Jump to content

Васкрс и забрана кретања

Оцени ову тему


Препоручена порука

Dno dna. I onda neko moze reci da vladika Irinej nije u pravu??

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Не знам да ли је овде прикладније или на тему о корона вирусу.

У сваком случају мислим да инсерт из филма  Живка Николића "У име народа" најбоље описује однос власти према народу. И у смислу поштовања верских права и у смислу заштите народа од пандемије. А слично су се власти понашале и раније у ратовима деведесетих.

 

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

WWW.BLIC.RS

Policijski čas za 1. maj umnogome će zavisoti od toga kako se budemo ponašali iduće dve nedelje, rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković na današnjoj konfernciji za novinare.

Dakle: Pazite kako se ponasete! 1. maj se mora slaviti nije to... Vaskrs

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Aandrej рече

Pazite kako se ponasete! 1. maj

samo se nadam da ce ( ko god ga bude slavio ) proci bez djubreta po Kosutnjaku!

a o dimljenju da ne govorim!

 

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Link to comment
Подели на овим сајтовима

FAKTI.ORG

ВЕРНИЦИМА НА РУСКОМ РЕКАО: „МИ ОВЕ ВИРУСЕ ПРЕЖИВЉАВАМО СВАКЕ ГОДИНЕ“* „Како да се затворимо (у карантине) у време када сељаци морају да сеју? Ако не...

Бољи је од Путина :)

20200419165209_595154.jpg

 

 

 

Слава Богу на свему

Link to comment
Подели на овим сајтовима

https://www.kurir.rs/vesti/srbija/3450681/deda-srecko-94-prekrsio-zabranu-u-crkvu-sam-isao-i-za-vreme-rata-i-komunista-pa-sam-morao-i-sad?utm_source=kurir&utm_medium=single_related&utm_campaign=adria_internal

Цитат

А њима, не да овај Ускрс неће бити срећан, него нису ни свесни каквим су батинама и мочугама истерани из Храма Божјег, иако верују да су у њему били. Они су ти од којих у ове празничне дане долази саблазан и тога треба да буду свесни. Овом својом радошћу су се дебело задужили и тај дуг ће морати да плате. Ја се само Богу молим да никад са таквима хлеб не делим и да се не нађем у њиховој кожи, да брукам веру, саблажњавам браћу и ругам се и подсмевам другима, а да у свом изопаченом и заслепљеном уму и даље верујем да сам Христов и да ће се Христос у дан Суда поносити таквим мојим делима.

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, ana čarnojević рече

@Aandrej 

Ма шта га цитираш и зазиваш да долази овде да баљезга. 

Си ти појао на Васкрс? Кад ћеш да се снимиш да мало чујемо како звучи... Неки псалмић нешто.... :D

Zato sto mi je neverovano i dalje da je to napisao.

Da, da, Kanon Pashe, nesto najlepse sto je ikad napisano.

Snimak ne smem javno da objavim jer ce da me prisilno regrutuju u Zvezde Granda 12:smeha:

Link to comment
Подели на овим сајтовима

2 hours ago, Aandrej said:

Zato sto mi je neverovano i dalje da je to napisao.

А мени је невероватно да и након три дана и неколико страница на којима се то више и не помиње, теби то не даје мира а да није погодило управо тамо где је требало. Ако си саблазнио и најмањег и најнедостојнијег међу браћом, само не ради то више и не хвали оне који то раде и све у реду. Ако мислиш да сам болесник или проклетник, а они који су ме саблазнили да су право лице Цркве Христове као што мисли Ана рецимо, реци ми да "попијем лекић" и настави да радиш то што радиш и не мисли на то више, него нека мисле они који те поруке нису обрисали онда кад су објављене, и опет све у реду. У сваком случају, нема потребе да подгревамо охлађени кромпир, никога то више не занима да чита.

Христос васкрсе.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

On 18.4.2020. at 11:27, Дејан рече

Боље да зарадиш корону него паре из џепа да ти избију због глупости. Има жена да те одробија због тога, ал чим ти чекаш дозволу од жене, то значи да ћеш седети кући и штрикати. Тек сад сво твоје писање видим као немоћ неког ко из куће изаћи неће.Уздравље.

Погрешна процена, није постојала та сила која га је могла задржати на Васкрс да не оде у цркву, поносна сам. Али се лично стидим што сам ја остала због страха од казне .

                               :1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

                                                      Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Link to comment
Подели на овим сајтовима

@Рапсоди Uspela sam da se provučem onako kako sam planirala, hvala Bogu i mnogo zahvaljujući dobroj organizaciji u samoj Crkvi. Telefonom smo se najavljivali i tako se organizovali da bude po 10ak ljudi na Liturgiji. Meni lično nije smetalo što sam tek danas došla na red.

Mislim da nije čudo što si imala strah, veruj mi da bih se i ja isto osećala da sam tu, to je toliko veliki iznos da je za mnoge od nas stvarno nezamisliv da se plati. Bog to sve vidi i zna ♥️

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Рапсоди рече

Погрешна процена, није постојала та сила која га је могла задржати на Васкрс да не оде у цркву, поносна сам. Али се лично стидим што сам ја остала због страха од казне .

У једну руку драго ми је , коначно један који не брсти у празно и доследан је. Свака част.

Ја сам остао кући из разлога што идем на посао, а моје колеге би биле јако уплашене да сам имао контакте које они препознају као ризичне. Христа и причешће нисам никада доживео као некога ко угрожава друге на било који начин и верујем да би ми такво причешће било на осуду а Цркви у глобалу на велику штету.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Деда Срећка у икону да ставе на улаз у БТФ, показао је шта је православље  на делу и како га исповеда речима. И како се чува па макар се и једном годишње причестио.

 

ДЕДА СРЕЋКО (94) : У цркву сам ишао и за време рата и комуниста, па сам морао и сад!

Иако су га укућани молили да не иде због короне, старина никога није послушао.

Данима пред Васкрс било је у кући Ковачевића испод Златибора разговора, али опрезно са дедом Срећком (94), најстаријим у кући, о одласку у цркву на Васкрс. Укућани су покушали да му кажу да ове године не би требало ићи у цркву због вируса, препорука власти и доктора... - Ја у цркву морам, постио сам, спремио се за причест - рекао им је деда.

У недељу, још сунце није било ни изашло кад се деда вратио из цркве, нико у кући не памти да га је видео тако срећног, подмлађеног... - Никад срећнији у животу... Био сам на литургији, причестио се, помолио се Богу за све у кући, да нас бог спасе, да нам да здравља и живота, берићета, вратио се пуна срца и пуне душе - рекао је за Курир телефоном деда Срећко.

Признаје, било је мало стрепње да га на путу до цркве не сретне полиција: - Отишао сам у четири ујутру, помрчина, поранио, док милиција не ступи на дужност... У цркви баш мало народа, а опет довољно да се богу помолимо да нас сачува и од овог зла.

2204249_0404_ff.jpg?ver=1587407776

У своје 94 године запамтио је, прича, много тешких година, и време Другог светског рата, и комунисте, али не памти да је пропустио да се причести за Васкрс. - Тешко је бивало, али се увек постило, и кад се на кукурузном хлебу живело, увек се у цркву ишло и увек богу молило. Коме другом ако не њему. Увек кад је било тешко, ја се окренем ка истоку, поменем бога и царство небеско, Богородицу, крсну славу и свеце и буде ми лакше. Тако и сад, јесте тешко, али било је и теже, па смо преживели, све с божјом помоћи и никако другачије - казао је деда Срећко.

У време короне деда помало чува овце по обронцима Златибора, прошета по брдима, радне понешто око куће... - Богу хвала, код нас у селу, у околини, тог вируса нема. Ову пошаст схватам само као божју казну. Опомиње нас Бог да смо много забраздили, да треба да будемо бољи људи, да више водимо рачуна о себи и деци, породици, да не трчимо само за парама. Ово јесте опомена, ко схвати - схвати, ко не схвати, ко зна да ли ће бити следеће опомене - вели деда Срећко.

 

Kurir.rs/ Z. Š.  Foto: Kurir/Z.Š

Слава Богу на свему

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, ana čarnojević рече

Деда Срћко паметнији од пола доктора са ПБФа. Жали Боже ловетине за докторске студије, ако може фул у  иностранству, семинаре и остало тандркање. 

Imate upozorenje 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

25 minutes ago, ana čarnojević said:

Деда Срћко паметнији од пола доктора са ПБФа. Чиста душа српска. Жали Боже ловетине за докторске студије, ако може фул у иностранству, семинаре и остало тандркање. 

Да није било оваквих Срба попут деде Срећка, давно би сви Србљи били потурчени... и покомунистичени... 

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...