Jump to content

Ђецо...маните се романтике !

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 42 минута, Драшко рече

odrastao sam na Ljovisninim grudima i Kasandrinim obecanjima

Ја то не могу некако да визуелизујем... Имаш неку фотку? :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Tavita рече

necu romantiku, hocu da smo tim :D najbolji drugari itd itd itd tim - dream team :D mijenjam romantiku za dobru zafrkanciju, opustenciju, timski rad i toplinu u svim nivoima zivota :D 

al zafrkancija mora da bude :D

Ти у ствари ниси свесна колико је романтично ово што си написала :smizla10:

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Milica Bajic рече

Ти у ствари ниси свесна колико је романтично ово што си написала :smizla10:

Брате @obi-wan молим за стручну романтичарску анализу ове Миличине хипотезе. Не знам, ја сам балканосаурус, мени ту вибрирају неке контрадикције...

(а не смем са Милицом да се опет качим око романтике бојим се да ме не ошиша до главе joooj)

Подели на овим сајтовима

Мислим да се направио неспоразум због две врсте романтике, оне пре љубави и оне у љубави.

Романтика пре љубави је углавном вештачка за разлику од ове друге.

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Vladan :::. рече

Брате @obi-wan молим за стручну романтичарску анализу ове Миличине хипотезе. Не знам, ја сам балканосаурус, мени ту вибрирају неке контрадикције...

(а не смем са Милицом да се опет качим око романтике бојим се да ме не ошиша до главе joooj)

Ne vredi, moras da uzrastes u meru punoce nase, inace nema sanse da ukapiras.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Al` dobro, kad vec molis... Milica je odlicno rekla ono sto smo vec pricali napred - svejedno je kakvim konkretnim obrazom/nacinom neko izrazava naklonost/ljubav (sve ono sto je Tavita napisala savrseno dolazi u obzir, normalno, jeri od ljudi i nji`ovi sklonosti zavisi sve), ono sto je bit(ij)no je da je pozadi toga svega odusevljenje ka tom nekom d(D)rugom.

Iza tog odusevljenja dolazi sve ono sto cinimo da udjemo u prostor toga drugog (nadahnuti Drugim, razume se), a sto (sve) opet nazivamo romantikom.

Uoci(te): Desanka npr. nigde ne peva o samo jednom nekakvom nacinu bliskosti dvoje ljudi, nego sasvim uopsteno, lebdi kao leptir i dotice se svega i svacega, pesmom obuhvatajuci prakticno citav z(Z)ivot. To je svojstvo svih velikana umetnosti, narocito poezije i muzike - da svojim pevanjem izrazavaju ono inace neizrazivo samim recima, tj. da obuhvate svaciju ceznju i ranjenost duse u tom susretu. Isto tako (na svoj nacin, i svojim stilom) cini i Santic, isto i Dzubran, itd., tid...

E sad, kad sve ovo uzmes u obzir - dakle, kao temelj ove price postavili smo pesnike, a mogli smo bilo kog drugog umetnika - valjda je okatom coveku jasno zasto je uvodna poruka na temi krajnje bezvezna i trivijalna, i zasto npr. ja licno smatram da je to prosto mentalni kavez, sracunatost, i tako to slicno.

Neka svako misli i cini za sebe kako mu volja, ali kad govorimo drugima mi hriscani smo u obavezi da osolimo Duhom i oslovesimo svoju rec, inace tesko nama.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Juanito рече

А да ми овде не користимо реч романтика за све и свашта?

На пример, писање (љубавних) песама.

Ако је неко песник, он онда не пише песме зато што је романтичан или зато што хоће да се додвори женама, него јер другачије не може.

`El se to meni ucinilo, il` si krenuo da verujes u determinizam... :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Juanito рече

Верујем да песник “мора” да пише песме јер је песник. А не зато што је романтичан. 

To je jasno. Al` imas mnogo pesama koje nisu romanticne, tj. nemaju kao temu ljubav, a to opet znaci da i sam pesnik treba da prozivi taj osecaj o kome pise. Kod Desanke Maksimovic je npr. poznato da je ona pevala bas o svojim ljubavima, onim koje je licno dozivela celim bicem, a ne o nekim apstraktnim.

Подели на овим сајтовима

Na poziv srca, olovka crta, piše...

Ljubav je čudesna,  osetiš ili ne...Neobjašnjivo, samo slušaš svoje srce.A ako ga ne slušaš ono se guši, pa opet olovka piše....Ljubav u srcu, erupcije, eksplozije na suncu...

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, obi-wan рече

svejedno je kakvim konkretnim obrazom/nacinom neko izrazava naklonost/ljubav (sve ono sto je Tavita napisala savrseno dolazi u obzir, normalno, jeri od ljudi i nji`ovi sklonosti zavisi sve)

Значи ако ја сад рецимо Тавити донесем букет цвећа у три боје, целе јагоде преливене црном и белом чоколадом, две улазнице за Принцезу и звер и она ми каже: Јаоооо, прелепо је, што је слатко, диван си... Него, заборавио си да купиш кобасице и пиво, како сад да гледамо Рамбо трећи део?!

Јесам ја испао романтичан или глуп? :) 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Vladan :::. рече

Значи ако ја сад рецимо Тавити донесем букет цвећа у три боје, целе јагоде преливене црном и белом чоколадом, две улазнице за Принцезу и звер и она ми каже: Јаоооо, прелепо је, што је слатко, диван си... Него, заборавио си да купиш кобасице и пиво, како сад да гледамо Рамбо трећи део?!

Јесам ја испао романтичан или глуп? :)

Ti si isp`o romantican, al` sledeci put uzmi i kobasice.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...