Jump to content

Фотографија која је овековечила победу над фашизмом


Препоручена порука

94742719_3340367735974796_5923351107727261696_n.jpg?_nc_cat=109&_nc_sid=110474&_nc_eui2=AeEDQzTmJLpG__Jayhp-Vc-8nX6x-2cmzZmdfrH7ZybNmQsEv6fesnhAQsoKtl7vQLQfbkUbmv6p_Lbq2myYUrb9&_nc_ohc=Tqy8O_HzLX4AX9BaAqk&_nc_ht=scontent.fbeg5-1.fna&oh=ba43c8f8de33b2f6e5bae8dfec652f96&oe=5ECF500C

2. Мај 1945 - Подизање совјетске заставе над Рајсхтагом (слом фашистичке Немачке)

Link to comment
Подели на овим сајтовима

U Kraljevini Jugoslaviji imali smo devet banovina, u šest banovina srpski majoritet (Dunavska, Moravska, Vardarska, Drinska, Zetska i Vrbaska)). U komunističkoj Jugoslaviji imali smo pet republike, u tri republike srpski majoritet (Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora). Muslimani su do 1961. bili zvanično Srbi, a i bez njih Srbi su imali relatinvu većinu (<50%) u Bosni i Hercegovini sve do 1960-ih. A Crnogorci su, iako zvanično nacija, bili isto zvanično Srbi po narodnosti. Koja je razlika? 

Nego imamo onaj antisrpski prevrat koji počinje u 1960-ima i dovršava se u 1970-ima. Sledi reakcija Srba, i najzad slom Jugoslavije. Da li je bilo ključno što smo Muslimanima u Bosni i Hercegovini dali naciju i time faktički izgubili srpsku Bosnu i Hercegovinu? U Srbiji su Muslimani bili nacionalni Srbi sve do 1993.

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Dragi рече

Ni oni nisu bili mnogo bolji :coolio:

u politici nisu, ali su podneli ogromnu zrtvu kao narod pre svega,  da smrve Hune!

i pomognu da se Evropa oslobodi

 

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Moj deda je bio partizan. Deda Borac, predsednik SUBNOR Aranđelovac itd. Svi smo mi manje više deca i unuci partizana, jer četnici su maltene nestali.

Ali šta su ono bili ideali partizana, šta su komunisti toliko naglasivali? A sve to može da se dobije jedino u jednom slobodnom, pravednom i ljudskom društvu, ali sigurno ne u totalitarizmu i u diktaturi svejedno čijoj.

Naši oci i dedovi su uveli komunizam a mi nihova deca i unuci smo ga ukinuli. I nažalost, za nas Srbe pokazao se kao fatalan eksperiment. Ali je opet naše, deo naše istorije. I ne smemo davati drugima pa i da ne valja - i ako čuvamo što ne valja a da je naše, koliko ćemo tek da čuvamo što valja?! :)

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...