Jump to content

Избори у Црној Гори 2020

Оцени ову тему


Препоручена порука

пре 10 часа, Ćiriličar рече

Србима матица је Црна Гора, никако Београд нити је то икад био

Коњевић је рекао да је Кривокапић био 11 година члан ДПС

 

WWW.IN4S.NET

Премијер Здравко Kривокапић данас ће у Скупштини одговарати на питања шефова клубова посланика или...

 

 

 

Јесте матица Србима у Црној Гори Црна Гора али само ако је она јасно српска држава или област. Дакле са јасним српским идентитетом. Ако нема тај идентитет онда не може бити ни матица. Међутим Здравко се креће Миловим стопама монтенегринске грађаније која је антисрпски пројекат и ту то смеру иде и ова његова изјава.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

ISKRA.CO

Председник Скупштине Црне Горе и Демократа Алекса Бечић поново је синоћ изнео низ...

Бечић прозива Београд што не изручи Маровића Светозара па да га ставе у Спуж.

А што ти Бечићу не учини ништа да само један човек из Милове банде буде у том Спужу?

И још говори да ова резолуција штити српске интересе...Е Бечићу тешко ћу ти веровати. Не само теби већ било коме ко има проблем са својим идентитетом.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Матија Бећковић: Црна Гора је у црнини за собом, кажу да је побила међаш у свакој кући


Црна Гора је једина држава која још ратује сама са собом и не зна ко јој главу носи, каже за академик и песник Матија Бећковић коментаришући тренутну ситуацију у држави.

„Црна Гора је у црнини за собом. Кажу да је побила међаш у свакој кући. Свака породица је вишенационална, вишејезичка, вишеверска, вишестраначка, напредна и назадна, фашистичка и антифашистичка, издајничка и победничка… У минијатурној и најмалобројнијој држави, највећи проблем је попис становништва“, каже Бећковић.

Како каже, Црна Гора нема ниједног непријатеља ван свог народа.

„Она нема ниједног непријатеља ван свог народа. Она 13. јула, на Дан општенародног устанка против фашизма, слави фашистички програм оних који су 12. јула, под италијанском окупацијом, прогласили независну Црну Гору и честитали јој слободу. ЕУ је донијела резолуцију о изједначавању комунизма и фашизма, не знам како ће Црна Гора ући у ЕУ ако ту резолуцију не признаје. Црна Гора је једина држава у којој нема фашистичких, а има комунистичких јама. То је једина држава која још ратује сама са собом и не зна ко јој главу носи“, наводи Бећковић за Курир.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Bokisd рече

Samo se nadam da ce forumska ostrica takodje biti usmerena i na Vucka kada bude trebao da potpise neku normalizaciju i nezavisnost sa albancima na KiM .... :POPOcorn1:

Зашто мислиш да неће?

Ја се надам да ћеш ти једном да се постидиш што браниш овог несретника Кривокапића који нас све вуче за нос.

И исто се надам да ћеш рећи погрешио сам ако се деси да Вучко ме призна независност тзв. Косова.

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

VIDOVDAN.ORG

  До потписивања Темељног уговора између Владе Црне Горе и Српске православне цркве у овом моменту неће доћи, ако се узме у обзир све оно што се по

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Вукашин рече
VIDOVDAN.ORG

  До потписивања Темељног уговора између Владе Црне Горе и Српске православне цркве у овом моменту неће доћи, ако се узме у обзир све оно што се по

 

Неће на добро да изађе ово бомбардовање београдске медијско политичке сцене. Једаред се народ жедан може превести преко воде ал други пут не 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Митрополит Јоаникије: Црква је била стављена ван закона, али у ЦГ се пројавио Косовски завјет

Била нам је опредјељена судбина да нестанемо, али и да нестану наше светиње, казао је владика

Сила Косовског завјета пројавила се у Црној Гори, иако је црква била стављена ван закона, казао је митрополит Јоаникије данас након литургије у цркви Светога кнеза Лазара на Видовом врху у Херцег Новом.

- Била нам је опредјељена судбина да нестанемо, али и да нестану наше светиње, да се промјени њихова намјена и да се употребе за обичне људске потребе, да задовоље људску грамзивост. Тада је народ подстакнут жртвом наших предака устао широм Црне Горе и задивио цио православни свијет. То је велико богатство и обнављање Косовског завјета и памћења. Добри људи овога краја су обновили ову светињу, као што су се обновиле цркве широм Црне Горе и многе су васкрсле из разрушених темеља, а све оданошћу и љубављу цијелог нашег народа према Цркви и светињи, прецима и њиховим завјетима- додао је он. 

Уочи Видовдана, који ће бити прослављен у понедјељак, 28. јуна, владика је подсјетио на завјет косовских јунака и великомученика кнеза Лазара, на потребу очувања вјере и светиња и на љубав, поштовање и праштање међу ближњима, међу народом.


-Понекад људима није јасна тајна Косова, врло често се то у уму затамни, али на сваки Видовдан уздигнемо се изнад себе. Као што је Видов врх такав да видимо цијелу околину, тако и човјек када се успење на духовну и моралну висину жртве и подвига косовских јунака и њихове етике, види и разумије много боље. Тајна Косовскога завјета изједначује се са тајном Новога завјета Христовога. Кнез Лазар и његови јунаци су се жртвовали за Христа, за светиње, за вјеру - истакао је митрополит Јоаникије.

Подсјетио је да је кнез Лазар био познат и по томе што је његовао наслеђе Немањића и подизао цркве, био велики ктитор, сабирао монахе светогорце, унапређивао писменост и културу, украшавао светиње и храмове и душу свога народа.

-Био je испуњен врлинама и такав човјек није могао без жртве гледати да непријатељи нашег народа и вјере заузимају, руше и скрнаве наше храмове. Они су се жртвовали не за нешто трулежно и привремено, него за царство небеско. То је опредјељење за Христа. Кнез Лазар се са својим народом успео на Голготу, али га је Господ својим крстом оснажио и пострадао је као великомученик, а ми у Цркви тако називамо оне људе који су били на челу осталих мученика. Његова жртва је оплеменила наш народ, она је постала главна тема и у нашој поезији, књижевности, народној причи и око тога исплела се цијела душевност и култура нашег народа кроз вијекове - казао је митрополит Јоаникије.

dan.co.me

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...