Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту


JESSY

Препоручена порука

пре 21 часа, Милошшш рече

Свакако нема сврхе да  убеђујемо једни друге, па зато праштајте... али мени овај човек (што је узимао тај лек) изазва потпуно исту иритацију као "говорници" из СНСове академије младих. Ко' да имају истог стратега.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

On 15.10.2021. at 8:36, Милошшш рече

Ali kad ti pokažeš podatke to se ne računa, jer je sigurno teorija zavere. Npr. ja ne verujem ovom grafiku, to je neka zlonamerna osoba napravila koja je antivakcinaš. Važi se samo kad podatke iznose oni koji nisu zaverolozi, oni koji ne veruju da je zemlja ravna i koji znaju da iluminati ne postoje, ni žrtvoprinošenja (čuj molim te u 24.ipo veku) koji znaju da je struka uvek u pravu i da nam političari i lekari žele samo dobro, da ne postoji trgovina organima. Takve hoćemo da nam daju podatke !!! A ne TI !!!

 

Naši forumski eksperti su još gori licemeri od ove majmunčine!:))) Tablete za konje nisu dobre, ali su zato vakcine za piletinu odlične!:ani_biggrin::aplauz::lupaglavu:

Živeo moler i ćumuraš Šekler! :)) Da te utešim malo, imamo mi takve korumpirane ološe i ovde u Sloveniji!:0222_shocked:

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, Милошшш рече
WWW.NOVOSTI.RS

ZBOG nepoštovanja epidemioloških mera danas su napisane kazne za nekoliko tržnih centara u Srbiji.

Haha treba napuniti budzet 

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Italija je uvela najstrože mere protiv kovida u Evropi, a one će posebno teško pasti onima koji se nisu vakcinisali jer im prete kazne i veliki troškovi.

 

Od svih radnika u javnom i privatnom sektoru sada se zahteva vakcinacija ili često testiranje na korona virus. Iako su mnogi taj potez prihvatili kao neophodnost, u nekim delovima zemlje dočekali su ga protesti.

Troškovi testova na kovid-19 za nevakcinisane koštaće ukupno 180 evra mesečno, jer moraju da se testiraju tri puta nedeljno, piše Politiko.

S obzirom na to da aktuelne mere važe do kraja decembra, znači da će potrošiti oko 500 evra samo na PCR testove.

:dobro:

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Italija, vakcinacija i nova realnost: Bez kovid propusnica nema plata

WWW.NEDELJNIK.RS

Italija je u petak postavila novi "zadatak" za velike zapadne demokratije koje žele da prevaziđu pandemiju uvođenjem opsežnog zakona koji zahteva da svi zaposleni u javnom i...

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Stručnjak za reproduktivnu medicinu: Vakcina nije štetna za trudnoću

NOVA.RS

Stručnjak za reproduktivnu medicinu Milan Milenković izjavio je da je do sada prikupljeno dovoljno podataka koji pokazuju da vakcina protiv koronavirusa nije štetna za trudnoću, niti utiče na plod i...

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Zašto je važna buster doza: Korona “prodire” nekoliko meseci posle potpune vakcinacije

Naučnici su apelovali na ljude koji ispunjavaju uslove da dobiju buster doze vakcina protiv kronavirusa nakon što je veliko istraživanje u Engleskoj otkrilo dokaze o „prodornim infekcijama“ više od tri meseca nakon potpune vakcinacije.

Istraživači sa londonskog Imperijal koledža analizirali su više od 100.000 briseva iz slučajnog uzorka populacije i otkrili da su stope infekcije koronom tri do četiri puta veće među nevakcinisanim ljudima nego kod onih koji su primili dva doze. Ali dok je potpuna vakcinacija značajno smanjila stopu infekcije, sa 1,76% kod nevakcinisanih na 0,35% u tri meseca nakon druge doze, stope infekcije su ponovo porasle na 0,55% tri do šest meseci nakon druge doze vakcine, piše Gardijan.

Nalaz ukazuje da zaštita od infekcije, sa ili bez simptoma, počinje da opada nekoliko meseci nakon potpune vakcinacije, iako druge studije pokazuju da je zaštita od hospitalizacije i smrti daleko snažnija. „Moguće povećanje probojnih infekcija tokom vremena pojačava potrebu za busterom”, rekao je Pol Eliott, šef studije React i profesor epidemiologije i medicine javnog zdravlja na Imperijal koledžu.

 

„To je podsticaj za ljude da dobiju povišenu dozu kada im postane dostupna“, dodao je profesor Kristi Donelli, statistički epidemiolog u studiji.

Preliminarni rezultati istraživanja, pokazuju da je najveća stopa infekcije u septembru bila kod onih koji imaju od 5 do 17 godina, sa oko 2,5% pozitivnih testova, zatim 35 do 54 godina, starosnoj grupi koja najverovatnije ima decu u školi.

Prema studiji, potpuna vakcinacija smanjila je rizik od infekcije, sa ili bez simptoma, za oko 60%.

Dok su prethodne studije pokazale da antitela protiv koronavirusa opadaju u mesecima nakon vakcinacije, nedavni rad sugeriše da dve doze imaju visoku zaštitu od teške bolesti.

https://www.nedeljnik.rs/zasto-je-vazna-buster-doza-korona-prodire-nekoliko-meseci-posle-potpune-vakcinacije/

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

LEKARI ANTIVAKSERI MORAJU DA ODGOVARAJU! Dr Janković: Sram vas bilo! Raspirujete požar koji će USKORO ODNETI I STOTINE ŽIVOTA!

Prof. dr Radmilo Janković, anesteziolog i zamenik direktora UKC Niš prvi je doktor koji tražio da lekar svojim potpisom stane iza reči da pacijentu ne savetuje vakcinaciju i da za to odgovara ako potonji umre i to upravo u intervjuu za Kurir. Doktor Janković je to izjavio posle smrti nekoliko trudnica i porodilja u nizu i pozvao je Ministarstvo zdravlja da reaguje, a ono je upravo danas otvorilo i poseban broj telefona preko koga građani mogu da prijave lekare koji ljudima govore da ne treba da se vakcinišu, a Lekarska komora Srbije će ih kazniti i oduzimanjem licence.

Dr Janković sada za Kurir britkim jezikom kazuje da nema više ćutanja!

 

- Krajnje neprihvatljivo da u jednom ovakvom trenutku ozbiljne društvene krize, kada se nažalost većina mojih kolega povlači pred salvom besomučnih uvreda i neprimerenih komentara, koji zasipaju medijski prostor sa različitih strana, ostati nem na jedno, nažalost, autodestruktivno bezumlje koje rezultira tragedijom čitavog naroda - počeo je Janković, pa naglasio:

- Ne mogu i ne želim da ćutim! Ne možemo stajati kao nemi posmatrači! To dugujemo našoj velikoj žrtvi, dugujemo svim našim pacijentima koje smo izgubili u ovoj epskoj borbi, a pre svega, dugujemo svojim kolegama koji su u toj borbi položili živote. Dok ovo epsko, besomčno, propadanje naroda nezaustavljivo srlja u potpunu civilizacijsku propast da mi makar iz moralnih i etičkih principa "počistimo prvo stvari u svom dvorištu".

Apsolutno podržavam stav, naveo je dr Janković, da svaki zdravstveni radnik, a naročito lekari i pre svega profesori Medicinskog fakulteta, moraju snositi ličnu odgovornost za činjenje stvari koje osim što su protiv zdravog razuma i medicinske doktrine, direktno ugrožavaju javno zdravlje i živote ljudi.

- Nema više skrivanja iza debelih zidova, kvazi medicinskih udruženja, lažnih profila na društvenim mrežama, popularnih podkastova i jutjub kanala. Potpišite se, kolege imenom i prezimenom, svojom čašću i obrazom, preuzmite odgovornost za raspirivanje požara koji svakog dana besomučno guta na desetine, a uskoro i stotine ljudskih života. Pokažite nam javno, nama koji smo "plaćenici farmakomafije" i sledbenici velike urote svetskih moćnika, koje vi to medicinske dokaze sledite? Na čije stavove se pozivate? Ko je to objavio? Gde je to potvrđeno? Ko je umro od vakcine? Gledali ste neku televizijsku emisiju? Bilo je jako duhovito?! Teslino oružje budućnosti?! Bermudski trougao?! Ma nemojte!!! I svi su se smejali??!! Idite da vidite uplakana lica vaših preumornih, emotivno razorenih kolega u Batajnici, Nišu, "Dragiši Mišoviću", "Bežanijskoj kosi", Kruševcu... Oni su podneli odgovornost i dele je hrabro pred očima izbezumljene i preplašene Srbije. A vi? Sram vas bilo. Budite časni ljudi, preuzmite odgovornost! - istakao je dr Janković.

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/3787795/necu-da-cutim-dr-jankovic-sram-vas-bilo-preuzmite-odgovornost-za-raspirivanje-pozara-koji-ce-uskoro-odneti-i-stotine-zivota

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Корона, корона, корона.. од почетка када је у Србији регистрована корона од исте је умрло 8996 људи.

Према подацима Популационог регистра за акутни коронарни синдром, од болести срца и  крвних судова током само 2018. године у Србији је умрло 52.663 особа.

BATUT.ORG.RS

И то је година пре короне, а да не помињем колико људи сад у корони не прима адекватну терапију због те али и других хроничних болести или не иду на операције па онда поједини на сва уста говоре како је повећана смртност.

Чекати по ко зна колико сати у ред за тестирање на хладноћи, на киши, снегу, ветру, са високом температуром, кашљем.. Уместо да се одмах људи лече. И онда се питамо зашто се болест погорша, људи и са најблажим симптомима ће покупити још већу количину вируса у тим редовима. И ако имам и прехладу само, у тим редовима ћу ''зарадити'' и корону сигурно.

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 43 минута, Милошшш рече

Шта се (корисно) добија свакодневним објављивањем броја заражених и умрлих ?

Тензија, напетост, притисак.. страх. Али све то СЗО диктира. Погледај само статистику умрлих од срчаних обољења па упореди са короном. Да не причам о канцеру..

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...