Jump to content

Balkanski Pakistan AKA mora da su same krive

Оцени ову тему

Natasa.

Препоручена порука

Da li je moguće da je ovo drušzvo toliko bolesno i frustrirano da psihopate nailaze na toliku solidarnost...

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Natasa. рече

Da li je moguće da je ovo drušzvo toliko bolesno i frustrirano da psihopate nailaze na toliku solidarnost...

Да ли је друштво болесно не знам, али је чињеница да у коментарима на интернету има превише болесних реакција на разне вести. Можда би чак и психолози и социолози могли тиме да се позабаве. Не знам шта је у питању, да ли има људи који воле да тролују (као Кајлов отац у епизоди Саут Парка), да ли би се понашали да имају прилику и у "старвном животу" као што пишу по интернету, немам појма... Али из неког разлога често ишчитавам коментаре на разне вести и буквално ме хвата језа како људи размишљају.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Срђан Шијакињић рече

Да ли је друштво болесно не знам, али је чињеница да у коментарима на интернету има превише болесних реакција на разне вести. Можда би чак и психолози и социолози могли тиме да се позабаве. Не знам шта је у питању, да ли има људи који воле да тролују (као Кајлов отац у епизоди Саут Парка), да ли би се понашали да имају прилику и у "старвном животу" као што пишу по интернету, немам појма... Али из неког разлога често ишчитавам коментаре на разне вести и буквално ме хвата језа како људи размишљају.

Jeste bolesno jer na internetu povrate sve sto im je u glavi dok se u realnosti kontrolisu koliko toliko. Znaci mentalno su oboljeli ali se nekako uspiju kontrolisati. Mnogo ljudi bi trebalo posjecivati psihologe, a mnogi toga nisu ni svjesni.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ronald рече

Mnogo ljudi bi trebalo posjecivati psihologe, a mnogi toga nisu ni svjesni.

Амин, амин, амин. :)

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Od drustva u kojem je Kurir redovno stivo a rijaliti pokriva vise vremena na tv nego sto su ikada pokrivale emisije iz kulture, sta ocekivati?

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Ronald рече

Jeste bolesno jer na internetu povrate sve sto im je u glavi dok se u realnosti kontrolisu koliko toliko. Znaci mentalno su oboljeli ali se nekako uspiju kontrolisati. Mnogo ljudi bi trebalo posjecivati psihologe, a mnogi toga nisu ni svjesni.

Kad bi išao ulicom i ispitivao ljude nasumično ne bi ni izbliza naišao takve komentare. 

Ja kad čitam klix i komentare na Srbe,  zaključio bih da je federacija jedno opasno i bolesno društvo

Kad zapravo odem tamo, kao da sam došao u familiju. 

Prestrog ti je sud. Nije do društva nego do interneta koji izvuče na jednom mjestu gomile komentara koji nemaju veze šta bi dotični uradio u stvarnom životu. 

Jer društvo može biti samo bolesno ako su i činioci društva ć, ljudi u stanju da urade sve to što se piše po komentarima na internetu. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Justin Waters рече

Kad bi išao ulicom i ispitivao ljude nasumično ne bi ni izbliza naišao takve komentare. 

Ja kad čitam klix i komentare na Srbe,  zaključio bih da je federacija jedno opasno i bolesno društvo

Prestrog ti je sud. Nije do društva nego do interneta koji izvuče na jednom mjestu gomile komentara koji nemaju veze šta bi dotični uradio u stvarnom životu. 

Jer društvo može biti samo bolesno ako su i činioci društva ć, ljudi u stanju da urade sve to što se piše po komentarima na internetu. 

Могуће да људи који коментаришу по интернету нису репрезентативан узорак друштва, али не знам што не би били. Можда јесте мало престрого, али мени је јако проблематично и ако људи "само" размишљају као што коментаришу, или чак и само то што могу нешто болесно да изјављују, без обзира да ли би нешто слично урадили у животу. 

Што се тиче ФБиХ, плашим се да би у време кризе тек испливало колико је опасно за Србе (да се разумемо, важи и обратно за РС).

Подели на овим сајтовима

пре 48 минута, Срђан Шијакињић рече

Могуће да људи који коментаришу по интернету нису репрезентативан узорак друштва, али не знам што не би били.

Нормални људи не троше толико времена ни енергије у писање болесних коментара.

Болесници троше.

Зато интернет коментатори нису репрезентативан примјерак.

Цитат

Што се тиче ФБиХ, плашим се да би у време кризе тек испливало колико је опасно за Србе (да се разумемо, важи и обратно за РС).

1515767458_MandalorianSrpska.thumb.jpg.0beba118ab27fae25c102809cdf42fbc.jpg

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Justin Waters рече

Jeste prestrog kad je u pitanju mrznja do granice ubijanja vezana za nacionalzam, ali mentalni problemi, pa iz njih vrijedjanje, ogovaranje, pljuvanje i nije. Medjutim i tebi je uzorak premali i ogranicen na najgoru grupu ljudi,  narocito sto na internetu, evo konkretno na klix.ba oko tema vezanih za nacionalizam i slicno se skupljaju svi budalasu koje to privlaci i onda divljaju. Ali ti ljudi su iz BiH i dijaspore i bude 100-150 komentara, rastrkani u realnosti, a skupljeni na  jedan portal i slicne teme ih okupljaju. Medjutim nisu ljudi nista manje frustrirani ni u realnosti samo se bolje kontrolisu i ne mogu iskazati nesto slicno kao na netu, ne mislim samo na najbolesnije poruke, nema mnogo tih ljudi, vec na mnogo sire podrucje. Cesto su kritike ljudi licemjerne do krajnosti iz fotelje iza skrivenog neta. Da ne govorim kako izgled znaju brutalno i negativno da ocjenjuju itd. Putuj jednom autobusom preko preko BiH malo duze ili kroz Srbiju i Crnu Goru pa ces vidjeti ili gradskim po Beogradu itd., nervoze ima i previse, ali su ljudi utuceni, u BiH narocito, ubijeni u pojam i nemaju snage da iskazu frustracije, a frustrirani su svakako, samo nisu nacionalno ostrasceni i na taj nacin spremni na konflikt nego na svaki drugi. Bolest ne znaci da ljudi ne mogu normalno komunicirati i truditi se, vec da povremeno izlecu i ne bas lijepe stvari. Takodje na klix.ba ima i Srba, ne mnogo, ali ih ima pa se onda cascavaju uzajamno. Ima tamo i provokatora koji se sprdaju i potpaljuju te koji se svadjaju. Ipak, generalno su najpitomiji ljudi u BiH, pa Srbiji i onda Crnoj Gori. Bio sam ja u kuci i kod mnogih vehabiji u BiH pa ako bih na osnovu njihovog prijema i doceka izvukao zakljucak rekao bih da nema divnijih ljudi od njih. Ali uvijek ostavljam prostor kako bi tretirali ljude drugacijeg svjezonazara od njihovog da ih je u slicnom modu 90%.

Подели на овим сајтовима

Људи на интернету и људи у стварности су две одвојене ствари. Просто, интернет пружа могућност исказивања фрустрација под маском анонимности, а често и без икаквих санкција (једино што може некоме да се деси је да му неки портал не објави коментар; на фб постоји опција пријаве коментара и постова, али ту баш треба да будеш тежак пајсер да би се фб админи уопште бавили тобом). У стварном животу људи немају такав луксуз, и свако ко је бар мало нормалан неће тако да се понаша кад је међу људима јер зна да би то имало врло лоше последице на његов (друштвени) живот. 

А колико су људи код нас, и на Балкану уопште, пуни беса, фрустрација и очаја, мсм да и не треба много да помињемо.

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, GeniusAtWork рече

Људи на интернету и људи у стварности су две одвојене ствари. Просто, интернет пружа могућност исказивања фрустрација под маском анонимности, а често и без икаквих санкција (једино што може некоме да се деси је да му неки портал не објави коментар; на фб постоји опција пријаве коментара и постова, али ту баш треба да будеш тежак пајсер да би се фб админи уопште бавили тобом). У стварном животу људи немају такав луксуз, и свако ко је бар мало нормалан неће тако да се понаша кад је међу људима јер зна да би то имало врло лоше последице на његов (друштвени) живот. 

А колико су људи код нас, и на Балкану уопште, пуни беса, фрустрација и очаја, мсм да и не треба много да помињемо.

Pa to, jedino sto na internetu mogu da idu do krajnosti, dok u realnosti jedu sebe jer nikome se ne placaju raznorazne kazne koje bi potencijslno zaradili.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, GeniusAtWork рече

У стварном животу људи немају такав луксуз, и свако ко је бар мало нормалан неће тако да се понаша кад је међу људима јер зна да би то имало врло лоше последице на његов (друштвени) живот. 

Pre xy godina, ja kod bivse, a na tv-u idu vesti i pominje mi se rodni kraj. Sumanuta situacija, klinci neki se iznabadali nozevima i ovaj jedan umro, apsolutno mi nejasno zasto takve informacije idu u udarni termin na nacionalnu frekvenciju. Svi cutimo i slusamo, pa se mislim ova situacija je toliko tragicna i bizarna i suluda da je besmislena, zasto da cutim dok mi neko instalira malware u glavu, te resim da preuzmem ulogu nekoga kome je ova vest namenjena kao nekakvo naravoucenije, ali ko ne razlikuje bas najbolje bitno od sporednog (takodje i ulogu "svi mi iz tog kraja smo takvi"). I tako, dok su svi jos u soku i dok se u prilogu vrti slajdsou sa baricama krvi, ja prokomentarisem glasno da je onaj sigurno imao neki razlog sto ga je izbusio nozem. I ucutim. Majka od bivse menja boje, kao vulkan pred erupciju, i stalozeno mi kaze: "Ne slazem se sa tobom."

Eto, ne znam sto sam ovo ispricao.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...