Jump to content

Апел 142 - Против псеудоисторије


Препоручена порука

@Аристарх За измишљање манастира и цркава , за измишљање песама које је сакупљао, а тичу се претхришћанског периода, за Србе пре 7. века итд. За много чега га нападају, без аргумената тј. барем не реалних. Носилац Ордена Светог Саве и многих других. Имате о њему на интернету много, а и његове књиге у пдф формату. Он је заслужан за препис Дечанских Хрисовуља који имамо данас. Оснивач школа и библиотека итд..

Укратко, пропаганда комуниста, другосрбијанаца...итд. 

А то за антисемитизам је чиста измишљотина. То произилази из његових научних расправа са тада својим колегама који су били Јевреји, те му то приписују као антисемитизам, а о томе нема говора.

Опширна је прича у сваком случају и око његовог рада и око напада на њега.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Тај спор је добра ствар, то може да докаже ко је заправо био Милојевић. мсм. није мого да буде клерофашиста, љотићевац или недићевац јер је преминуо пре првог великог рата. По биографији ми делује да је био аристократа и човек од поверења у своје време.

дал си ти читао књиге његове? ја сам овде скоро покренуо тему о пореклу Немањића кроз житије Деспота Стефана Лазаревића које је писао Константин Философ, има и других родослова на којима Константин гради тај став тада током постојања Српске Деспотовине...

То је буквално датирање Српске историје на Балкан, од пре 6-ог века.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

@Аристарх Читао сам оно што је достуно. Многе ствари које је радио, тј. сада целокуна грађа је под кључем, и не дозвољавају да је изучавамо. Ја то разумем као страх одређених структура да не изађе на видело још ствари које би могле да компромитују данашњу историографију. 

Везано за житије.. Та књига је тако унакажена коментарима да је то невероватно. Ја сам издао пре две године превод једне књиге без иједног коментара. Само на насловној страни је датум издавања, тј. година. Па читалац може сам да извлачи закључке и коментаре и онда то оспорава или потврђује.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

@Аристарх Државног архива... колико сам упућен, мислим да се дозвола једноставно не може добити. Исто је и са Теслиним рукописима...

Ево овом приликом позивам оне који могу да добију дозволу, нека се јаве мени. За то сам заинтересован ја и удружење чији сам члан и оснивач, а мислим да је заинтересовано и удужење ,,Милош Милојевић" из Црне Баре. 

Фантастично је то, да потписници овог апела отворено нападају и СПЦ, тј. Пролог Светог Владике Николаја, као и Светог Јустина Ћелијског..

Кажу да Милош М. пише фантазије наводно о појединим светитељима и њиховом српском пореклу. Док то лепо пише у прологу за многе светитеље!

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Дал си покушао захтев да поднесеш, видиш које услове траже за одобрење захтева?

Држава склони све документе па и Црквене књиге из појединих места, јер их сматра националним интересом који се морају сачуват

Link to comment
Подели на овим сајтовима

сеЈа нисам подносио захтев, али пријатељи који јесу, једноставно су добијали одговоре типа: ,,Шта ће вам то?" или ,,Ко ће то да тражи, ко зна где је то?!" То је безвезе итд...

То за национални интерес, то разумем, ту проблема нема, али овде се догађа то да документа ниподаштавају и одбацују, а не дозвољавају нама који се тиме бавимо да то прочитамо, па макар било тако како кажу, да су и безвредни папири.

Једноставно нека дају документа па да видимо ком опанци, том и обојци.

Зна се да су документи, рукописи, у сандуцима...

А догађа се да и папири избледе. Нек нам дају барем да направимо фототипска издања ако је до тога да се то сачува. Не тражим ја од државе ништа друго. Скупићемо ми пара за књиге ако је и то проблем.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...