Jump to content

Наш о. Иван добитник Видовданске награде града Крушевца за ширење српске православне духовности


Препоручена порука

 

"Драги моји пријатељи, ово признање града Крушевца је наше заједничко признање: колико моје-толико и ваше. Бодрили смо једни друге, сведочили Истину да је Бог изнад сваке невоље и да са Богом можемо сваку муку и невољу превазићи. Поздрављамо вас све Драгана и ја, честитајући вам празник Видовдана из царског града Крушевца."-пренео је о. Иван на свом фејсбук профилу

 

106493225_10220284797222583_389531656792

 

 

 

106541894_10220294374982021_150934724098

 

https://www.facebook.com/ivanzru/posts/10220284798062604?__tn__=-R

 


View full Странице

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Na svečanoj sednici, pod maskama, dobitnicima uručene nagrade

Svečanoj sednici Skupštine Grada, održanoj povodom Vidovdana, Dana Kruševca, zbog korona virusa prisustvalo je manje zvanica nego inače, mada je hol skupštinskog zdanja bilo prilično popunjen. U specifičnim okolnostima, uz propisane mere zaštite i maske na licima većine učesnika, dodeljena je Vidovdanska nagrada, povelje i priznanja

PicsArt_06-28-09.51.15.jpg

Gradonačelnica Jasmina Palurović je u obraćanju dobitnicima, predstavnicima javnog i društvenog života, odbormicima, gostima te građanima čestitala Vidovdan.

– Budimo ponosni na sve što radimo i što ćemo uraditi zajedno jer naš carski grad Kruševac to zaslužuje – poručila  je gradonačelnica.

PicsArt_06-28-09.48.41.jpg

Vidovdansku nagradu, koju su ove godine dobili svi zaposleni u Opštoj bolnici, Domu zdravlja i Zavodu za javno zdravlje za doprinos u borbi protiv korona virusa, u njihovo ime je primila doktorka Sandra Vesić Veškovac. 

 Pripala mi je izuzetna čast da primim najveće priznanje Grada. Vidovdansku nagradu su zaslužili podjednako svi zaposleni u medicinskim ustanovama, medicinsko i nemedicinsko osoblje Bolnice, Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravlje. Kroz prethodni veoma težak period  naš zdravstveni sistem je pokazao veliku posvećenost i odgovornost, a naši zaposleni ličnu hrabrost da se suoče sa do sada nezabeleženom pošasti. Sve naše raspoložive snage bile su u funkciji očuvanja zdravlja građana i mislim da smo tu najvažniju misiju uspešno završili. Svako je radio svoj posao, a na kraju smo pobedili zajedno, kao tim – kazala je Sandra Vesić Veškovac. 

PicsArt_06-28-09.50.20.jpg

Plakete su uručene Policijskoj upravi za doprinos u sprovođenju mera u borbi protiv virusa Covid 19 u vreme epidemije i Centru ABHO Garnizona Kruševac za doprinos u organizovanju privremenih kovid bolnica u gradu. Posthumno, plakete su dodeljene  Zoranu Vuliću, dugogodišnjem predsedniku Saveta MZ Bivolje i preduzetniku i Vladimiru Tasiću, lideru kruševačkog SPS-a, uglednom pravniku i nosiocu odgovornih funkcija u gradu.

PicsArt_06-28-09.49.03.jpg

Vidovdanske pohvale su uručene Službi mesnih zajednica za doprinos u organizovanju volontera u vreme epidemije, Klub privrednika koji je donirao namirnice i sredstva za higijenu tokom epidemije, Bin komercu za doprinos u suzbijanju epidemije proizvodnjom natrijum hipohlorita, Henkelu za doprinos u borbi protiv epidemije doniranjem respiratora, zaštitne opreme i sredstava kruševačkoj Bolnici. 

PicsArt_06-28-09.49.53.jpg

Pohvale su uručene i volonterima omladinske terenske jedinice i jedinice za delovanje u nesrećama za doprinos u pružanju pomoći građanima u vreme epidemije, penzionerima i građanima starijim od 65 godina za dosledno poštovanje i podršku sprovođenju mera u borbi protiv korone, Zavodu za javno zdravlje te pojedincima: učeniku Pavlu Saviću za uspeh u školovanju i nagrade na takmičenjima iz hemije, protojereju Ivanu Cvetković za negovanje srpske duhovnosti, Gordani Jovanović za edukaciju mladih o volonterizmu i angažovanju u vreme epidemije, Predragu Grujiću za tri decenije rada u RTK i Draganu Vulić za doprinos razvoju zadrugarstva.

PicsArt_06-28-09.50.41.jpg

Gradonačelnica Kruševca je, obraćajući se prisutnima, sumirala urađeno između dva Vidovdana, te najavila projekte koji će se sprovoditi. 

– Prethodnu godinu obeležila je rekonstrukcija Toplane za koju je Kancelarija za javna ulaganja izdvojila 400 miliona dinara, završena je izgradnja 110 kilovoltnog kabla koji povezuje trafostanice Kruševac 1 i Kruševac 3, čime se obezbedjuje elektroenergetska infrastruktura za nove kupce, vredna 400 milion dinara, što je finansirala „Elektomreža“. Gradili smo u gradu i selu, investicije koje su realizovane preko JP Putevi Srbije iznosile su preko 800 milioon dinara, izgradjeno je i rekonstruisano više od 53 kilometara puteva, ulica,urađena su tri kružna toka. Zamenili smo postojeću javnu rasvetu led rasvetom, završili projekat za prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda u okviru koga je urađeno više od 46 kilometara kanalizacione mreže i postrojenje za prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda – navela je Palurovićka neke od najbitnijih investicija.

PicsArt_06-28-09.49.30.jpg

Napomenula je da se u 2020. godinu ušlo sa novim projektima, ali da je pandemija korona virusa usporila njihovo sprovođenje. 

– Nakon završetka vanrednog stanja uključili smo se u realizaciju ostalih planova, imamo veliki broj značajnih investicija. Neke od njih su projekat sportsko rekreativnog parka Bagdalino za koji je sa ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave potpisna ugovor, potom projekat upravljanja čvrstim otpadom u okviru koga treba da bude sanirana i proširena deponija U srnju, projekat unapređenja energetske efikasnosti u nekoliko školskih objekata i vrtića. Takođe, radiće se i kompletna rekosntrukcija glavnog Trga, koja podrazumeva kompletno novo parterno uređenje i rekonstrukciju postojeće infrastrukture.

https://krusevacgrad.rs/na-svecanoj-sednici-pod-maskama-dobitnicima-urucene-nagrade/

 

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Ima o.Ivan jos vredniju nagradu dodeljenu od nekoliko hiljada dusa, kojima je , u vreme karantina centralni dogadjaj dana bio momenat u 20h30 kad cuju njegov glas kojim pocinje vecernja molitva s akatistom.

Nama, koji smo bili potpuno sami, tih , nekih dva meseca, razbacani po celom svetu, to nije bila samo uteha. To je bio opipljiv dokaz da zivot postoji (cuj, kad se tako samuje, pocnes da sumnjas i u to).

Crkva ti dolazi u kucu. Zbog tih sablasnih okolnosti , nije bilo nikakve razlike, bar meni u odlasku u hram uzivo i tog ucestvovanja na molitvama.

Inace razlika postoji, to se ne moze uporediti. Ali tada, cetrdesetak noci, nesto se desavalo i ta razlika se izbrisala. 

To je ono cudesno u svemu. 

 

E tad nas je "kupio" za sva vremena :sunce:

  • Свиђа ми се 1
Link to comment
Подели на овим сајтовима

Ете виш!

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...