо иницијативе они само кукумачу. Један Абазовић, гладан власти има 20 000 бирача, међу њима доста Срба који се сматрају "грађанима", има иницијативу. Узео је све службе под своје, а сад хоће и владу.

Мандић и Кнежевић и Медојевић као да седе у дому лордова и врше анаизе. Кривокапић је човек без много памети, ДФ треба да руши влади у скупштини, да има иницијативу, не да то ради Дритан. Политика је ствар могућег и ствар инцијативе. Не сме се бити пасиван.

Мандић много анализира и црта ствари јасне и деци - нема ништа од саопштења и кукумачења, него акција. И ДФ треба да се стопи у ЈЕДНУ странку. Да буду "ухвати све" партија, да се уче од Вучића. Могу да узме половину Бечићевих бирача, петину ДПС-а, требају нови људи!

Медојевић може у први план, Кнежевић и Мандић могу у скупштину, али требају нови људи, нова лица са савршеним енглеским, који се сладуњаво смеју, говоре кроз редове, а бескомпромисно стају на црту!

1. Стопити ДФ у једну партију, изабрати новог лидера, а Меда, Милан и Мандић да буду залеђина и у ГОдбору.

2. Срушити владу, растурити то надри-експертско-грађансо ругло.

3. Ићи на нове изборе...дакле док се други осипају, ДФ да се "укрупни" и постане "ухвати све" партија као СНС у Србији. Исто тако да се уче медијској манипулацији од Вучића

 

  • Свиђа ми се 1
Link to comment
Подели на овим сајтовима

@Božena

Проблем је у томе што стварно постоје неке структуре чак и унутар ,,Цркве'' које нису само за некаквог Мила, него су за било кога који ће наставити пут расрбљавања у Црној Гори. Грешке у том правцу су оно што можемо рећи да су једини ,,минуси'' код блаженопочившег митрополита Амфилохија, а свакако су само у политичком контексту, као резултат наивности према свакаквим преварантима.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

.

Krivokapić je jedna od poštenijih osoba koja se, u poslednje vreme, pojavila na ovim prostorima na političkoj sceni. Nimalo slučajno je pokojni Amfilohije tražio baš nejga, a imao je jedan veoma važan razlog u vezi toga. Nažalost, poštenje u politici, ma i malo ga bilo, je nešto što ne može da opstane, sem zakratko, u tom glibu i korovu. Plus što uglavnom ostaje van polja vida običnih ljudi, koji ponkada mogu odigrati i odigraju važnu ulogu u političkim dešavanjima. 

Mandić, Medojević ... fukara maloverma. Na nepolitičku vladu su nakon avgusta 2020. pristali jer im druge opcije nije ni bilo. Jer pobeda naroda u litijama i nije došla zbog njih ... Njima je ova situacija: pobedili kao, ali bez željenih pozicija, neizdrživa do bola, jer više su dobijali kao 'konstruktivna opozicija' (odrade šta je potrebno i kada je potrebo, centrima moći). 

.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

@Tristatri

Видиш, ово твоје становиште је по мени потпуно погрешно. Клевећу се вредни и верни људи, а пренаглашава се улога других и оправдава свака њихова грешка. Мора да ту нешто није у реду у самом приступу.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...