Jump to content

Избори у Црној Гори 2020

Оцени ову тему


Препоручена порука

Кривокапић је Цркви поинудио темељни уговор, један поп,  је додао два члана без ичијег знања. Онда је неко из СПЦ, намјерно или ненамјерно, покушао да понизи Црну Гору као државу, док су ишли на ноге једном предсједнику, другог предсједника Владе су оклеветали, при том очекујући да ће да потпише уговор, без да је уговор прошао Владу. То су чињенице. Питање је да ли неко у СПЦ жели Црну Гору као независну државу, равноправних грађана и народа (Срба, Црногораца, Албанаца, Бошњака), или желе да она буде потпуни вазал Србије. Па нек се запита неко да ли је он С српска, или србијанска, и да ли је претежније од оног православна. и да ли је српство, идеолошко, духовно, партијско, национално, монополистичко, интегрално... Које српство се то нуди, то не зна нико. Српство у коме је оличење српства човјек који је позивао и правдао на позивање 100 муслимана за једног, и то у народу који је врло вјероватно једини у историји имао ту монструозну казну, 100 за једног. Нека хвала. 

Они који чине подјеле међу Србима у данашње вријеме су највише они који су на власти у Србији, са демонском претензијом, или се покори, или нестани.

Кривокапић и Бечић само виде ситуацију, имамо Србе и Црногорце, морамо да идемо путем грађанске државе. Неки би хтјели, е сад смо ми Срби на чело, при том нису, јер да јесу, била би већина против резолуције о Сребреници. Чак се и Медојевићев ПЗП уздржао, исти онај који је избацио српски језик из Устава. Онда би неко да ради по принципу, ајде да ове Црногорце убиједимо да су Срби, да су им испрани мозгови, да немају никаква права, заставу коју воле ћемо да зовемо крпетином, а то што су они хтјели нама исто да ураде кад су били јачи, па то мора бити закон јачега. То је демократија, тиранија већине, при чему за те идеје нема већине.  Кукаћемо кад смо слаби, осионо ћемо поступати кад смо јаки. Све оно што Срби нису никад радили до доласка СеРеСе националиста.

Што би рекао један мој пријатељ Црногорац, до јуче су ме нервирали Миловци, само ударају по Србима и Србији, сад ме нервирају ове Србенде по Црној Гори, не дају ми право да будем Црногорац, свој на своме. Изгледа да су исти. Да, апсолутно су исти, рекох му. Коалиција Туђмана и Милошевића у 21 вијеку.

Енде!

 

 

Када би неко могао доказати да је Христос ван истине, и када би истина збиља искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом, а не са истином

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Ристо Подвожњак рече

Које српство се то нуди, то не зна нико.

Нуди се српско јединство у православној вери и јединству Српске Православне Цркве. Али види се да је то теби постало страно. Теби је историја од друге половине 20. века. Нама Србима је кључно да достигнемо тајну и да чувамо тајну беспочетне светлости Божије, нестворене светлости Тросунчаног Божанства коју је пројавио оснивач државе Србије. Истина православне вере коју нам предају свети Оци и коју Српска Православна Црква чува неповређеном и непоремећеном, кроз ту Цркву одржава српски народ и чини га јединственим.

Ако је теби преча нека идеолошка матрица која се супротставља овој српској матрици, слободно буди то што сматраш да ти је боље. Али мораш престати да у име Срба и Србије, у име свих Срба где год да живе, преобликујеш смисао и вредности српства. Није лако бити Србин, то је страшан усуд. Али Срби више неће поклећи манипулацијама и застрашивањима.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Ристо Подвожњак рече

Он је спасио Цркву од државе и урадио посао. Али кад онда СПЦ умисли да је он њихов чиновник и хоће да га понизи, има право да одбије. И свака му част што се није понизио. 

И теби Бог добро дао и учи мало историју, ако ништа читај мало документа, мемоаре, записнике са предсједништва, записнике за састанака генералштаба, 91 до 96, можда нешто буде јасније...

Држмо се чврсто легализма кад треба да оштетимо Цркву (мада нема ниша спорно у уговору, то.су спинови) али затворимо очи, уши и уста лад треба послати Милове гангстере и шверцере у затвор. Тиме се води Кривокапић. Криминалци на слободи га не понижавају а потпис на уговору га понижава.

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Дума упозорава Црну Гору: Ревидирање Сребренице мрси балкански чвор и јача улогу НАТО

Ревизија процене догађаја повезаних са страдањем у Сребреници из 1995. године, коју спроводе власти Црне Горе, довешће до заоштравања ситуације у региону, сматра председник Kомитета Државне думе Русије за развој грађанског друштва, питања друштвених и верских организација Сергеј Гаврилов.

„Патријарх српски Порфирије потпуно је у праву. Реванш у Црној Гори, између осталог повезан са покушајима ревидирања историје, укључујући и драматичне догађаје у Сребреници упркос томе што је доказано да то није геноцид, довешће до компликовања балканског чвора, то је усмерено на погоршање унутарсрпских  односа – између Црне Горе и Србије, јачање улоге НАТО-а и спречавање развоја региона у целини“, рекао је Гаврилов.

Према његовом мишљењу, чланице НАТО од Црне Горе стварају полигон за геополитичке конфронтације.

„Улажу се напори да се растури јединство православног, словенског света. То што видимо у Украјини је у ствари копија онога што се дешава у Македонији, Босни и Херцеговини, Црној Гори, Хрватској, када се предузимају покушаји да се разбије један народ, цивилизација, вера из најразличитијих, често вештачких, разлога... Ту технологију раскола и националистичке хистерије не видимо само на Балкану, него и у другим земљама, укључујући и Украјину“, оцењује Гаврилов.

Како је истакао, разлог економских успеха Србије је у томе што „она не ратује, гради мирне односе са суседима, али пре свега, Србија високо цени односе са својим историјским савезником – Русијом, против које је одбила да уведе санкције“.

„То је пример за развој: мир, поштовање интереса националних и верских заједница, историјско пријатељство са Русијом – то је пут на који спољне силе не дозвољавају Црној Гори да стане. То је велики проблем за Црну Гору – њену инвестициону и туристичку атрактивност. Стога се надамо да ће се у Црну Гору вратити верски мир“, закључио је парламентарац.

 

https://rs.sputniknews.com/rusija/202106231125727860-duma-upozorava-crnu-goru-revidiranje-srebrenice-mrsi-balkanski-cvor-i-jaca-nato/

 

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Milan Nikolic рече

Зато су лепо неки приметили да су Кривокапић и Бечић потпуно исто што је био Ђукановић 1997. године.

Кривокапић је очит примјер, како власт промијени човјека, па све оно што је годинама било скривано испод површине одједном исплива. Али то није толико битно. Бечић је ту главни проблем, као идеолог тог зла демократије, што под српским именом и презименом изнутра разједа српски народ. Све, што у име демократије покорава народе (не само српски), директно је усмјерено против самих тих народа.

"Идите, дакле, и научите све народе крстећи их у име Оца и Сина и Светога Духа." А у чије име "крштава" демократија? Демократија на дјелу, то су народи без главе. Чак и кад су крштени, крштени су у име неке своје вјере и своје цркве, којој Христос није глава, него објекат вјере. 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Milan Nikolic рече

Нама Србима је кључно да достигнемо тајну и да чувамо тајну беспочетне светлости Божије

Немамо ми ту шта да чувамо, Милане. Потпуно, али потпуно обратно то функционише. Таворској свјетлости не требају чувари! Чувајући Тавор и нетворену енергију (свјетлост) Божију, можемо једино постати чувари змија, да их гајимо у њедрима, што и радимо. И већ имамо превише таквих епископа у Србији, чија је вјера, вјера чувара змија. А свештенике, да ни не помињем.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Шта причаш бре човече? Тако ме је један муслимански циган у Немачкој убећивао да је Исус Христос ђаво.

Не знам да ли си ме ти уопште разумео. Таворска светлост је она коју хришћани доживљавају, за коју се подвизавају и коју задобијају и који се исто тако боре да је сачувају, јер се може изгубити падом и поразом.

То је заправо благодат Божија и Царство Божије које већ овде и сада започиње у нама. А то што као мало Срба живи подвижнички није никакво оправдање да одустанемо, него се све да променити и не треба одустајати никада.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Milan Nikolic рече

Таворска светлост је она коју хришћани доживљавају, за коју се подвизавају и коју задобијају и који се исто тако боре да је сачувају, јер се може изгубити падом и поразом.

То сад што си рекао није исто што и оно претходно.

пре 19 часа, slovoA рече

Нама Србима је кључно да достигнемо тајну и да чувамо тајну беспочетне светлости Божије

Шта би значило то, да достигнемо тајну? Ми можемо доћи само до дјелимичног познања тајне, а никако и да достигнемо тајну. Ушао си ту на јако склизак терен.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Постоји тајна која се достиже, а постоји и која се не достиже. То је тачно.

Можемо о томе као о теологији. Говорио сам о тајни, светој тајни, благодати Божијој, о оном што је нестворено и беспочетно и живот Божији, а који се дарује нама.

Када се причешћујемо, знаш ли шта примамо у себе? Не примамо надилазеће Божанство нити надсуштинску Ипостас Сина Божијег, него примамо вечне и нестворене енергије Божије које су неодвојиве од Тросунчаног Божанства.

У томе се потпуно разликујемо од римокатолика. Зато је мени непроцењиво и жртве вредно оно што смо наследили од светих установитеља српске државе.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Србима матица је Црна Гора, никако Београд нити је то икад био

Коњевић је рекао да је Кривокапић био 11 година члан ДПС

 

WWW.IN4S.NET

Премијер Здравко Kривокапић данас ће у Скупштини одговарати на питања шефова клубова посланика или...

 

 

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...