Jump to content

Владика Иринеј (Буловић): Камарила некрштеног и неверујућег човека изазваће сукобе у Црној Гори!

Оцени ову тему


Препоручена порука

Slika1.jpg
 
Ђукановић се не обазире ни на шта. Ни на међународно право, ни на протесте својих грађана.
 
 
Његово преосвештенство Епископ бачки Иринеј Буловић саопштио је да за Српску православну цркву у Црној Гори главна опасност није више секта Мираша Дедеића, него претња Мила Ђукановића, човека некрштеног и неверујућег — да ће он „створити“ неку нову „црногорску цркву“.
 
Епископ бачки Иринеј је објаснио каква је намера и најновија ујдурма Мила Ђукановића и његове камариле. „Намера да се озакоњеним безакоњем, упереним само и искључиво против наше Цркве, забрани њено постојање, поништи њено биће и преотму њене светиње и њена имовина. Не обазире се ни на кога и ни на шта — ни на међународно право, ни на став Венецијанске комисије, ни на апеле римског папе, ни на протесте сопствених грађана, ни на извесност да ће насилничким понашањем према СПЦ изазвати још дубље поделе и сукобе у својој земљи. Упркос свему, надам се да ће се зауставити пред зјапећим амбисом“, поручио је Његово Преосвештенство Епископ бачки Иринеј Буловић.
 
 

View full Странице

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Очигледно ни преосвећени владика Иринеј Бачки није упознат са правом природом догађаја у Црној Гори. Јер, како тврде неки са овог форума (који се издају за пријатеље преосвећеног Владике) у питању је обична фарса. Зато треба обавестити Владику да не наседа на ту представу за наивне, и да се не залеће у својим изјавама. Јер ако он буде доведен у заблуду, лако се може десити да и Свети Синод подлегне заблуди. А то је страшно и помислити. 
Шта је спорно у изјави?

Послато са 6044D користећи Pouke.org мобилну апликацију

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Pontifex Emeritus рече

Није ништа спорно. Преосвећени Владика је изјавио управо оно што се и очекује од једног архијереја и члана Синода. Проблем је што неки овде износе тврдње које би значиле да је Владика насео на подлу игру, и да не разуме праву природу догађаја у Црној Гори. А то не тврдим ја. То тврде други. 

Problem moze da bude ako neki clanovi Sinoda znaju da se nesto sprema a ne oglasavaju se povodom crkvene situacije u CG.

Ali, mislim i duboko se nadam da ne postoje bas nikakvi planovi za raskol i autokefaliju u MCP i da niko to ne i planira i da niko u Sinodu zaista i nije upoznat o tome (jer i ne postoje takvi planovi),... jer su svi episkopi MCP jasno i glasno izjavili pre neki dan u svojem saopstenju Episkopskog saveta :

https://mitropolija.com/2019/12/29/episkopski-savjet-samo-dogovor-je-istinska-pobjeda-crne-gore-i-njenih-gradjana/?fbclid=IwAR0wD0SEpAiydmKzMeFQwVtJIiRDuDx9UxdLxgD_C3CX59ZH_YRNxgvlegk

""Епископски савјет и сви епископи појединачно изражавају приврженост нашој осмовјековној традицији и остају до краја вјерни канонском устројству Пећке/Српске Патријаршије, подсјећајући да је свака од њихових епископија насљедница древних епископија, које је почетком 13. вијека основао Свети Сава, први архиепископ српских и поморских земаља."

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...