Jump to content

Препоручена порука

Пре сат времена, Ђорђе Р рече

А ово три месеца неће проћи, сигурно. Људи можда могу издржати седам дана, малсимално, ако би се буквално придржавали мера да не излазе.

Поготово је тешко онима који живе сами. Сви смо у затвору, а они су у самицама.

Kažu dr trajaće do kraja maja, početak juna. Pojavilo se u martu, uklapa se u 3 meseca. Ja izađem sa klincem da se provetrimo ujutru i to na mesto gde nema žive duše. Držim disciplinu, ali i psihu. Inače ode zdravlje, rešiš jedan problem, ali napraviš 10 novih, moramo biti razumni. Bez kontakta ili umanjeno maksimalno, ali ne može se bez svežeg vazduha.

Kraj korone...

https://i.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/485/199/2d0.jpg

2d0.jpg

:smeh1:

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Позитивна страна је та што је пролеће и што има море зелене салате, ротквица, младог лука на пијаци. :)
Добра страна је и та што је ово снажна провера и потврда утемељености у вери свих нас, свих чинова и структура.
Добра страна је што нисмо Италијани.
Позитивна ствар је и та што ћемо се вратити српским песницима и руским класицима.
Позитивна страна је што имам све делове Песме леда и ватре (Игра престола) и могу да читам само поглавља Тириона, и Џона Снежног и пратим њихов траг и кретање кроз радњу.
И то није све...чујем боље глас деце у парку, видим колико је живот диван Божији дар.

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Link to comment
Подели на овим сајтовима

За мене лично позитивна страна је та, што послодавац ако хоће да фирма функционише, мора лично да нас  довози и развози.

Значи нема градског превоза и свих  тескоба  које он носи. Мало луксуза  једно време  није на одмет :D 

Имамо доста  неотворених књига које треба прочитати....можда нешта и написати...и тааако то .

                               :1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

                                                      Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Лековита зараза
 

Уколико будемо научили из сопствених грешака и уколико научимо како да будемо самодовољни, ова пандемија би могла да се покаже и лековитом за наше друштво

Не зна се колико ће још пандемија вируса корона потрајати. Не зна се ни колико ће се опасном на крају показати. Ни шта ју је тачно изазвало, ни шта ће је окончати. Не зна се ни какве ће све конкретне последице изазвати кад једном буде проглашена готовом. И баш зато што све то, и још штошта приде, не знамо, већ сада знамо какви би закључци из свег тог хаотичног незнања морали да буду извучени. Да ли ће и бити, као и увек уосталом, друго је питање…

У најкраћем, пандемија вируса корона на делу је показала да, ако у свету који не можемо да променимо намеравамо да опстанемо док се тај свет можда не промени набоље, морамо да променимо комплетну парадигму у којој живимо већ, ево, дуге две деценије. Али кренимо (неким) редом.

О СОЛИДАРНОСТИ
Пре свега, премда не и важније од свега, утврдили смо оно што смо већ могли да наслутимо. Као што је у вину истина, тако је истина и у кризи која свакоме помаже да покаже своје право лице. Имамо шта да видимо. Прокламована европска солидарност огољена је као обична шарена лажа. Упркос свим лепим речима и узвишеним паролама – којима нас засипају откако смо пристали да радимо оно што је у њиховом интересу, не би ли нас убедили да је баш то у нашем интересу – у одсудном часу крајње нужде одлучили су да нас препусте судбини каква год да нас снађе и забранили извоз медицинске опреме из Европске уније. Запажањем да „европска солидарност не постоји“ и да је то само „бајка на папиру“ председник Србије Александар Вучић само је констатовао оно што је очигледно, но с обзиром на његов положај, ова констатација има, или би требало да има, и важну политичку специфичну тежину у будућности после короне.

Али нису чланови европске породице – Боже, колико ли лицемерно сада звучи ова фраза – оволики нељуди испали само према нама, већ су такви и једни према другима па шта онда и можемо да очекујемо. И није израз расизма или затуцане ксенофобије ако признамо да је, на Запад сад мислимо, реч о неком много гадном свету или макар онима који га предводе (а изабрани су на, јел’, слободним и демократским изборима). Уосталом, какав други морални став је и могуће заузети после вести да је администрација у Вашингтону покушала да купи ону немачку фирму („CureVac“) која ради на развоју вакцине против вируса корона и задржи је за себе. А да и не спомињемо санкције Ирану или Венецуели од којих не одустају и поред овакве кризе. Да је оваква криза наступила током деведесетих година прошлог века, и ми бисмо тако прошли.

Да се прави пријатељ у невољи познаје утврдили су још стари Латини, а сада се у истинитост те старе спознаје уверавају и данашњи Италијани. Којима помоћ не стиже од њихових породичних пријатеља и партнера, него из Кине. И не само Италијани. Помоћ из Кине пристиже и у нашу Србију, у Ирак и Иран, Чеси су послали авион у Пекинг по помоћ… Још једна занимљива и речита вест која се загубила у мору других. Извештавају локални Ђорнале ди Бреша, као и немачки Дојче веле у свом италијанском издању, на север Италије већ су пристигли стручњаци из Кине, али, обратите пажњу, и из још две земље које тај развијени и надобудни Запад темељно презире и у складу с тим поткопава – из Венецуеле и с Кубе.

И из Бразила стижу вести да је тамошња десничарска влада Жаира Болсонара позвала докторе с Кубе да се врате у ту земљу у помоћ – након што их је протерала као „комунистичке шпијуне“… Додајмо овом мозаику и обећање министра иностраних послова Русије Сергеја Лаврова да ће та земља, „као и увек, помоћи братској Србији“. Све то показује да је другачији, бољи свет, ипак могућ. Само ако није западни. Солидарност није сасвим заборављена категорија; треба је потражити на правом месту, а остале ставити тамо где им је и место.

... 

 

Никола Врзић 

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, Драшко рече

dal je to neki ćuk, u pravilnim razmacima  ispusta zvuk....

obožavam taj zvuk....girl_smiley

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Nisam politicki nastrojena, al mislim da ova vlada radi najbolje sto moze. I oni se prvi put suocavaju sa ovakim stanjem i po prvi put uvode ovakve mjere. Normalno je da i oni pogrijese, i da nesto promjene u hodu...

A mi umjesto da trosimo vrijeme na kritiku ovih mjera mozemo obici babe i dede u ulazu, nazvati tetku koja je daleko, malo popricati sa njom...il vec smisliti svoj nacin doprinosa ovoj situaciji. Samo ne sjediti i kritikovati sve okolo.

Znam koliko je tesko starima, vidim ih oko sebe, em ne mogu napolje em polako pocinju da panice i stvarno mislim da treba da im pomognemo na bilo koji nacin mozemo. Ali isto mislim da mjesec dana karantina nece da im ugrozi zdravlje...bolje to nego da nam se desi Italija. 

Ne znam ni sama...samo razmisljam...

Link to comment
Подели на овим сајтовима

jupi, samo mi nije jasno gde će da kupe nešto u to doba, al ajd' ...da ne cepidlačimo :)))

 

,,Zabrana kretanja od 20 časova do 5 časova ujutru svakoga dana izmenjena je nedelju tako da građani stariji od 65 godina mogu napuštati svoje domove od 3 do 8 časova ujutru kako bi kupili namirnice u samoposlugama ili lekove u apotekama.''

 

MONDO.RS

Vlada Srbije dana je donela nove odluke u vezi sa sprečavanjem...

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Milica Bajic рече

od 3 do 8 časova ujutru

njuz net?

:scratch_head:

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Milica Bajic рече

jupi, samo mi nije jasno gde će da kupe nešto u to doba, al ajd' ...da ne cepidlačimo :)))

Одређено је једно 900 продавница широм Србије које ће радити у то доба посебно за њих (углавном велики ланци типа Mercator или Delhaize). Списак је мислим на сајту министарства трговине.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

@Milica Bajic pa delovalo mi je kao da je zezancija, 3 do 8 mnogo rano :/

 

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Управо сада, GeniusAtWork рече

Одређено је једно 900 продавница широм Србије које ће радити у то доба посебно за њих (углавном велики ланци типа Mercator или Delhaize). Списак је мислим на сајту министарства трговине.

E pa onda super #mislimdupe #takonekako

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...