Jump to content

Аеродром "Константин Велики" у Нишу

Оцени ову тему


Препоручена порука

Аеродром у Нишу шири се за 5.000м2, добија и ВИП салон

Танјуг | 04. јануар 2020.

Аеродром "Константин Велики" у Нишу требало би ускоро да буде проширен због повећања броја путника

aerodr-nis_620x0.jpg

Аеродром "Константин Велики" у Нишу требало би ускоро да буде проширен због повећања броја путника, а расписана је и јавна набавка за израду техничке документације доградње и адаптације терминалне зграде, саопштено је из Аеродрома Србије.

Према конкурсној документацији, зграда нишког аеродрома требало би да добије више шалтера за регистрацију путника и пртљага са одговарајућим тракастим транспортним системом, како би се омогућио бржи проток лица из јавне у обезбеђивано-рестриктивну зону, преноси портал еКапија.

Пројекат треба да предвиди повећање капацитета у свим сегментима протока путника: еспланада, улази у хол, хол, "ћецк ин" шалтери, простор предвиђен за приступну контролу, простор предвиђен за преглед обезбеђивања путника и пртљага, царинска контрола, пасошка контрола, одлазне и долазне чекаонице, излази за укрцавање, простор за подизање пртљага, простор сортирнице, авио-мостови...

Осим тога, нишки аеродром понудиће путницима и нове садржаје који би требало да повећају ниво услуга путника и корисника терминала, као што су простори за комерцијалне садржаје, ВИП салон и амбуланта.

Како се наводи, нови објекат биће дограђен са источне стране постојећег објекта приземним проширењем, а површина предвиђена за доградњу постојећег објекта износи укупно око 5.000 квадратних метара.

Додаје се и да је потребно планирати изградњу најмање једног авио-моста у делу новопројектованог објекта са свим пратећим садржајима.

 

https://www.novosti.rs/вести/насловна/економија.397.html:839805-Аеродром-у-Нишу-шири-се-за-5-000м2-добија-и-ВИП-салон

 

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...