Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту


JESSY

Препоручена порука

пре 4 минута, Golub рече

@fsa Да, тако веле да кинеској треба дуже време ... али кажу да она покрива више сојева.

Што је најважније важно је да се вирус победио!  :)  са вакцином или без ње, мање је важно!

Važno je da je fsa pobedio!! da je tu sa nama...verovatno si to mislio...

 

Aha ladno sam pročitala važno je da je virus pobedio..ok, odoh...previše sam za kompom. oslepeću.

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

 

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, sanja84 рече

verovatno si to mislio...

Да, то мислио, то и написао! :)   а често се догађа да се прочита погрешно, и сам сам такав.  :)

  • Свиђа ми се 1

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Врхунац вакцинације је почео, АрцФацеов бесплатни алгоритам помаже инструменту за одобравање вакцине за препознавање лица да брзо слети

Увод: Долази талас масовне вакцинације нове крунске вакцине у Кини. Да би се примениле „три провере и систем провере седам према једном“, паметни одобравачи вакцина засновани на препознавању лица се широко користе за побољшање ефикасности вакцинације и осигурати ретроспективу контроле и расположивости процеса.

Вакцинација захтева изузетно високе процедуралне спецификације. Потребно је применити систем „три провере, седам до једна верификација“ да би се проверило име, старост, назив вакцине, спецификација, доза, место вакцинације, пут вакцинације и друге информације о примаоцу. поступак је строг и сложен.

У том циљу, Национална здравствена комисија захтева од свих покрајина и градова да користе информациони систем за сљедивост цјеловите популације и надзор хладног ланца како би се олакшала сљедивост и потпуна контрола процеса, те остварила једна ставка један код, електронска инспекција здравственог кода, електронска вакцинација информисани пристанак верификација маркера, инокулација кода за скенирање и друге функције.

http://images.m.ofweek.com/Upload/News/2021-04/19/Leslie/1618813961396072177.png

Према системским захтевима, паметни уређај за верификацију вакцине за препознавање лица постаје важно средство за побољшање ефикасности и побољшање процеса, а брзо се примењује и примењује широм земље. Највећа функција паметног верификатора вакцина је да се ослони на технологију препознавања лица како би ефикасно и тачно верификовала вакцинисану особу и личну карту коју поседује, а објединити образац за верификацију идентитета и информисану сагласност за вакцинацију у један, поједностављујући оперативни процес. релевантне информације за олакшавање следљивости информација и потпуну контролу процеса.

Поступци „три провере, седам до једна верификација“ су сложени. Ако се ослањате само на традиционалну ручну верификацију и унос, она није само неефикасна, већ и склона грешкама. Једном када постоји проблем са вакцинацијом, могу настати озбиљне последице. Због тога је посебно важно увести средства као што су паметни одобраваоци вакцина како би се осигурала ефикасност и тачност вакцинације, као и остваривање размене података, агрегације и враћања уназад.

Уз паметни уређај за одобравање вакцина, грађани не требају носити превише докумената, већ требају само скенирати личну карту, код сљедивости вакцине, КР код потврде о вакцинацији или електронску здравствену картицу и скенирати лице како би извршили провјеру идентитета и регистрацију, као и засејавање упита и рад на изради карата.

http://images.m.ofweek.com/Upload/News/2021-04/19/Leslie/1618813961843093166.png

Тренутно се постепено популаризује интелигентни уређај за одобравање вакцинације за препознавање лица, који се углавном користи у болницама, центрима за здравствену заштиту мајки и детета и центрима за превенцију и контролу вакцина. За одговарајуће производне компаније посебно је важно како постићи брз развој.

Аутор препоручује АрцФаце СДК АрцСофт Висион Опен Платформ.Као познати алгоритам препознавања лица у индустрији, највећа карактеристика је то што је бесплатан за комерцијалну употребу, доступност ван мреже, а интеграција алгоритма је једноставна и ефикасна. је такође кључ за сустизање овог таласа тржишне потражње. Овај алгоритам је коришћен у паметним одобраваоцима вакцина више произвођача.

АрцФаце, као офлајн, бесплатан, једноставан и ефикасан алгоритам препознавања лица, такође је врло добрих перформанси, посебно новоиздати АрцФаце 4.0, за откривање лица, препознавање лица, откривање тела уживо и верификацију људских доказа, итд. Алгоритам модели су у потпуности надограђени, тачност је знатно побољшана, а побољшана је и способност противнападне детекције уживо. Нови алгоритам је такође компатибилан са функцијом препознавања лица под оклузијом велике површине, а додане су бројне могућности анализе особина лица како би се задовољиле потребе разноврснијих сцена.

Међутим, да би се постигло брзо слетање производа, нису довољни само зрели алгоритми, а потребни су и софтверски и хардверски ресурси. Уопштено говорећи, хардверска и софтверска решења морају потрошити пуно додатних трошкова за подешавање како би се осигурало да алгоритам може ефикасно радити на различитим хардверским платформама.

У ту сврху, поред пружања ефикасних алгоритама, Арцсофт Опен Платформ такође пружа пратећу платформу за пристајање софтверских и хардверских ресурса - тржиште индустријског ланца и има богатство модула камере, развојних плоча, комплетних машина и индустријских решења за оне који захтевају Све производе на мрежи је сертификовала и прилагодила Хонгруан Висион Девелопмент Платформ како би се обезбедио ефикасан и несметан рад алгоритма и знатно скратило време слетања производа.

Стручњаци предвиђају да ће даљом либерализацијом политике вакцинације, у наредних неколико месеци, моја земља можда повећати број доза инокулације за више од 5 милиона дневно, а скоро 200 милиона доза може се инокулирати у року од месец дана. уређаја за верификацију вакцине Такође ће бити прилично уобичајено, а изглед треба направити рано како би се удовољило потражњи на тржишту.

 

M.OFWEEK.COM

国内大规模接种新冠疫苗的浪潮即将来临,为落实“三查七对一验证制度”,基于人脸识别的智...

 

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

 

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

On 21.4.2021. at 20:01, Avocado рече

Stvarno? Shvatio si da kada neko iznosi mišljenje koje nije potkrepljeno naučnim radovima taj ne priča o nauci?

 

Ne, nego nakon neslavne propasti tvog poređenja, ustanovili smo da forma opštenja sa publikom nije od ključnog značaja. 

U smislu, možemo da čitamo naučni rad a možemo i da slušamo naučnika kako govori o nauci iz svoje oblasti (ipak sam mišljenja da je bolje ovo drugo jer govornik može da prevede nešto na laički jezik jer je neozbiljno misliti da je prosečan laik kompetentan da razume pravilno svaki naučni rad iz bilo koje naučne oblasti).

Gospodin Yeadon je govorio o nauci na osnovu naučnih radova i svog iskustva u trajanju od 32 godine na poslovima farmaceutskog R&D.

Svoje mišljenje je iznosio kada je komentarisao mere koje preduzimaju države, korporacije i nadnacionalne organizacije kao odgovor na pandemiju.

I veoma je Razuman. Razumniji od Faučija, razumniji od DrKona, razumniji od Kinky Asian Kanađanke.

On 21.4.2021. at 20:01, Avocado рече

U tome što (ako je to rekao)

Šta komentarišeš kad nisi ni slušao?

On 21.4.2021. at 20:01, Avocado рече

ili laže u nameri da nekog obmane

Ne deluje tako. Pri tome, on nema nikakav interes da nekog obmanjuje...za razliku od Drugih.

On 21.4.2021. at 20:01, Avocado рече

"Virusi stalno mutiraju" nema direktne veze sa tim da li vakcina pruža zaštitu prema novim sojevima jer vakcine deluju "pamćenjem" određenih proteina (anigena), a ne virusa kao celine. Može ceo virus osim antigena da mutira i vakcina će pružati zaštitu... a može da ne mutira ništa osim antigena pa da vakcina ne pruža zaštitu prema novom soju.

Različiti virusi drugačije mutiraju. Mislim da nema potrebe da objašnjavam da vakcine protiv gripa ne štite ceo život, a evo ti naučno istraživanje koje ti objašnjava zašto te vakcina za morbile štiti ceo život, a vakcina za grip ne štiti: LINK. Jednostavno, antigen morbila ne trpi mutacije... ako mutira nije efikasan... i iako morbili mutiraju, antigen im ostaje isti (ili postaje neefikasan) te nas vakcine štite ceo život...

I tu dolazimo do razloga zašto su naučni radovi jezik nauke, a ne blogovi, intervjui, izjave i video klipovi... zato što kada bi Yeadon predao naučni rad u kojem piše tvrdnja da smo mirni ceo život kad primimo vakcinu i da je "tako po nauci", njegovi peers tj. drugi naučnici koji to pogledaju pre objavljivanja bi mu rekli da mora da precizira da se to ne odnosi na sve viruse jer nije "tako po nauci"...

 

Vakcina za morbile vs vakcina za grip.

Koliko ja znam ne postoji prosto vakcina za "grip", jer je "grip" sumarni naziv za raznorazne viruse koji spadaju u tu porodicu (?).

Kod nas je slučaj da je tačno izolovan SARS Cov 2 RNA virus i da su napravljene vakcine protiv istog. Zašto ne bi jedna vakcina za taj virus bila dovoljna (baš kao i protiv onih 10ak virusa što primamo kao deca)?. 

Uostalom, kako se unapred zna da vakcine neće moći da štite od budućih mutacija (koje mogu biti svakojake)?

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Tumaralo. рече

Ne, nego nakon neslavne propasti tvog poređenja,

Cool story bro...

 

пре 2 часа, Tumaralo. рече

ustanovili smo da forma opštenja sa publikom nije od ključnog značaja. 

U smislu, možemo da čitamo naučni rad a možemo i da slušamo naučnika kako govori o nauci iz svoje oblasti (ipak sam mišljenja da je bolje ovo drugo jer govornik može da prevede nešto na laički jezik jer je neozbiljno misliti da je prosečan laik kompetentan da razume pravilno svaki naučni rad iz bilo koje naučne oblasti).

Naravno da možemo da slušamo naučnika kako govori o nauci... ni jednog trenutka nisam to osporio... osporio sam ideju da neko govori o nauci kada govori o nečemu što nema svoj izvor u naučnim radovima tj. da ako je u pitanju naučnik onda šta god on izgovori to je nauka, iako to nema veze sa naučnim radovima....

 

пре 2 часа, Tumaralo. рече

Gospodin Yeadon je govorio o nauci na osnovu naučnih radova i svog iskustva u trajanju od 32 godine na poslovima farmaceutskog R&D.

Kojih naučnih radova?

 

пре 2 часа, Tumaralo. рече

Svoje mišljenje je iznosio kada je komentarisao mere koje preduzimaju države, korporacije i nadnacionalne organizacije kao odgovor na pandemiju.

I veoma je Razuman. Razumniji od Faučija, razumniji od DrKona, razumniji od Kinky Asian Kanađanke.

I dalje pričamo o geniju koji je u oktobru 2020. godine predvideo da je pandemija prošla i da neće biti novih talasa?

 

пре 2 часа, Tumaralo. рече

Šta komentarišeš kad nisi ni slušao?

Pa ti si mi prepričao i pitao me... komentarisao sam to što si ti napisao...

 

пре 2 часа, Tumaralo. рече

Ne deluje tako. Pri tome, on nema nikakav interes da nekog obmanjuje...za razliku od Drugih.

Kako nema? Ima najveći mogući interes... ispao je glup u društvu, a u pitanju je egocentrik, koji će pre da nastavi da svima ispira mozak sa nebulozama pokušavajući da nekako predstavi da su svi osim njega bili glupi, umesto da samo prizna da je pogrešio...

Tipičan motiv svih zaverologa... i nema jačeg motiva za takve egocentrike... radije bi neki CEO izgubio milione dolara nego da zaverolog prizna da su mu se ljudi smejali sa razlogom... 

Eto i ti si se primio na "genija" koji se već ispromašivao i izblamirao... i sad ćeš da nastaviš da nam ispiraš mozak sa njim umesto da skontaš da si pogrešio i da nastaviš dalje...

 

пре 2 часа, Tumaralo. рече

Vakcina za morbile vs vakcina za grip.

Koliko ja znam ne postoji prosto vakcina za "grip", jer je "grip" sumarni naziv za raznorazne viruse koji spadaju u tu porodicu (?).

Aha... i ti pojedinačni virusi imaju veći broj različitih sojeva... i vakcina za jedan soj pojedinačnog virusa iz te porodice može da ne deluje na drugi soj istog tog virusa... to već znamo... odavno... a u naučnom radu za koji sam ti dao link je objašnjeno i zašto tj. po čemu su morbili drugačiji.

 

пре 2 часа, Tumaralo. рече

Kod nas je slučaj da je tačno izolovan SARS Cov 2 RNA virus i da su napravljene vakcine protiv istog. Zašto ne bi jedna vakcina za taj virus bila dovoljna (baš kao i protiv onih 10ak virusa što primamo kao deca)?. 

Dobio si detaljan odgovor na to pitanje baš u poruci na koju repliciraš... koji deo nisi razumeo?

 

пре 2 часа, Tumaralo. рече

Uostalom, kako se unapred zna da vakcine neće moći da štite od budućih mutacija (koje mogu biti svakojake)?

Ne zna se.

 

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Tumaralo. рече

Ne deluje tako. Pri tome, on nema nikakav interes da nekog obmanjuje...za razliku od Drugih.

 

Izgleda da Avocado nije svestan kako sam sebe odlično opisuje!

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Има доктора који другачије причају (не држе се баш протокола!):

 

RUMBLE.COM

Subscribe for daily truth videos!!! Idaho Freedom on You Tube is where this clip came from.

 

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Link to comment
Подели на овим сајтовима

On 23.4.2021. at 0:44, Avocado рече

radije bi neki CEO izgubio milione dolara nego da zaverolog prizna da su mu se ljudi smejali sa razlogom... 

 

- kao da već nije vax industrija prepuna skandala kao npr za svinjski grip onomad gde je i DrKon učestvovao

- kao da nema korupcije i sukoba interesa u toj oblasti 

- kao da multimilijarderi koji nemaju veze sa zdravstvom ne finansiraju istovremeno WHO, medije koji izveštavaju o pandemiji, proizvodnju vakcina i distribuciju vakcina

- kao da se ti isti multimilijarderi nisu obogatili za onoliko triliona dolara za koliko je 90% populacije osiromašilo usled pandemije

Ne, problem je jedan naučnik koji je tvrdoglav jer je ispao "glup u društvu" pa neće da spusti loptu i nastvalja da priča kako mu je nešto sumnjivo u zvaničnom narativu koji propagiraju DrKon, američki DrKon, kinky asian Kanađanka i Farmer BIl dok Big Tech cenzuriše sve što je u suprotnosti sa istim.

On 23.4.2021. at 0:44, Avocado рече

Ne zna se.

 

WWW.THEGUARDIAN.COM

Survey of experts in relevant fields concludes that new variants could arise in countries with low vaccine coverage

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Tumaralo. рече

- kao da već nije vax industrija prepuna skandala kao npr za svinjski grip onomad gde je i DrKon učestvovao

- kao da nema korupcije i sukoba interesa u toj oblasti 

- kao da multimilijarderi koji nemaju veze sa zdravstvom ne finansiraju istovremeno WHO, medije koji izveštavaju o pandemiji, proizvodnju vakcina i distribuciju vakcina

- kao da se ti isti multimilijarderi nisu obogatili za onoliko triliona dolara za koliko je 90% populacije osiromašilo usled pandemije

Ne, problem je jedan naučnik koji je tvrdoglav jer je ispao "glup u društvu" pa neće da spusti loptu i nastvalja da priča kako mu je nešto sumnjivo u zvaničnom narativu koji propagiraju DrKon, američki DrKon, kinky asian Kanađanka i Farmer BIl dok Big Tech cenzuriše sve što je u suprotnosti sa istim.

Hmmmm.... kakve veze ima bilo šta što si ovde napisao sa mojim odgovorom na tvoju tezu da Yeadon nema nikakav interes da laže i lupeta? 

Ništa od gore navedenog nisam rekao niti implicirao.

 

Цитат
WWW.THEGUARDIAN.COM

Survey of experts in relevant fields concludes that new variants could arise in countries with low vaccine coverage

 

Zar nije iz naše dosadašnje konverzacije jasno šta je moj stav o značaju jedne ovakve ankete?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

WWW.NSPM.RS

Становник Палма де Мајорке ухапшен је јер је коронавирусом заразио 22 особе, пошто је инфициран...

"Становник Палма де Мајорке ухапшен је јер је коронавирусом заразио 22 особе, пошто је инфициран наставио да иде на посао и у теретану, саопштила је локална полиција у Шпанији.

Полиција је крајем јануара покренула истрагу после пораста броја заражених коронавирусом у граду Манакор и информација да је један заражени радник крио своју болест.

Неколико дана пошто је откривено жариште коронавируса, радник чије име није саопштено, почео је да има симптоме коронавируса, што је изазвало забринутост колега на послу, који су му саветовали да се врати кући и тестира.

Радник се сутрадан вратио на посао и посетио теретану. На послу је његов надређени инсистирао да се врати кући јер постоји ризик да инфицира колеге. Касније су колеге рекле полицији да је видно имао знаке повишене телесне температуре.

Заражени мушкарац је игнорисао позиве колега и други дан је наставио да ради, шетајући се свуда и скидајући намерно маску док је кашљао. У једном тренутку је рекао да хоће све око себе да зарази, навела је полиција.

Забринуте колеге су се потом тестирале и испоставило се да је пет радника заражено, а они су заразили чланове породице, међу којима три бебе.

Мушкарац је заразио и неке људе у теретани, који су касније пренели вирус на своје ближње. Полиција је навела да је инфицирани мушкарац заразио 22 особе."

 

Ако неко од заражених умре и може се доказати да је их је он заразио.
Да ли је одговоран за убиство из нехата или умишљаја? Или није одговоран уопште?
Неки су ме, на почетку ове теме, гадно напали када сам теоретисао о одговорности потенцијално заражених који свесно или несвесно шире заразу.
 

"... Всјакоје ниње житејскоје отложим попеченије ... "    "... Нека буде воља Твоја... "     Верујемо или не верујемо, питање је сад!

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...