Jump to content

Епископ западноамерички Максим: Као варалице и као истинити (2 Кор. 6, 8) (или: о номадима и о надилажењу свог ега)

Оцени ову тему


Препоручена порука

пре 2 минута, Јеленче рече

У праву сте, скроз. Ја сам гора од свих на овом свету. Питање за Вас да ли треба да ћутите ако видите да се дешава нека неправда на Ваше очи?

Mi zbog nepravde i reagujemo na ono što Makim radi i to počevši od onog pisma kada je stao na stranu Vartolomeja po pitanju Ukrajine. 

 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, The Godfather рече

Ja sam pitao - da li je sve to cinjeno iz cistih sadistickih poriva ili...? I sta je bio inicijalni dogadjaj? Jer nesto se moralo desiti, nesto sto je pokrenulo lanac dogadjaja, nisam dobio ni blagi nagovestaj odg...

Питајте Бачког, он Вам је ближи, нека Вам он исприча.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Стаљиново унуче рече

Ди си видо да ја браним лика који ме зове лудаком? Прокатолички жбир обични бре ,А ове ми жао види се да је прсла јадна само неће да призна

 

пре 4 часа, Ромејац рече

Бљуц већ припрема сензационално откриће. Наслов:

Ужас! Иринеј бачки злостављао попадију и њеног мужа! Попадија се пожалила на форуму, а верници је исмејавали! Фото и видео!

Западни Балкан у шоку.Стају Евроатланске интеграције.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

има оно..само да ја не будем разлог да се нека сестра или неки брат спотакну...

те детективске работе трају извесно време на форуму, не умем да знам разлог, али тако је

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Јеленче рече

Да ја сам та...Психула...Душица...Ја сам та личност, најгора на свету.

Не Знам софтвер нам то избацује.Ако није уреду онда не знам шта је.Помози нам па ћемо и ми Теби помоћи.Треба да сарађујемо.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Јеленче рече

 Како бих ја волела да је ово само дело моје фикције у мозгу. Најсретнија бих била, но нажалост, ово је жива истина!

Истина како је ти перципраш..ја немам пара з агодишњи одмор..ви сте имали да бирате где ће те..ја немам пара да сервисирам моје дугове а ви имате и туђе да покривате како кажеш...очигледно је парохија била добра где сте били ..то баш није мучење..и очигледно да неки проблем постоји али твоја визура је померена.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Управо сада, Августин рече

Не Знам софтвер нам то избацује.Ако није уреду онда не знам шта је.Помози нам па ћемо и ми Теби помоћи.Треба да сарађујемо.

Не разумем те.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Јеленче рече

Па да Душица.:)

On 2.11.2019. at 18:37, ana čarnojević рече

Milane нa мерама сам па ми напорно да се дописивам, матора сам ја за те педагогије... ал ти волеш моје кување па си привилегован да ти одговорим.. не, ово што знам је по бабине линије, није са твиће. 

Па да Ти помогнемо онда нећеш бити на мерама..

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, florenntina рече

Naravno da je napad i to neposten. Zena je lepo objasnila svoj motiv dolaska na forum u prethodnom postu i svaka joj cast na tome. Prenebegnuti toliku nepravdu i patnju a istovremeno razvlaciti u sitna crevca intimna osecanja oprosta ostecenog je u najmanju ruku degutantno i nemilosrdno. 

Наравно да није напад, још мање је непоштен напад. Ако неко проведе сате и сате пишући на Форуму све и свашта о в. Иринеју Бачком, а уз то напише и следеће речи:

On 3.11.2019. at 0:32, Јеленче рече

ја имам свој живот, и хвала Богу и дивном старцу светом исцељена сам од тих траума. Хвала Богу цела породица...рехабилитација...која је била неопходна а што је најбитније срце чисто, не мрзим и не светим се, не дај Боже. Мој старац каже освета је лепа само један сат... а после  те мучи...

...не може да пише о томе да се не свети. Уосталом, нисам само ја то приметио, има ту и других дискутаната који су то прокоментарисали. 

Још једном ћу поновити:

On 3.11.2019. at 1:33, Талични Том рече

...Не оправдавам оне који су свему томе допринели, далеко од тога, али не могу да не видим како се и ти према правди односиш селективно. Јер, да се према правди не односиш селективно макар једном би прокоментарисала како је понашање в. Максима у односу на црквену кризу у Украјини (нарочито изражено у чувеном интервјуу ”Ако ово буде крај, знаћу да није љубав” и након тога у ништа мање чувенијој преписци са в. Иринејем бачким) све остало само није поштено, још мање је црквеноградитељско. Када будеш избацила селективност у правдољубивости, тада ћеш заиста моћи да причаш о томе да си исцељена од свих тих траума. Уосталом, сасвим сам сигуран да ћеш тада мање времена да проводиш на форуму пишући о онима који су криви за твоја и страдања твојих најмилијих.

Свако добро ти желим!

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
×
×
  • Креирај ново...