Jump to content

Кабинет предсједника Србије: Нема говора о некој ”аутокефалној ЦПЦ”, предсједник је чврсто уз своју канонски признату и аутокефалну СПЦ

Оцени ову тему


Препоручена порука

Из кабинета оштро осуђују малициозне интерпретације и наводе да предсједник Србије апсолутно стоји чврсто уз своју Српску православну цркву свуда гдје она живи и дјелује, па тако и у Црној Гори

presjednistvo-srbija.jpg

Предсједништво Србије; фото: Саша Џамбић/srbijadanas.rs

ИН4С је контактирао кабинет предсједника Србије везано за изјаву коју су режимски медији интерпретирали као наводно признање предсједника Србије о наводној ”аутокефалности такозване ЦПЦ”.

Из кабинета оштро осуђују малициозне интерпретације и наводе да предсједник Србије апсолутно стоји чврсто уз своју Српску православну цркву свуда гдје она живи и дјелује, па тако и у Црној Гори.

„Нема ни говора о било каквом ”посредном” признавању аутокефалности ЦПЦ од стране предсједника како су то неки медији врло злонамјерно покушали да истакну. То наравно није његов став. Напротив, ноторна је чињеница да је једина канонски призната и аутокефална Српска православна црква у Црној Гори.“, нагласили су у кабинету предсједника Србије.


View full Странице

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Председник не признаје такозвану ЦПЦ: Портали блиски власти у Црној Гори изврнули Вучићеве речи

В. Н. | 23. децембар 2019.

Вучић је Ђукановићу јасно рекао: и да сте сто одсто у праву, а нисте, не можете да отимате нешто што је 100 година нечије у чистој државини

ВЕЧЕРАШЊЕ гостовање председника Србије Александра Вучића на телевизији О2 поједини портали блиски власти у Црној Гори покушали су да злоупотребе, интерпетирајући злонамерно Вучићеве речи како би се у тамошњој јавности стекао утисак да шеф српске државе посредно подржава такозвану Црногорску православну цркву.

Вучићев став о спорном закону о слободи вероисповести поједини сајтови у Подгорици извукли су из контекста цитирајући како је председник Србије изрекао да Црногорска аутокефална црква и де факто и де јуре постоји и пре успостављања независности 2006.

Како су нам појаснили наши извори из Председништва, суштина је у томе да је Вучић на недавном састанку са црногорским колегом Милом Ђукановићем јасно рекао: све да сте сто одсто у праву, а нисте, не можете да отимате нешто што је 100 година нечије у чистој државини.

Иначе, како су нам рекли наши саговорници са Андрићевог венца, председник је чврсто уз канонски признату СПЦ и вечерашње извртање суштине његове поруке оцењује се као срачунати покушај медијске манипулације намењен црногорским унутрашњим приликама.

 

https://www.novosti.rs/вести/насловна/политика.393.html:837819-Председник-не-признаје-такозвану-ЦПЦ-Портали-блиски-власти-у-Црној-Гори-изврнули-Вучићеве-речи

 

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Посланици постављали питања, главна тема црква у Црној Гори

Посланици Скупштине Србије постављали су питања извршној власти и државним органима, након чега ће утврдити дневни ред.

Посланик Нове Србије - Покрета за спас Србије Ђорђе Вукадиновић питао је да ли је председник Србије Александар Вучић омашком изјавио да, како је навео Вукадиновић, де факто и де јуре постоји Црногорска православна црква, још од пре осамостаљења те државе.

 
Седница Скупштине Србије
Седница Скупштине Србије

Посланик Српске радикалне странке Александар Шешељ питао је председника и Владу Србије "шта су урадили поводом скандалозног покушаја отимања имовине СПЦ у Црној Гори".

Шешељ је додао да забрињава изјава председника Србије Александра Вучића о "аутокефалној црногорској цркви", како су је пренели медији.

Навео је да није први пут да се отима српски национални идентитет, као и да се Црна Гора понаша према Србима као према грађанима другог реда.

WWW.RTS.RS

Посланици Скупштине Србије постављали су питања извршној власти и државним органима, након чега ће утврдити дневни ред.

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

A sta je uopste rekao nepomenik u vezi crkve u CG pa ga ovi moraju pravdati?

Mislim, izgleda kao da je njemu svakako stalo do problema Srba i crkve u CG kao do lanjskog snega, te ne znam sto se moraju pravdati uopste...

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Evo ovde negde recimo od 11:30

 

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, feeble рече

A sta je uopste rekao nepomenik u vezi crkve u CG pa ga ovi moraju pravdati?

Нисам сигуран, али мислим да је изјавио нешто у стилу

字地府算業不所飛大新星我但相進制展,

說像細工話,

近以雲常地裡哥談於外背的元小成指感無時

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Што се тиче АВ, то најбоље објашњава генијални Лане Гутовић: 

 

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 54 минута, Вукашин рече

Nema čovek pojma o čemu priča, ili je napravio lapsus. Misli na Miraševe.

Ћути стварно човек нема везе о Цркви, али зато су му дали орден да крене даучи и да  је брани пошто мисли да је паметан и способан. Бољи је ипак од секси деде, да је он остао било би повуци потегни, овако је све под контролом.
Link to comment
Подели на овим сајтовима

A koje veze Vučić ima sa Crkvom? I šta bi uopšte moglo da znači njegovo priznavanje ovoga, ili onoga? Jer, ni to ovo, ni to ono, svakako nema veze sa Crkvom. Može jedino imati veze s njegovom politikom, jednom demokratski izabranom politikom čovjeka, u kojoj je Crkva samo još jedan poen na toj pozornici liberalne demonokratije.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Стварно није рекао ,,аутокефална ЦПЦ", него ,,црногорска аутокефална црква", што јесте тако, јер мирашевци заправо настављају посао ,,аутокефалиста" који су настали као ЦПЦ 1993., а регистровани правно 2000.г. Само треба нагласити да је то секта.

 

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Izgleda da su opali cenzurski kriterijumi na ovom portalu. u vreme predsednika tadica behu pretnje izbacivanjem zbog svake kritike poteza predsednika, pod maskom da je svala vlast od Boga i da ne moze iko da kritikuje bla bla bla

sada, odlikovani predsednik je ovde podlozan kritikama, za sada nema ogranicenja.

Po logici nekakvoj, ovaj bi trebalo da bude zasticem jer em se zakleo na Jevandjelju pred patrijarhom, em je odlikovan, kao i gotovo cela vlada aktuelna.

 

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Ako je Vas komentar meni upucen, oprostite mio na izrazu, ali Vi ste funkcionalno nepismeni.

kako izvedoste Vas zakljucak na bazi mog komentara, molim Vas da mi objasnite.

 

Da li je moguce da ne shvatate smisao procitanih recenica?!

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...