Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту


JESSY

Препоручена порука

Demonstracije i u Beču danas protv kovid-fašizma, iako blokiraju medije da o tome izveštavaju. Neko se mLogo plaši.

https://www.youtube.com/results?search_query=corona+demonstration+wien&sp=EgIIAg%3D%3D

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Link to comment
Подели на овим сајтовима

You aren't legally allowed to know which variant gave you COVID-19 in the US, even if it's Delta

                                  coronavirus test nasal swab

 

Sam Reider, a musician from San Francisco, got a call from the California Department of Public Health in June. Though fully vaccinated, Reider had recently tested positive for COVID-19 after teaching music at a summer camp. The health department asked him to take a second test at a local Kaiser Permanente.

Reider assumed it was because authorities wanted to find out whether he had a Delta infection. He, too, was curious — but when he got the test results back, he was surprised to learn that doctors couldn't give him any information about his variant.

"When I got the follow-up from Kaiser, they said it's positive, but they didn't have any of the sequencing information," Reider told Insider. That "felt odd to me," he said.

Several legal barriers prevented Reider and his doctors — as well as nearly all Americans who have tested positive for the coronavirus — from knowing which variant was to blame.

WWW.BUSINESSINSIDER.COM

Sequencing tests, which pick up on variants, have to be federally approved before their results can be disclosed to doctors or patients.

 

Doctors are just “guessing” about the Delta variant.

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Милошшш рече

Тако је, нисам ти одговорио. Биће добро,  :slavaaa: :ok:

Ne razumem, zasto neces da mi odgovoris na to pitanje? 

Pa izuzetno je vazno. To je glavni razlog sto si uopste antivakser. 

 

Dakle zasto je "njima" glavni cilj da gradjani budu sto vise vakcinisani? Zbog cega? Sigurno da znas, a ako znas malo je bezveze da ne kazes i drugima. A s druge strane ti ne bi ni bio antivkaser da nisi sasvim ubedjen u to. Dakle mora da se radi o vrlo konkretnoj stvari.

Objasni.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Od 429 osoba koje su u prošlosti imale alergijske reakcije (uključujući anafilaksiju) na lijekove ili cjepiva, oko 98% njih imalo nikakvu alergijsku reakciju nakon prve i druge doze Pfizerovog cjepiva, a 3 osobe imale su anafilaktičku reakciju što govori u prilog da se i ova subpopulacija osoba može sigurno cijepiti uz medicinski nadzor
Cjepiva protiv COVID-19 su se pokazala kao siguran način zaštite od težih oblika COVID-19, no teže alergijske reakcije ipak su zabilježene u vrlo malom broju ljudi. Procjenjuje se da 4.7 osoba na milijun cijepljenih Pfizerovim cjepivom ima teški oblik alergijske reakcije (anafilaksiju). Alergijske reakcije koje su imale određene osobe na mRNA cjepivo od Pfizera ili Moderne su obeshrabrile jedan dio populacije koji ima alergijske reakcije na hranu, okolišne čimbenike, ugrize kukaca i slično, ali ne nužno na sastojke cjepiva te se postavlja pitanje sigurnosti primanja cjepiva za osobe koje su visoko sklone alergiji na čimbenike koji nisu sastojci cjepiva.
Studija iz časopisa JAMA Network Open je na 429 osoba koje su označene kao visoko sklone alergiji proučavala učestalost alergijske reakcije na cjepivo od Pfizera (1). Nešto više od 70% osoba su bile žene, a prosječna dob svih osoba bila je 52 godine. Visoki rizik za alergiju je zadovoljen ukoliko su osobe imale barem jedno od sljedećega: anafilaktičku reakciju u prošlosti na bilo koji lijek ili cjepivo (63.2% osoba), alergije na razne lijekove, višetruke alergije na razne čimbenike, poremećaj s mastocitima (stanice s važnom ulogom u anafilaksiji).
Nakon prve doze cjepiva, 97.9% osoba koje su označene kao visoko sklone alergiji nije imalo nikakvu alergijsku reakciju, dok je 6 osoba (1.4%) imalo blagu reakciju (na koži, naticanje jezika i/ili kašalj). Svih 9 osoba su bile žene. Tri osobe su imale anafilaktičku reakciju (0.7%) koja je uspješno tretirana. Tijekom studije, polovina osoba (218) je primila i drugu dozu cjepiva, od kojih nitko nije imao anafilaktičku reakciju, a 4 osobe su imale blagu alergijsku reakciju iako su njih 3 iz opreza primile lijekove (antihistaminici, bronhodilatatori) prije druge doze. Ostale potencijalne nuspojave cjepiva kao što su bol na mjestu uboda, glavobolja, umor i slično su bili slične učestalosti kao i u generalnoj populaciji, ali su svrbež i promjene na koži bile češće u ovoj subpopulaciji.
Sveukupno, većina osoba koje su označene kao visoko skolne alergijskoj reakciji nije imala alergijske reakcije nakon Pfizerovog cjepiva te studija sugerira da je uz medicinski nadzor ove osobe moguće sigurno cijepiti.
Slika prikazuje udio pacijenata koji su imali određene nuspojave nakon prve doze cjepiva.
 

241753625_4316209518461055_4949328257396

https://www.facebook.com/groups/117202582284906/posts/837864256885398/

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Treba se vakcinisati lakse je kad se dobije virus, ja Sam posle 15 dana lecenja dobro, nedelju Dana u bolnici, nisam kasljala, iako je bilà upala pluca..posto bolujem autoimunu bolest dobro Sam prosla, Batut nam je Jos prosle godine savetovao da se vakcinisemo bilo kojom vakcinom

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Božena рече

Treba se vakcinisati lakse je kad se dobije virus, ja Sam posle 15 dana lecenja dobro, nedelju Dana u bolnici, nisam kasljala, iako je bilà upala pluca..posto bolujem autoimunu bolest dobro Sam prosla, Batut nam je Jos prosle godine savetovao da se vakcinisemo bilo kojom vakcinom

Moj brat imao koronu, nije ni osetio. Nevakcinisan. 

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

 

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...