Jump to content

Ponovo onlajn nastava: Nezadovoljni i nastavnici i roditelji


Препоручена порука

On 18.8.2020. at 22:19, nikola a рече

Аха у кући нема могућност да се зарази. Оде отац на посао или у аутобус или код ауто лимара и зарази се и пренес на дете у кући. Оде дете да се игра са другарима и зарази се....Шта је кућа стаклено звоно, зидови од асепсола?

Сви сикдају одговорност са себе сви би само да тужакају, разапињу, упиру прстом, ограђују се....нисмо људи.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Ovom popisu najbizarnijih škola se slobodno može pridati i ova "online korona škola". Nema ništa prirodnije od druženja djece u školi. Sva mladunčad pa i ta ljudska imaju veliku prirodnu i neprestanu potrebu najveći dio vremena provoditi zajedno i stalno se gomilati i skupljati u nekakve grupe i društva, grupirati, hodati svuda zajedno i sve raditi zajedno. A u ovoj "online korona školi" toga nema i zato je neprirodna i mogla bi djelovati štetno na normalni prirodni psihički razvoj djece, naročito zbog razvoja govora i komunikativnih sposobnosti.

Ovdje u Češkoj,  u Pragu su djeca krenula u školu ali odmah prvi dan cijeli jedan razred prvačića poslali u karantinu zajedno i sa učiteljicom jer je jedna od učenica imala pozitivan test na koronavirus. Takodjer su htjeli zabraniti roditeljima da u slučaju potrebe dolaze u školu za vrijeme nastave ali tome se usprotivili direktori škola jer škola nije zatvor a djeca se ne mogu ispravvno odgajati bez saradnje sa roditeljima i ništa ne može zamjeniti osobni susret učitelja, nastavnika i roditelja. Kad im učitelj ili nastavnik pošalje email, nazove ih telefonoski ili preko Skaypa to nema nikada taj ispravan efekt kao kad roditelj djaka dodje lično u školu i porazgovara sa pedagogom koji mu je razredni starješina ili učitelj djetetu. Bez ličnog kontakta to sve nejde kako treba: 

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 2 months later...

Ovako je jedan otac objasnio sinu onlajn nastavu

Epidemija koronavirusa poremetila je uobičajeni sistem nastave u školama Srbije. Prelazak na onlajn nastavu stvorila je mnoštvo problema deci i roditeljima, koji, prosto, ne mogu da se snađu u moru različitih zahteva nastavnika, koji nisu obučeni za ovakav vid nastave. To dovodi do niza (tragi)komičnih situacija, koje je jedan roditelj pokušao da objasni u satiričnom videosnimku.

- Halo, hej, ljubavi, srce tatino. Hajde, ustani, ljubavi, četiri i petnaest je. Hajde da stignemo sve danas za ovo onlajn. Hajde, znam da si umoran, ali moramo. Hajde, polako, tata je celu noć bio budan i uspeo sam nekako da provalim, pa sad slušaj tatu da ti ispriča kako će da ti šalju onlajn materijale, pa ti to polako danas da izvedeš. Je l' važi?

Hajde, slušaj ovako, znači, engleski, ona će da šalje materijale SMS porukom. I to kad završiš slikaš i čuvaš na računaru u folderu i kad ti ona traži, ti imaš 15 minuta rok da joj vratiš. Jeste, ljubavi. Geografija, to će da ti šalje Viberom materijale. Vraćaš isto na Viber, ali ne na taj broj, nego na broj njenog muža, pošto on ima veću memoriju, bolji telefon, pa će više da joj stigne. Biologiju, to pratiš preko RTS Planete. Matematiku, to pratiš preko Zum aplikacije, ne u neko određeno vreme, nego kad nastavnica može. Tako je, javiće vam ona. Muzičko, materijal ćeš da dobiješ preko mejla. Slikaš i vraćaš odmah, ali mejl se dobija noću, zato što nastavnici tako odgovara. Tu ćemo da angažujemo babu, da ona bude budna celu noć, ništa ne brini, to smo za muzičko rešili.

Hemiju pratiš preko Gugl mita, ali tu imamo problem, jer profesoru ne radi mikrofon, pa će on da vam objašnjava pantomimom. Polako ćeš savladati pantomimu. Nastavnik fizike ima neki stari aparat u podrumu, pa je to našao i materijal će vam slati Morzeovom azbukom, pa ako možeš danas do sedam i dvadeset da naučiš. Ne Brajevu, nju ćemo sutra da učimo i ona će nam sigurno trebati. Pravo da savladamo Morzeovu. Istoruju će nastavnik da vam šalje materijale preko enigma mašine, samo moraćete vi da je dešifrujete šta šalje. Tako je, polako do dešifrujete i posle vraćate. E sad, srpski, nastavnica nema mogućnosti da prati te tehnologije, starija je žena, ali na svu sreću, muž joj se bavi golubarstvom, i onda će ona preko golubova da vam šalje te materijale. Između dvanaest i petnaest i dvanaest i dvadeset pet, treba da budeš na prozoru, da sačekaš goluba, baciš mu malo kukuruza i da vičeš prrrr...da ga opustiš da ti on ostavi to. U principu, sve je jako prosto, nemaš ti tu problem.

Da znaš samo, ispisali smo te sa fudbala i ručak smo ti izbacili. Ostali su ti doručak i večera, ali ćemo to malo obilnije. I mama i ja ćemo se razvesti, baka će živeti sa mamom, a ti sa mnom da bi mogli sve to da stignemo. Biće to sve super, ma to sve za našu decu. Ljubi te tata puno, hajde, ćao!

Verujemo da će nekima ovo biti komično, nekome tužno, ali ovo je realna slika srspkog školstva danas, pod režimom Aleksandra Vučića.

https://direktno.rs/upload//media/2020/11/1/16/59/545/277870/0-02-0a-e7de03126c2a50201a2eeae53f05acf2995756b581672887c61601a615c32042_68f82ebb.mp4

https://direktno.rs/lifestyle/slobodno-vreme/318108/onlajn-nastava-otac-sin-skolstvo-humor-satira.html

 

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 10 months later...

И да додам контролне задатке онлајн. Боље је од преписивања у школи.

И нема неоправданих часова јер деци пукао интернет.

Или, не знају да се улогују у Гугл учионицу. Иако се на информатици баве и роботиком. Али, старији наставници то никад неће сазнати.

Наставници имају дигиталну компетенцију, бре дете! 

Нешто ме жига желудац, реко да се јавим.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...