Jump to content

Isus - Sin rođenjem


kainos

Препоручена порука

Pozdrav svima. U razgovoru sa jednim pravoslavcem na jednom drugom forumu sam mu rekao da je Isus doslovni Sin Božji, jer je Bog rekao dva puta - "Ovo je moj ljubljeni Sin" - a i Pavle kaže u poslanici Rimljanima da Bog nije poštedio svoga VLASTITOGA ili SOPSTVENOGA Sina. On veli da su to sve antropomorfizmi!. Znači on vjeruje kao ostali trinitarijanci, protestanti, da su oni podijelili sebi titutlu, ja sam Otac, ti si SIn, a ti si SD. To bi onda izgledalo kao neka predstava, jer je Isus uzeo samo ulogu Sina. Sad, ako je Isus rođen ili proizišao od ili iz Oca, jer grčka riječ ek znači oboje, onda mora da mu je pravi Sin. Molio bih teologe ovdje da mi oni objasne ovu misteriju, je li Sin samo neki antropoformizam, titula ili uloga, ili je pravi doslovni Sin od svoga Oca?

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Свакако не можемо поистоветити рађање Сина Божијег од Бога Оца са процесом рађања унутар творевине. Међутим, свакако је Син Божији ,,произашао'' из Бога Оца, што је теолошка тајна која се открива онима којима Бог то открије. Може се рећи да свака од Личности Тројице има одређену улогу, на пример да Син буде Син, али то није примљено неком потребом за представу, него је то напросто чињеница да је Син произашао из Оца, да га је Отац извео из себе, на примеру као што мајка има у себи дете и роди га, али као што рекох не може се баш буквално поистоветити рађање од Бога и рађање од човека. Постоје ту одређене тајне о којима већина не може разговарати, као што већина не може примити реч о девичанском живљењу.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...